OMMENAAR VIER RONDEN FOUTLOOS BIJ PUISSANCE WIERDEN

Hendrik Jan Schuttert deelt zege

WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert mocht zijn naam vrijdagavond laat laten noteren als een van de winnaars van het traditierijke puissancespringen tijdens Indoor Wierden.

Met Bangelo bleef de Ommenaar net als de Duitse amazone Christina Thomas op de schimmelruin Caddie 7 ook in de derde barrage foutloos. Bas van der Aa eindigde met zijn bruine merrie Davinci als derde, voor Conor Drain met Condavel en Hessel Hoekstra met Dirty Harry.

De vrijdagavond van Indoor Wierden is misschien wel de meest bijzondere avond van het evenement. Rijendik publiek, sport van de bovenste plank, de race tegen de klok in de teamwedstrijd en het krachtsvertoon over een gigantische muur. Ruiters zijn dan nog net even meer gebrand op een overwinning en als dat lukt, dan wordt daar natuurlijk op geproost. Uiteindelijk bleven drie combinaties over die mochten proberen de 2,10 meter hoge muur te bedwingen. Bas van der Aa viel met Davinci (v. Arpeggio) af door een fout en werd derde. Hendrik-Jan Schuttert op Bangelo (v. Tangelo van de Zuuthoeve) en de Duitse Christina Thomas op Caddle (v. Casir ASK) sprongen foutloos en besloten de eerste plek te delen, goed voor 875 euro elk.

Steven Veldhuis overtuigt
Steven Veldhuis zegevierde overtuigend met zijn negenjarige schimmelmerrie Elba-Montanja (v. Berlin) in de winning round tijdens de finale van de Medium Tour voor het CSI2. Achter Malin Parmler met Freedom en Johannes Ehning met Caramsin pakte Remco Been met de negen jaar oude bruine ruin Eurocool’s Apple de vierde plaats. Willem Greve werd vijfde met zijn achtjarige donkerbruine hengst Faro, Eric ten Cate negende met de bruine ruin Zacharov en Sjaak Sleiderink tiende met de bruine hengst Euro Esh.

“Daar ben ik blij mee”, vertelt Steven Veldhuis. “Het was ook wel een mooi gebouwd parcours, mooier dan de eerdere parcoursen die hier deze week stonden. Dat zag je ook wel terug: achttien van de 55 in de barrage, maar dat geeft niet. Het werd een mooie finale met echte snelheidsduivers en veel publiek. Je weet ook van tevoren dat Indoor Wierden niet heel makkelijk is. Ze zeggen niet voor niets: als je hier kunt rondkomen, dan kun je overal rijden.”

Veldhuis rijdt de merrie sinds half augustus voor haar fokster Brenda Keukenkamp uit Lochem. “Daarvoor liep ze in Duitsland, maar ze wilde haar graag wat dichter bij huis hebben. Het is een paard met een heel goede instelling en kwaliteit. Die kun je lekker laten galopperen zonder dat ze te vlak wordt. Ik had niet gedacht dat we zouden winnen, want naar de dubbelsprong reden we één pas teveel.”
Elba-Montanja presteert in elk geval al heel constant. “Ze zit vaak in de prijzen. Wat het doel is? Punten halen in het 1,50 meter. Dat is de opdracht die ik meegekregen heb. Daarna gaat ze de fokkerij in.”

Robert Vos noteerde met de achtjarige vosruin Chapeau (v. Comme Il Faut) een vierde plek in de wedstrijd over 1,35 meter met barrage in de Small Tour. Stijn Roelink werd zevende met de even oude vosruin Souplesse en Josta van Straaten achtste met de tien jaar oude bruine ruin Dior Bin Sarah. Het podium werd bezet door de Britse Annabel Shields met Creevagh Carisma, de Duitser Harm Lahde met Oak’s Grove’s Flickering en Rianty Zwart met Elievia.

Jessie Wiefferink oppermachtig
Jessie Wiefferink was net als een dag eerder succesvol in de Small Tour van het CSI1. De amazone uit Wierden toonde zich oppermachtig in de rubriek over 1,20 meter op tijd. Met de achtjarige schimmelhengst Kentucky’s Picobello (v. Mr. Blue) had ze een voorsprong van precies 5,5 seconde op nummer twee Iris Zwienenberg. Conor Drain bleef als nummer drie op de bruine merrie Diazetta meer dan zeven tellen achter op de winnares. Jessie Wiefferink werd met de schimmelmerrie My Lady 179 ook nog vierde. Koen Westendorp maakte met de vosruin Helsinki de top vijf compleet.

