OMMENAAR VIER RONDEN FOUTLOOS BIJ PUISSANCE WIERDEN

Hendrik Jan Schuttert deelt zege

WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert mocht zijn naam vrijdagavond laat laten noteren als een van de winnaars van het traditierijke puissancespringen tijdens Indoor Wierden.

Met Bangelo bleef de Ommenaar net als de Duitse amazone Christina Thomas op de schimmelruin Caddie 7 ook in de derde barrage foutloos. Bas van der Aa eindigde met zijn bruine merrie Davinci als derde, voor Conor Drain met Condavel en Hessel Hoekstra met Dirty Harry.

De vrijdagavond van Indoor Wierden is misschien wel de meest bijzondere avond van het evenement. Rijendik publiek, sport van de bovenste plank, de race tegen de klok in de teamwedstrijd en het krachtsvertoon over een gigantische muur. Ruiters zijn dan nog net even meer gebrand op een overwinning en als dat lukt, dan wordt daar natuurlijk op geproost. Uiteindelijk bleven drie combinaties over die mochten proberen de 2,10 meter hoge muur te bedwingen. Bas van der Aa viel met Davinci (v. Arpeggio) af door een fout en werd derde. Hendrik-Jan Schuttert op Bangelo (v. Tangelo van de Zuuthoeve) en de Duitse Christina Thomas op Caddle (v. Casir ASK) sprongen foutloos en besloten de eerste plek te delen, goed voor 875 euro elk.

Steven Veldhuis overtuigt
Steven Veldhuis zegevierde overtuigend met zijn negenjarige schimmelmerrie Elba-Montanja (v. Berlin) in de winning round tijdens de finale van de Medium Tour voor het CSI2. Achter Malin Parmler met Freedom en Johannes Ehning met Caramsin pakte Remco Been met de negen jaar oude bruine ruin Eurocool’s Apple de vierde plaats. Willem Greve werd vijfde met zijn achtjarige donkerbruine hengst Faro, Eric ten Cate negende met de bruine ruin Zacharov en Sjaak Sleiderink tiende met de bruine hengst Euro Esh.

“Daar ben ik blij mee”, vertelt Steven Veldhuis. “Het was ook wel een mooi gebouwd parcours, mooier dan de eerdere parcoursen die hier deze week stonden. Dat zag je ook wel terug: achttien van de 55 in de barrage, maar dat geeft niet. Het werd een mooie finale met echte snelheidsduivers en veel publiek. Je weet ook van tevoren dat Indoor Wierden niet heel makkelijk is. Ze zeggen niet voor niets: als je hier kunt rondkomen, dan kun je overal rijden.”

Veldhuis rijdt de merrie sinds half augustus voor haar fokster Brenda Keukenkamp uit Lochem. “Daarvoor liep ze in Duitsland, maar ze wilde haar graag wat dichter bij huis hebben. Het is een paard met een heel goede instelling en kwaliteit. Die kun je lekker laten galopperen zonder dat ze te vlak wordt. Ik had niet gedacht dat we zouden winnen, want naar de dubbelsprong reden we één pas teveel.”
Elba-Montanja presteert in elk geval al heel constant. “Ze zit vaak in de prijzen. Wat het doel is? Punten halen in het 1,50 meter. Dat is de opdracht die ik meegekregen heb. Daarna gaat ze de fokkerij in.”

Robert Vos noteerde met de achtjarige vosruin Chapeau (v. Comme Il Faut) een vierde plek in de wedstrijd over 1,35 meter met barrage in de Small Tour. Stijn Roelink werd zevende met de even oude vosruin Souplesse en Josta van Straaten achtste met de tien jaar oude bruine ruin Dior Bin Sarah. Het podium werd bezet door de Britse Annabel Shields met Creevagh Carisma, de Duitser Harm Lahde met Oak’s Grove’s Flickering en Rianty Zwart met Elievia.

Jessie Wiefferink oppermachtig
Jessie Wiefferink was net als een dag eerder succesvol in de Small Tour van het CSI1. De amazone uit Wierden toonde zich oppermachtig in de rubriek over 1,20 meter op tijd. Met de achtjarige schimmelhengst Kentucky’s Picobello (v. Mr. Blue) had ze een voorsprong van precies 5,5 seconde op nummer twee Iris Zwienenberg. Conor Drain bleef als nummer drie op de bruine merrie Diazetta meer dan zeven tellen achter op de winnares. Jessie Wiefferink werd met de schimmelmerrie My Lady 179 ook nog vierde. Koen Westendorp maakte met de vosruin Helsinki de top vijf compleet.

