EQUICIETY LEGT VIA DAFNE HELTHUIS CONTACT MET KLASSIEKE WEDSTRIJDCYCLUS

Hoofdsponsor Twente Cup uit Koeweit 

Bas van der Aa met de Twente Cup in 2019, geflankeerd door Charlotte Steenbeeke en Gerard Egberink van de vorige hoofdsponsor Equifirst.

LATTROP – De organisatie van de strijd om de Twente Cup krijgt onverwachts steun vanuit Koeweit. Equiciety heeft zich aangeboden om tijdens de komende 38ste editie als hoofdsponsor van de traditierijke wedstrijdcyclus op te treden.

Het contact met de Koeweiti kwam tot stand via Dafne Helthuis, die samen met partner Kristian Johannesson sinds vorig jaar een springstal runt vanaf de locatie van ’t Hofstee in Lattrop en daarvoor enkele jaren in Koeweit werkzaam was. Johannesson trainde er in die tijd de ruiters van de grootste vereniging ter plaatse. Beiden worden al gesponsord door het echtpaar Fajer en Sabah Al-Sabah (foto onder), dat sinds vijf jaar met Equiciety actief is in de inkoop en het fokken van sportpaarden, die op hoog niveau deelnemen aan wedstrijden. Fajer is daarbij vooral geïnteresseerd in dressuurpaarden, terwijl de voorliefde van haar man Sabah uitgaat naar de rensport, waarin hij op hoog niveau paarden heeft lopen.
 
Promoten van de sport
Dafne Helthuis: “Anderhalf jaar geleden is daar de interesse in de springsport bij gekomen, doordat zij een paard vanuit Koeweit met ons mee naar Nederland hebben laten vliegen om ons en onze stal te supporten. Dit aantal is inmiddels wat uitgebreid en we zijn erg dankbaar voor alles wat zij voor ons betekenen en het vertrouwen dat zij in ons hebben. Equiciety wil volgend jaar een grote dressuurwedstrijd in Dubai organiseren en ook zijn er plannen voor een soortgelijk evenement voor de beste young riders in Nederland. Ze zijn heel erg van het promoten van de sport.  Op hun vraag of we een leuk concours voor ze wisten, kwamen we met het idee van de Twente Cup. Dat kunnen we nu nieuw leven inblazen, bijvoorbeeld door het verhogen van het prijzengeld. Dat kan vooral voor de amateurs onder de deelnemers een prachtige stimulans zijn. ”

“De samenwerking is heel prettig en het voelt erg vertrouwd allemaal”, voegt Dafne Helthuis er aan toe. “Ze zijn enorm enthousiast en dat geeft heel veel motivatie. Ze hebben bijvoorbeeld in Koeweit Outdoor Wierden, waar we allebei aan deelnamen, live bekeken.”

Ondertussen heeft Equiciety al een compleet nieuwe driesprong besteld voor de strijd om de Twente Cup, waarop het logo van de Koeweiti zal prijken. Ook staat behalve het verhogen van het sponsorbedrag het uitbreiden van het aantal ereprijzen als onder meer dekens op de rol. 

Wedstrijddata
Equiciety is de opvolger van Equifirst, dat de afgelopen twee jaren optrad als hoofdsponsor van de strijd om de Twente Cup. De selectiewedstrijden zijn achtereenvolgens tijdens Indoor Lonneker (25 tot en met 27 september), Indoor Ambt Delden (7 en 8 november) en de Twentse Ruiterdagen in Saasveld (van 30 november tot en met 5 december). Op de laatste datum zijn de finales in de Ankerhal. De Twente Cup in de gecombineerde klassen Z en ZZ (in handicap) werd in 2019 gewonnen door Bas van der Aa met Haraminka. Mart IJland won in de klasse M met Issey en Lynn Bouwmeester in de klasse L met Coposta van Tojope.

Meer Springen

MICHALOWICE – Sander Geerink presteerde afgelopen week prima in de derde en laatste week tijdens het internationale concours hippique in het Poolse... (18-10-2020)
WIERDEN – De 43ste editie van Indoor Wierden gaat niet door. De organiserende vereniging Eschruiters heeft dit zaterdag besloten vanwege het... (18-10-2020)
IJSSELMUIDEN – Conor Drain legde zaterdag beslag op de tweede plaats in de Grote Prijs van IIsselmuiden. Met Dialetto moest hij op het parcours over... (11-10-2020)
ENSCHEDE – Meer dan ooit is de paardensport voor Marjolein Heuvelmans een hobby, waarin ze ontspanning vindt als uitlaatklep voor haar dagelijkse... (09-10-2020)
OLIVA – Willem Greve legde vrijdag met zijn tienjarige donkere ruin Faro (v. Calvaro FC) beslag op een keurige derde plaats in de rubriek met twee... (09-10-2020)
SAASVELD – Als de uitslagen van het springen in de Ankerhal te Saasveld (SAS) van woensdag een voorteken zijn, kunnen liefhebbers van de paardenport... (08-10-2020)
OLIVA – Remco Been deed een dag na zijn zege in de kwalificatie voor de Grote Prijs van MET Oliva opnieuw van zich spreken met Holland van de... (04-10-2020)
OLIVA – Remco Been deed een dag na zijn zege in de kwalificatie voor de Grote Prijs van MET Oliva opnieuw van zich spreken met Holland van de... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
VALENCIA – Remco Been en Willem Greve boekten zaterdag allebei een fraaie zege tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. (03-10-2020)
MARIËNHEEM – Op de dag af precies twintig jaar nadat hij met de eigenzinnige schimmel De Sjiem historie schreef met het winnen van de Olympische... (01-10-2020)
MARIËNHEEM – Precies twintig jaar nadat hij in Sydney met De Sjiem goud veroverde tijdens de Olympische Spelen, stond Jeroen Dubbeldam opnieuw... (01-10-2020)
MARIËNHEEM – Op de dag af twintig jaar nadat Jeroen Dubbeldam met zijn bij leven al legendarische schimmel De Sjiem in Sydney als debutant een... (01-10-2020)
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis reed zich behoorlijk in de kijker op de eerste dag van Nationaal Indoor Salland. De Holtenaar was dinsdag goed voor... (30-09-2020)
DELDENERBROEK – De twee paarden, die Sjaak Sleiderink reed voor het Sportpaardenfonds Nederland (SFN II) zetten hun loopbaan voort onder het zadel... (29-09-2020)
LIER – Eric ten Cate legde zondag met zijn zevenjarige bruine ruin Ivoor (v. Eldorado van de Zeshoek) beslag op de derde plaats in de Grote Prijs van... (27-09-2020)
LIER – Gerben Morsink deed ook vrijdag en zaterdag weer vooraan mee tijdens het concours hippique in het Belgische Lier. (26-09-2020)
LIER – Gerben Morsink heeft kennelijk weinig moeite om tijdens een concours hippique in het goede ritme te komen. Net als twee weken eerder in... (24-09-2020)