NEGEN KEER BIJ DE BESTE TIEN TIJDENS CAVALIADA IN HET POOLSE POZNAN

Hessel Hoekstra volop in de prijzen

Hessel Hoekstra met Helsinki

POZNAN – Hessel Hoekstra kan terugkijken op een uiterst geslaagd uitstapje naar het Poolse Poznan. Tijdens de Cavaliada Wintertour reed de stalruiter van Stal Wiefferink uit Wierden maar liefst negen keer in de prijzen, met de zege in de finale van de Medium Tour over 1,40 meter met barrage als fraai hoogtepunt.

Hoekstra, sinds januari 2020 actief in dienst van Erik Wiefferink, zette die toprubriek naar zijn hand met de negenjarige vosruin Helsinki (v. VDL Zirocco Blue). Op parcoursen over twee fasen met hindernissen tot en met 1,35 meter boekte de in Lelystad geboren en opgegroeide ruiter met hetzelfde paard een derde en een vijfde plaats. “Helsinki is nog vrij jong”, toont  Hessel Hoekstra zich vol lof over zijn viervoeter. “Hij is heel scherp en erg voorzichtig en wil alles voor je doen. IK denk dat hij best nog veel goede dingen zal laten zien.”

Ook over de andere drie paarden die hij in Poznan zadelde, kan Hoekstra alleen maar tevreden zijn.  Met de veertien jaar oude schimmelruin QStar (v. Quasimodo) legde hij beslag op de tweede positie in de wedstrijd ‘speed and handiness’ over 1,35 meter en noteerde hij een vierde plek over 1,30 meter op tijd. “OStar heb ik al een hele poos en is een heel fijn beestje, dat meestal wel met een lintje naar huis gaat. Het is een harde werker en hij is heel snel.” 

Achtste in Grote Prijs
Met zijn toppaard, de achtjarige bruine hengst  Icoon VDL (v. Bubalu VDL) werd hij achtste in de Grote Prijs van Poznan, waarin enkele hindernissen tot 1,60 meter hoogte reikten.  In de proef over 1,45 meter met barrage bezette de combinatie een negende positie. Met zijn zevenjarige troef bruine hengst Jackpot R (v. Eldorado van de Zeshoek) werd hij zevende in de rubriek op tijd en achtste over twee fasen.

“Ik mag heel tevreden zijn met de paarden die ik te rijden heb en krijg bij Erik veel kansen om op concours te gaan. Ik heb in deze tijd het geluk dat ik ook af en toe naar het buitenland kan. Dat is wel fijn, al mis je natuurlijk best de landelijke concoursen met de jonge paarden.” Op Stal Wiefferink is overigens de onlangs naar de stal van Marcel de Boer overgestapte Koen Westendorp voor halve dagen vervangen door Iris Hakvoort.

Ten Cate en Peters
In de schaduw van Hessel Hoekstra presteerden ook Eric ten Cate en Sven Peters naar behoren. Te Cate werd inde Medium Tour (130/1,35 meter) twee keer vijfde en eenmaal negende met zijn achtjarige bruine ruin Ivoor (v. Eldorado van de Zeshoek) en reed met de even oude bruine ruin Indendo (v. Q. Breitling) naar een derde en een zesde positie. Sven Peters sloot de finale van de Small Tour over 1,25 meter af met een knappe derde plek op de elfjarige vosmerrie Fiësta (v. Tangelo van de Zuuthoeve) en eindigde als achtste over twee fasen.

Zege Frank Schuttert
In het Spaanse Vejer de la Frontera zegevierde Frank Schuttert tijdens de Sunshine Tour in een rubriek over 1,35 meter op tijd met zijn negenjarige vosmerrie Hertogin van de Kouberg (v. Den Ham Blue R). Willem Greve sloot dezelfde proef als tiende af met de acht jaar oude donkerbruine merrie Cadeauminka (v. Kanan GFE). Met de negenjarige bruine ruin High Five (v. Toulon) werd de Markeloër zaterdag zevende in de Grote Prijs over 1,45 meter, net als een dag eerder over dezelfde hoogte. Frank Schuttert sloot zondag de rubriek over 1,40 meter voor de Medium Tour met zijn elfjarige schimmelhengst Zeusz (v. Cartogran) af als tiende. Zijn broer Hendrik Jan was donderdag met zijn achtjarige bruine ruin Stakkaire Gold (v. Stakkato Gold) al naar een vierde plek gereden op een parcours op tijd over 1,35 meter.

