RUITERS UIT DEZE REGIO HEERSEN IN GROTE PRIJS CSI2 EXLOO 

Hoofdrol Dubbeldam in Twents feestje

Jeroen Dubbeldam

EXLOO – Jeroen Dubbeldam vertolkte zaterdag de hoofdrol bij een compleet Twentse feestje tijdens de Grote Prijs van het CSI2 in Exloo. Met de elfjarige zwarte merrie Cosa Nostra (v. Conthargos) bleef de Weerseloër vooral concurrenten uit eigen streek voor.

Willem Greve eindigde met de tienjarige bruine hengst Grandorado TN (v. Eldorado van de Zeshoek) met de minimale achterstand van 0,01 seconde tweede, Sander Geerink reed met de tienjarige donkerbruine ruin Global (v. Cardento) naar de derde plek. Rob Scherphof tekende met de twaalfjarige bruine ruin Eclipse (v. Carambole) voor de vierde positie en verwees Linda Portychova van de BWG Stables met haar achtjarige bruine hengst Copin’s Boy naar de vijfde stek. Lars Wigger legde met een eveneens foutloze rit op de elfjarige bruine merrie Foline (v. Carambole) beslag op de zevende notering en Bas van der Aa werd na een springfout op de tienjarige vosruin Gaen (v. Quintago) tiende in de barrage.

Annelies Vorsselmans sloot de Grote Prijs van het CSI1 in Exloo met haar zevenjarige vosruin Jolita (v. Arezzo VDL) als vierde af. Jeroen Dubbeldam volgde op de zesde plaats met zijn achtjarige vosmerrie Intertoff (v. Denzel van ’t Meulenhof) in de door Niels Kersten met Thuur Z gewonnen wedstrijd over 1,35 meter met barrage.

Bas van der Aa werd met de achtjarige bruine merrie Isla Ibiza zevende in de rubriek over twee fasen (1,35 meter) van het CSI2. Willem Greve bezette met de zeven jaar oude bruine hengst Opium JW van de Moerhoeve) de negende plek.  

Marc Houtzager staakt strijd
Marc Houtzager besloot in overleg met bondscoach Rob Ehrens zondag niet van start te gaan in de individuele finale van de Europese kampioenschappen springen in Riesenbeck. Met zijn paard Sterrehof’s Calimero stond Houtzager na drie onderdelen op plaats 15 in het klassement. Er komen derhalve geen Nederlandse ruiters meer aan de start in Riesenbeck.

Houtzager wil zijn 14-jarige ruin Sterrehof’s Calimero sparen met het oog op het programma van de komende weken met het CHIO Aken over veertien dagen en de finale van de FEI Nations Cup eind september in Barcelona in het verschiet.

Meer Springen

ENSCHEDE – Op 76-jarige leeftijd is zondag Bennie Holtkamp overleden. De Enschedeër speelde als eigenaar van de toppaarden Egano en De Sjiem een... (22-09-2021)
VEENINGEN – Sander Geerink greep zondag de hoofdrol op de laatste dag van Outdoor Zuidwolde. In het Drentse Veeningen . Met zijn tienjarige ruin... (19-09-2021)
VEENINGEN – Hendrik Jan Schuttert maakte zaterdag indruk tijdens Outdoor Zuidwolde. De Ommenaar trok met de achtjarige ruin Stakkaire Gold (v.... (19-09-2021)
VEENINGEN – Hessel Hoekstra was vrijdag niet te kloppen in de rubriek over 1,45 meter met twee fasen tijdens Outdoor Zuidwolde. Met de negenjarige... (17-09-2021)
VEENINGEN – Eric ten Cate is in vorm. Hij toonde het donderdag andermaal aan in Veeningen met zijn zege op de achtjarige ruin Ivoor (v. Eldorado van... (16-09-2021)
DIEPENHEIM – Chantal Leusink snelde dinsdag de concurrentie ver vooruit in de klasse ZZ tijdens het concours hippique in Diepenheim. Met Gino was de... (15-09-2021)
BONHEIDEN – Eric ten Cate eindigde zaterdag als vierde in de Grote Prijs van het CSI2 Bonheiden. De ruiter uit Geesteren reed in de rubriek over 1,45... (12-09-2021)
ASCONA – Gerben Morsink is goed in vorm. De ruiter uit Enschede bewees het andermaal tijdens het CSI in het Zwitserse Ascona. (12-09-2021)
BONHEIDEN – Eric ten Cate en Conor Drain lieten zich donderdag meteen van hun goede kant zien tijdens het CSI in het Belgische Bonheiden. In de... (09-09-2021)
RIESENBECK - Dankzij een voortreffelijke nulronde met zijn paard Sterrehof’s Calimero is Marc Houtzager op de derde dag van het EK springen in het... (03-09-2021)
EXLOO – Thijmen Vos boekte vrijdag een fraaie zege tijdens het CSI1 in Exloo. De Wierdenaar was met zijn vijftienjarige bruine ruin Calgary 56 (v.... (03-09-2021)
EXLOO – Madée Schuttenbeld bleef donderdag niet ver verwijderd van de zege in de Medium Tour van het CSI12 in Exloo. Met de achtjarige vosruin Nikias... (02-09-2021)
RIESENBECK – De springruiters van TeamNL zijn er bij het Europese kampioenschap in Riesenbeck niet in geslaagd de finale van de landenwedstrijd, die... (02-09-2021)
RIESENBECK – Met de vierde plaats in het landenklassement en de zesde en negende plaats van Frank Schuttert en Marc Houtzager zijn de springruiters... (01-09-2021)
TOLBERT – In het afsluitende weekend van Outdoor Tolbert boekten Sven Peters op zaterdag en Mart IJland op zondag een mooie overwinning. Voor de... (30-08-2021)
TOLBERT – Mart IJland bezorgde zichzelf vrijdag een mooi cadeautje op zijn zeventiende verjaardag. Tijdens Outdoor Tolbert schreef de jonge Hengeloër... (27-08-2021)
LASTRUP – Hendrik Jan Schuttert boekte vrijdag een fraaie zege tijdens het CSI2 in het Duitse Lastrup. De Ommenaar won de rubriek over 1,45 meter met... (27-08-2021)
BRUSSEL – Er zit nog altijd geen sleet op de ondertussen zeventienjarige bruine hengst Carambole (v. San Patrignano Cassini x Concerto II). Met... (27-08-2021)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink maakte zaterdag indruk tijdens de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van de Longines Global Champions Tour in... (22-08-2021)
KRONENBERG – Eric ten Cate en Conor Drain (2x) noteerden dit weekend klasseringen in de top drie tijdens het CSI De Peelbergen, waar Willem onder... (22-08-2021)