RUST IS SLEUTELWOORD IN SUCCES VAN DRENTSE RUITER IN ANKERHAL

GP Saasveld voor Daan van Geel

SAASVELD – Liefst zestig deelnemers begonnen vrijdagavond in de Ankerhal aan de Grote Prijs van Saasveld over 1,40 meter en onder hen niet de minsten. Toppers als Jeroen Dubbeldam, Gerco Schröder en Gert-Jan Bruggink waren van de partij. Stuk voor stuk hadden ze het nakijken tegen een ontketende Daan van Geel, die met Djam de zege greep.

De partner van de uit Lattrop afkomstige Mareille Schröder had zijn topper twee maanden rust gegeven na het zomerseizoen en startte Djam voor het eerst weer in de hal. “Je ziet het wel vaker dat zo’n pauze een paard goed doet. Ik wil hem rustig opbouwen naar de rest van het winterseizoen.”

In Djam heeft hij een prima bondgenoot. “Hij heeft een fantastische inzet, is extreem voorzichtig en springt heel economisch. Daarom is hij ook in de barrage vaak snel. Ik moet gewoon zorgen dat ik zelf rustig blijf. Djam moet zich goed kunnen focussen en als ik hem daarbij niet stoor, heb ik een grote kans dat ik met nul over kom.”

Verre van alledaags
Foutloos blijven op het parcours van Jos Brinkman was geen sinecure. De Albergenaar had weer eens een verre van alledaags traject bedacht om voor een stevige selectie te zorgen. Daan van Geel: “Het was een pittig parcours om mee te beginnen met veel haakse wendingen en wat ongebruikelijke lijnen, wat meteen tot wat technische uitdagingen leidde, zoals een steilsprong in een wending met erna een waterbak. Gelukkig had ik er zelf geen problemen mee. En de barrage liep voor mijn  gevoel helemaal hartstikke mooi.”

De Twentse Ruiterdagen staan elk jaar min of meer als vaste prik in de agenda van Daan van Geel en Mareille van Geel. “We komen hier al jaren, omdat het gewoon een fantastisch mooi concours is. Er zijn ook deze week genoeg andere wedstrijden, maar het zegt wel wat dat er hier zoveel meedoen. Dat maakt het extra leuk om hier te winnen.”

Achter Daan van Geel mocht Maud Roosendaal zich met Mine that Bird als tweede opstellen tijdens de prijsuitreiking. Achter Hessel Hoekstra met F-Narcist legde Stijn Roelink als vierde en laatste foutloze met Souplesse beslag op de vierde plek. De vier andere kandidaten voor de winst haalden het eind van de extra rondgang niet zonder averij. Sjaak Sleiderink tikte met Ivan R een balk uit de lepels. Ellen Zwijnenberg schreef een weigering van Boncetto toe aan een verkeerde inschatting van zichzelf. Thomas Arendsen kwam twee maal hoogte te kort met Why Not en Lisa Everts vroeg zich na afloop af waarom haar Captain Morgan twee keer bleef stilstaan toen hij geacht werd te springen.

Overwinning Remco Been
Eerder op de dag reed Remco Been met Eurocool’s Elstar naar de overwinning in de klasse ZZ over twee fasen. Lars Volmer eindigde met Ambitius als tweede en met Forrest Will als derde. Vincent Geerink verwees met Fireboy CB Gert-Jan Bruggink met Quincy naar plek vijf.

Been kwam iets minder dan 0,3 seconde te kort om met For Flash ook in de klasse Z in de rubriek direct op tijd als winnaar te worden gehuldigd. Lysanne Kruisinga voorkwam het met Elite. Achter Piet Raijmakers met Van  Schijndel’s Orchidee werd Annelies Vorsselmans vierde met Garicia H en maakte Daphne van der Schaar op Ghodinho VDS de top vijf vol.

In de springcompetitie voor zes- en zevenjarige paarden was Sjaak Sleiderink op Hamora O op de derde stek de beste regioruiter. Hij moest Arjen van Diepen met Pompidou en Sander Naber met Giozetto S voorrang verlenen. Mareille van Geel was met Girl Scout net te snel voor Conor Drain, die met Con Capitano vijfde en met Cristo zesde werd.