Westendorp was in de Big Tour over 1,30 meter op tijd dicht bij de zege met zijn zevenjarige bruine ruin Comme Prevu. Hester Klompmaker bleef hem met Forever VDW 0,29 seconde voor. Conor Drain werd ook nu derde, dit keer met de achtjarige bruine ruin Fieldmaster (v. Numero Uno). Ook Vincent Geerink met Beaumont (zesde), Britt Wiefferink met Esminka (achtste), Bas van der Aa met Haraminka (negende) en Hessel Hoekstra met For Gold (tiende) veroverden een plekje binnen de top tien.

Foto's Christina Thomas en Hendrik Jan Schuttert (boven) en Steven Veldhuis met Elba-Montanja © www.fototrailer.nl

Meer Springen

Zenith SFN van Jeroen Dubbeldam zal zondagmiddag 17 maart officieel afscheid nemen van het publiek in de Brabanthallen tijdens The Dutch Masters. De... (06-02-2019)
TREFFEN - Willem Greve zegevierde zondag op knappe wijze in de finale van de Youngster Tour over 1,40/1,45 meter tijdens het concours hippique in het... (03-02-2019)
OFFENBURG – Jeroen Dubbeldam en zijn vriendin Annelies Vorsselmans presteerden zondag uitstekend in de Grote Prijs van Offenburg. Beiden haalden de... (03-02-2019)
AMBT-DELDEN – Omroeper van dienst Jan Wilmink verwoordde het zaterdagavond treffend. De ruiter die van het verst moest komen, versloeg uiteindelijk... (03-02-2019)
DEN BOSCH – Steven Veldhuis was donderdag al voor de barrage zeker van de eindzege in de klasse Z van de Blom Hengstencompetitie. De Haaksbergenaar... (01-02-2019)
AMBT-DELDEN – Jarno Hesselink deed woensdag tot twee keer toe een geslaagde greep naar de zege tijdens Indoor Ambt Delden. De ruiter uit Geesteren... (01-02-2019)
AMSTERDAM – Willem Greve miste zondag tijdens Jumping Amsterdam slechts door een tijdfout de barrage van de Grote Prijs. De Markeloër ontbrak... (27-01-2019)
WIERDEN – In eigen omgeving maakte Remco Been de meeste indruk tijdens de drie dagen durende wedstrijden in De Vossenbos in Wierden. Been won de... (26-01-2019)
KRONENBERG – Sander Geerink troefde vrijdagavond de complete concurrentie af in de kwalificatie voor de finale van de Medium Tour tijdens het... (26-01-2019)
AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam reed vrijdag weer eens een foutloze ronde met zijn ‘gouden’ troef SFN Zenith (v. Rash R x Fuego du Prelet). Met de... (25-01-2019)
AMBT DELDEN - Onder de naam Indoor Ambt Delden organiseert rijvereniging De Zevenbuurtschappen al 35 jaar een meerdaags hippisch evenement voor... (23-01-2019)
HELLENDOORN – Caroline Müller scoorde vrijdag tijdens het indoorconcours in ’t Oale Spoor vier op een rij. Met haar twee paarden Numero Due en... (20-01-2019)
BATHMEN – Een kleiner verschil was niet denkbaar, maar één honderdste seconde was vrijdag wel de marge die bepaalde wie over 1,40 meter de Grote... (19-01-2019)
HELLENDOORN – Henri Stegeman heeft de wind mee. De ruiter uit Daarle onderstreepte donderdag met zijn zege in de klasse Z in Hellendoorn nog maar... (18-01-2019)
MÜNSTER – Gerben Morsink presteerde als een van de weinige buitenlanders prima in een vrijwel louter door Duitse combinaties bezet CSI2 in Münster.... (15-01-2019)
SAASVELD – Steven Veldhuis deed dit weekend een geslaagde greep naar twee springtitels van de Kring Twente. De ruiter uit Haaksbergen won zowel de... (14-01-2019)
NEUSTADT – Conor Drain boekte vrijdag een fraaie zege in het Duitse Neustadt. De Twentse Ier zegevierde in de rubriek over 1,45 meter op tijd voor de... (12-01-2019)
OPGLABBEEK – Sjaak Sleiderink en Annelies Vorsselmans zijn goed op dreef tijdens het concours hippique in het Belgische Opglabbeek. In het Sentower... (12-01-2019)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink, op de foto in actie met Charmeur, is voor de rest van dit indoorseizoen uitgeschakeld. De ruiter uit De Lutte brak... (07-01-2019)
VRAGENDER – Steven Veldhuis ontpopte zich tijdens Nieuwjaarsjumping Vragender weer eens als de uitblinker. De Haaksbergenaar boekte twee fraaie... (06-01-2019)