OMMENAAR VIER RONDEN FOUTLOOS BIJ PUISSANCE WIERDEN

Hendrik Jan Schuttert deelt zege

WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert mocht zijn naam vrijdagavond laat laten noteren als een van de winnaars van het traditierijke puissancespringen tijdens Indoor Wierden.

Met Bangelo bleef de Ommenaar net als de Duitse amazone Christina Thomas op de schimmelruin Caddie 7 ook in de derde barrage foutloos. Bas van der Aa eindigde met zijn bruine merrie Davinci als derde, voor Conor Drain met Condavel en Hessel Hoekstra met Dirty Harry.

De vrijdagavond van Indoor Wierden is misschien wel de meest bijzondere avond van het evenement. Rijendik publiek, sport van de bovenste plank, de race tegen de klok in de teamwedstrijd en het krachtsvertoon over een gigantische muur. Ruiters zijn dan nog net even meer gebrand op een overwinning en als dat lukt, dan wordt daar natuurlijk op geproost. Uiteindelijk bleven drie combinaties over die mochten proberen de 2,10 meter hoge muur te bedwingen. Bas van der Aa viel met Davinci (v. Arpeggio) af door een fout en werd derde. Hendrik-Jan Schuttert op Bangelo (v. Tangelo van de Zuuthoeve) en de Duitse Christina Thomas op Caddle (v. Casir ASK) sprongen foutloos en besloten de eerste plek te delen, goed voor 875 euro elk.

Steven Veldhuis overtuigt
Steven Veldhuis zegevierde overtuigend met zijn negenjarige schimmelmerrie Elba-Montanja (v. Berlin) in de winning round tijdens de finale van de Medium Tour voor het CSI2. Achter Malin Parmler met Freedom en Johannes Ehning met Caramsin pakte Remco Been met de negen jaar oude bruine ruin Eurocool’s Apple de vierde plaats. Willem Greve werd vijfde met zijn achtjarige donkerbruine hengst Faro, Eric ten Cate negende met de bruine ruin Zacharov en Sjaak Sleiderink tiende met de bruine hengst Euro Esh.

“Daar ben ik blij mee”, vertelt Steven Veldhuis. “Het was ook wel een mooi gebouwd parcours, mooier dan de eerdere parcoursen die hier deze week stonden. Dat zag je ook wel terug: achttien van de 55 in de barrage, maar dat geeft niet. Het werd een mooie finale met echte snelheidsduivers en veel publiek. Je weet ook van tevoren dat Indoor Wierden niet heel makkelijk is. Ze zeggen niet voor niets: als je hier kunt rondkomen, dan kun je overal rijden.”

Veldhuis rijdt de merrie sinds half augustus voor haar fokster Brenda Keukenkamp uit Lochem. “Daarvoor liep ze in Duitsland, maar ze wilde haar graag wat dichter bij huis hebben. Het is een paard met een heel goede instelling en kwaliteit. Die kun je lekker laten galopperen zonder dat ze te vlak wordt. Ik had niet gedacht dat we zouden winnen, want naar de dubbelsprong reden we één pas teveel.”
Elba-Montanja presteert in elk geval al heel constant. “Ze zit vaak in de prijzen. Wat het doel is? Punten halen in het 1,50 meter. Dat is de opdracht die ik meegekregen heb. Daarna gaat ze de fokkerij in.”

Robert Vos noteerde met de achtjarige vosruin Chapeau (v. Comme Il Faut) een vierde plek in de wedstrijd over 1,35 meter met barrage in de Small Tour. Stijn Roelink werd zevende met de even oude vosruin Souplesse en Josta van Straaten achtste met de tien jaar oude bruine ruin Dior Bin Sarah. Het podium werd bezet door de Britse Annabel Shields met Creevagh Carisma, de Duitser Harm Lahde met Oak’s Grove’s Flickering en Rianty Zwart met Elievia.

Jessie Wiefferink oppermachtig
Jessie Wiefferink was net als een dag eerder succesvol in de Small Tour van het CSI1. De amazone uit Wierden toonde zich oppermachtig in de rubriek over 1,20 meter op tijd. Met de achtjarige schimmelhengst Kentucky’s Picobello (v. Mr. Blue) had ze een voorsprong van precies 5,5 seconde op nummer twee Iris Zwienenberg. Conor Drain bleef als nummer drie op de bruine merrie Diazetta meer dan zeven tellen achter op de winnares. Jessie Wiefferink werd met de schimmelmerrie My Lady 179 ook nog vierde. Koen Westendorp maakte met de vosruin Helsinki de top vijf compleet.

