JAN SCHUTTERT MET GOOD FARMING HS VIERDE IN HOOFDRUBRIEK CSI1

GP CSI2 Lastrup voor Gerco Schröder

LASTRUP – Gerco Schröder bewaarde het beste voor het laatst tijdens het CSI2 Klein Roscharden in het Duitse Lastrup. Met zijn vijftien jaar oude hengst Glock’s Zaranza (v. Karandasj x Heartbreaker) zegevierde de Tubbergenaar in de Grote Prijs.

Schröder, die met de zege 6250 euro verdiende, klopte in de barrage de Deen Sören Pedersen, de enige die net als hij foutloos bleef, op snelheid met een verschil van 1,3 seconde. De Zweedse Denise Svensson was met Carlo M wel 1, 68 seconde sneller bij de finish dan de Twentenaar, maar kwam door een springfout niet verder dan plek drie.

Ook Jan Schuttert deed het zondag uitstekend in Lastrup. De Ommenaar werd vierde in de Grote Prijs van het CSI1 met zijn achtjarige bruine ruin Good Farming HS (v. Carrera VDL). Schuttert was wel veruit de snelste van de vier barragekandidaten, maar ook de enige van het kwartet die onderweg een fout maakte.

Gerco Schröder eindigde vrijdag al verdienstelijk als vierde in de rubriek over 1,45 meter met barrage op zijn elfjarige bruine ruin Glock’s Dobelensky (v. Cornet Obolensky x Lux). Johannes Ehning won met C-Jay 3. Jan Schuttert werd woensdag met Good Farming vierde op een parcours over 1,30 meter.

Sjaak Sleiderink eindigde in Lastrup twee keer bij de beste tien. Donderdag werd hij achtste met de vosruin Ivan R in de rubriek over 1,40 meter op tijd voor het CSI2, zaterdag liet de Denekamper er met de bruine merrie Florence een zesde plek op volgen in de proef over 1,20 meter op tijd voor het CSI1.

Jeroen Dubbeldam
Jeroen Dubbeldam boekte tijdens het CSI in het Zwitserse Humlikon zijn beste prestatie op vrijdag in de rankingrubriek over 1,50 meter met barrage.

Met de tien jaar oude bruine ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) werd hij fraai derde.
Op Zwitserse bodem noteerde Dubbeldam ook nog een negende plaats in een wedstrijd over 1,30 meter met barrage net zijn  elfjarige vosruin Donjo (v. Zirocco Blue VDL).

In de afsluitende Grote Prijs slaagde Jeroen Dubbeldam er niet in een plek bij de eerste tien af te dwingen. Met Eldorado eindigde hij met twee springfouten in de middenmoot.Het hoofdnummer in Humlikon werd in 2013 gewonnen door Sjaak Sleiderink met Zhivago en een jaar later door Robert Vos met Interline.

Foto Gerco Schröder met Glock's Zaranza © Stefano Grasso/GCT

Meer Springen

WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)
AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van... (02-02-2020)
DEN BOSCH – Het werd een latertje, maar het was volop de moeite waard. Willem Greve schitterde donderdag tijdens de KWPN Stallion Show in de Grote... (31-01-2020)
DEN BOSCH – Een dag na zijn  succesvolle optreden tijdens Indoor Ambt Delden sloeg Steven Veldhuis alweer toe. De Haaksbergenaar sloot woensdag in... (30-01-2020)
SAASVELD – Na circa dertig jaar gebruik te hebben gemaakt van de accommodatie van het Twents Hippisch Centrum in Almelo verhuist het indoorconcours... (30-01-2020)
AMBT DELDEN – De eerste springdag van Indoor Ambt Delden draaide woensdag uit op een ware show van het duo Veldhuis en Veldhuis. Zoon Stef won de... (30-01-2020)
OUD OOTMARSUM - Na een succesvol seizoen onder Caroline Müller is hengstenhouderij De Wiemselbach nu mede-eigenaar geworden van de opvallende KWPN-... (28-01-2020)
AMSTERDAM - In de aanloop naar de Olympische- en Paralympische Spelen komende zomer in Tokio heeft de Stichting Nederlands Olympiade Paard vier... (27-01-2020)
KRONENBERG – Remco Been was zondag veruit de snelste deelnemer in de barrage van strijd om de Grote Prijs van De Peelbergen. Met zijn dertienjarige... (27-01-2020)
AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam legde zondag tijdens Jumping Amsterdam met Oak Grove’s Carlyle beslag op de zevende plaats in de wedstrijd voor de... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Elike Morsink boekte zaterdag in de Amsterdamse RAI een ‘koninklijke’ zege. Gadegeslagen door onder anderen Prinses Beatrix (op bovenste... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Gerco Schröder kende een prima eerste dag van het internationale springprogramma tijdens Jumping Amsterdam. De Tubbergenaar eindigde... (25-01-2020)
AMSTERDAM – Op de eerste dag van Jumping Amsterdam kwamen donderdag vier Twentse deelnemers in actie. Van het kwartet bracht Manon Damhuis het er het... (23-01-2020)