OMMENAAR VIER RONDEN FOUTLOOS BIJ PUISSANCE WIERDEN

Hendrik Jan Schuttert deelt zege

WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert mocht zijn naam vrijdagavond laat laten noteren als een van de winnaars van het traditierijke puissancespringen tijdens Indoor Wierden.

Met Bangelo bleef de Ommenaar net als de Duitse amazone Christina Thomas op de schimmelruin Caddie 7 ook in de derde barrage foutloos. Bas van der Aa eindigde met zijn bruine merrie Davinci als derde, voor Conor Drain met Condavel en Hessel Hoekstra met Dirty Harry.

De vrijdagavond van Indoor Wierden is misschien wel de meest bijzondere avond van het evenement. Rijendik publiek, sport van de bovenste plank, de race tegen de klok in de teamwedstrijd en het krachtsvertoon over een gigantische muur. Ruiters zijn dan nog net even meer gebrand op een overwinning en als dat lukt, dan wordt daar natuurlijk op geproost. Uiteindelijk bleven drie combinaties over die mochten proberen de 2,10 meter hoge muur te bedwingen. Bas van der Aa viel met Davinci (v. Arpeggio) af door een fout en werd derde. Hendrik-Jan Schuttert op Bangelo (v. Tangelo van de Zuuthoeve) en de Duitse Christina Thomas op Caddle (v. Casir ASK) sprongen foutloos en besloten de eerste plek te delen, goed voor 875 euro elk.

Steven Veldhuis overtuigt
Steven Veldhuis zegevierde overtuigend met zijn negenjarige schimmelmerrie Elba-Montanja (v. Berlin) in de winning round tijdens de finale van de Medium Tour voor het CSI2. Achter Malin Parmler met Freedom en Johannes Ehning met Caramsin pakte Remco Been met de negen jaar oude bruine ruin Eurocool’s Apple de vierde plaats. Willem Greve werd vijfde met zijn achtjarige donkerbruine hengst Faro, Eric ten Cate negende met de bruine ruin Zacharov en Sjaak Sleiderink tiende met de bruine hengst Euro Esh.

“Daar ben ik blij mee”, vertelt Steven Veldhuis. “Het was ook wel een mooi gebouwd parcours, mooier dan de eerdere parcoursen die hier deze week stonden. Dat zag je ook wel terug: achttien van de 55 in de barrage, maar dat geeft niet. Het werd een mooie finale met echte snelheidsduivers en veel publiek. Je weet ook van tevoren dat Indoor Wierden niet heel makkelijk is. Ze zeggen niet voor niets: als je hier kunt rondkomen, dan kun je overal rijden.”

Veldhuis rijdt de merrie sinds half augustus voor haar fokster Brenda Keukenkamp uit Lochem. “Daarvoor liep ze in Duitsland, maar ze wilde haar graag wat dichter bij huis hebben. Het is een paard met een heel goede instelling en kwaliteit. Die kun je lekker laten galopperen zonder dat ze te vlak wordt. Ik had niet gedacht dat we zouden winnen, want naar de dubbelsprong reden we één pas teveel.”
Elba-Montanja presteert in elk geval al heel constant. “Ze zit vaak in de prijzen. Wat het doel is? Punten halen in het 1,50 meter. Dat is de opdracht die ik meegekregen heb. Daarna gaat ze de fokkerij in.”

Robert Vos noteerde met de achtjarige vosruin Chapeau (v. Comme Il Faut) een vierde plek in de wedstrijd over 1,35 meter met barrage in de Small Tour. Stijn Roelink werd zevende met de even oude vosruin Souplesse en Josta van Straaten achtste met de tien jaar oude bruine ruin Dior Bin Sarah. Het podium werd bezet door de Britse Annabel Shields met Creevagh Carisma, de Duitser Harm Lahde met Oak’s Grove’s Flickering en Rianty Zwart met Elievia.

Jessie Wiefferink oppermachtig
Jessie Wiefferink was net als een dag eerder succesvol in de Small Tour van het CSI1. De amazone uit Wierden toonde zich oppermachtig in de rubriek over 1,20 meter op tijd. Met de achtjarige schimmelhengst Kentucky’s Picobello (v. Mr. Blue) had ze een voorsprong van precies 5,5 seconde op nummer twee Iris Zwienenberg. Conor Drain bleef als nummer drie op de bruine merrie Diazetta meer dan zeven tellen achter op de winnares. Jessie Wiefferink werd met de schimmelmerrie My Lady 179 ook nog vierde. Koen Westendorp maakte met de vosruin Helsinki de top vijf compleet.

Westendorp was in de Big Tour over 1,30 meter op tijd dicht bij de zege met zijn zevenjarige bruine ruin Comme Prevu. Hester Klompmaker bleef hem met Forever VDW 0,29 seconde voor. Conor Drain werd ook nu derde, dit keer met de achtjarige bruine ruin Fieldmaster (v. Numero Uno). Ook Vincent Geerink met Beaumont (zesde), Britt Wiefferink met Esminka (achtste), Bas van der Aa met Haraminka (negende) en Hessel Hoekstra met For Gold (tiende) veroverden een plekje binnen de top tien.

Foto's Christina Thomas en Hendrik Jan Schuttert (boven) en Steven Veldhuis met Elba-Montanja © www.fototrailer.nl

Meer Springen

DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)
STRZEGOM - De Nederlandse equipe bij de ponyruiters, met een sterke Mart IJland, eindigde vrijdag als vijfde in de landenwedstrijd van het Europees... (16-08-2019)
ERMELO – Willem Greve heeft donderdag de Blom Cup voor zevenjarige paarden gewonnen met Higway TN.   (16-08-2019)
TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie... (13-08-2019)
DUBLIN – Gerco Schröder sloot zondag het CHIO Dublin af met een keurige zesde plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. (12-08-2019)
TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de... (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink kende zondag een prima afsluiting van het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
DUBLIN – De springruiters van Oranje ontbreken in de finale van de strijd om de Longines Nations Cup. (09-08-2019)
TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren. (07-08-2019)
OMMEN – Met een zevende plaats voor Gerben Morsink en een negende voor zijn nicht Veronique mocht de familie Morsink zondag van een geslaagde Grote... (04-08-2019)
OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3... (03-08-2019)
OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines... (02-08-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin. (02-08-2019)
OMMEN – Josta van Straaten reed zaterdag met haar twaalfjarige bruine merrie Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze) naar een fraaie overwinning in de... (02-08-2019)
OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen. (01-08-2019)
OMMEN –Een dag nadat Job Rothstegge in Heeten met Ivar KV kampioen van de Regio Overijssel werd in de klasse M, stond de combinatie alweer vooraan... (31-07-2019)
HEETEN – Steven Veldhuis toonde zich maandagavond superieur in de strijd om de springtitel van de Regio Overijssel. Met de achtjarige merrie Gammon... (30-07-2019)
HEETEN – De uitgestelde strijd om de regiotitel van Overijssel in de klasse Z kreeg maandagavond een ontknoping, waarbij éénhonderdste seconde... (29-07-2019)
HEETEN – Job en Ties Rothstegge uit Weerselo maakten er maandag in de klasse M van de strijd om de regiotitel springen in een mooi familiefeestje.... (29-07-2019)