HOUTZAGER, VAN DER VLEUTEN EN VRIELING COMPLETEREN NEDERLANDSE EQUIPE

Greve in Oranje, Schuttert reserve

GEESTEREN - Voor de Longines FEI Nations Cup f the Netherlands, aanstaande zondag in Geesteren, heeft bondscoach Rob Ehrens zijn team bekend gemaakt. De springruiters die hun Oranje-jas meenemen naar CSI Twente zijn: Maikel van der Vleuten, Jur Vrieling, Willem Greve en Marc Houtzager. Frank Schuttert is opgeroepen als reserve.

De landenwedstrijd op eigen bodem - aanstaande zondag bij CSI Twente - is de tweede in het kader van de strijd om de Longines FEI Nations Cup voor Nederland van dit jaar in de eerste Europese divisie. Oranje werd zondag vijfde in haar eerste wedstrijd in Sopot.
Nederland krijgt in Geesteren concurrentie van België, Duitsland, Zweden, Spanje, Oostenrijk, Japan en Brazilië. Ehrens komt daarom met zijn op dit moment sterkste team aan start op het Erve Maathuis, waar ook de Nations Cup dressuur plaatsvindt.

Maikel van der Vleuten is de man in vorm. Hij won zondag nog de tweesterren Grote Prijs in Kronenberg met zijn jonge paard Canisha. In Geesteren rijdt Maikel zijn topmerrie Dana Blue, waarmee hij onlangs tweede werd in de vijfsterren Grote Prijs van Madrid. Routinier Jur Vrieling komt met de hengst VDL Glasgow van het Merelsnest aan start. De combinatie heeft al veel foutloze omlopen voor TeamNL gerealiseerd en is een vaste waarde voor de bondscoach. Dat geldt ook voor Marc Houtzager, zondag vijfde in de Grote Prijs in Treffen met Sterrehof’s Edinus, en zijn twaalfjarige ruin Sterrehof’s Calimero. Calimero heeft zijn geboortestal in Oud-Ootmarsum, op een steenworp afstand van Geesteren.

Willem Greve komt zelf uit Markelo in Twente en rijdt zondag zijn derde Nations Cup van het seizoen met de merrie Zypria S. Ze waren in Rome de beste combinatie voor het Oranje-team en ook in Sopot waren ze in topvorm. Ook Frank Schuttert heeft zijn roots in Overijssel en is een graag geziene ruiter in Geesteren. Zaterdag eindigde Schuttert met Lyonel D op de vierde plaats in de GCT Grand Prix van Stockholm. Aanstaande zondag hebben ze de rol van reservecombinatie.

Zondag 23 juni is het Nations Cup-dag bij CSI Twente. De dressuurruiters rijden de Grand Prix Special (12.15 uur) en de Kür op Muziek (14.25 uur) op het terrein van Erve Maathuis. Om 14.45 uur begint in de hoofdring de FEI Longines Nations Cup of the Netherlands met de eerste manche. De tweede manche staat gepland om 16.10 uur.

TeamNL in Geesten bij CSI Twente
Maikel van der Vleuten (Someren) – Dana Blue (v.Mr. Blue)
Marc Houtzager (Rouveen) – Sterrehof’s Calimero (v.Quidam de Revel)
Jur Vrieling (Holwierde), VDL Glasgow vh Merelsnest (v.Nabab de Reve)
Willem Greve (Markelo), Zypria S (v.Canturo)
Frank Schuttert (Ommen), Lyonel D (v.Little Joe) - reserve

Longines FEI Nations Cup™ series 2019, eerste Europese divisie, waar (*) Nederland start voor punten
20 – 23 juni, CSI Twente (Geesteren) *
11 – 14 juli, CSIO Falsterbo (Zweden) *
25 – 28 juli, CSIO Hickstead (Engeland) *
7 – 11 augustus, CSIO Dublin (Ierland)
3 – 6 oktober, CSIO Barcelona (Spanje) – finale

