ORGANISATIE NEEMT MAATREGELEN IN VERBAND MET BROEIERIG WARME WEER

Hitteprotocol bij Almelose Ruiterdagen

ALMELO - Zo’n 2250 pony- en paardenruiters Almelo bevolken vanaf vrijdag tien dagen lang weer het Twents Hippisch Centrum om deel te nemen aan de 53ste editie van de Almelose Ruiterdagen.

 

Anderhalve week topsport voor de ‘gewone man/vrouw’, want iedereen kan meedoen in Almelo en de toegang tot de Ruiterdagen is altijd gratis.

Natuurlijk houdt de organisatie er rekening mee dat het dit weekend weer broeierig warm wordt. Ze heeft daarom een aantal beslissingen  genomen in verband met de hitte.
• Het springen van de pony’s wordt op zaterdag een half uur vervroegd.
• Het hitteprotocol van de KNHS wordt gevolgd.
• De prijsuitreikingen worden aangepast: na de dressuurrubrieken zal zo spoedig mogelijk de prijsuitreiking plaatsvinden in het Kylix Paviljoen, zodat de wachttijden zullen worden ingekort.
• De prijsuitreikingen bij het springen zullen wél in de ring, maar niet te paard plaatsvinden.

Extra maatregelen
De organisatie heeft diverse maatregelen genomen in het kader van het welzijn van paard en mens. Er is een paardendouche geïnstalleerd, rondom de manege zijn er extra afspuitplaatsen gecreëerd, op de parkeerplaatsen zijn er waterpunten en er zijn waterbakken met sponzen, EHBO is op volle sterkte en voorbereid op het warme weer.

Ook dit jaar komen er weer deelnemers aan de start die net zijn begonnen met de sport, maar ook de in de paradressuur tot de absolute wereldtop behorende Frank Hosmar zal weer starten. Alle rubrieken van beginner (B) tot zeer zwaar (ZZ) zijn goed vertegenwoordigd en zeker met de pony’s is het programma overvol.

Er zijn  ook nu weer veel vernieuwingen doorgevoerd, zoals een groot nieuw LED-scherm, een nieuw ringmeesterhuisje en een volledig gerenoveerde all weatherbodem. Het accent ligt dit jaar echter vooral op de gemoedelijkheid en gezelligheid voor bezoekers en deelnemers.

Almeloërs krijgen volop de kans mee te genieten van het evenement. Vooral voor de jongeren is er zaterdag 29 juni vanaf 20.30 uur de playbackshow met aansluitend disco en een optreden van de lokale zingende vrachtwagenchauffeur Johnny Bolk. 

Kampioenschap ringsteken
Op donderdag 4 juli is ’s avonds het open Almelose kampioenschap ringsteken voor zowel prominenten als verenigingen. Een ware happening voor iedereen die houdt van een beetje spanning en vertier.

Een dag later, vrijdag 5 juli, tijdens leuke spring- en dressuurwedstrijden wordt de eerste VRIMIBO ofwel vrijdagmiddagborrel gehouden. Ook hier is de toegang volledig gratis en de organisatie zorgt voor een welkomstdrankje en een lekker hapje tussendoor. Deze borrel gaat over in een spectaculair programma met onder meer een competitie tussen een ruiter te paard en een held die op een mechanische stier plaatsneemt. De avond eindigt met een spetterend ruiterbal, verzorgd door showband Broadway.

Op zaterdag 6 juli mag zeker de kür op muziek bij kunstlicht niet gemist worden. Deze wordt voorafgegaan door de Grote Prijs van Almelo springen. De kür is altijd één van de hoogtepunten van de Ruiterdagen. Acht deelnemers strijden om het felbegeerde leren dressuurzadel met een winkelwaarde van meer dan € 3000,- in een muzikale hippische show die echt de moeite waard is.

Afsluitende Trial op zondag
De Almelose Ruiterdagen eindigen traditiegetrouw met de Bolk Transport Trial op zondag 7 juli vanaf ongeveer 14.30 uur, de dag waarop ook alle andere finales worden verreden. De Trial gaat over een dubbel lang parcours en wordt in Nederland behalve in Almelo nog maar op één andere locatie gehouden. Er wordt gesprongen over wallen, heuvels en natuurhindernissen. Een waar spektakel stuk.

