RUST IS SLEUTELWOORD IN SUCCES VAN DRENTSE RUITER IN ANKERHAL

GP Saasveld voor Daan van Geel

SAASVELD – Liefst zestig deelnemers begonnen vrijdagavond in de Ankerhal aan de Grote Prijs van Saasveld over 1,40 meter en onder hen niet de minsten. Toppers als Jeroen Dubbeldam, Gerco Schröder en Gert-Jan Bruggink waren van de partij. Stuk voor stuk hadden ze het nakijken tegen een ontketende Daan van Geel, die met Djam de zege greep.

De partner van de uit Lattrop afkomstige Mareille Schröder had zijn topper twee maanden rust gegeven na het zomerseizoen en startte Djam voor het eerst weer in de hal. “Je ziet het wel vaker dat zo’n pauze een paard goed doet. Ik wil hem rustig opbouwen naar de rest van het winterseizoen.”

In Djam heeft hij een prima bondgenoot. “Hij heeft een fantastische inzet, is extreem voorzichtig en springt heel economisch. Daarom is hij ook in de barrage vaak snel. Ik moet gewoon zorgen dat ik zelf rustig blijf. Djam moet zich goed kunnen focussen en als ik hem daarbij niet stoor, heb ik een grote kans dat ik met nul over kom.”

Verre van alledaags
Foutloos blijven op het parcours van Jos Brinkman was geen sinecure. De Albergenaar had weer eens een verre van alledaags traject bedacht om voor een stevige selectie te zorgen. Daan van Geel: “Het was een pittig parcours om mee te beginnen met veel haakse wendingen en wat ongebruikelijke lijnen, wat meteen tot wat technische uitdagingen leidde, zoals een steilsprong in een wending met erna een waterbak. Gelukkig had ik er zelf geen problemen mee. En de barrage liep voor mijn  gevoel helemaal hartstikke mooi.”

De Twentse Ruiterdagen staan elk jaar min of meer als vaste prik in de agenda van Daan van Geel en Mareille van Geel. “We komen hier al jaren, omdat het gewoon een fantastisch mooi concours is. Er zijn ook deze week genoeg andere wedstrijden, maar het zegt wel wat dat er hier zoveel meedoen. Dat maakt het extra leuk om hier te winnen.”

Achter Daan van Geel mocht Maud Roosendaal zich met Mine that Bird als tweede opstellen tijdens de prijsuitreiking. Achter Hessel Hoekstra met F-Narcist legde Stijn Roelink als vierde en laatste foutloze met Souplesse beslag op de vierde plek. De vier andere kandidaten voor de winst haalden het eind van de extra rondgang niet zonder averij. Sjaak Sleiderink tikte met Ivan R een balk uit de lepels. Ellen Zwijnenberg schreef een weigering van Boncetto toe aan een verkeerde inschatting van zichzelf. Thomas Arendsen kwam twee maal hoogte te kort met Why Not en Lisa Everts vroeg zich na afloop af waarom haar Captain Morgan twee keer bleef stilstaan toen hij geacht werd te springen.

Overwinning Remco Been
Eerder op de dag reed Remco Been met Eurocool’s Elstar naar de overwinning in de klasse ZZ over twee fasen. Lars Volmer eindigde met Ambitius als tweede en met Forrest Will als derde. Vincent Geerink verwees met Fireboy CB Gert-Jan Bruggink met Quincy naar plek vijf.

Been kwam iets minder dan 0,3 seconde te kort om met For Flash ook in de klasse Z in de rubriek direct op tijd als winnaar te worden gehuldigd. Lysanne Kruisinga voorkwam het met Elite. Achter Piet Raijmakers met Van  Schijndel’s Orchidee werd Annelies Vorsselmans vierde met Garicia H en maakte Daphne van der Schaar op Ghodinho VDS de top vijf vol.

In de springcompetitie voor zes- en zevenjarige paarden was Sjaak Sleiderink op Hamora O op de derde stek de beste regioruiter. Hij moest Arjen van Diepen met Pompidou en Sander Naber met Giozetto S voorrang verlenen. Mareille van Geel was met Girl Scout net te snel voor Conor Drain, die met Con Capitano vijfde en met Cristo zesde werd.

Onderste foto © Annette Kamphuis

Meer Springen

»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)
»
Gerco Schröder was zaterdag dichtbij een plek in de top drie na de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in... (24-03-2024)