Meer Springen

DIEPENHEIM – Peter Geerink bewaart louter mooie herinneringen aan zijn voormalige toppaard Heartbreaker (v. Nimerdor x Silvano). De al bij zijn leven... (12-04-2021)
GEESTEREN – HET CSIO/CDI Twente in Geesteren vindt ook dit jaar geen doorgang. De organisatie heeft de internationale paardensportfederatie FEI op de... (09-04-2021)
TUBBERGEN – Jumping Schröder Tubbergen, dat op de agenda stond voor 18 tot en met 24 mei, wordt uitgesteld. Het bestuur van het evenement heeft... (15-03-2021)
ERMELO - Het Nederlands kampioenschap voor springruiters van TeamNL dat in april op de wedstrijdkalender stond, gaat niet door. Door de huidige... (09-03-2021)
VEJER – De Sunshine Tour in Vejer de la Frontera is vrijdag abrupt afgebroken, nadat bij een tweede paard neurologische vermoedens van het EHV-1... (05-03-2021)
VEJER – Ook Gerco Schroder maakt zich op om zo snel mogelijk huiswaarts te keren, nu na Valencia mogelijk ook in het Spaanse Vejer de la Frontera een... (05-03-2021)
VEJER DE LA FRONTERA – De Sunshine Tour in het Spaanse Vejer de la Frontera wordt komende zondag, drie weken eerder dan de bedoeling was, afgesloten... (04-03-2021)
VEJER DE LA FRONTERA – Willem Greve sloot zaterdag de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Sunshine Tour in het Spaanse Vejer de la... (01-03-2021)
OPGLABBEEK – Steven Veldhuis heeft al zijn derde zege in het Belgische Opglabbeek te pakken. Hij won zaterdag op superieure de rubriek over 1,25... (26-02-2021)
DEN BOSCH - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Jeroen Dubbeldam opgenomen in zijn groep van ruiters, die van 12 tot en met 14 maart... (20-02-2021)
LIER – Jeroen Dubbeldam en zijn dertienjarige bruine ruin Oak Grove’s Carlyle komen steeds beter in vorm. Vrijdag was de combinatie goed voor de zege... (19-02-2021)
LIER/VEJER - Enkele ruiters uit de regio waren afgelopen weekend actief in het Belgische Lier. Op de accommodatie van De Azelhof leverde Madée... (15-02-2021)
LIER – Jeroen Dubbeldam sloot zondag de Grote Prijs bij het CSI2 van De Azelhof in Lier met zijn dertienjarige bruine ruin Oak Grove’s Carlyle als... (24-01-2021)
LIER – Jeroen Dubbeldam was zowel vrijdag als zaterdag dichtbij een zege in het hippisch centrum De Azelhof tijdens het CSI2 in het Belgische Lier. (24-01-2021)
LIER – Steven Veldhuis reed donderdag drie keer de top tien binnen bij het concours van De Azelhof in het Belgische Lier. (22-01-2021)
SALZBURG – Hessel Hoekstra voltooide zaterdag tijdens het Amadeus Indoor in het Oostenrijkse Salzburg zijn trilogie. De eerste prijs in de finale van... (18-01-2021)
SALZBURG – Remco Been kwam vrijdag precies een halve seconde te laat door de finish om de hoofdrubriek van de dag voor zich op te kunnen eisen... (16-01-2021)
OPGLABBEEK - Willem Greve heeft ook in het tweede weekend van het nieuwjaarconcours in het Belgische Opglabbeek alweer een zege te pakken. De... (15-01-2021)
ERMELO - De Stichting Nederlands Olympiade Paard (NOP) is er ook voor komend jaar, tot aan de Olympische Spelen van Tokio, in geslaagd diverse... (30-12-2020)
LIER – Hessel Hoekstra (op archieffoto) was zowel woensdag als donderdag dichtbij een overwinning tijdens het CSI in het Belgische Lier. Op beide... (18-12-2020)