Westendorp was in de Big Tour over 1,30 meter op tijd dicht bij de zege met zijn zevenjarige bruine ruin Comme Prevu. Hester Klompmaker bleef hem met Forever VDW 0,29 seconde voor. Conor Drain werd ook nu derde, dit keer met de achtjarige bruine ruin Fieldmaster (v. Numero Uno). Ook Vincent Geerink met Beaumont (zesde), Britt Wiefferink met Esminka (achtste), Bas van der Aa met Haraminka (negende) en Hessel Hoekstra met For Gold (tiende) veroverden een plekje binnen de top tien.

Foto's Christina Thomas en Hendrik Jan Schuttert (boven) en Steven Veldhuis met Elba-Montanja © www.fototrailer.nl

Meer Springen

GORLA MINORE – Mart IJland presteerde afgelopen weekend uitstekend in het Italiaanse Gorla Minore. Met de Nederlandse ponyruiters won de jonge ruiter... (23-04-2019)
WIERDEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) zegevierde dinsdag in twee rubrieken  tijdens de tweede editie van Eurojump 2019. Op de terreinen van... (17-04-2019)
GEESTEREN - Remco Been kan weer een overwinning in een Grote Prijs op zijn erelijst bijschrijven. De Wierdenaar zegevierde zondag op het Erve... (14-04-2019)
GEESTEREN – Pascalle Lienesch greep zaterdag overtuigend de overwinning bij de junioren tijdens het CH Albergen van Het Twentse Ros in Geesteren. Op... (14-04-2019)
ALBERGEN – Vasco Campana (foto) was vrijdag met twee zeges de meest succesvolle ruiter op het concours van Het Twentse Ros uit Albergen. Op het Erve... (13-04-2019)
KRONENENBERG – Robert Vos is op dreef tijdens de Springtour in Kronenberg. Op het hippisch centrum De Peelbergen zegevierde de Wierdenaar donderdag... (12-04-2019)
OPGLABBEEK – Elike Morsink bij de junioren en Mart IJland bij de ponyruiters presteerden de afgelopen dagen individueel en met de nationale equipe... (08-04-2019)
KRONENBERG – Jan Schuttert beleefde zondagmiddag een mooie primeur. De Ommenaar zegevierde tijdens het CSI1 van hippisch centrum De Peelbergen voor... (07-04-2019)
SAASVELD – De driejarige goedgekeurde AES-hengst For Passion GPH WM van Wesley Mulder werd vrijdag de grote winnaar van het vrij springen in Saasveld... (07-04-2019)
WIERDEN - Het Dutch Youngster Festival heeft één van ’s werelds beste parcoursbouwers vastgelegd voor de internationale springweek voor jeugdruiters... (06-04-2019)
WIERDEN – Voor De Eschruiters stond de eerste editie van Eurojump van 2019 dinsdag in het teken van het overlijden van Harman Nijhof. De... (03-04-2019)
AREZZO – Sander Geerink reed de afgelopen dagen prima van voren mee tijdens de Springtour in het Italiaanse Arezzo. Met de elfjarige bruine merrie... (01-04-2019)
OLIVA – Remco Been presteerde ook in de derde week van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse OIivia weer zeer naar behoren. De Wierdenaar... (01-04-2019)
ERMELO – Steven Veldhuis (op archieffoto) had zaterdag de nationale titel in de klasse ZZ in zicht. Een fout op een steilsprong voorkwam echter dat... (31-03-2019)
WIERDEN – Remco Been mag zich Sportman van het Jaar 2018 van de gemeente Wierden noemen. De springruiter werd donderdag bij de jaarlijkse verkiezing... (29-03-2019)
WIERDEN – Eurojump Wierden staat aan de vooravond van de derde editie. Komende dinsdag is weer de eerste wedstrijd in de cyclus van zes, die steeds... (28-03-2019)
ERMELO – Na goud in 2018 werd het dit keer brons voor Mart IJland. In de strijd om de nationale indoortitels springen voor ponyruiters reed de... (27-03-2019)
OLIVA – Remco Been beleefde een prima tweede week tijdens de lente-editie van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Oliva. De Wierdenaar... (26-03-2019)
DENEKAMP – Stefan Oude Weernink (foto) ging zondag aan de haal met Noaber Cup, een wedstrijd voor ruiters van rijverenigingen uit de gemeentes... (25-03-2019)
LIER – Annelies Vorsselmans zegevierde zondag in een Belgisch onderonsje op knappe wijze in de Grote Prijs van de tweede week van de lentetour in... (24-03-2019)