Grote Prijs voor Ier Bertram Allen

VRAGENDER - De regionale vertegenwoordigers tijdens Jumping de Achterhoek hebben in de Grote Prijs van Oost Gelre over 1,45 meter geen potten kunnen breken. De winst en daarmee de premie van 7920 euro gingen naar Bertram Allen. De Ier reed in de barrage met Wild Thing in 30,95 seconde als snelste foutloze deelnemer naar de finish. Tim Rieskamp-Gödeking werd met Quapitola de Beaufour goed voor de tweede plek, terwijl Mark Bunting met Alcatraz als derde eindigde.

De pas 19-jarige Bertram Allen wordt wel het Ierse wonderkind genoemd. Allen, die nu al zeventiende op de wereldranking staat en in het nabijgelegen Duitse Hünxe woont, schitterde met de Nederlands gefokte Wild Thing L (Montreux x Lux) in een barrage met maar liefst 23 ruiters. Zoveel foutloze ritten in de eerste omloop zijn als een nachtmerrie voor de parcoursbouwer, die op vijftien barragekandidaten hoopte.

“In het begin leek het erop dat het parcours lastig zat was, maar ineens reden er zeven achter elkaar foutloos en kreeg ik het wel even benauwd”, bekent Henk Linders, die de parcoursen ontwierp. “Marc Houtzager zei nog tegen me dat ik de steilsprongen hoger moest zetten, maar sommigen stonden al op 1,52 meter terwijl de proef op 1,45 meter was uitgeschreven. Er werd gewoon vreselijk goed gereden.”

Crack op dit niveau
“Het was een topdeelnemersveld”, verklaart Bertram Allen na afloop het grote aantal foutloze ritten. “Er deden hier zeer goede ruiters met zeer goede paarden mee. Het waren er wel heel veel in de barrage, maar voor iedereen zijn de omstandigheden gelijk. Je moet er voor gaan en dat kon ik met mijn merrie. Ze is echt een crack op dit niveau. Ik rijd haar nu drie jaar. Toen ik haar net had, won ik de Grote Prijs voor junioren op Indoor Twente”, vertelt de rising star, die voor komende weken hoog gedoteerde concoursen in Genève en Londen op zijn agenda heeft staan.

Werkelijk geweldig
Jumping de Achterhoek staat voor volgend jaar weer op zijn kalender. “Ik was hier al eens geweest tijdens een landelijke wedstrijd, dus ik kende de hal al. De faciliteiten zijn werkelijk geweldig en ik had hier samen met Alex Duffy, die bij me rijdt, acht paarden mee die hier veel geleerd hebben. Alex won vrijdagavond de rubriek over 1,45 meter, dus het was een goed weekend voor ons.”

De eerste editie van Jumping de Achterhoek kan als geslaagd in de boeken. “We kregen zoveel positieve reacties van deelnemers en eigenaren, dat maakt het leuk en succesvol”, vertelt Chris van Dam namens organisatiebureau EQ International, dat voor het eerst samenwerkte met het vaste team van Paardensportcentrum Lichtenvoorde van de familie Morssinkhof uit Lievelde.

Mitchel Sonneveld
De finale van de Small Tour over 1,35 meter werd min of meer vanzelfsprekend een prooi voor Mitchel Sonneveld met Cekakina. Sonneveld, die de dagen ervoor al vier rubrieken op zijn naam had geschreven, was bijna twee seconden sneller dan Tim Rieskamp-Gödeking met Quartz. De derde plaats was voor Michael van den Bosch met Watch Me. Rianne Nalis werd vijfde met Cendy Vdp, Willem Greve zesde met Calanta en Bjorn Egberink achtste met Cuidamé.

Vincent Geerink sloot de afvalronde in het CSI2 als derde af. Met Torino kwam hij op het jachtparcours alleen te kort tegen Henrik Ankarcrona met Betina en Piet Raijmakers met Van Schijndel's Chanelly. Lisa Everts was met Archem B goed voor de vierde prijs, Kirsten Rikkert eindigde direct na haar met Sorrento als vijfde.

Foto Bertram Allen van www.fototrailer.nl

UITSLAGEN JUMPING DE ACHTERHOEK

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)