ANNELIES VORSSELMANS DERDE, GERCO SCHRÖDER TIENDE

GP Kronenberg voor Willem Greve

KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw een aansprekende zege met zijn negenjarige bruine hengst Grandorado (v. Eldorado van de Zeshoek).

In Kronenberg was de Markeloër de beste in de Grote Prijs van het CSI2 tijdens de Februari Tour van manege De Peelbergen. Annelies Vorsselmans maakte het Twentse succes compleet door met haar twaalfjarige bruine ruin Chichester 3 (v. Casall)  als derde eindigen. De tweede plaats was voor Aniek Poels met Barry White. Gerco Schröder completeerde met zijn twaalf jaar oude bruine ruin Glock’s Dobelensky (v. Cornet Obolensky) de top tien.

Al een eind met slijpen
Grandorado sprong vrijdag al goed in de dikke proef. Toen heb ik me nog een beetje ingehouden en werden we al derde. En ook vandaag hoefden we niet eens voluit te gaan. Ik heb niet alle risico’s genomen, maar met een paar korte wendingen en zijn goede galop is het toch gelukt de eerste twee sterren Grote Prijs waarin we startten te winnen. Grandorado is meer dan een talent. Het is echt een heel goed paard. Hij heeft alle talenten, altijd al gehad. Hij heeft alle vermogen en kan snel zijn. Hij is heel fris, maar doet wel met je mee. Grandorado is een ruwe diamant, we zijn al een eind met slijpen. Het belooft veel goeds voor de toekomst, al is dit ‘nog maar’ een wedstrijd op twee sterrenniveau.”

Greve heeft het voordeel meer dan één troef op stal te hebben. “Ik zit best ruim in de paarden, die elkaar kunnen afwisselen. Het is nu vooral zaak de verleiding te weerstaan om te snel te veel te willen doen. De verwachtingen met Grandorado zijn altijd hoog geweest en die heeft hij steeds ingelost. Hij heeft enorme mogelijkheden. Maar Grandorado wordt ook veel gevraagd voor de dekking, hij fokt ook nog eens fantastisch. Daar moeten we met het Team Nijhof de balans in vinden. Maar in feite is dat een luxe probleem.”

Op de slotdag van week 2 in Kronenberg eindigde Conor Drain als vijfde in de Grote Prijs van het CSI1 met de zevenjarige bruine ruin Shanroe Barney (v. Dallas). 

Foto Willem Greve met Grandorado © www.fototrailer.nl

Meer Springen

ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)
SAASVELD – Aileen  Menneken en Nuri Dijks waren woensdag het meest succesvol in de zwaarste klassen tijdens de meest recente midweekse aflevering van... (28-02-2020)
WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)
AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van... (02-02-2020)
DEN BOSCH – Het werd een latertje, maar het was volop de moeite waard. Willem Greve schitterde donderdag tijdens de KWPN Stallion Show in de Grote... (31-01-2020)