RUITER UIT DAARLE IN HELLENDOORN MET GRAND CANYON STERKSTE IN KLASSE Z

Henri Stegeman heeft de wind mee

HELLENDOORN – Henri Stegeman heeft de wind mee. De ruiter uit Daarle onderstreepte donderdag met zijn zege in de klasse Z in Hellendoorn nog maar eens zijn puike vorm. Op de rug van de achtjarige bruine ruin Grand Canyon VL (v. Eurocommerce Zagreb x Cantos) was Stegeman duidelijk de sterkste.

Steven Veldhuis was met Hummer de enige die nog een beetje in de buurt bleef van Henri Stegeman. Marit Braamhaar eindigde met Fortezza als derde, maar moest wel dik vijf seconden toegeven op de winnaar. Achter haar legden Hendrik Jan Schuttert met Gamira en Pim Mulder beslag op de plaatsen vier en vijf.

“OP dit moment heb ik het goed aan de gang”, lacht een tevreden Henri Stegeman na zijn zege in de klasse Z.  “Zo werkt het in deze sport, de ene keer wil het, de andere keer net niet”, spreekt hij uit rijke ervaring. “De laatste weken loopt het prima. Grand Canyon won ook al in Zuidbroek de finale en werd foutloos vijfde in Vragender. Hij pakt het heel goed op.”

Gemakkelijk te rijden
De bruine ruin is volgens Stegeman een heel gemakkelijk te rijden paard. “In veel opzichten. Hij heeft goede rijeigenschappen. Een mooie manier van springen, hij heeft bloed maar is niet te heet en heeft al aardig wat kilometers in de benen.”

De kans is daarom niet denkbeeldig dat zich vandaag of morgen een potentiële koper meldt bij de stal van Henri Stegeman en zijn vrouw Hilde Woudstra in Daarle. “Daar moeten we het uiteindelijk toch van hebben”, zegt de 46-jarige ruiter. “Sport is hartstikke leuk, maar daar kunnen wij niet van leven. Het gaat bij ons toch vooral om het opleiden van jonge paarden om die daarna redelijk te kunnen verkopen. Ik mag graag een keer internationaal op twee sterrenniveau rijden, maar ambities voor de echte topsport heb ik niet. Daar heb ik het talent niet voor en ook de leeftijd niet meer. Dus kan ik me beter toeleggen op dingen, waar ik wel goed in ben.”

Pim Mulder sterkste in ZZ
Pim Mulder won de klasse ZZ met Ferano. Hij bleef Rianne Nalis met Super Mario ruim voor.
Jordy Wilken zegevierde met Burry Spirit in de klasse M. Luca Schneemann troefde met Here I Am in de strijd om de tweede plek Gijs Mosman met I Will be Famous af. Mosman werd met Ilvy ook nog vierde.

Lila Dijckmeester beleefde gelukkige tijden met Happy Times in de klasse L. Steven Veldhuis haalde met Ido W ook nu de tweede prijs af en Pim Mulder eindigde met BCO Corlino als derde. De klasse B ging naar Marina Grondman, die met Jumpytoff 80 stijlpunten verzamelde. Natasja Bolt haalde er 77,5 met Chupa Chups.

 

Meer Springen

GORLA MINORE – Mart IJland presteerde afgelopen weekend uitstekend in het Italiaanse Gorla Minore. Met de Nederlandse ponyruiters won de jonge ruiter... (23-04-2019)
WIERDEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) zegevierde dinsdag in twee rubrieken  tijdens de tweede editie van Eurojump 2019. Op de terreinen van... (17-04-2019)
GEESTEREN - Remco Been kan weer een overwinning in een Grote Prijs op zijn erelijst bijschrijven. De Wierdenaar zegevierde zondag op het Erve... (14-04-2019)
GEESTEREN – Pascalle Lienesch greep zaterdag overtuigend de overwinning bij de junioren tijdens het CH Albergen van Het Twentse Ros in Geesteren. Op... (14-04-2019)
ALBERGEN – Vasco Campana (foto) was vrijdag met twee zeges de meest succesvolle ruiter op het concours van Het Twentse Ros uit Albergen. Op het Erve... (13-04-2019)
KRONENENBERG – Robert Vos is op dreef tijdens de Springtour in Kronenberg. Op het hippisch centrum De Peelbergen zegevierde de Wierdenaar donderdag... (12-04-2019)
OPGLABBEEK – Elike Morsink bij de junioren en Mart IJland bij de ponyruiters presteerden de afgelopen dagen individueel en met de nationale equipe... (08-04-2019)
KRONENBERG – Jan Schuttert beleefde zondagmiddag een mooie primeur. De Ommenaar zegevierde tijdens het CSI1 van hippisch centrum De Peelbergen voor... (07-04-2019)
SAASVELD – De driejarige goedgekeurde AES-hengst For Passion GPH WM van Wesley Mulder werd vrijdag de grote winnaar van het vrij springen in Saasveld... (07-04-2019)
WIERDEN - Het Dutch Youngster Festival heeft één van ’s werelds beste parcoursbouwers vastgelegd voor de internationale springweek voor jeugdruiters... (06-04-2019)
WIERDEN – Voor De Eschruiters stond de eerste editie van Eurojump van 2019 dinsdag in het teken van het overlijden van Harman Nijhof. De... (03-04-2019)
AREZZO – Sander Geerink reed de afgelopen dagen prima van voren mee tijdens de Springtour in het Italiaanse Arezzo. Met de elfjarige bruine merrie... (01-04-2019)
OLIVA – Remco Been presteerde ook in de derde week van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse OIivia weer zeer naar behoren. De Wierdenaar... (01-04-2019)
ERMELO – Steven Veldhuis (op archieffoto) had zaterdag de nationale titel in de klasse ZZ in zicht. Een fout op een steilsprong voorkwam echter dat... (31-03-2019)
WIERDEN – Remco Been mag zich Sportman van het Jaar 2018 van de gemeente Wierden noemen. De springruiter werd donderdag bij de jaarlijkse verkiezing... (29-03-2019)
WIERDEN – Eurojump Wierden staat aan de vooravond van de derde editie. Komende dinsdag is weer de eerste wedstrijd in de cyclus van zes, die steeds... (28-03-2019)
ERMELO – Na goud in 2018 werd het dit keer brons voor Mart IJland. In de strijd om de nationale indoortitels springen voor ponyruiters reed de... (27-03-2019)
OLIVA – Remco Been beleefde een prima tweede week tijdens de lente-editie van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Oliva. De Wierdenaar... (26-03-2019)
DENEKAMP – Stefan Oude Weernink (foto) ging zondag aan de haal met Noaber Cup, een wedstrijd voor ruiters van rijverenigingen uit de gemeentes... (25-03-2019)
LIER – Annelies Vorsselmans zegevierde zondag in een Belgisch onderonsje op knappe wijze in de Grote Prijs van de tweede week van de lentetour in... (24-03-2019)