ANNELIES VORSSELMANS DERDE, GERCO SCHRÖDER TIENDE

GP Kronenberg voor Willem Greve

KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw een aansprekende zege met zijn negenjarige bruine hengst Grandorado (v. Eldorado van de Zeshoek).

In Kronenberg was de Markeloër de beste in de Grote Prijs van het CSI2 tijdens de Februari Tour van manege De Peelbergen. Annelies Vorsselmans maakte het Twentse succes compleet door met haar twaalfjarige bruine ruin Chichester 3 (v. Casall)  als derde eindigen. De tweede plaats was voor Aniek Poels met Barry White. Gerco Schröder completeerde met zijn twaalf jaar oude bruine ruin Glock’s Dobelensky (v. Cornet Obolensky) de top tien.

Al een eind met slijpen
Grandorado sprong vrijdag al goed in de dikke proef. Toen heb ik me nog een beetje ingehouden en werden we al derde. En ook vandaag hoefden we niet eens voluit te gaan. Ik heb niet alle risico’s genomen, maar met een paar korte wendingen en zijn goede galop is het toch gelukt de eerste twee sterren Grote Prijs waarin we startten te winnen. Grandorado is meer dan een talent. Het is echt een heel goed paard. Hij heeft alle talenten, altijd al gehad. Hij heeft alle vermogen en kan snel zijn. Hij is heel fris, maar doet wel met je mee. Grandorado is een ruwe diamant, we zijn al een eind met slijpen. Het belooft veel goeds voor de toekomst, al is dit ‘nog maar’ een wedstrijd op twee sterrenniveau.”

Greve heeft het voordeel meer dan één troef op stal te hebben. “Ik zit best ruim in de paarden, die elkaar kunnen afwisselen. Het is nu vooral zaak de verleiding te weerstaan om te snel te veel te willen doen. De verwachtingen met Grandorado zijn altijd hoog geweest en die heeft hij steeds ingelost. Hij heeft enorme mogelijkheden. Maar Grandorado wordt ook veel gevraagd voor de dekking, hij fokt ook nog eens fantastisch. Daar moeten we met het Team Nijhof de balans in vinden. Maar in feite is dat een luxe probleem.”

Op de slotdag van week 2 in Kronenberg eindigde Conor Drain als vijfde in de Grote Prijs van het CSI1 met de zevenjarige bruine ruin Shanroe Barney (v. Dallas). 

Foto Willem Greve met Grandorado © www.fototrailer.nl

Meer Springen

MARIENHEEM – Frank Buitenhuis reed zich behoorlijk in de kijker op de eerste dag van Nationaal Indoor Salland. De Holtenaar was dinsdag goed voor... (30-09-2020)
DELDENERBROEK – De twee paarden, die Sjaak Sleiderink reed voor het Sportpaardenfonds Nederland (SFN II) zetten hun loopbaan voort onder het zadel... (29-09-2020)
LIER – Eric ten Cate legde zondag met zijn zevenjarige bruine ruin Ivoor (v. Eldorado van de Zeshoek) beslag op de derde plaats in de Grote Prijs van... (27-09-2020)
LIER – Gerben Morsink deed ook vrijdag en zaterdag weer vooraan mee tijdens het concours hippique in het Belgische Lier. (26-09-2020)
LIER – Gerben Morsink heeft kennelijk weinig moeite om tijdens een concours hippique in het goede ritme te komen. Net als twee weken eerder in... (24-09-2020)
ALBERGEN – De achtjarige Haraminka (v. Verdi TN) verhuist naar Mexico. Met de bruine merrie veroverde Bas van der Aa in 2020 de Equifirst Twente Cup. (22-09-2020)
DELDENERBROEK – Sjaak Sleiderink en Bas Westerhof hebben besloten te stoppen met hun springstal. (21-09-2020)
RIJSSEN – Met een eerste, een tweede en een derde plaats deed Vasco Campana afgelopen weekend van zich spreken tijdens de Rijssense Paardendagen. (21-09-2020)
LIER – Josta van Straaten bewaarde tijdens het CSI in het Belgische Lier het beste voor het laatst. Op de slotdag noteerde ze met vier verschillende... (20-09-2020)
LATTROP – De organisatie van de strijd om de Twente Cup krijgt onverwachts steun vanuit Koeweit. Equiciety heeft zich aangeboden om tijdens de... (15-09-2020)
TUBBERGEN – Binnen tien dagen hebben de broers Schröder afscheid moeten nemen van twee voormalige toppaarden. Nadat begin september Eurocommerce... (14-09-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans speelde zondag een van de hoofdrollen in de strijd om de Grote Prijs van het CSI2 De Peelbergen. Met haar... (14-09-2020)
LAMPRECHTSHAUSEN - Amber van Marle leverde zondag een keurige prestatie in de Grote Prijs van Lamprechtshausen voor junioren. Ze eindigde als derde... (14-09-2020)
VALKENSWAARD – Willem Greve werd zaterdag vierde in de Global Champions Grand Prix van Valkenswaard. Met de hengst Carambole (foto), die met een... (13-09-2020)
HAAKSBERGEN – Nuri Dijks heerste woensdag in de klasse Z tijdens het Radide springen in Haaksbergen. Met Fiancé (v. Canturano) pakte hij de zege en... (10-09-2020)
LANGEVEEN – Marlous Voskamp boekte zondag een fraaie dubbele zege tijdens de wedstrijden dressuur in Langeveen. De Almelose paardentandarts... (07-09-2020)
EXLOO – Peter Olthof sloot zaterdag de Grote Prijs van het CSI in Exloo af met een tiende plaats. De Langevener was met zijn elfjarige bruine ruin... (06-09-2020)
EXLOO – Jeroen Dubbeldam (foto) sloot vrijdagavond de finale van de Medium Tour tijdens het CSI in Exloo met zijn  negenjarige vosruin Kennedy Z (v.... (04-09-2020)
EXLOO – De eerste twee dagen van het CSI Exloo leverden evenveel Twentse zeges op. Ze kwamen op naam van Ties Rothstegge en Steven Veldhuis. (04-09-2020)
VALKENSWAARD – Twentse ruiters lieten zich afgelopen week goed van voren zien tijdens het internationale concours op de terreinen van Jan Tops in... (31-08-2020)