RUST IS SLEUTELWOORD IN SUCCES VAN DRENTSE RUITER IN ANKERHAL

GP Saasveld voor Daan van Geel

SAASVELD – Liefst zestig deelnemers begonnen vrijdagavond in de Ankerhal aan de Grote Prijs van Saasveld over 1,40 meter en onder hen niet de minsten. Toppers als Jeroen Dubbeldam, Gerco Schröder en Gert-Jan Bruggink waren van de partij. Stuk voor stuk hadden ze het nakijken tegen een ontketende Daan van Geel, die met Djam de zege greep.

De partner van de uit Lattrop afkomstige Mareille Schröder had zijn topper twee maanden rust gegeven na het zomerseizoen en startte Djam voor het eerst weer in de hal. “Je ziet het wel vaker dat zo’n pauze een paard goed doet. Ik wil hem rustig opbouwen naar de rest van het winterseizoen.”

In Djam heeft hij een prima bondgenoot. “Hij heeft een fantastische inzet, is extreem voorzichtig en springt heel economisch. Daarom is hij ook in de barrage vaak snel. Ik moet gewoon zorgen dat ik zelf rustig blijf. Djam moet zich goed kunnen focussen en als ik hem daarbij niet stoor, heb ik een grote kans dat ik met nul over kom.”

Verre van alledaags
Foutloos blijven op het parcours van Jos Brinkman was geen sinecure. De Albergenaar had weer eens een verre van alledaags traject bedacht om voor een stevige selectie te zorgen. Daan van Geel: “Het was een pittig parcours om mee te beginnen met veel haakse wendingen en wat ongebruikelijke lijnen, wat meteen tot wat technische uitdagingen leidde, zoals een steilsprong in een wending met erna een waterbak. Gelukkig had ik er zelf geen problemen mee. En de barrage liep voor mijn  gevoel helemaal hartstikke mooi.”

De Twentse Ruiterdagen staan elk jaar min of meer als vaste prik in de agenda van Daan van Geel en Mareille van Geel. “We komen hier al jaren, omdat het gewoon een fantastisch mooi concours is. Er zijn ook deze week genoeg andere wedstrijden, maar het zegt wel wat dat er hier zoveel meedoen. Dat maakt het extra leuk om hier te winnen.”

Achter Daan van Geel mocht Maud Roosendaal zich met Mine that Bird als tweede opstellen tijdens de prijsuitreiking. Achter Hessel Hoekstra met F-Narcist legde Stijn Roelink als vierde en laatste foutloze met Souplesse beslag op de vierde plek. De vier andere kandidaten voor de winst haalden het eind van de extra rondgang niet zonder averij. Sjaak Sleiderink tikte met Ivan R een balk uit de lepels. Ellen Zwijnenberg schreef een weigering van Boncetto toe aan een verkeerde inschatting van zichzelf. Thomas Arendsen kwam twee maal hoogte te kort met Why Not en Lisa Everts vroeg zich na afloop af waarom haar Captain Morgan twee keer bleef stilstaan toen hij geacht werd te springen.

Overwinning Remco Been
Eerder op de dag reed Remco Been met Eurocool’s Elstar naar de overwinning in de klasse ZZ over twee fasen. Lars Volmer eindigde met Ambitius als tweede en met Forrest Will als derde. Vincent Geerink verwees met Fireboy CB Gert-Jan Bruggink met Quincy naar plek vijf.

Been kwam iets minder dan 0,3 seconde te kort om met For Flash ook in de klasse Z in de rubriek direct op tijd als winnaar te worden gehuldigd. Lysanne Kruisinga voorkwam het met Elite. Achter Piet Raijmakers met Van  Schijndel’s Orchidee werd Annelies Vorsselmans vierde met Garicia H en maakte Daphne van der Schaar op Ghodinho VDS de top vijf vol.

In de springcompetitie voor zes- en zevenjarige paarden was Sjaak Sleiderink op Hamora O op de derde stek de beste regioruiter. Hij moest Arjen van Diepen met Pompidou en Sander Naber met Giozetto S voorrang verlenen. Mareille van Geel was met Girl Scout net te snel voor Conor Drain, die met Con Capitano vijfde en met Cristo zesde werd.

