MET GOGO.HESSEL HOEKSTRA VOLTOOIT TRILOGIE MET ZEGE IN ‘KLEINE’ GROTE PRIJS

GP De Wolden voor Willem Greve

VEENINGEN – Willem Greve speelde uiteindelijk de hoofdrol in wat uitmondde in een Twents feestje. Met de achtjarige schimmelmerrie Gogo (v. Zirocco Blue VDL) trok de Markeloër de Grote Prijs van CH De Wolden in het CSI2 naar zich toe.

Greve, ook al winnaar met de schimmel in de Gfrote Prijs van Outdoor Wierden in juni, klopte Dennis van den Brink op de tien jaar oude bruine ruin Frasier (v. Carambole) met een verschil van driekwart seconde op het parcours van 1,45 meter hoogte. Hessel Hoekstra eiste met de even oude bruine ruin Quincy (v. Quintender) de derde plaats op. Remco Been werd vierde met zijn twaalfjarige bruine hengst Holland van de Bisschop (v. Heartbreaker), Bjorn Egberink zesde met de achtjarige bruine merrie Doutzen van Klaverborch (v. Eldorado van de Zeshoek) en Hendrik Jan Schutter achtste met de dertien jaar oude bruine ruin Balboa HS (v. Tygo).

Zo’n 5000 bezoekers  zagen een erg boeiende barrage, waarin twaalf combinaties het tegen elkaar opnamen. Ze vormen nog maar een jaar een koppel, Willem Greve en Gogo, maar de ruiter zou voorlopig niet zonder de merrie willen. En dat was te merken. In het basisparcours was Greve al snel. Van de vijftig deelnemers zette hij de derde tijd neer zonder fouten in het parcours te maken. Er waren veertien combinaties die alle hindernissen in tact lieten, maar Lisa Nooren en Ali Al Khorafi uit Koeweit strandden doordat ze net iets teveel tijd nodig hadden op het selectieve parcours dat Louis Konicks met zijn medebouwers had neergezet.

Boeiend spektakel
De twaalf overgebleven combinaties maakten er een boeiend spektakel van, waarbij niet iedereen zonder fouten bleef. Dat gold bijvoorbeeld voor Chantal Regter wiens Qiulando haar plotseling in de laatste barragerit voor een van de hindernissen in de steek liet en weigerde. Hessel Hoekstra, die ook de dagen hiervoor al successen boekte, liet in de vierde barragerit blijken dat het snel kon gaan. Met Quincy 230 reed hij naar 40,90 seconde en pas in de tiende rit was het Willem Greve die daar onder door: 39.36 seconde. Ook Dennis van den Brink probeerde het. Hij kwam ver en dook ook onder de tijd van Hoekstra, maar bleef boven de veertig seconden: 40.11.

Voor Willem Greve een mooi succes. Nagenoeg alle vijftien edities van CH de Wolden heeft hij meegedaan. “En nu eindelijk winst”, lachte hij na afloop. Greve had slechts één deelnemer de barrage zien rijden en ging daarna zijn eigen paard voorbereiden op de beslissende rit. Die trok hij naar zich toe met Gogo, de merrie die hij een jaar geleden samen met Stal Houtzager Kayser aankocht. “Het paard sprak mij direct aan. Het heeft veel bravoure en je ziet dat het er nu uit komt. Eerst won ik het concours in Wierden met haar en nu CH de Wolden.”

Hessel Hoekstra (rechts) voltooide een fraaie trilogie door met de achtjarige bruine ruin Comme Prévu (v. Comme il Faut) in de Grote Prijs van het CSI1 zijn derde overwinning in enkele dagen te boeken. Hoekstra bleef Michael Greeve op Hennessy bijna twee seconden voor in de barrage over 1,30/1,35 meter. 
Greeve won wel de finale van de Bronze Tour van het CSI2 met Guan Gjb. Caroline Müller legde beslag op de achtste plaats met haar zes jaar oude bruine merrie Helena (v. Van Gogh).

Rob Schipper tweede
Rob Schipper (rechts iop foto van Kiek4Fun) deed het zaterdag voortreffelijk door met zijn achtjarige bruine merrie Famke (v. Boss) tweede te worden in de Bronze Tour van het CSI2 over 1,35 meter. Schipper hoefde alleen Doron Kuipers met Euro Esh voor zich te dulden. Lisa Everts werd tiende met haar bruine ruin Red Bull v. Nassau).

