GP Hippisch Geesteren voor Ben Schröder

TUBBERGEN – Ben Schröder heeft in de twaalfjarige donkerbruine ruin Complemento (v. Contender x Voltaire) een paard waarmee hij met een gerust hart op concours kan. Het leverde hem vorig jaar zijn eerste zege bij het CSI Twente op tijdens een rubriek over 1,45 meter. Ook op de terreinen van Glock in Villach, de sponsor van zijn broer Gerco, was de combinatie succesvol met winst in een kwalificatierubriek voor de Grote Prijs en een tweede plek in de slotrubriek zelf. En zaterdag was het opnieuw raak op het Erve Maathuis, nu in de Grote Prijs van Hippisch Geesteren, het hoofdnummer over 1,40 meter.

Ben Schröder was als voorlaatste starter in de barrage, waarvoor vijftien combinaties zich plaatsten, sneller dan Willem Greve die op dat moment met Carrera de dans om de zege leidde. Bas van der Aa, vrijdag nog de sterkste in de klasse ZZ, eindigde met Goldfeyer als derde en  bleef Eric ten Cate met Blue Sky voor.

“Complemento heeft gruwelijk veel bloed”, weet Ben Schröder. “We gingen er ook voor. Mijn broer Wim was mijn coach. Hij had de rit van Willem Greve gezien,die echt snel was geweest. Wim vertelde me precies hoeveel galopsprongen ik moest maken. Als ik een barrage rijd, zijn er maar twee dingen mogelijk: of je probeert het en dan ook echt, of je hebt daar het paard niet voor en rijdt gewoon je rondje. Complemento is heel voorzichtig en snel en wint geregeld. Hij is eigendom van Russische klanten van ons, die hem naar Gerco wilden brengen om te rijden. Maar dat paste even wat minder, zodat ik met hem aan de slag ben gegaan. Voor mij is het een heel bruikbaar concourspaard, dat altijd wel met een lintje thuis komt. Dat is een beetje mijn job, een paard opleiden, er eentje verkopen, er eentje naar Gerco doen en eentje naar een klant verkopen. Daardoor heb ik altijd wel paarden om mee te rijden. Behalve Complemento heb ik met Don Diego en Darino nog twee prima achtjarige paarden.”

En dan kwam Ben Schröder in de Grote Prijs van Hippisch Twente ook nog in de ring met Unaniem. Inderdaad, de hengst die eerder werd verkocht aan Athina Onassis. “Unaniem was geblesseerd en heb ik helemaal weer opgetraind. Met hem heb ik rustig gereden, ik denk dat het niet lang duurt voor hij weer op een hoger niveau een Grand Prix kan rijden.”

Foto Ben Schröder met Complemento van www.fototrailer.nl

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)