MET ZYPRIA Z IN TWEEDE KWALIFICATIE GROTE PRIJS MAASTRICHT

Grandioze zege voor Willem Greve

MAASTRICHT – Willem Greve won zaterdagavond op grandioze wijze de tweede kwalificatiewedstrijd voor de Longines Trophy Grote Prijs van Maastricht met zijn 11-jarige merrie Zypria S (Canturo x Lux Z,op archieffoto). De Markeloër was de snelste in de barrage, die zes combinaties telde.

Willem Greve: Ik heb geprobeerd zo strak mogelijk te rijden. De afstanden klopten en ik had één galopsprong minder nodig naar de laatste hindernis. Ik weet niet of het nou echt verstandig is geweest om voluit te gaan, want ik start haar morgen ook in de Grote Prijs, Maar je wilt natuurlijk toch winnen, zeker als het zo goed voelt”, vertelt een blije Greve. Hij rijdt de merrie nu ongeveer 2,5 jaar. “Ze kwam bij mij via Joop Aaldering en Kyra Swelheim. Het is een moeilijk en delicaat paard. Ik heb weleens gedacht ‘wat moet ik ermee’. Maar ze is nu, met Carambole, een van mijn eerste paarden voor de grote wedstrijden. Na haar carrière wordt ze ingezet voor de fokkerij.” 

De Belg Jérôme Guery eindigde op de tweede plaats met de negenjarige ruin Kel’Star du Vingt Ponts (Kannan x Landor S). De Nederlandse Kim Emmen reed naar een mooie derde plek met de tienjarige KWPN-hengst Delvaux (Chacco Blue x Lancer II).
Wilton Porter legde met de zevenjarige bruine hengst Caletto Cabana beslag op de vijfde positie na een springfout. Gert-Jan Bruggink werd zevende met de tienjarige schimmelruin Charmeur (v. Cristallo), Jeroen Dubbeldam negende met de een jaar jongere bruine ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado.

Frank Schuttert noteerde een derde plek bij het progressief springen over 1,45 meter. Met de negenjarige vosruin Benur du Romert (v. Balou du Rouet) moest de Ommenaar Bertram Allen op Izzy by Piccobello en Doron Kuipers op Elcap[one M voor zich dulden. Gerben Morsink eindigde direct achter Schuttert als vierde met de achtjarige bruine ruin Rapidash (v. Chaqui Z). Gert-Jan Bruggink werd negende met zijn schimmelruin Colocinni (v. Cornet Obolensky).

Bart Haselbekke pakt tweede zege
Bart Haselbekke zegevierde net als een dag eerder met de tienjarige bruine ruin Dorus (v. Sam R. x Voltaire) in het CSI1. Dit keer was hij veruit de snelste foutloze deelnemer in de rubriek over 1,30 meter op tijd voor de Big Tour. Nummer twee Gert-jan Horsmans gaf met Grieg S 1,73 seconde toe.

Meer Springen

GORLA MINORE – Mart IJland presteerde afgelopen weekend uitstekend in het Italiaanse Gorla Minore. Met de Nederlandse ponyruiters won de jonge ruiter... (23-04-2019)
WIERDEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) zegevierde dinsdag in twee rubrieken  tijdens de tweede editie van Eurojump 2019. Op de terreinen van... (17-04-2019)
GEESTEREN - Remco Been kan weer een overwinning in een Grote Prijs op zijn erelijst bijschrijven. De Wierdenaar zegevierde zondag op het Erve... (14-04-2019)
GEESTEREN – Pascalle Lienesch greep zaterdag overtuigend de overwinning bij de junioren tijdens het CH Albergen van Het Twentse Ros in Geesteren. Op... (14-04-2019)
ALBERGEN – Vasco Campana (foto) was vrijdag met twee zeges de meest succesvolle ruiter op het concours van Het Twentse Ros uit Albergen. Op het Erve... (13-04-2019)
KRONENENBERG – Robert Vos is op dreef tijdens de Springtour in Kronenberg. Op het hippisch centrum De Peelbergen zegevierde de Wierdenaar donderdag... (12-04-2019)
OPGLABBEEK – Elike Morsink bij de junioren en Mart IJland bij de ponyruiters presteerden de afgelopen dagen individueel en met de nationale equipe... (08-04-2019)
KRONENBERG – Jan Schuttert beleefde zondagmiddag een mooie primeur. De Ommenaar zegevierde tijdens het CSI1 van hippisch centrum De Peelbergen voor... (07-04-2019)
SAASVELD – De driejarige goedgekeurde AES-hengst For Passion GPH WM van Wesley Mulder werd vrijdag de grote winnaar van het vrij springen in Saasveld... (07-04-2019)
WIERDEN - Het Dutch Youngster Festival heeft één van ’s werelds beste parcoursbouwers vastgelegd voor de internationale springweek voor jeugdruiters... (06-04-2019)
WIERDEN – Voor De Eschruiters stond de eerste editie van Eurojump van 2019 dinsdag in het teken van het overlijden van Harman Nijhof. De... (03-04-2019)
AREZZO – Sander Geerink reed de afgelopen dagen prima van voren mee tijdens de Springtour in het Italiaanse Arezzo. Met de elfjarige bruine merrie... (01-04-2019)
OLIVA – Remco Been presteerde ook in de derde week van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse OIivia weer zeer naar behoren. De Wierdenaar... (01-04-2019)
ERMELO – Steven Veldhuis (op archieffoto) had zaterdag de nationale titel in de klasse ZZ in zicht. Een fout op een steilsprong voorkwam echter dat... (31-03-2019)
WIERDEN – Remco Been mag zich Sportman van het Jaar 2018 van de gemeente Wierden noemen. De springruiter werd donderdag bij de jaarlijkse verkiezing... (29-03-2019)
WIERDEN – Eurojump Wierden staat aan de vooravond van de derde editie. Komende dinsdag is weer de eerste wedstrijd in de cyclus van zes, die steeds... (28-03-2019)
ERMELO – Na goud in 2018 werd het dit keer brons voor Mart IJland. In de strijd om de nationale indoortitels springen voor ponyruiters reed de... (27-03-2019)
OLIVA – Remco Been beleefde een prima tweede week tijdens de lente-editie van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Oliva. De Wierdenaar... (26-03-2019)
DENEKAMP – Stefan Oude Weernink (foto) ging zondag aan de haal met Noaber Cup, een wedstrijd voor ruiters van rijverenigingen uit de gemeentes... (25-03-2019)
LIER – Annelies Vorsselmans zegevierde zondag in een Belgisch onderonsje op knappe wijze in de Grote Prijs van de tweede week van de lentetour in... (24-03-2019)