Maud Wiefferink reed met de veertien jaar oude bruine ruin Agono naar de zevende positie in de Golden Tour van het CSI2 over 1,40/1,45 meter. Rob Schipper noteerde de negende plek met de vosruin Dandy in de door Dennis van den Brink met de bruine hengst El Greco gewonnen wedstrijd.
Voor Caroline Müller was met de achtjarige vosruin Garfield de negende plek weggelegd in de Small Tour over twee fasen (1,40) in de Small Tour.

Bas van der Aa stuurde de bruine merrie Isla Ibiza naar de negende prijs in de finale voor zesjarige paarden. Willem Greve sloot de eindstrijd bij de vijfjarige paarden als zevende af met de bruine hengst Opium JW van de Moerhoeve.

Foto Willem Greve (boven) © www.fototrailer.nl 
 

Meer Springen

LANAKEN – Willem Greve belandde zondag in de finale van de strijd om het WK voor jonge paarden net naast het podium met zijn vijfjarige bruine hengst... (22-09-2019)
LANAKEN – In de strijd om het WK voor jonge paarden hielden Willem Greve en Gerben Morsink beiden donderdag en vrijdag met twee troeven de lei schoon... (20-09-2019)
VRAGENDER - Remco Been sloot met Balou van het Molenhof Z het laatste outdoorconcours van Paardensportcentrum Lichtenvoorde van 2019 zaterdagavond af... (16-09-2019)
AMBT DELDEN – Melissa Maatkamp was vrijdag de baas in de klasse Z/ZZ tijdens het concours van De Zeven Buurtschappen in Ambt-Delden. Met haar... (14-09-2019)
PADERBORN – Willem Greve bleef vrijdag slechts iets meer dan een seconde verwijderd van een fraaie zege in de rubriek over 1,50 meter op tijd tijdens... (13-09-2019)
CALGARY – Willem Greve en Frank Schuttert nestelden zich zondag in Calgary knap in de top tien van de Grote Prijs bij het prestigieuze CSI5 van... (08-09-2019)
HAAKSBERGEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) was woensdag overdag onbetwist de meest succesvolle ruiter tijdens het Rapide springen in Haaksbergen... (06-09-2019)
ERMELO– Nederland heeft alsnog een uitnodiging ontvangen voor de prestigieuze finale van de strijd om de Longines FEI Nations Cup finale in Barcelona... (05-09-2019)
VALENCE – De broers Lucas en Wilton Porter hebben de smaak te pakken. Beiden deden het zondag uitstekend in de Grote Prijs van het CSI4 in het Zuid-... (02-09-2019)
LASTRUP – Gerco Schröder bewaarde het beste voor het laatst tijdens het CSI2 Klein Roscharden in het Duitse Lastrup. Met zijn vijftien jaar oude... (01-09-2019)
LANGEVEEN – Conor Drain verzorgde een ware onemanshow tijdens het concours hippique van de Molenruiters uit Langeveen. De Ier won drie keer op rij,... (01-09-2019)
ERMELO – Steven Veldhuis veroverde zaterdag in Ermelo op fraaie wijze twee keer goud tijdens de strijd om de springtitels van de KNHS in Ermelo. (31-08-2019)
OPGLABBEEK – Willem Greve was zaterdag dicht bij de zege in de rankingproef over 1,45 meter tijdens het CSI in het Belgische Opglabbeek. (31-08-2019)
ERMELO – In de strijd om het goud in de klasse B voor C-pony’s kon Lotte Paus (foto) vrijdag rekenen op de liefst 27-jarige ‘familiepony’ Sundance.... (30-08-2019)
LANGEVEEN – Hessel Hoekstra (foto) begon vrijdag met een zege en een derde plaats uitstekend aan het concours hippique van de Molenruiters uit... (30-08-2019)
ERMELO – Liz Meenhuis keerde zaterdag na de Hippiade in Ermelo met zilver en brons terug in Rossum. (26-08-2019)
ROTTERDAM  - Voor Frank Schuttert is het EK al na de eerste manche van de finale voorbij. (25-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL moesten tijdens het EK in Rotterdam genoegen nemen met de achtste positie. (23-08-2019)
ROTTERDAM - De springruiters van TeamNL zijn er op de tweede dag van de landenwedstrijd op het EK in Rotterdam niet in geslaagd te klimmen in het... (22-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL zijn het EK in eigen land niet overtuigend begonnen. Het team staat na het eerste jachtparcours negende. (21-08-2019)