ORGANISATIE NEEMT MAATREGELEN IN VERBAND MET BROEIERIG WARME WEER

Hitteprotocol bij Almelose Ruiterdagen

ALMELO - Zo’n 2250 pony- en paardenruiters Almelo bevolken vanaf vrijdag tien dagen lang weer het Twents Hippisch Centrum om deel te nemen aan de 53ste editie van de Almelose Ruiterdagen.

 

Anderhalve week topsport voor de ‘gewone man/vrouw’, want iedereen kan meedoen in Almelo en de toegang tot de Ruiterdagen is altijd gratis.

Natuurlijk houdt de organisatie er rekening mee dat het dit weekend weer broeierig warm wordt. Ze heeft daarom een aantal beslissingen  genomen in verband met de hitte.
• Het springen van de pony’s wordt op zaterdag een half uur vervroegd.
• Het hitteprotocol van de KNHS wordt gevolgd.
• De prijsuitreikingen worden aangepast: na de dressuurrubrieken zal zo spoedig mogelijk de prijsuitreiking plaatsvinden in het Kylix Paviljoen, zodat de wachttijden zullen worden ingekort.
• De prijsuitreikingen bij het springen zullen wél in de ring, maar niet te paard plaatsvinden.

Extra maatregelen
De organisatie heeft diverse maatregelen genomen in het kader van het welzijn van paard en mens. Er is een paardendouche geïnstalleerd, rondom de manege zijn er extra afspuitplaatsen gecreëerd, op de parkeerplaatsen zijn er waterpunten en er zijn waterbakken met sponzen, EHBO is op volle sterkte en voorbereid op het warme weer.

Ook dit jaar komen er weer deelnemers aan de start die net zijn begonnen met de sport, maar ook de in de paradressuur tot de absolute wereldtop behorende Frank Hosmar zal weer starten. Alle rubrieken van beginner (B) tot zeer zwaar (ZZ) zijn goed vertegenwoordigd en zeker met de pony’s is het programma overvol.

Er zijn  ook nu weer veel vernieuwingen doorgevoerd, zoals een groot nieuw LED-scherm, een nieuw ringmeesterhuisje en een volledig gerenoveerde all weatherbodem. Het accent ligt dit jaar echter vooral op de gemoedelijkheid en gezelligheid voor bezoekers en deelnemers.

Almeloërs krijgen volop de kans mee te genieten van het evenement. Vooral voor de jongeren is er zaterdag 29 juni vanaf 20.30 uur de playbackshow met aansluitend disco en een optreden van de lokale zingende vrachtwagenchauffeur Johnny Bolk. 

Kampioenschap ringsteken
Op donderdag 4 juli is ’s avonds het open Almelose kampioenschap ringsteken voor zowel prominenten als verenigingen. Een ware happening voor iedereen die houdt van een beetje spanning en vertier.

Een dag later, vrijdag 5 juli, tijdens leuke spring- en dressuurwedstrijden wordt de eerste VRIMIBO ofwel vrijdagmiddagborrel gehouden. Ook hier is de toegang volledig gratis en de organisatie zorgt voor een welkomstdrankje en een lekker hapje tussendoor. Deze borrel gaat over in een spectaculair programma met onder meer een competitie tussen een ruiter te paard en een held die op een mechanische stier plaatsneemt. De avond eindigt met een spetterend ruiterbal, verzorgd door showband Broadway.

Op zaterdag 6 juli mag zeker de kür op muziek bij kunstlicht niet gemist worden. Deze wordt voorafgegaan door de Grote Prijs van Almelo springen. De kür is altijd één van de hoogtepunten van de Ruiterdagen. Acht deelnemers strijden om het felbegeerde leren dressuurzadel met een winkelwaarde van meer dan € 3000,- in een muzikale hippische show die echt de moeite waard is.

Afsluitende Trial op zondag
De Almelose Ruiterdagen eindigen traditiegetrouw met de Bolk Transport Trial op zondag 7 juli vanaf ongeveer 14.30 uur, de dag waarop ook alle andere finales worden verreden. De Trial gaat over een dubbel lang parcours en wordt in Nederland behalve in Almelo nog maar op één andere locatie gehouden. Er wordt gesprongen over wallen, heuvels en natuurhindernissen. Een waar spektakel stuk.

Komt u met de auto, houdt dan P3 aan voor het parkeren. Er is ook een grote fietsenstalling bij de ingang van de Bosrand.
Voor een uitgebreid programma, zie de website www.almelose-ruiterdagen.nl

Foto boven: De Trial werd vorig jaar verrasend gewonen door Melissa Maatkamp.
Foto avonddressuur © Coen Mulder

Meer Springen

ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL moesten tijdens het EK in Rotterdam genoegen nemen met de achtste positie. (23-08-2019)
ROTTERDAM - De springruiters van TeamNL zijn er op de tweede dag van de landenwedstrijd op het EK in Rotterdam niet in geslaagd te klimmen in het... (22-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL zijn het EK in eigen land niet overtuigend begonnen. Het team staat na het eerste jachtparcours negende. (21-08-2019)
WIERDEN – Sander Geerink bezette woensdag vier keer een ‘podiumplek’ tijdens de laatste aflevering uit de reeks van zes wedstrijden in het kader van... (21-08-2019)
DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)
STRZEGOM - De Nederlandse equipe bij de ponyruiters, met een sterke Mart IJland, eindigde vrijdag als vijfde in de landenwedstrijd van het Europees... (16-08-2019)
ERMELO – Willem Greve heeft donderdag de Blom Cup voor zevenjarige paarden gewonnen met Higway TN.   (16-08-2019)
TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie... (13-08-2019)
DUBLIN – Gerco Schröder sloot zondag het CHIO Dublin af met een keurige zesde plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. (12-08-2019)
TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de... (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink kende zondag een prima afsluiting van het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
DUBLIN – De springruiters van Oranje ontbreken in de finale van de strijd om de Longines Nations Cup. (09-08-2019)
TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren. (07-08-2019)
OMMEN – Met een zevende plaats voor Gerben Morsink en een negende voor zijn nicht Veronique mocht de familie Morsink zondag van een geslaagde Grote... (04-08-2019)
OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3... (03-08-2019)
OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines... (02-08-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin. (02-08-2019)
OMMEN – Josta van Straaten reed zaterdag met haar twaalfjarige bruine merrie Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze) naar een fraaie overwinning in de... (02-08-2019)
OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen. (01-08-2019)