Westendorp was in de Big Tour over 1,30 meter op tijd dicht bij de zege met zijn zevenjarige bruine ruin Comme Prevu. Hester Klompmaker bleef hem met Forever VDW 0,29 seconde voor. Conor Drain werd ook nu derde, dit keer met de achtjarige bruine ruin Fieldmaster (v. Numero Uno). Ook Vincent Geerink met Beaumont (zesde), Britt Wiefferink met Esminka (achtste), Bas van der Aa met Haraminka (negende) en Hessel Hoekstra met For Gold (tiende) veroverden een plekje binnen de top tien.

Foto's Christina Thomas en Hendrik Jan Schuttert (boven) en Steven Veldhuis met Elba-Montanja © www.fototrailer.nl

Meer Springen

OPGLABBEEK – Sander Geerink verzorgde met Donner IK een mooi slotakkoord tijdens de vierdaagse springwedstrijd in het Sentower Park in het Belgische... (11-12-2018)
VRAGENDER – Lennard de Boer (foto) moest zondag genoegen nemen met de tweede plek in de afsluitende Grote Prijs tijdens Jumping De Achterhoek. Met de... (02-12-2018)
VRAGENDER - Gerben Morsink reed vrijdagavond in de finale van de Medium Tour van CSI2 Jumping de Achterhoek met zijn negenjarige zwarte hengst... (02-12-2018)
VRAGENDER – Even mocht Remco Been vrijdagavond laat de illusie koesteren, dat hij met zijn elfjarige bruine hengst Holland van de Bisschop (v.... (01-12-2018)
BALKBRUG - Eric ten Cate hoefde zijn zevenjarige bruine ruin Lacoste (v. Lord Pezi) donderdagavond niet tot het uiterste te laten gaan om de winst te... (30-11-2018)
VRAGENDER - Startnummer dertien was donderdagavond voor Sander Geerink het geluksnummer bij Jumping de Achterhoek. Hij won de eerste rubriek over 1,... (30-11-2018)
VRAGENDER – Mart IJland kneep zondagmiddag even in zijn arm. Met de tienjarige donkere vosmerrie Fantasia (v. For Kids Only x FS Cocky Dundee) sloot... (25-11-2018)
MAASTRICHT – Gerco Schröder kwam zondagmiddag minder dan viertiende seconde te laat door de finish om de Grote Prijs van Maastricht op zijn naam te... (25-11-2018)
MAASTRICHT – Willem Greve won zaterdagavond op grandioze wijze de tweede kwalificatiewedstrijd voor de Longines Trophy Grote Prijs van Maastricht met... (25-11-2018)
MAASTRICHT – Bart Haselbekke kende vrijdag een vliegende start tijdens Jumping Indoor Maastricht. De Wierdenaar won de rubriek over twee fasen (1,30... (23-11-2018)
SAASVELD – Veronique Morsink schreef vijf jaar geleden geschiedenis door als vijftienjarige de prestigieuze Twente Cup te veroveren. In Saasveld... (17-11-2018)
SAASVELD – Jarno Hesselink en Peter Olthof hadden zaterdag geschiedenis kunnen schrijven door op één dag in twee klassen de strijd om de EquiFirst... (17-11-2018)
SAASVELD – De Twentse ponyruiters moesten het zaterdag in de finales van de strijd om de Twente Cup stellen zonder een zege. De winst ging in alle... (17-11-2018)
SAASVELD – Wie wordt de opvolger van Bas van der Aa en Davinci als winnaar van de Twente Cup? Dat is zaterdagavond de grote vraag in de finale van... (17-11-2018)
SAASVELD – Liefst zestig deelnemers begonnen vrijdagavond in de Ankerhal aan de Grote Prijs van Saasveld over 1,40 meter en onder hen niet de minsten... (17-11-2018)
WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert maakte zaterdagavond zijn succes tijdens Indoor Wierden compleet. Na zijn gedeelde winst in de puissance de dag... (11-11-2018)
WIERDEN – In de schaduw van de Gote Prijs van Indoor Wierden zegevierde Conor Drain zaterdag in de hoofdrubriek van het CSI1 in manege De Vossenbos. (11-11-2018)
WIERDEN – Lennard de Boer maakte donderdagavond indruk tijdens Indoor Wierden. De stalruiter van de BWG Stables reed met zijn tienjarige bruine ruin... (08-11-2018)
WIERDEN – Twee jaar nadat hij in 2016 het CSI2 Indoor Wierden opende met een overwinning, ging Sander Geerink woensdag tijdens de 42ste editie van... (08-11-2018)
WIERDEN - Van het fancy CSI5* Lyon, een evenement in het kader van de Wereldbeker, naar het gezellige CSI2* Indoor Wierden. Springruiter Willem Greve... (05-11-2018)