MET ZYPRIA Z IN TWEEDE KWALIFICATIE GROTE PRIJS MAASTRICHT

Grandioze zege voor Willem Greve

MAASTRICHT – Willem Greve won zaterdagavond op grandioze wijze de tweede kwalificatiewedstrijd voor de Longines Trophy Grote Prijs van Maastricht met zijn 11-jarige merrie Zypria S (Canturo x Lux Z,op archieffoto). De Markeloër was de snelste in de barrage, die zes combinaties telde.

Willem Greve: Ik heb geprobeerd zo strak mogelijk te rijden. De afstanden klopten en ik had één galopsprong minder nodig naar de laatste hindernis. Ik weet niet of het nou echt verstandig is geweest om voluit te gaan, want ik start haar morgen ook in de Grote Prijs, Maar je wilt natuurlijk toch winnen, zeker als het zo goed voelt”, vertelt een blije Greve. Hij rijdt de merrie nu ongeveer 2,5 jaar. “Ze kwam bij mij via Joop Aaldering en Kyra Swelheim. Het is een moeilijk en delicaat paard. Ik heb weleens gedacht ‘wat moet ik ermee’. Maar ze is nu, met Carambole, een van mijn eerste paarden voor de grote wedstrijden. Na haar carrière wordt ze ingezet voor de fokkerij.” 

De Belg Jérôme Guery eindigde op de tweede plaats met de negenjarige ruin Kel’Star du Vingt Ponts (Kannan x Landor S). De Nederlandse Kim Emmen reed naar een mooie derde plek met de tienjarige KWPN-hengst Delvaux (Chacco Blue x Lancer II).
Wilton Porter legde met de zevenjarige bruine hengst Caletto Cabana beslag op de vijfde positie na een springfout. Gert-Jan Bruggink werd zevende met de tienjarige schimmelruin Charmeur (v. Cristallo), Jeroen Dubbeldam negende met de een jaar jongere bruine ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado.

Frank Schuttert noteerde een derde plek bij het progressief springen over 1,45 meter. Met de negenjarige vosruin Benur du Romert (v. Balou du Rouet) moest de Ommenaar Bertram Allen op Izzy by Piccobello en Doron Kuipers op Elcap[one M voor zich dulden. Gerben Morsink eindigde direct achter Schuttert als vierde met de achtjarige bruine ruin Rapidash (v. Chaqui Z). Gert-Jan Bruggink werd negende met zijn schimmelruin Colocinni (v. Cornet Obolensky).

Bart Haselbekke pakt tweede zege
Bart Haselbekke zegevierde net als een dag eerder met de tienjarige bruine ruin Dorus (v. Sam R. x Voltaire) in het CSI1. Dit keer was hij veruit de snelste foutloze deelnemer in de rubriek over 1,30 meter op tijd voor de Big Tour. Nummer twee Gert-jan Horsmans gaf met Grieg S 1,73 seconde toe.

Meer Springen

DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)
STRZEGOM - De Nederlandse equipe bij de ponyruiters, met een sterke Mart IJland, eindigde vrijdag als vijfde in de landenwedstrijd van het Europees... (16-08-2019)
ERMELO – Willem Greve heeft donderdag de Blom Cup voor zevenjarige paarden gewonnen met Higway TN.   (16-08-2019)
TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie... (13-08-2019)
DUBLIN – Gerco Schröder sloot zondag het CHIO Dublin af met een keurige zesde plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. (12-08-2019)
TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de... (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink kende zondag een prima afsluiting van het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
DUBLIN – De springruiters van Oranje ontbreken in de finale van de strijd om de Longines Nations Cup. (09-08-2019)
TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren. (07-08-2019)
OMMEN – Met een zevende plaats voor Gerben Morsink en een negende voor zijn nicht Veronique mocht de familie Morsink zondag van een geslaagde Grote... (04-08-2019)
OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3... (03-08-2019)
OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines... (02-08-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin. (02-08-2019)
OMMEN – Josta van Straaten reed zaterdag met haar twaalfjarige bruine merrie Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze) naar een fraaie overwinning in de... (02-08-2019)
OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen. (01-08-2019)
OMMEN –Een dag nadat Job Rothstegge in Heeten met Ivar KV kampioen van de Regio Overijssel werd in de klasse M, stond de combinatie alweer vooraan... (31-07-2019)
HEETEN – Steven Veldhuis toonde zich maandagavond superieur in de strijd om de springtitel van de Regio Overijssel. Met de achtjarige merrie Gammon... (30-07-2019)
HEETEN – De uitgestelde strijd om de regiotitel van Overijssel in de klasse Z kreeg maandagavond een ontknoping, waarbij éénhonderdste seconde... (29-07-2019)
HEETEN – Job en Ties Rothstegge uit Weerselo maakten er maandag in de klasse M van de strijd om de regiotitel springen in een mooi familiefeestje.... (29-07-2019)