RUST IS SLEUTELWOORD IN SUCCES VAN DRENTSE RUITER IN ANKERHAL

GP Saasveld voor Daan van Geel

SAASVELD – Liefst zestig deelnemers begonnen vrijdagavond in de Ankerhal aan de Grote Prijs van Saasveld over 1,40 meter en onder hen niet de minsten. Toppers als Jeroen Dubbeldam, Gerco Schröder en Gert-Jan Bruggink waren van de partij. Stuk voor stuk hadden ze het nakijken tegen een ontketende Daan van Geel, die met Djam de zege greep.

De partner van de uit Lattrop afkomstige Mareille Schröder had zijn topper twee maanden rust gegeven na het zomerseizoen en startte Djam voor het eerst weer in de hal. “Je ziet het wel vaker dat zo’n pauze een paard goed doet. Ik wil hem rustig opbouwen naar de rest van het winterseizoen.”

In Djam heeft hij een prima bondgenoot. “Hij heeft een fantastische inzet, is extreem voorzichtig en springt heel economisch. Daarom is hij ook in de barrage vaak snel. Ik moet gewoon zorgen dat ik zelf rustig blijf. Djam moet zich goed kunnen focussen en als ik hem daarbij niet stoor, heb ik een grote kans dat ik met nul over kom.”

Verre van alledaags
Foutloos blijven op het parcours van Jos Brinkman was geen sinecure. De Albergenaar had weer eens een verre van alledaags traject bedacht om voor een stevige selectie te zorgen. Daan van Geel: “Het was een pittig parcours om mee te beginnen met veel haakse wendingen en wat ongebruikelijke lijnen, wat meteen tot wat technische uitdagingen leidde, zoals een steilsprong in een wending met erna een waterbak. Gelukkig had ik er zelf geen problemen mee. En de barrage liep voor mijn  gevoel helemaal hartstikke mooi.”

De Twentse Ruiterdagen staan elk jaar min of meer als vaste prik in de agenda van Daan van Geel en Mareille van Geel. “We komen hier al jaren, omdat het gewoon een fantastisch mooi concours is. Er zijn ook deze week genoeg andere wedstrijden, maar het zegt wel wat dat er hier zoveel meedoen. Dat maakt het extra leuk om hier te winnen.”

Achter Daan van Geel mocht Maud Roosendaal zich met Mine that Bird als tweede opstellen tijdens de prijsuitreiking. Achter Hessel Hoekstra met F-Narcist legde Stijn Roelink als vierde en laatste foutloze met Souplesse beslag op de vierde plek. De vier andere kandidaten voor de winst haalden het eind van de extra rondgang niet zonder averij. Sjaak Sleiderink tikte met Ivan R een balk uit de lepels. Ellen Zwijnenberg schreef een weigering van Boncetto toe aan een verkeerde inschatting van zichzelf. Thomas Arendsen kwam twee maal hoogte te kort met Why Not en Lisa Everts vroeg zich na afloop af waarom haar Captain Morgan twee keer bleef stilstaan toen hij geacht werd te springen.

Overwinning Remco Been
Eerder op de dag reed Remco Been met Eurocool’s Elstar naar de overwinning in de klasse ZZ over twee fasen. Lars Volmer eindigde met Ambitius als tweede en met Forrest Will als derde. Vincent Geerink verwees met Fireboy CB Gert-Jan Bruggink met Quincy naar plek vijf.

Been kwam iets minder dan 0,3 seconde te kort om met For Flash ook in de klasse Z in de rubriek direct op tijd als winnaar te worden gehuldigd. Lysanne Kruisinga voorkwam het met Elite. Achter Piet Raijmakers met Van  Schijndel’s Orchidee werd Annelies Vorsselmans vierde met Garicia H en maakte Daphne van der Schaar op Ghodinho VDS de top vijf vol.

In de springcompetitie voor zes- en zevenjarige paarden was Sjaak Sleiderink op Hamora O op de derde stek de beste regioruiter. Hij moest Arjen van Diepen met Pompidou en Sander Naber met Giozetto S voorrang verlenen. Mareille van Geel was met Girl Scout net te snel voor Conor Drain, die met Con Capitano vijfde en met Cristo zesde werd.

