MET GOGO.HESSEL HOEKSTRA VOLTOOIT TRILOGIE MET ZEGE IN ‘KLEINE’ GROTE PRIJS

GP De Wolden voor Willem Greve

VEENINGEN – Willem Greve speelde uiteindelijk de hoofdrol in wat uitmondde in een Twents feestje. Met de achtjarige schimmelmerrie Gogo (v. Zirocco Blue VDL) trok de Markeloër de Grote Prijs van CH De Wolden in het CSI2 naar zich toe.

Greve, ook al winnaar met de schimmel in de Gfrote Prijs van Outdoor Wierden in juni, klopte Dennis van den Brink op de tien jaar oude bruine ruin Frasier (v. Carambole) met een verschil van driekwart seconde op het parcours van 1,45 meter hoogte. Hessel Hoekstra eiste met de even oude bruine ruin Quincy (v. Quintender) de derde plaats op. Remco Been werd vierde met zijn twaalfjarige bruine hengst Holland van de Bisschop (v. Heartbreaker), Bjorn Egberink zesde met de achtjarige bruine merrie Doutzen van Klaverborch (v. Eldorado van de Zeshoek) en Hendrik Jan Schutter achtste met de dertien jaar oude bruine ruin Balboa HS (v. Tygo).

Zo’n 5000 bezoekers  zagen een erg boeiende barrage, waarin twaalf combinaties het tegen elkaar opnamen. Ze vormen nog maar een jaar een koppel, Willem Greve en Gogo, maar de ruiter zou voorlopig niet zonder de merrie willen. En dat was te merken. In het basisparcours was Greve al snel. Van de vijftig deelnemers zette hij de derde tijd neer zonder fouten in het parcours te maken. Er waren veertien combinaties die alle hindernissen in tact lieten, maar Lisa Nooren en Ali Al Khorafi uit Koeweit strandden doordat ze net iets teveel tijd nodig hadden op het selectieve parcours dat Louis Konicks met zijn medebouwers had neergezet.

Boeiend spektakel
De twaalf overgebleven combinaties maakten er een boeiend spektakel van, waarbij niet iedereen zonder fouten bleef. Dat gold bijvoorbeeld voor Chantal Regter wiens Qiulando haar plotseling in de laatste barragerit voor een van de hindernissen in de steek liet en weigerde. Hessel Hoekstra, die ook de dagen hiervoor al successen boekte, liet in de vierde barragerit blijken dat het snel kon gaan. Met Quincy 230 reed hij naar 40,90 seconde en pas in de tiende rit was het Willem Greve die daar onder door: 39.36 seconde. Ook Dennis van den Brink probeerde het. Hij kwam ver en dook ook onder de tijd van Hoekstra, maar bleef boven de veertig seconden: 40.11.

Voor Willem Greve een mooi succes. Nagenoeg alle vijftien edities van CH de Wolden heeft hij meegedaan. “En nu eindelijk winst”, lachte hij na afloop. Greve had slechts één deelnemer de barrage zien rijden en ging daarna zijn eigen paard voorbereiden op de beslissende rit. Die trok hij naar zich toe met Gogo, de merrie die hij een jaar geleden samen met Stal Houtzager Kayser aankocht. “Het paard sprak mij direct aan. Het heeft veel bravoure en je ziet dat het er nu uit komt. Eerst won ik het concours in Wierden met haar en nu CH de Wolden.”

Hessel Hoekstra (rechts) voltooide een fraaie trilogie door met de achtjarige bruine ruin Comme Prévu (v. Comme il Faut) in de Grote Prijs van het CSI1 zijn derde overwinning in enkele dagen te boeken. Hoekstra bleef Michael Greeve op Hennessy bijna twee seconden voor in de barrage over 1,30/1,35 meter. 
Greeve won wel de finale van de Bronze Tour van het CSI2 met Guan Gjb. Caroline Müller legde beslag op de achtste plaats met haar zes jaar oude bruine merrie Helena (v. Van Gogh).

Rob Schipper tweede
Rob Schipper (rechts iop foto van Kiek4Fun) deed het zaterdag voortreffelijk door met zijn achtjarige bruine merrie Famke (v. Boss) tweede te worden in de Bronze Tour van het CSI2 over 1,35 meter. Schipper hoefde alleen Doron Kuipers met Euro Esh voor zich te dulden. Lisa Everts werd tiende met haar bruine ruin Red Bull v. Nassau).

Maud Wiefferink reed met de veertien jaar oude bruine ruin Agono naar de zevende positie in de Golden Tour van het CSI2 over 1,40/1,45 meter. Rob Schipper noteerde de negende plek met de vosruin Dandy in de door Dennis van den Brink met de bruine hengst El Greco gewonnen wedstrijd.
Voor Caroline Müller was met de achtjarige vosruin Garfield de negende plek weggelegd in de Small Tour over twee fasen (1,40) in de Small Tour.

Bas van der Aa stuurde de bruine merrie Isla Ibiza naar de negende prijs in de finale voor zesjarige paarden. Willem Greve sloot de eindstrijd bij de vijfjarige paarden als zevende af met de bruine hengst Opium JW van de Moerhoeve.

Foto Willem Greve (boven) © www.fototrailer.nl 
 

Meer Springen

AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)
AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van... (02-02-2020)
DEN BOSCH – Het werd een latertje, maar het was volop de moeite waard. Willem Greve schitterde donderdag tijdens de KWPN Stallion Show in de Grote... (31-01-2020)
DEN BOSCH – Een dag na zijn  succesvolle optreden tijdens Indoor Ambt Delden sloeg Steven Veldhuis alweer toe. De Haaksbergenaar sloot woensdag in... (30-01-2020)
SAASVELD – Na circa dertig jaar gebruik te hebben gemaakt van de accommodatie van het Twents Hippisch Centrum in Almelo verhuist het indoorconcours... (30-01-2020)
AMBT DELDEN – De eerste springdag van Indoor Ambt Delden draaide woensdag uit op een ware show van het duo Veldhuis en Veldhuis. Zoon Stef won de... (30-01-2020)
OUD OOTMARSUM - Na een succesvol seizoen onder Caroline Müller is hengstenhouderij De Wiemselbach nu mede-eigenaar geworden van de opvallende KWPN-... (28-01-2020)
AMSTERDAM - In de aanloop naar de Olympische- en Paralympische Spelen komende zomer in Tokio heeft de Stichting Nederlands Olympiade Paard vier... (27-01-2020)
KRONENBERG – Remco Been was zondag veruit de snelste deelnemer in de barrage van strijd om de Grote Prijs van De Peelbergen. Met zijn dertienjarige... (27-01-2020)
AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam legde zondag tijdens Jumping Amsterdam met Oak Grove’s Carlyle beslag op de zevende plaats in de wedstrijd voor de... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Elike Morsink boekte zaterdag in de Amsterdamse RAI een ‘koninklijke’ zege. Gadegeslagen door onder anderen Prinses Beatrix (op bovenste... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Gerco Schröder kende een prima eerste dag van het internationale springprogramma tijdens Jumping Amsterdam. De Tubbergenaar eindigde... (25-01-2020)
AMSTERDAM – Op de eerste dag van Jumping Amsterdam kwamen donderdag vier Twentse deelnemers in actie. Van het kwartet bracht Manon Damhuis het er het... (23-01-2020)
SAASVELD – Sander Geerink (op archieffoto) en Frank Buitenhuis schreven woensdag tijdens SAS Saasveld de rubrieken in de hoogste klassen op hun naam... (23-01-2020)