ORANJE MOET IN IERLAND FINALEPLAATS IN LONGINES NATIONS CUP VEILIGSTELLEN

Greve en Schröder in Team NL Dublin

ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin.

De springruiters van TeamNL rijden daar vrijdag 9 augustus in de laatste wedstrijd voor de Longines FEI Nations Cup van dit seizoen. Behalve het Twentse tweetal wees Ehrens ook Michael Greeve, Kevin Jochems en Gerco Schröder aan. Een goed resultaat is nodig om een ticket voor de finale in Barcelona te kunnen bemachtigen.

Rob Ehrens laat de ruiters die veertien dagen later het EK in Rotterdam rijden thuis. Voor de wedstrijd in de Ierse hoofdstad doet de trainer uit Weert een beroep op KNHS Talent van het Jaar Kevin Jochems en Cristello H. Jochems heeft dit jaar al goed gereden voor het team. In Dublin is Jochems titelverdediger van de vijfsterren Grote Prijs, die hij vorig jaar won met Captain Cooper.

Michael Greeve krijgt na zijn overwinning in de Grote Prijs van Eindhoven met Turbo Z de kans om zich in het team te bewijzen. Willem Greve is de routinier dit seizoen en kan in Dublin beschikken over zijn toppaarden Zypria S en Carambole. Gerco Schöder maakt zijn rentree in het team. Zijn ervaring kan de ruiter uit Tubbergen overbrengen op zijn nog betrekkelijk jonge paard Davino Q of hij kiest voor zijn voormalige kampioenschapspaard Glock’s Cognac Champblanc. Jens van Grunsven is met Cika de jongste van de vijf Nederlandse ruiters die de reis naar Dublin maakt.

Vol aan de bak
In de tussenstand van de eerste West-Europese League staat Nederland - met de laatste wedstrijd nog te gaan - op de achtste plaats. Frankrijk, België, Duitsland en Oostenrijk hebben de vier wedstrijden waarin ze punten kunnen verzamelen al gereden en staan dus nu op voor hun het maximaal haalbare aantal punten dit jaar. Zij zijn afhankelijk van de landen die in Dublin rijden of ze naar de finale in Barcelona kunnen. Uiteindelijk mogen zeven teams uit de divisie naar de finale in Barcelona die van 3 tot en met 6 oktober verreden wordt. 

De springruiters van TeamNL zullen midden in Dublin op het mooie terrein van RDS met de teams van Ierland, Italië, Zweden en Zwitserland volop aan de bak moeten in de strijd om een finaleplaats. Groot Brittannië, dat op de tiende plaats staat, is het zesde land dat de laatste wedstrijd van het seizoen rijdt.

Voor Nederland is het zaak om minimaal een plaats te klimmen in het klassement en dan de Engelsen achter zich te houden om zo een finale plaats af te dwingen.

Foto Gerco Schröder met Davino Q © www.fototrailer.nl

Meer Springen

LANAKEN – Willem Greve belandde zondag in de finale van de strijd om het WK voor jonge paarden net naast het podium met zijn vijfjarige bruine hengst... (22-09-2019)
LANAKEN – In de strijd om het WK voor jonge paarden hielden Willem Greve en Gerben Morsink beiden donderdag en vrijdag met twee troeven de lei schoon... (20-09-2019)
VRAGENDER - Remco Been sloot met Balou van het Molenhof Z het laatste outdoorconcours van Paardensportcentrum Lichtenvoorde van 2019 zaterdagavond af... (16-09-2019)
AMBT DELDEN – Melissa Maatkamp was vrijdag de baas in de klasse Z/ZZ tijdens het concours van De Zeven Buurtschappen in Ambt-Delden. Met haar... (14-09-2019)
PADERBORN – Willem Greve bleef vrijdag slechts iets meer dan een seconde verwijderd van een fraaie zege in de rubriek over 1,50 meter op tijd tijdens... (13-09-2019)
CALGARY – Willem Greve en Frank Schuttert nestelden zich zondag in Calgary knap in de top tien van de Grote Prijs bij het prestigieuze CSI5 van... (08-09-2019)
HAAKSBERGEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) was woensdag overdag onbetwist de meest succesvolle ruiter tijdens het Rapide springen in Haaksbergen... (06-09-2019)
ERMELO– Nederland heeft alsnog een uitnodiging ontvangen voor de prestigieuze finale van de strijd om de Longines FEI Nations Cup finale in Barcelona... (05-09-2019)
VALENCE – De broers Lucas en Wilton Porter hebben de smaak te pakken. Beiden deden het zondag uitstekend in de Grote Prijs van het CSI4 in het Zuid-... (02-09-2019)
LASTRUP – Gerco Schröder bewaarde het beste voor het laatst tijdens het CSI2 Klein Roscharden in het Duitse Lastrup. Met zijn vijftien jaar oude... (01-09-2019)
LANGEVEEN – Conor Drain verzorgde een ware onemanshow tijdens het concours hippique van de Molenruiters uit Langeveen. De Ier won drie keer op rij,... (01-09-2019)
ERMELO – Steven Veldhuis veroverde zaterdag in Ermelo op fraaie wijze twee keer goud tijdens de strijd om de springtitels van de KNHS in Ermelo. (31-08-2019)
OPGLABBEEK – Willem Greve was zaterdag dicht bij de zege in de rankingproef over 1,45 meter tijdens het CSI in het Belgische Opglabbeek. (31-08-2019)
ERMELO – In de strijd om het goud in de klasse B voor C-pony’s kon Lotte Paus (foto) vrijdag rekenen op de liefst 27-jarige ‘familiepony’ Sundance.... (30-08-2019)
LANGEVEEN – Hessel Hoekstra (foto) begon vrijdag met een zege en een derde plaats uitstekend aan het concours hippique van de Molenruiters uit... (30-08-2019)
ERMELO – Liz Meenhuis keerde zaterdag na de Hippiade in Ermelo met zilver en brons terug in Rossum. (26-08-2019)
ROTTERDAM  - Voor Frank Schuttert is het EK al na de eerste manche van de finale voorbij. (25-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL moesten tijdens het EK in Rotterdam genoegen nemen met de achtste positie. (23-08-2019)
ROTTERDAM - De springruiters van TeamNL zijn er op de tweede dag van de landenwedstrijd op het EK in Rotterdam niet in geslaagd te klimmen in het... (22-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL zijn het EK in eigen land niet overtuigend begonnen. Het team staat na het eerste jachtparcours negende. (21-08-2019)