Onderste foto © Annette Kamphuis

Meer Springen

GORLA MINORE – Mart IJland presteerde afgelopen weekend uitstekend in het Italiaanse Gorla Minore. Met de Nederlandse ponyruiters won de jonge ruiter... (23-04-2019)
WIERDEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) zegevierde dinsdag in twee rubrieken  tijdens de tweede editie van Eurojump 2019. Op de terreinen van... (17-04-2019)
GEESTEREN - Remco Been kan weer een overwinning in een Grote Prijs op zijn erelijst bijschrijven. De Wierdenaar zegevierde zondag op het Erve... (14-04-2019)
GEESTEREN – Pascalle Lienesch greep zaterdag overtuigend de overwinning bij de junioren tijdens het CH Albergen van Het Twentse Ros in Geesteren. Op... (14-04-2019)
ALBERGEN – Vasco Campana (foto) was vrijdag met twee zeges de meest succesvolle ruiter op het concours van Het Twentse Ros uit Albergen. Op het Erve... (13-04-2019)
KRONENENBERG – Robert Vos is op dreef tijdens de Springtour in Kronenberg. Op het hippisch centrum De Peelbergen zegevierde de Wierdenaar donderdag... (12-04-2019)
OPGLABBEEK – Elike Morsink bij de junioren en Mart IJland bij de ponyruiters presteerden de afgelopen dagen individueel en met de nationale equipe... (08-04-2019)
KRONENBERG – Jan Schuttert beleefde zondagmiddag een mooie primeur. De Ommenaar zegevierde tijdens het CSI1 van hippisch centrum De Peelbergen voor... (07-04-2019)
SAASVELD – De driejarige goedgekeurde AES-hengst For Passion GPH WM van Wesley Mulder werd vrijdag de grote winnaar van het vrij springen in Saasveld... (07-04-2019)
WIERDEN - Het Dutch Youngster Festival heeft één van ’s werelds beste parcoursbouwers vastgelegd voor de internationale springweek voor jeugdruiters... (06-04-2019)
WIERDEN – Voor De Eschruiters stond de eerste editie van Eurojump van 2019 dinsdag in het teken van het overlijden van Harman Nijhof. De... (03-04-2019)
AREZZO – Sander Geerink reed de afgelopen dagen prima van voren mee tijdens de Springtour in het Italiaanse Arezzo. Met de elfjarige bruine merrie... (01-04-2019)
OLIVA – Remco Been presteerde ook in de derde week van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse OIivia weer zeer naar behoren. De Wierdenaar... (01-04-2019)
ERMELO – Steven Veldhuis (op archieffoto) had zaterdag de nationale titel in de klasse ZZ in zicht. Een fout op een steilsprong voorkwam echter dat... (31-03-2019)
WIERDEN – Remco Been mag zich Sportman van het Jaar 2018 van de gemeente Wierden noemen. De springruiter werd donderdag bij de jaarlijkse verkiezing... (29-03-2019)
WIERDEN – Eurojump Wierden staat aan de vooravond van de derde editie. Komende dinsdag is weer de eerste wedstrijd in de cyclus van zes, die steeds... (28-03-2019)
ERMELO – Na goud in 2018 werd het dit keer brons voor Mart IJland. In de strijd om de nationale indoortitels springen voor ponyruiters reed de... (27-03-2019)
OLIVA – Remco Been beleefde een prima tweede week tijdens de lente-editie van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Oliva. De Wierdenaar... (26-03-2019)
DENEKAMP – Stefan Oude Weernink (foto) ging zondag aan de haal met Noaber Cup, een wedstrijd voor ruiters van rijverenigingen uit de gemeentes... (25-03-2019)
LIER – Annelies Vorsselmans zegevierde zondag in een Belgisch onderonsje op knappe wijze in de Grote Prijs van de tweede week van de lentetour in... (24-03-2019)