Komt u met de auto, houdt dan P3 aan voor het parkeren. Er is ook een grote fietsenstalling bij de ingang van de Bosrand.
Voor een uitgebreid programma, zie de website www.almelose-ruiterdagen.nl

Foto boven: De Trial werd vorig jaar verrasend gewonen door Melissa Maatkamp.
Foto avonddressuur © Coen Mulder

Meer Springen

AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam legde zondag tijdens Jumping Amsterdam met Oak Grove’s Carlyle beslag op de zevende plaats in de wedstrijd voor de... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Elike Morsink boekte zaterdag in de Amsterdamse RAI een ‘koninklijke’ zege. Gadegeslagen door onder anderen Prinses Beatrix (op bovenste... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Gerco Schröder kende een prima eerste dag van het internationale springprogramma tijdens Jumping Amsterdam. De Tubbergenaar eindigde... (25-01-2020)
AMSTERDAM – Op de eerste dag van Jumping Amsterdam kwamen donderdag vier Twentse deelnemers in actie. Van het kwartet bracht Manon Damhuis het er het... (23-01-2020)
SAASVELD – Sander Geerink (op archieffoto) en Frank Buitenhuis schreven woensdag tijdens SAS Saasveld de rubrieken in de hoogste klassen op hun naam... (23-01-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder eindigde zondag als vierde in de Grote Prijs tijdens het CSI2 De Peelbergen. Met Glock’s Dobelensky (v. Cornet Obolensky... (19-01-2020)
SAASVELD – Frank Buitenhuis stond woensdag op eenzame hoogte tijdens de eerste editie van SAS in Saasveld. De 36-jarige ruiter uit Holten won liefst... (18-01-2020)
GEESTEREN – Tijdens de 46ste editie van het CSIO Twente, van woensdag 1 tot en met zondag 5 juli op Erve Maathuis in Geesteren, staat een van de... (14-01-2020)
OPGLABBEEK – Conor Drain boekte zaterdag een fraaie zege tijdens het CSI2 in het Sentower Park in het Belgische Opglabbeek. Met zijn tienjarige... (13-01-2020)
ALMELO – Op 58-jarige leeftijd is donderdag in Almelo Tonny Haselbekke volkomen onverwacht overleden. (13-01-2020)
SAASVELD – Jarno Hesselink was zondag met Fhera op snelheid een maatje te groot voor de concurrentie in de klasse ZZ tijdens de strijd om de... (12-01-2020)
ZUIDBROEK – Hendrik Jan Schuttert en Remco Been slaagden er zaterdagavond niet in de hoofdprijs te bemachtigen in de strijd om de Grote Prijs van het... (11-01-2020)
MEEUWEN – Frank Schuttert moet het na een jaar weer stellen zonder de elfjarige donkerbruine hengst Queensland E (v. Quickfire de Feran x Socrate de... (11-01-2020)
ZUIDBROEK – Met een minimale voorsprong van éénhonderdste seconde pakte Willem Greve vrijdag met Gogo de zege in de rubriek over 1,40 meter met... (11-01-2020)
ZUIDBROEK – Eric ten Cate legde donderdag tijdens het CSI2 IICH Groningen in Zuidbroek beslag op de tweede plaats in de rubriek over 1,35 meter op... (10-01-2020)
ALBERGEN – Hij deed al jaren mee aan de strijd om het open nationaal kampioenschap voor veteranen. Maar meer dan een tweede plaats, een jaar of... (07-01-2020)
DE LUTTE – Voor Gert-Jan Bruggink is het nieuwe jaar aanzienlijk beter begonnen dan het vorige. Precies een jaar nadat hij bij een val van een jong... (05-01-2020)
VRAGENDER – Het nieuwe jaar is amper begonnen of Vincent Geerink heeft al een mooie primeur binnen. In Vragender schreef hij zaterdag voor het eerst... (05-01-2020)
MARIENHEEM – Steven Veldhuis kende een prima jaarafsluiting tijdens de Sallandse Ruiterdagen in Marienheem. Op de slotdag van het evenement won hij... (02-01-2020)
MARIENHEEM – Ellen Zwijnenberg mocht zich vrijdagavond laten huldigen als winnares van de nationale rubriek over 1,40 meter tijdens de Sallandse... (28-12-2019)