HOUTZAGER, VAN DER VLEUTEN EN VRIELING COMPLETEREN NEDERLANDSE EQUIPE

Greve in Oranje, Schuttert reserve

GEESTEREN - Voor de Longines FEI Nations Cup f the Netherlands, aanstaande zondag in Geesteren, heeft bondscoach Rob Ehrens zijn team bekend gemaakt. De springruiters die hun Oranje-jas meenemen naar CSI Twente zijn: Maikel van der Vleuten, Jur Vrieling, Willem Greve en Marc Houtzager. Frank Schuttert is opgeroepen als reserve.

De landenwedstrijd op eigen bodem - aanstaande zondag bij CSI Twente - is de tweede in het kader van de strijd om de Longines FEI Nations Cup voor Nederland van dit jaar in de eerste Europese divisie. Oranje werd zondag vijfde in haar eerste wedstrijd in Sopot.
Nederland krijgt in Geesteren concurrentie van België, Duitsland, Zweden, Spanje, Oostenrijk, Japan en Brazilië. Ehrens komt daarom met zijn op dit moment sterkste team aan start op het Erve Maathuis, waar ook de Nations Cup dressuur plaatsvindt.

Maikel van der Vleuten is de man in vorm. Hij won zondag nog de tweesterren Grote Prijs in Kronenberg met zijn jonge paard Canisha. In Geesteren rijdt Maikel zijn topmerrie Dana Blue, waarmee hij onlangs tweede werd in de vijfsterren Grote Prijs van Madrid. Routinier Jur Vrieling komt met de hengst VDL Glasgow van het Merelsnest aan start. De combinatie heeft al veel foutloze omlopen voor TeamNL gerealiseerd en is een vaste waarde voor de bondscoach. Dat geldt ook voor Marc Houtzager, zondag vijfde in de Grote Prijs in Treffen met Sterrehof’s Edinus, en zijn twaalfjarige ruin Sterrehof’s Calimero. Calimero heeft zijn geboortestal in Oud-Ootmarsum, op een steenworp afstand van Geesteren.

Willem Greve komt zelf uit Markelo in Twente en rijdt zondag zijn derde Nations Cup van het seizoen met de merrie Zypria S. Ze waren in Rome de beste combinatie voor het Oranje-team en ook in Sopot waren ze in topvorm. Ook Frank Schuttert heeft zijn roots in Overijssel en is een graag geziene ruiter in Geesteren. Zaterdag eindigde Schuttert met Lyonel D op de vierde plaats in de GCT Grand Prix van Stockholm. Aanstaande zondag hebben ze de rol van reservecombinatie.

Zondag 23 juni is het Nations Cup-dag bij CSI Twente. De dressuurruiters rijden de Grand Prix Special (12.15 uur) en de Kür op Muziek (14.25 uur) op het terrein van Erve Maathuis. Om 14.45 uur begint in de hoofdring de FEI Longines Nations Cup of the Netherlands met de eerste manche. De tweede manche staat gepland om 16.10 uur.

TeamNL in Geesten bij CSI Twente
Maikel van der Vleuten (Someren) – Dana Blue (v.Mr. Blue)
Marc Houtzager (Rouveen) – Sterrehof’s Calimero (v.Quidam de Revel)
Jur Vrieling (Holwierde), VDL Glasgow vh Merelsnest (v.Nabab de Reve)
Willem Greve (Markelo), Zypria S (v.Canturo)
Frank Schuttert (Ommen), Lyonel D (v.Little Joe) - reserve

Longines FEI Nations Cup™ series 2019, eerste Europese divisie, waar (*) Nederland start voor punten
20 – 23 juni, CSI Twente (Geesteren) *
11 – 14 juli, CSIO Falsterbo (Zweden) *
25 – 28 juli, CSIO Hickstead (Engeland) *
7 – 11 augustus, CSIO Dublin (Ierland)
3 – 6 oktober, CSIO Barcelona (Spanje) – finale

Foto Willem Greve © www.fototrailer.nl

Meer Springen

ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL moesten tijdens het EK in Rotterdam genoegen nemen met de achtste positie. (23-08-2019)
ROTTERDAM - De springruiters van TeamNL zijn er op de tweede dag van de landenwedstrijd op het EK in Rotterdam niet in geslaagd te klimmen in het... (22-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL zijn het EK in eigen land niet overtuigend begonnen. Het team staat na het eerste jachtparcours negende. (21-08-2019)
WIERDEN – Sander Geerink bezette woensdag vier keer een ‘podiumplek’ tijdens de laatste aflevering uit de reeks van zes wedstrijden in het kader van... (21-08-2019)
DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)
STRZEGOM - De Nederlandse equipe bij de ponyruiters, met een sterke Mart IJland, eindigde vrijdag als vijfde in de landenwedstrijd van het Europees... (16-08-2019)
ERMELO – Willem Greve heeft donderdag de Blom Cup voor zevenjarige paarden gewonnen met Higway TN.   (16-08-2019)
TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie... (13-08-2019)
DUBLIN – Gerco Schröder sloot zondag het CHIO Dublin af met een keurige zesde plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. (12-08-2019)
TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de... (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink kende zondag een prima afsluiting van het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
DUBLIN – De springruiters van Oranje ontbreken in de finale van de strijd om de Longines Nations Cup. (09-08-2019)
TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren. (07-08-2019)
OMMEN – Met een zevende plaats voor Gerben Morsink en een negende voor zijn nicht Veronique mocht de familie Morsink zondag van een geslaagde Grote... (04-08-2019)
OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3... (03-08-2019)
OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines... (02-08-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin. (02-08-2019)
OMMEN – Josta van Straaten reed zaterdag met haar twaalfjarige bruine merrie Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze) naar een fraaie overwinning in de... (02-08-2019)
OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen. (01-08-2019)