Onderste foto © Annette Kamphuis

Meer Springen

Zenith SFN van Jeroen Dubbeldam zal zondagmiddag 17 maart officieel afscheid nemen van het publiek in de Brabanthallen tijdens The Dutch Masters. De... (06-02-2019)
TREFFEN - Willem Greve zegevierde zondag op knappe wijze in de finale van de Youngster Tour over 1,40/1,45 meter tijdens het concours hippique in het... (03-02-2019)
OFFENBURG – Jeroen Dubbeldam en zijn vriendin Annelies Vorsselmans presteerden zondag uitstekend in de Grote Prijs van Offenburg. Beiden haalden de... (03-02-2019)
AMBT-DELDEN – Omroeper van dienst Jan Wilmink verwoordde het zaterdagavond treffend. De ruiter die van het verst moest komen, versloeg uiteindelijk... (03-02-2019)
DEN BOSCH – Steven Veldhuis was donderdag al voor de barrage zeker van de eindzege in de klasse Z van de Blom Hengstencompetitie. De Haaksbergenaar... (01-02-2019)
AMBT-DELDEN – Jarno Hesselink deed woensdag tot twee keer toe een geslaagde greep naar de zege tijdens Indoor Ambt Delden. De ruiter uit Geesteren... (01-02-2019)
AMSTERDAM – Willem Greve miste zondag tijdens Jumping Amsterdam slechts door een tijdfout de barrage van de Grote Prijs. De Markeloër ontbrak... (27-01-2019)
WIERDEN – In eigen omgeving maakte Remco Been de meeste indruk tijdens de drie dagen durende wedstrijden in De Vossenbos in Wierden. Been won de... (26-01-2019)
KRONENBERG – Sander Geerink troefde vrijdagavond de complete concurrentie af in de kwalificatie voor de finale van de Medium Tour tijdens het... (26-01-2019)
AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam reed vrijdag weer eens een foutloze ronde met zijn ‘gouden’ troef SFN Zenith (v. Rash R x Fuego du Prelet). Met de... (25-01-2019)
AMBT DELDEN - Onder de naam Indoor Ambt Delden organiseert rijvereniging De Zevenbuurtschappen al 35 jaar een meerdaags hippisch evenement voor... (23-01-2019)
HELLENDOORN – Caroline Müller scoorde vrijdag tijdens het indoorconcours in ’t Oale Spoor vier op een rij. Met haar twee paarden Numero Due en... (20-01-2019)
BATHMEN – Een kleiner verschil was niet denkbaar, maar één honderdste seconde was vrijdag wel de marge die bepaalde wie over 1,40 meter de Grote... (19-01-2019)
HELLENDOORN – Henri Stegeman heeft de wind mee. De ruiter uit Daarle onderstreepte donderdag met zijn zege in de klasse Z in Hellendoorn nog maar... (18-01-2019)
MÜNSTER – Gerben Morsink presteerde als een van de weinige buitenlanders prima in een vrijwel louter door Duitse combinaties bezet CSI2 in Münster.... (15-01-2019)
SAASVELD – Steven Veldhuis deed dit weekend een geslaagde greep naar twee springtitels van de Kring Twente. De ruiter uit Haaksbergen won zowel de... (14-01-2019)
NEUSTADT – Conor Drain boekte vrijdag een fraaie zege in het Duitse Neustadt. De Twentse Ier zegevierde in de rubriek over 1,45 meter op tijd voor de... (12-01-2019)
OPGLABBEEK – Sjaak Sleiderink en Annelies Vorsselmans zijn goed op dreef tijdens het concours hippique in het Belgische Opglabbeek. In het Sentower... (12-01-2019)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink, op de foto in actie met Charmeur, is voor de rest van dit indoorseizoen uitgeschakeld. De ruiter uit De Lutte brak... (07-01-2019)
VRAGENDER – Steven Veldhuis ontpopte zich tijdens Nieuwjaarsjumping Vragender weer eens als de uitblinker. De Haaksbergenaar boekte twee fraaie... (06-01-2019)