OOK PROGRAMMA OP ZATERDAG BIJ SCHRÖDER MASTERCLASS SCHOT IN DE ROOS

Hoogtesprong en Ladies Cup succes

TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de zaterdagavond bij menig bezoeker rood omcirkeld. De hoogtesprong over houtvezelbalen en de Ladies Cup zorgden voor een waar spektakel in een volgepakt ‘stadion’.

“Wij vinden het belangrijk dat ook de zaterdagavond leuk is voor de bezoekers”, vertelt Rob Scherphof namens de organisatie. “De hoogtesprong en de Ladies Cup waren vorig jaar al een waar succes en dit jaar bleken die rubrieken wederom een schot in de roos. Daar zijn we heel erg blij mee.”

De magische twee meter werd dit jaar helaas niet gehaald tijdens de hoogtesprong. Van de acht deelnemers slaagden uiteindelijk Rob Scherphof, Eric ten Cate en Jan Diepman er wel in de muur van 1,80 meter hoog foutloos te bedwingen.

Zinderende barrage
Sensationele winst was er voor Lieke Reinders-Ophof en Linda Klaassen tijdens de tweede editie van de Ladies Cup. Ze waren uiteindelijk de snelsten in een zinderende barrage. Laura Spekenbrink en Sarah Koppelman waren een fractie van een seconde langzamer en mochten de tweede prijs mee naar huis nemen. De derde plaats op het ereschavot was voor Jet Gerridzen en Anne Lotte Tijhuis, die met de winst naar huis leken te gaan. Een balkje op de laatste hindernis gooide echter roet in het eten.

Meer dan honderd combinaties vonden dit jaar de weg naar het centrumplein te vinden voor de Pony Masters en daar werd met het mes tussen de tanden gereden. De ponyruiters streden voor wat ze waard waren om met een van de drie mountainbikes naar huis te mogen. Amber Kiewit, Vince Nanning en Femke Meenhuis waren het snelst en mogen het stalen ros op stal zetten.

Bixie Master, mennen en Masterclass
Ook de aankomende dagen staat het centrum nog volop in het teken van de paardensport. Op maandag komen de allerkleinsten in actie tijdens de Bixie Masters en daarna is het genieten geblazen tijdens de menavond. Op dinsdagavond wordt het een weerzien met oude bekenden tijdens de Schröder Masterclass. Veel oud-winnaars als Wim Schröder, Pieter Jan Berkers en Eric ten Cate zullen in de ring verschijnen en zijn er op gebrand om deze jubileumeditie te winnen.

De entree is alle dagen gratis, alleen voor de zittribune zijn op dinsdagavond tickets nodig. Deze zijn te verkrijgen op www.schrodermasterclass.nl of bij Eetcafé De Burgemeester.

Foto’s Lieke Reinders-Ophof en Linda Klaassen (boven) en Rob Scherphof tijdens hoogtesprong © Loes Wielheesen.

Meer Springen

ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL moesten tijdens het EK in Rotterdam genoegen nemen met de achtste positie. (23-08-2019)
ROTTERDAM - De springruiters van TeamNL zijn er op de tweede dag van de landenwedstrijd op het EK in Rotterdam niet in geslaagd te klimmen in het... (22-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL zijn het EK in eigen land niet overtuigend begonnen. Het team staat na het eerste jachtparcours negende. (21-08-2019)
WIERDEN – Sander Geerink bezette woensdag vier keer een ‘podiumplek’ tijdens de laatste aflevering uit de reeks van zes wedstrijden in het kader van... (21-08-2019)
DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)
STRZEGOM - De Nederlandse equipe bij de ponyruiters, met een sterke Mart IJland, eindigde vrijdag als vijfde in de landenwedstrijd van het Europees... (16-08-2019)
ERMELO – Willem Greve heeft donderdag de Blom Cup voor zevenjarige paarden gewonnen met Higway TN.   (16-08-2019)
TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie... (13-08-2019)
DUBLIN – Gerco Schröder sloot zondag het CHIO Dublin af met een keurige zesde plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. (12-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink kende zondag een prima afsluiting van het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
DUBLIN – De springruiters van Oranje ontbreken in de finale van de strijd om de Longines Nations Cup. (09-08-2019)
TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren. (07-08-2019)
OMMEN – Met een zevende plaats voor Gerben Morsink en een negende voor zijn nicht Veronique mocht de familie Morsink zondag van een geslaagde Grote... (04-08-2019)
OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3... (03-08-2019)
OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines... (02-08-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin. (02-08-2019)
OMMEN – Josta van Straaten reed zaterdag met haar twaalfjarige bruine merrie Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze) naar een fraaie overwinning in de... (02-08-2019)
OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen. (01-08-2019)
OMMEN –Een dag nadat Job Rothstegge in Heeten met Ivar KV kampioen van de Regio Overijssel werd in de klasse M, stond de combinatie alweer vooraan... (31-07-2019)