ORANJE MOET IN IERLAND FINALEPLAATS IN LONGINES NATIONS CUP VEILIGSTELLEN

Greve en Schröder in Team NL Dublin

ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin.

De springruiters van TeamNL rijden daar vrijdag 9 augustus in de laatste wedstrijd voor de Longines FEI Nations Cup van dit seizoen. Behalve het Twentse tweetal wees Ehrens ook Michael Greeve, Kevin Jochems en Gerco Schröder aan. Een goed resultaat is nodig om een ticket voor de finale in Barcelona te kunnen bemachtigen.

Rob Ehrens laat de ruiters die veertien dagen later het EK in Rotterdam rijden thuis. Voor de wedstrijd in de Ierse hoofdstad doet de trainer uit Weert een beroep op KNHS Talent van het Jaar Kevin Jochems en Cristello H. Jochems heeft dit jaar al goed gereden voor het team. In Dublin is Jochems titelverdediger van de vijfsterren Grote Prijs, die hij vorig jaar won met Captain Cooper.

Michael Greeve krijgt na zijn overwinning in de Grote Prijs van Eindhoven met Turbo Z de kans om zich in het team te bewijzen. Willem Greve is de routinier dit seizoen en kan in Dublin beschikken over zijn toppaarden Zypria S en Carambole. Gerco Schöder maakt zijn rentree in het team. Zijn ervaring kan de ruiter uit Tubbergen overbrengen op zijn nog betrekkelijk jonge paard Davino Q of hij kiest voor zijn voormalige kampioenschapspaard Glock’s Cognac Champblanc. Jens van Grunsven is met Cika de jongste van de vijf Nederlandse ruiters die de reis naar Dublin maakt.

Vol aan de bak
In de tussenstand van de eerste West-Europese League staat Nederland - met de laatste wedstrijd nog te gaan - op de achtste plaats. Frankrijk, België, Duitsland en Oostenrijk hebben de vier wedstrijden waarin ze punten kunnen verzamelen al gereden en staan dus nu op voor hun het maximaal haalbare aantal punten dit jaar. Zij zijn afhankelijk van de landen die in Dublin rijden of ze naar de finale in Barcelona kunnen. Uiteindelijk mogen zeven teams uit de divisie naar de finale in Barcelona die van 3 tot en met 6 oktober verreden wordt. 

De springruiters van TeamNL zullen midden in Dublin op het mooie terrein van RDS met de teams van Ierland, Italië, Zweden en Zwitserland volop aan de bak moeten in de strijd om een finaleplaats. Groot Brittannië, dat op de tiende plaats staat, is het zesde land dat de laatste wedstrijd van het seizoen rijdt.

Voor Nederland is het zaak om minimaal een plaats te klimmen in het klassement en dan de Engelsen achter zich te houden om zo een finale plaats af te dwingen.

Foto Gerco Schröder met Davino Q © www.fototrailer.nl

Meer Springen

WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)
AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van... (02-02-2020)
DEN BOSCH – Het werd een latertje, maar het was volop de moeite waard. Willem Greve schitterde donderdag tijdens de KWPN Stallion Show in de Grote... (31-01-2020)
DEN BOSCH – Een dag na zijn  succesvolle optreden tijdens Indoor Ambt Delden sloeg Steven Veldhuis alweer toe. De Haaksbergenaar sloot woensdag in... (30-01-2020)
SAASVELD – Na circa dertig jaar gebruik te hebben gemaakt van de accommodatie van het Twents Hippisch Centrum in Almelo verhuist het indoorconcours... (30-01-2020)
AMBT DELDEN – De eerste springdag van Indoor Ambt Delden draaide woensdag uit op een ware show van het duo Veldhuis en Veldhuis. Zoon Stef won de... (30-01-2020)
OUD OOTMARSUM - Na een succesvol seizoen onder Caroline Müller is hengstenhouderij De Wiemselbach nu mede-eigenaar geworden van de opvallende KWPN-... (28-01-2020)
AMSTERDAM - In de aanloop naar de Olympische- en Paralympische Spelen komende zomer in Tokio heeft de Stichting Nederlands Olympiade Paard vier... (27-01-2020)
KRONENBERG – Remco Been was zondag veruit de snelste deelnemer in de barrage van strijd om de Grote Prijs van De Peelbergen. Met zijn dertienjarige... (27-01-2020)
AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam legde zondag tijdens Jumping Amsterdam met Oak Grove’s Carlyle beslag op de zevende plaats in de wedstrijd voor de... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Elike Morsink boekte zaterdag in de Amsterdamse RAI een ‘koninklijke’ zege. Gadegeslagen door onder anderen Prinses Beatrix (op bovenste... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Gerco Schröder kende een prima eerste dag van het internationale springprogramma tijdens Jumping Amsterdam. De Tubbergenaar eindigde... (25-01-2020)
AMSTERDAM – Op de eerste dag van Jumping Amsterdam kwamen donderdag vier Twentse deelnemers in actie. Van het kwartet bracht Manon Damhuis het er het... (23-01-2020)