Onderste foto © Annette Kamphuis

Meer Springen

OPGLABBEEK – Sander Geerink verzorgde met Donner IK een mooi slotakkoord tijdens de vierdaagse springwedstrijd in het Sentower Park in het Belgische... (11-12-2018)
VRAGENDER – Lennard de Boer (foto) moest zondag genoegen nemen met de tweede plek in de afsluitende Grote Prijs tijdens Jumping De Achterhoek. Met de... (02-12-2018)
VRAGENDER - Gerben Morsink reed vrijdagavond in de finale van de Medium Tour van CSI2 Jumping de Achterhoek met zijn negenjarige zwarte hengst... (02-12-2018)
VRAGENDER – Even mocht Remco Been vrijdagavond laat de illusie koesteren, dat hij met zijn elfjarige bruine hengst Holland van de Bisschop (v.... (01-12-2018)
BALKBRUG - Eric ten Cate hoefde zijn zevenjarige bruine ruin Lacoste (v. Lord Pezi) donderdagavond niet tot het uiterste te laten gaan om de winst te... (30-11-2018)
VRAGENDER - Startnummer dertien was donderdagavond voor Sander Geerink het geluksnummer bij Jumping de Achterhoek. Hij won de eerste rubriek over 1,... (30-11-2018)
VRAGENDER – Mart IJland kneep zondagmiddag even in zijn arm. Met de tienjarige donkere vosmerrie Fantasia (v. For Kids Only x FS Cocky Dundee) sloot... (25-11-2018)
MAASTRICHT – Gerco Schröder kwam zondagmiddag minder dan viertiende seconde te laat door de finish om de Grote Prijs van Maastricht op zijn naam te... (25-11-2018)
MAASTRICHT – Willem Greve won zaterdagavond op grandioze wijze de tweede kwalificatiewedstrijd voor de Longines Trophy Grote Prijs van Maastricht met... (25-11-2018)
MAASTRICHT – Bart Haselbekke kende vrijdag een vliegende start tijdens Jumping Indoor Maastricht. De Wierdenaar won de rubriek over twee fasen (1,30... (23-11-2018)
SAASVELD – Veronique Morsink schreef vijf jaar geleden geschiedenis door als vijftienjarige de prestigieuze Twente Cup te veroveren. In Saasveld... (17-11-2018)
SAASVELD – Jarno Hesselink en Peter Olthof hadden zaterdag geschiedenis kunnen schrijven door op één dag in twee klassen de strijd om de EquiFirst... (17-11-2018)
SAASVELD – De Twentse ponyruiters moesten het zaterdag in de finales van de strijd om de Twente Cup stellen zonder een zege. De winst ging in alle... (17-11-2018)
SAASVELD – Wie wordt de opvolger van Bas van der Aa en Davinci als winnaar van de Twente Cup? Dat is zaterdagavond de grote vraag in de finale van... (17-11-2018)
WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert maakte zaterdagavond zijn succes tijdens Indoor Wierden compleet. Na zijn gedeelde winst in de puissance de dag... (11-11-2018)
WIERDEN – In de schaduw van de Gote Prijs van Indoor Wierden zegevierde Conor Drain zaterdag in de hoofdrubriek van het CSI1 in manege De Vossenbos. (11-11-2018)
WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert mocht zijn naam vrijdagavond laat laten noteren als een van de winnaars van het traditierijke puissancespringen... (10-11-2018)
WIERDEN – Lennard de Boer maakte donderdagavond indruk tijdens Indoor Wierden. De stalruiter van de BWG Stables reed met zijn tienjarige bruine ruin... (08-11-2018)
WIERDEN – Twee jaar nadat hij in 2016 het CSI2 Indoor Wierden opende met een overwinning, ging Sander Geerink woensdag tijdens de 42ste editie van... (08-11-2018)
WIERDEN - Van het fancy CSI5* Lyon, een evenement in het kader van de Wereldbeker, naar het gezellige CSI2* Indoor Wierden. Springruiter Willem Greve... (05-11-2018)