Foto Willem Greve © www.fototrailer.nl

Meer Springen

AMSTERDAM – Elike Morsink boekte zaterdag in de Amsterdamse RAI een ‘koninklijke’ zege. Gadegeslagen door onder anderen Prinses Beatrix (op bovenste... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Gerco Schröder kende een prima eerste dag van het internationale springprogramma tijdens Jumping Amsterdam. De Tubbergenaar eindigde... (25-01-2020)
AMSTERDAM – Op de eerste dag van Jumping Amsterdam kwamen donderdag vier Twentse deelnemers in actie. Van het kwartet bracht Manon Damhuis het er het... (23-01-2020)
SAASVELD – Sander Geerink (op archieffoto) en Frank Buitenhuis schreven woensdag tijdens SAS Saasveld de rubrieken in de hoogste klassen op hun naam... (23-01-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder eindigde zondag als vierde in de Grote Prijs tijdens het CSI2 De Peelbergen. Met Glock’s Dobelensky (v. Cornet Obolensky... (19-01-2020)
SAASVELD – Frank Buitenhuis stond woensdag op eenzame hoogte tijdens de eerste editie van SAS in Saasveld. De 36-jarige ruiter uit Holten won liefst... (18-01-2020)
GEESTEREN – Tijdens de 46ste editie van het CSIO Twente, van woensdag 1 tot en met zondag 5 juli op Erve Maathuis in Geesteren, staat een van de... (14-01-2020)
OPGLABBEEK – Conor Drain boekte zaterdag een fraaie zege tijdens het CSI2 in het Sentower Park in het Belgische Opglabbeek. Met zijn tienjarige... (13-01-2020)
ALMELO – Op 58-jarige leeftijd is donderdag in Almelo Tonny Haselbekke volkomen onverwacht overleden. (13-01-2020)
SAASVELD – Jarno Hesselink was zondag met Fhera op snelheid een maatje te groot voor de concurrentie in de klasse ZZ tijdens de strijd om de... (12-01-2020)
ZUIDBROEK – Hendrik Jan Schuttert en Remco Been slaagden er zaterdagavond niet in de hoofdprijs te bemachtigen in de strijd om de Grote Prijs van het... (11-01-2020)
MEEUWEN – Frank Schuttert moet het na een jaar weer stellen zonder de elfjarige donkerbruine hengst Queensland E (v. Quickfire de Feran x Socrate de... (11-01-2020)
ZUIDBROEK – Met een minimale voorsprong van éénhonderdste seconde pakte Willem Greve vrijdag met Gogo de zege in de rubriek over 1,40 meter met... (11-01-2020)
ZUIDBROEK – Eric ten Cate legde donderdag tijdens het CSI2 IICH Groningen in Zuidbroek beslag op de tweede plaats in de rubriek over 1,35 meter op... (10-01-2020)
ALBERGEN – Hij deed al jaren mee aan de strijd om het open nationaal kampioenschap voor veteranen. Maar meer dan een tweede plaats, een jaar of... (07-01-2020)
DE LUTTE – Voor Gert-Jan Bruggink is het nieuwe jaar aanzienlijk beter begonnen dan het vorige. Precies een jaar nadat hij bij een val van een jong... (05-01-2020)
VRAGENDER – Het nieuwe jaar is amper begonnen of Vincent Geerink heeft al een mooie primeur binnen. In Vragender schreef hij zaterdag voor het eerst... (05-01-2020)
MARIENHEEM – Steven Veldhuis kende een prima jaarafsluiting tijdens de Sallandse Ruiterdagen in Marienheem. Op de slotdag van het evenement won hij... (02-01-2020)
MARIENHEEM – Ellen Zwijnenberg mocht zich vrijdagavond laten huldigen als winnares van de nationale rubriek over 1,40 meter tijdens de Sallandse... (28-12-2019)
BATHMEN – Conor Drain was zaterdagavond goed voor de derde plaats in de Grote Prijs van Bathmen. In de wedstrijd over 1,50 meter met barrage was de... (22-12-2019)