RUITER UIT DAARLE IN HELLENDOORN MET GRAND CANYON STERKSTE IN KLASSE Z

Henri Stegeman heeft de wind mee

HELLENDOORN – Henri Stegeman heeft de wind mee. De ruiter uit Daarle onderstreepte donderdag met zijn zege in de klasse Z in Hellendoorn nog maar eens zijn puike vorm. Op de rug van de achtjarige bruine ruin Grand Canyon VL (v. Eurocommerce Zagreb x Cantos) was Stegeman duidelijk de sterkste.

Steven Veldhuis was met Hummer de enige die nog een beetje in de buurt bleef van Henri Stegeman. Marit Braamhaar eindigde met Fortezza als derde, maar moest wel dik vijf seconden toegeven op de winnaar. Achter haar legden Hendrik Jan Schuttert met Gamira en Pim Mulder beslag op de plaatsen vier en vijf.

“OP dit moment heb ik het goed aan de gang”, lacht een tevreden Henri Stegeman na zijn zege in de klasse Z.  “Zo werkt het in deze sport, de ene keer wil het, de andere keer net niet”, spreekt hij uit rijke ervaring. “De laatste weken loopt het prima. Grand Canyon won ook al in Zuidbroek de finale en werd foutloos vijfde in Vragender. Hij pakt het heel goed op.”

Gemakkelijk te rijden
De bruine ruin is volgens Stegeman een heel gemakkelijk te rijden paard. “In veel opzichten. Hij heeft goede rijeigenschappen. Een mooie manier van springen, hij heeft bloed maar is niet te heet en heeft al aardig wat kilometers in de benen.”

De kans is daarom niet denkbeeldig dat zich vandaag of morgen een potentiële koper meldt bij de stal van Henri Stegeman en zijn vrouw Hilde Woudstra in Daarle. “Daar moeten we het uiteindelijk toch van hebben”, zegt de 46-jarige ruiter. “Sport is hartstikke leuk, maar daar kunnen wij niet van leven. Het gaat bij ons toch vooral om het opleiden van jonge paarden om die daarna redelijk te kunnen verkopen. Ik mag graag een keer internationaal op twee sterrenniveau rijden, maar ambities voor de echte topsport heb ik niet. Daar heb ik het talent niet voor en ook de leeftijd niet meer. Dus kan ik me beter toeleggen op dingen, waar ik wel goed in ben.”

Pim Mulder sterkste in ZZ
Pim Mulder won de klasse ZZ met Ferano. Hij bleef Rianne Nalis met Super Mario ruim voor.
Jordy Wilken zegevierde met Burry Spirit in de klasse M. Luca Schneemann troefde met Here I Am in de strijd om de tweede plek Gijs Mosman met I Will be Famous af. Mosman werd met Ilvy ook nog vierde.

Lila Dijckmeester beleefde gelukkige tijden met Happy Times in de klasse L. Steven Veldhuis haalde met Ido W ook nu de tweede prijs af en Pim Mulder eindigde met BCO Corlino als derde. De klasse B ging naar Marina Grondman, die met Jumpytoff 80 stijlpunten verzamelde. Natasja Bolt haalde er 77,5 met Chupa Chups.

 

Meer Springen

Zenith SFN van Jeroen Dubbeldam zal zondagmiddag 17 maart officieel afscheid nemen van het publiek in de Brabanthallen tijdens The Dutch Masters. De... (06-02-2019)
TREFFEN - Willem Greve zegevierde zondag op knappe wijze in de finale van de Youngster Tour over 1,40/1,45 meter tijdens het concours hippique in het... (03-02-2019)
OFFENBURG – Jeroen Dubbeldam en zijn vriendin Annelies Vorsselmans presteerden zondag uitstekend in de Grote Prijs van Offenburg. Beiden haalden de... (03-02-2019)
AMBT-DELDEN – Omroeper van dienst Jan Wilmink verwoordde het zaterdagavond treffend. De ruiter die van het verst moest komen, versloeg uiteindelijk... (03-02-2019)
DEN BOSCH – Steven Veldhuis was donderdag al voor de barrage zeker van de eindzege in de klasse Z van de Blom Hengstencompetitie. De Haaksbergenaar... (01-02-2019)
AMBT-DELDEN – Jarno Hesselink deed woensdag tot twee keer toe een geslaagde greep naar de zege tijdens Indoor Ambt Delden. De ruiter uit Geesteren... (01-02-2019)
AMSTERDAM – Willem Greve miste zondag tijdens Jumping Amsterdam slechts door een tijdfout de barrage van de Grote Prijs. De Markeloër ontbrak... (27-01-2019)
WIERDEN – In eigen omgeving maakte Remco Been de meeste indruk tijdens de drie dagen durende wedstrijden in De Vossenbos in Wierden. Been won de... (26-01-2019)
KRONENBERG – Sander Geerink troefde vrijdagavond de complete concurrentie af in de kwalificatie voor de finale van de Medium Tour tijdens het... (26-01-2019)
AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam reed vrijdag weer eens een foutloze ronde met zijn ‘gouden’ troef SFN Zenith (v. Rash R x Fuego du Prelet). Met de... (25-01-2019)
AMBT DELDEN - Onder de naam Indoor Ambt Delden organiseert rijvereniging De Zevenbuurtschappen al 35 jaar een meerdaags hippisch evenement voor... (23-01-2019)
HELLENDOORN – Caroline Müller scoorde vrijdag tijdens het indoorconcours in ’t Oale Spoor vier op een rij. Met haar twee paarden Numero Due en... (20-01-2019)
BATHMEN – Een kleiner verschil was niet denkbaar, maar één honderdste seconde was vrijdag wel de marge die bepaalde wie over 1,40 meter de Grote... (19-01-2019)
MÜNSTER – Gerben Morsink presteerde als een van de weinige buitenlanders prima in een vrijwel louter door Duitse combinaties bezet CSI2 in Münster.... (15-01-2019)
SAASVELD – Steven Veldhuis deed dit weekend een geslaagde greep naar twee springtitels van de Kring Twente. De ruiter uit Haaksbergen won zowel de... (14-01-2019)
NEUSTADT – Conor Drain boekte vrijdag een fraaie zege in het Duitse Neustadt. De Twentse Ier zegevierde in de rubriek over 1,45 meter op tijd voor de... (12-01-2019)
OPGLABBEEK – Sjaak Sleiderink en Annelies Vorsselmans zijn goed op dreef tijdens het concours hippique in het Belgische Opglabbeek. In het Sentower... (12-01-2019)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink, op de foto in actie met Charmeur, is voor de rest van dit indoorseizoen uitgeschakeld. De ruiter uit De Lutte brak... (07-01-2019)
VRAGENDER – Steven Veldhuis ontpopte zich tijdens Nieuwjaarsjumping Vragender weer eens als de uitblinker. De Haaksbergenaar boekte twee fraaie... (06-01-2019)
ZUIDBROEK – Gerco Schröder was op de laatste dag van het IICH Groningen in Zuidbroek twee keer dicht bij een mooie zege. Maar even vaak moest hij in... (06-01-2019)