RUST IS SLEUTELWOORD IN SUCCES VAN DRENTSE RUITER IN ANKERHAL

GP Saasveld voor Daan van Geel

SAASVELD – Liefst zestig deelnemers begonnen vrijdagavond in de Ankerhal aan de Grote Prijs van Saasveld over 1,40 meter en onder hen niet de minsten. Toppers als Jeroen Dubbeldam, Gerco Schröder en Gert-Jan Bruggink waren van de partij. Stuk voor stuk hadden ze het nakijken tegen een ontketende Daan van Geel, die met Djam de zege greep.

De partner van de uit Lattrop afkomstige Mareille Schröder had zijn topper twee maanden rust gegeven na het zomerseizoen en startte Djam voor het eerst weer in de hal. “Je ziet het wel vaker dat zo’n pauze een paard goed doet. Ik wil hem rustig opbouwen naar de rest van het winterseizoen.”

In Djam heeft hij een prima bondgenoot. “Hij heeft een fantastische inzet, is extreem voorzichtig en springt heel economisch. Daarom is hij ook in de barrage vaak snel. Ik moet gewoon zorgen dat ik zelf rustig blijf. Djam moet zich goed kunnen focussen en als ik hem daarbij niet stoor, heb ik een grote kans dat ik met nul over kom.”

Verre van alledaags
Foutloos blijven op het parcours van Jos Brinkman was geen sinecure. De Albergenaar had weer eens een verre van alledaags traject bedacht om voor een stevige selectie te zorgen. Daan van Geel: “Het was een pittig parcours om mee te beginnen met veel haakse wendingen en wat ongebruikelijke lijnen, wat meteen tot wat technische uitdagingen leidde, zoals een steilsprong in een wending met erna een waterbak. Gelukkig had ik er zelf geen problemen mee. En de barrage liep voor mijn  gevoel helemaal hartstikke mooi.”

De Twentse Ruiterdagen staan elk jaar min of meer als vaste prik in de agenda van Daan van Geel en Mareille van Geel. “We komen hier al jaren, omdat het gewoon een fantastisch mooi concours is. Er zijn ook deze week genoeg andere wedstrijden, maar het zegt wel wat dat er hier zoveel meedoen. Dat maakt het extra leuk om hier te winnen.”

Achter Daan van Geel mocht Maud Roosendaal zich met Mine that Bird als tweede opstellen tijdens de prijsuitreiking. Achter Hessel Hoekstra met F-Narcist legde Stijn Roelink als vierde en laatste foutloze met Souplesse beslag op de vierde plek. De vier andere kandidaten voor de winst haalden het eind van de extra rondgang niet zonder averij. Sjaak Sleiderink tikte met Ivan R een balk uit de lepels. Ellen Zwijnenberg schreef een weigering van Boncetto toe aan een verkeerde inschatting van zichzelf. Thomas Arendsen kwam twee maal hoogte te kort met Why Not en Lisa Everts vroeg zich na afloop af waarom haar Captain Morgan twee keer bleef stilstaan toen hij geacht werd te springen.

Overwinning Remco Been
Eerder op de dag reed Remco Been met Eurocool’s Elstar naar de overwinning in de klasse ZZ over twee fasen. Lars Volmer eindigde met Ambitius als tweede en met Forrest Will als derde. Vincent Geerink verwees met Fireboy CB Gert-Jan Bruggink met Quincy naar plek vijf.

Been kwam iets minder dan 0,3 seconde te kort om met For Flash ook in de klasse Z in de rubriek direct op tijd als winnaar te worden gehuldigd. Lysanne Kruisinga voorkwam het met Elite. Achter Piet Raijmakers met Van  Schijndel’s Orchidee werd Annelies Vorsselmans vierde met Garicia H en maakte Daphne van der Schaar op Ghodinho VDS de top vijf vol.

In de springcompetitie voor zes- en zevenjarige paarden was Sjaak Sleiderink op Hamora O op de derde stek de beste regioruiter. Hij moest Arjen van Diepen met Pompidou en Sander Naber met Giozetto S voorrang verlenen. Mareille van Geel was met Girl Scout net te snel voor Conor Drain, die met Con Capitano vijfde en met Cristo zesde werd.

Onderste foto © Annette Kamphuis

Meer Springen

DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)
STRZEGOM - De Nederlandse equipe bij de ponyruiters, met een sterke Mart IJland, eindigde vrijdag als vijfde in de landenwedstrijd van het Europees... (16-08-2019)
ERMELO – Willem Greve heeft donderdag de Blom Cup voor zevenjarige paarden gewonnen met Higway TN.   (16-08-2019)
TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie... (13-08-2019)
DUBLIN – Gerco Schröder sloot zondag het CHIO Dublin af met een keurige zesde plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. (12-08-2019)
TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de... (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink kende zondag een prima afsluiting van het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
DUBLIN – De springruiters van Oranje ontbreken in de finale van de strijd om de Longines Nations Cup. (09-08-2019)
TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren. (07-08-2019)
OMMEN – Met een zevende plaats voor Gerben Morsink en een negende voor zijn nicht Veronique mocht de familie Morsink zondag van een geslaagde Grote... (04-08-2019)
OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3... (03-08-2019)
OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines... (02-08-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin. (02-08-2019)
OMMEN – Josta van Straaten reed zaterdag met haar twaalfjarige bruine merrie Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze) naar een fraaie overwinning in de... (02-08-2019)
OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen. (01-08-2019)
OMMEN –Een dag nadat Job Rothstegge in Heeten met Ivar KV kampioen van de Regio Overijssel werd in de klasse M, stond de combinatie alweer vooraan... (31-07-2019)
HEETEN – Steven Veldhuis toonde zich maandagavond superieur in de strijd om de springtitel van de Regio Overijssel. Met de achtjarige merrie Gammon... (30-07-2019)
HEETEN – De uitgestelde strijd om de regiotitel van Overijssel in de klasse Z kreeg maandagavond een ontknoping, waarbij éénhonderdste seconde... (29-07-2019)
HEETEN – Job en Ties Rothstegge uit Weerselo maakten er maandag in de klasse M van de strijd om de regiotitel springen in een mooi familiefeestje.... (29-07-2019)