MET ZYPRIA Z IN TWEEDE KWALIFICATIE GROTE PRIJS MAASTRICHT

Grandioze zege voor Willem Greve

MAASTRICHT – Willem Greve won zaterdagavond op grandioze wijze de tweede kwalificatiewedstrijd voor de Longines Trophy Grote Prijs van Maastricht met zijn 11-jarige merrie Zypria S (Canturo x Lux Z,op archieffoto). De Markeloër was de snelste in de barrage, die zes combinaties telde.

Willem Greve: Ik heb geprobeerd zo strak mogelijk te rijden. De afstanden klopten en ik had één galopsprong minder nodig naar de laatste hindernis. Ik weet niet of het nou echt verstandig is geweest om voluit te gaan, want ik start haar morgen ook in de Grote Prijs, Maar je wilt natuurlijk toch winnen, zeker als het zo goed voelt”, vertelt een blije Greve. Hij rijdt de merrie nu ongeveer 2,5 jaar. “Ze kwam bij mij via Joop Aaldering en Kyra Swelheim. Het is een moeilijk en delicaat paard. Ik heb weleens gedacht ‘wat moet ik ermee’. Maar ze is nu, met Carambole, een van mijn eerste paarden voor de grote wedstrijden. Na haar carrière wordt ze ingezet voor de fokkerij.” 

De Belg Jérôme Guery eindigde op de tweede plaats met de negenjarige ruin Kel’Star du Vingt Ponts (Kannan x Landor S). De Nederlandse Kim Emmen reed naar een mooie derde plek met de tienjarige KWPN-hengst Delvaux (Chacco Blue x Lancer II).
Wilton Porter legde met de zevenjarige bruine hengst Caletto Cabana beslag op de vijfde positie na een springfout. Gert-Jan Bruggink werd zevende met de tienjarige schimmelruin Charmeur (v. Cristallo), Jeroen Dubbeldam negende met de een jaar jongere bruine ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado.

Frank Schuttert noteerde een derde plek bij het progressief springen over 1,45 meter. Met de negenjarige vosruin Benur du Romert (v. Balou du Rouet) moest de Ommenaar Bertram Allen op Izzy by Piccobello en Doron Kuipers op Elcap[one M voor zich dulden. Gerben Morsink eindigde direct achter Schuttert als vierde met de achtjarige bruine ruin Rapidash (v. Chaqui Z). Gert-Jan Bruggink werd negende met zijn schimmelruin Colocinni (v. Cornet Obolensky).

Bart Haselbekke pakt tweede zege
Bart Haselbekke zegevierde net als een dag eerder met de tienjarige bruine ruin Dorus (v. Sam R. x Voltaire) in het CSI1. Dit keer was hij veruit de snelste foutloze deelnemer in de rubriek over 1,30 meter op tijd voor de Big Tour. Nummer twee Gert-jan Horsmans gaf met Grieg S 1,73 seconde toe.

Meer Springen

Zenith SFN van Jeroen Dubbeldam zal zondagmiddag 17 maart officieel afscheid nemen van het publiek in de Brabanthallen tijdens The Dutch Masters. De... (06-02-2019)
TREFFEN - Willem Greve zegevierde zondag op knappe wijze in de finale van de Youngster Tour over 1,40/1,45 meter tijdens het concours hippique in het... (03-02-2019)
OFFENBURG – Jeroen Dubbeldam en zijn vriendin Annelies Vorsselmans presteerden zondag uitstekend in de Grote Prijs van Offenburg. Beiden haalden de... (03-02-2019)
AMBT-DELDEN – Omroeper van dienst Jan Wilmink verwoordde het zaterdagavond treffend. De ruiter die van het verst moest komen, versloeg uiteindelijk... (03-02-2019)
DEN BOSCH – Steven Veldhuis was donderdag al voor de barrage zeker van de eindzege in de klasse Z van de Blom Hengstencompetitie. De Haaksbergenaar... (01-02-2019)
AMBT-DELDEN – Jarno Hesselink deed woensdag tot twee keer toe een geslaagde greep naar de zege tijdens Indoor Ambt Delden. De ruiter uit Geesteren... (01-02-2019)
AMSTERDAM – Willem Greve miste zondag tijdens Jumping Amsterdam slechts door een tijdfout de barrage van de Grote Prijs. De Markeloër ontbrak... (27-01-2019)
WIERDEN – In eigen omgeving maakte Remco Been de meeste indruk tijdens de drie dagen durende wedstrijden in De Vossenbos in Wierden. Been won de... (26-01-2019)
KRONENBERG – Sander Geerink troefde vrijdagavond de complete concurrentie af in de kwalificatie voor de finale van de Medium Tour tijdens het... (26-01-2019)
AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam reed vrijdag weer eens een foutloze ronde met zijn ‘gouden’ troef SFN Zenith (v. Rash R x Fuego du Prelet). Met de... (25-01-2019)
AMBT DELDEN - Onder de naam Indoor Ambt Delden organiseert rijvereniging De Zevenbuurtschappen al 35 jaar een meerdaags hippisch evenement voor... (23-01-2019)
HELLENDOORN – Caroline Müller scoorde vrijdag tijdens het indoorconcours in ’t Oale Spoor vier op een rij. Met haar twee paarden Numero Due en... (20-01-2019)
BATHMEN – Een kleiner verschil was niet denkbaar, maar één honderdste seconde was vrijdag wel de marge die bepaalde wie over 1,40 meter de Grote... (19-01-2019)
HELLENDOORN – Henri Stegeman heeft de wind mee. De ruiter uit Daarle onderstreepte donderdag met zijn zege in de klasse Z in Hellendoorn nog maar... (18-01-2019)
MÜNSTER – Gerben Morsink presteerde als een van de weinige buitenlanders prima in een vrijwel louter door Duitse combinaties bezet CSI2 in Münster.... (15-01-2019)
SAASVELD – Steven Veldhuis deed dit weekend een geslaagde greep naar twee springtitels van de Kring Twente. De ruiter uit Haaksbergen won zowel de... (14-01-2019)
NEUSTADT – Conor Drain boekte vrijdag een fraaie zege in het Duitse Neustadt. De Twentse Ier zegevierde in de rubriek over 1,45 meter op tijd voor de... (12-01-2019)
OPGLABBEEK – Sjaak Sleiderink en Annelies Vorsselmans zijn goed op dreef tijdens het concours hippique in het Belgische Opglabbeek. In het Sentower... (12-01-2019)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink, op de foto in actie met Charmeur, is voor de rest van dit indoorseizoen uitgeschakeld. De ruiter uit De Lutte brak... (07-01-2019)
VRAGENDER – Steven Veldhuis ontpopte zich tijdens Nieuwjaarsjumping Vragender weer eens als de uitblinker. De Haaksbergenaar boekte twee fraaie... (06-01-2019)