JEROEN DUBBELDAM VERTOLKT FRAAIE ROL IN SPECTACULAIRE BARRAGE BIJ CSI OMMEN

‘Het spelletje is nog steeds heel mooi’

Jeroen Dubbeldam met Forever SFN

OMMEN – Jeroen Dubbeldam vertolkte vrijdagavond een mooie rol in het boeiende spektakel dat werd geboden in de hoofdrubriek van de dag tijdens CSI Ommen, de rubriek over 1,50 meter met barrage.

Met zijn al geruime tijd puik presterende elfjarige bruine ruin Forever SFN (v. Azteca VDL) bracht Dubbeldam het spel op de wagen. De meervoudig internationaal kampioen zette met 40,72 seconde in de barrage een snelle tijd neer, waarop de meeste van de nog volgende combinaties hun tanden stuk beten. Tot de finale in zicht kwam. Eerst dook de Japanner Eiken Saito met de bruine ruin Calouso 2 nog 0,28 seconde onder de chrono van Dubbeldam (40,44). Vervolgens nam Leon Thijssen de leiding met zijn elfjarige schimmelmerrie Faithless Mvdl (v. Ukato) door net boven de veertig tellen te finishen (40,02). Het laatste woord was echter aan Maikel van der Vleuten. De laatste winnaar van de Grote prijs in Ommen in 2019 stuurde zijn bruine merrie Elwikke (v. Eldorado van de Zeshoek) binnen veertig seconden over het door Henk Linders opgestelde parcours : 39,92.

Dubbeldam keek tevreden terug op de proef, waarbij de spanning tot het laatst bewaard bleef. “Forever springt de laatste tijd heel goed. Het heeft even geduurd voor we samen de juiste afstemming te pakken hadden, maar het gaat al een tijdje gewoon prima. Vandaag was het mooi met al dat volk langs de lijn. Dan kun je toch net iets dieper gaan dan wanneer dat publiek er niet is. Bij paard en ruiter komt dan toch wat meer naar boven. Je ziet dat veel combinaties in zo’n ambiance groeien.”

Een dag eerder toonde Jeroen Dubbeldam aan met zijn nieuwe aanwinst Chacco Blue een mooi koppel te kunnen gaan vormen. “De Hongaarse eigenaren belden me en ik kende het paard al. Omdat Carlyle wegging kon deze het gat dat ontstond mooi opvullen. Hij is veertien en niet echt meer voor de toekomst, maar hij kan er wel voor zorgen dat de andere paarden rustiger kunnen worden opgebouwd.”

Orde van de dag
Hij is ondertussen weer overgegaan tot de orde van de dag, nadat een maand voor de Olympische selectie bekend zou worden gemaakt Oak Grove’s Carlyle door diens eigenaar werd verkocht. “Ik kon daar wel mee leven hoor. Ik zat immers nog niet in het team voor Tokio. En als ik het gevoel had gehad met hem goud te kunnen winnen, had ik ‘m misschien wel zelf gehouden.”

Hoe dan ook vergooide de verkoop van Carlyle zijn eventuele Olympische aspiraties. Na zijn historische zege in 2000 met De Sjiem miste hij al drie Olympiades op rij. “In 2004 zat De Sjiem niet meer op het niveau van de vier jaar ervoor. In 2008 kon ik door een gebroken been sowieso niet mee en in 2012 was Simon net verkocht.”

Ondanks zijn successen in het verleden heeft Jeroen Dubbeldam ook anno 2021 nog steeds de ambitie op topniveau te presteren. “Ik  doe er wel veel bij naast, zoals het coachen van jonge ruiters als de broers Porter, maar het een heeft niets onder het andere te lijden. Ik vind het spelletje gewoon nog steeds heel mooi.”

Sander Geerink eindigde als vijfde in de wedstrijd over twee fasen (1,45 meter) voor de Medium Tour van het CSI3 met de elfjarige donkerbruine ruin Florijn W (v. Carthino Z). Remco Been reed met de tien jaar oude bruine ruin Granny Smith Apple (v. Eldorado van de Zeshoek) naar de achtste plaats. Meike Zwartjens werd tiende met haar veertienjarige voshengst Twister de la Pomme.

Zie ook www.csiommen.nl

Meer Springen

»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)