OMMENAAR VIER RONDEN FOUTLOOS BIJ PUISSANCE WIERDEN

Hendrik Jan Schuttert deelt zege

WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert mocht zijn naam vrijdagavond laat laten noteren als een van de winnaars van het traditierijke puissancespringen tijdens Indoor Wierden.

Met Bangelo bleef de Ommenaar net als de Duitse amazone Christina Thomas op de schimmelruin Caddie 7 ook in de derde barrage foutloos. Bas van der Aa eindigde met zijn bruine merrie Davinci als derde, voor Conor Drain met Condavel en Hessel Hoekstra met Dirty Harry.

De vrijdagavond van Indoor Wierden is misschien wel de meest bijzondere avond van het evenement. Rijendik publiek, sport van de bovenste plank, de race tegen de klok in de teamwedstrijd en het krachtsvertoon over een gigantische muur. Ruiters zijn dan nog net even meer gebrand op een overwinning en als dat lukt, dan wordt daar natuurlijk op geproost. Uiteindelijk bleven drie combinaties over die mochten proberen de 2,10 meter hoge muur te bedwingen. Bas van der Aa viel met Davinci (v. Arpeggio) af door een fout en werd derde. Hendrik-Jan Schuttert op Bangelo (v. Tangelo van de Zuuthoeve) en de Duitse Christina Thomas op Caddle (v. Casir ASK) sprongen foutloos en besloten de eerste plek te delen, goed voor 875 euro elk.

Steven Veldhuis overtuigt
Steven Veldhuis zegevierde overtuigend met zijn negenjarige schimmelmerrie Elba-Montanja (v. Berlin) in de winning round tijdens de finale van de Medium Tour voor het CSI2. Achter Malin Parmler met Freedom en Johannes Ehning met Caramsin pakte Remco Been met de negen jaar oude bruine ruin Eurocool’s Apple de vierde plaats. Willem Greve werd vijfde met zijn achtjarige donkerbruine hengst Faro, Eric ten Cate negende met de bruine ruin Zacharov en Sjaak Sleiderink tiende met de bruine hengst Euro Esh.

“Daar ben ik blij mee”, vertelt Steven Veldhuis. “Het was ook wel een mooi gebouwd parcours, mooier dan de eerdere parcoursen die hier deze week stonden. Dat zag je ook wel terug: achttien van de 55 in de barrage, maar dat geeft niet. Het werd een mooie finale met echte snelheidsduivers en veel publiek. Je weet ook van tevoren dat Indoor Wierden niet heel makkelijk is. Ze zeggen niet voor niets: als je hier kunt rondkomen, dan kun je overal rijden.”

Veldhuis rijdt de merrie sinds half augustus voor haar fokster Brenda Keukenkamp uit Lochem. “Daarvoor liep ze in Duitsland, maar ze wilde haar graag wat dichter bij huis hebben. Het is een paard met een heel goede instelling en kwaliteit. Die kun je lekker laten galopperen zonder dat ze te vlak wordt. Ik had niet gedacht dat we zouden winnen, want naar de dubbelsprong reden we één pas teveel.”
Elba-Montanja presteert in elk geval al heel constant. “Ze zit vaak in de prijzen. Wat het doel is? Punten halen in het 1,50 meter. Dat is de opdracht die ik meegekregen heb. Daarna gaat ze de fokkerij in.”

Robert Vos noteerde met de achtjarige vosruin Chapeau (v. Comme Il Faut) een vierde plek in de wedstrijd over 1,35 meter met barrage in de Small Tour. Stijn Roelink werd zevende met de even oude vosruin Souplesse en Josta van Straaten achtste met de tien jaar oude bruine ruin Dior Bin Sarah. Het podium werd bezet door de Britse Annabel Shields met Creevagh Carisma, de Duitser Harm Lahde met Oak’s Grove’s Flickering en Rianty Zwart met Elievia.

Jessie Wiefferink oppermachtig
Jessie Wiefferink was net als een dag eerder succesvol in de Small Tour van het CSI1. De amazone uit Wierden toonde zich oppermachtig in de rubriek over 1,20 meter op tijd. Met de achtjarige schimmelhengst Kentucky’s Picobello (v. Mr. Blue) had ze een voorsprong van precies 5,5 seconde op nummer twee Iris Zwienenberg. Conor Drain bleef als nummer drie op de bruine merrie Diazetta meer dan zeven tellen achter op de winnares. Jessie Wiefferink werd met de schimmelmerrie My Lady 179 ook nog vierde. Koen Westendorp maakte met de vosruin Helsinki de top vijf compleet.

Westendorp was in de Big Tour over 1,30 meter op tijd dicht bij de zege met zijn zevenjarige bruine ruin Comme Prevu. Hester Klompmaker bleef hem met Forever VDW 0,29 seconde voor. Conor Drain werd ook nu derde, dit keer met de achtjarige bruine ruin Fieldmaster (v. Numero Uno). Ook Vincent Geerink met Beaumont (zesde), Britt Wiefferink met Esminka (achtste), Bas van der Aa met Haraminka (negende) en Hessel Hoekstra met For Gold (tiende) veroverden een plekje binnen de top tien.

Foto's Christina Thomas en Hendrik Jan Schuttert (boven) en Steven Veldhuis met Elba-Montanja © www.fototrailer.nl

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)