RUITER UIT DAARLE IN HELLENDOORN MET GRAND CANYON STERKSTE IN KLASSE Z

Henri Stegeman heeft de wind mee

HELLENDOORN – Henri Stegeman heeft de wind mee. De ruiter uit Daarle onderstreepte donderdag met zijn zege in de klasse Z in Hellendoorn nog maar eens zijn puike vorm. Op de rug van de achtjarige bruine ruin Grand Canyon VL (v. Eurocommerce Zagreb x Cantos) was Stegeman duidelijk de sterkste.

Steven Veldhuis was met Hummer de enige die nog een beetje in de buurt bleef van Henri Stegeman. Marit Braamhaar eindigde met Fortezza als derde, maar moest wel dik vijf seconden toegeven op de winnaar. Achter haar legden Hendrik Jan Schuttert met Gamira en Pim Mulder beslag op de plaatsen vier en vijf.

“OP dit moment heb ik het goed aan de gang”, lacht een tevreden Henri Stegeman na zijn zege in de klasse Z.  “Zo werkt het in deze sport, de ene keer wil het, de andere keer net niet”, spreekt hij uit rijke ervaring. “De laatste weken loopt het prima. Grand Canyon won ook al in Zuidbroek de finale en werd foutloos vijfde in Vragender. Hij pakt het heel goed op.”

Gemakkelijk te rijden
De bruine ruin is volgens Stegeman een heel gemakkelijk te rijden paard. “In veel opzichten. Hij heeft goede rijeigenschappen. Een mooie manier van springen, hij heeft bloed maar is niet te heet en heeft al aardig wat kilometers in de benen.”

De kans is daarom niet denkbeeldig dat zich vandaag of morgen een potentiële koper meldt bij de stal van Henri Stegeman en zijn vrouw Hilde Woudstra in Daarle. “Daar moeten we het uiteindelijk toch van hebben”, zegt de 46-jarige ruiter. “Sport is hartstikke leuk, maar daar kunnen wij niet van leven. Het gaat bij ons toch vooral om het opleiden van jonge paarden om die daarna redelijk te kunnen verkopen. Ik mag graag een keer internationaal op twee sterrenniveau rijden, maar ambities voor de echte topsport heb ik niet. Daar heb ik het talent niet voor en ook de leeftijd niet meer. Dus kan ik me beter toeleggen op dingen, waar ik wel goed in ben.”

Pim Mulder sterkste in ZZ
Pim Mulder won de klasse ZZ met Ferano. Hij bleef Rianne Nalis met Super Mario ruim voor.
Jordy Wilken zegevierde met Burry Spirit in de klasse M. Luca Schneemann troefde met Here I Am in de strijd om de tweede plek Gijs Mosman met I Will be Famous af. Mosman werd met Ilvy ook nog vierde.

Lila Dijckmeester beleefde gelukkige tijden met Happy Times in de klasse L. Steven Veldhuis haalde met Ido W ook nu de tweede prijs af en Pim Mulder eindigde met BCO Corlino als derde. De klasse B ging naar Marina Grondman, die met Jumpytoff 80 stijlpunten verzamelde. Natasja Bolt haalde er 77,5 met Chupa Chups.

 

Meer Springen

DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)
STRZEGOM - De Nederlandse equipe bij de ponyruiters, met een sterke Mart IJland, eindigde vrijdag als vijfde in de landenwedstrijd van het Europees... (16-08-2019)
ERMELO – Willem Greve heeft donderdag de Blom Cup voor zevenjarige paarden gewonnen met Higway TN.   (16-08-2019)
TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie... (13-08-2019)
DUBLIN – Gerco Schröder sloot zondag het CHIO Dublin af met een keurige zesde plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. (12-08-2019)
TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de... (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink kende zondag een prima afsluiting van het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
DUBLIN – De springruiters van Oranje ontbreken in de finale van de strijd om de Longines Nations Cup. (09-08-2019)
TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren. (07-08-2019)
OMMEN – Met een zevende plaats voor Gerben Morsink en een negende voor zijn nicht Veronique mocht de familie Morsink zondag van een geslaagde Grote... (04-08-2019)
OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3... (03-08-2019)
OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines... (02-08-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin. (02-08-2019)
OMMEN – Josta van Straaten reed zaterdag met haar twaalfjarige bruine merrie Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze) naar een fraaie overwinning in de... (02-08-2019)
OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen. (01-08-2019)
OMMEN –Een dag nadat Job Rothstegge in Heeten met Ivar KV kampioen van de Regio Overijssel werd in de klasse M, stond de combinatie alweer vooraan... (31-07-2019)
HEETEN – Steven Veldhuis toonde zich maandagavond superieur in de strijd om de springtitel van de Regio Overijssel. Met de achtjarige merrie Gammon... (30-07-2019)
HEETEN – De uitgestelde strijd om de regiotitel van Overijssel in de klasse Z kreeg maandagavond een ontknoping, waarbij éénhonderdste seconde... (29-07-2019)
HEETEN – Job en Ties Rothstegge uit Weerselo maakten er maandag in de klasse M van de strijd om de regiotitel springen in een mooi familiefeestje.... (29-07-2019)