COMPLEET NEDERLANDS ONDERONSJE IN DE RAI WAAR MARC HOUTZAGER WINT

GP Amsterdam: Frank Schuttert vierde

AMSTERDAM – In een compleet Nederlands onderonsje vond Frank Schuttert zichzelf uiteindelijk terug op de vierde plek. De kans op zijn tweede zege in de Grote Prijs van Amsterdam ging verloren door een foutje op de dubbelsprong met de tienjarige bruine hengst Chianti’s Champion (v. Champion du Lys), waardoor de op dat moment beste tijd geen kans meer bood op een herhaling van zijn succes in 2013 met Winchester.

Als laatste ruiter van de vijf kanshebbers greep Marc Houtzager met de bruine merrie Sterrehof’s Calimero de overwinning in de RAI.

Robert Vos eindigde met zijn achttienjarige donkerbruine ruin Carat als snelste vierfouter als zesde in de hoofdrubriek van Jumping Amsterdam, dat volgend jaar tijdens het zestig jarig jubileum weer de status van Wereldbekerwedstrijd mag voeren. Achter Eric van der Vleuten met Wunschkind was de Duitser Daniel Deusser, pas op de achtste positie, de eerste buitenlander in de uitslag van de Grote Prijs van Amsterdam.

Nadat Kevin Jochems, die in de basisomloop met enig fortuin foutloos was gebleven met Captain Cooper twee balken uit de lepels tikte, zette Michel Hendrix in zijn tweede vlekkeloze optreden met de vosruin Baileys (v. Indoctro) na 41,81 seconde de te kloppen tijd neer. Michael Greeve bleef daar  op zijn bruine merrie Whitney BB (v. Nabab de Reve) 0,35 seconde bij achter (42,16). Frank Schuttert noteerde vervolgens op de rug van Chianti´s Champion wel de veruit snelste tijd in 40,14 seconde, maar moest door een misser op de dubbelsprong genoegen nemen met de vierde stek. Want na hem reed Marc Houtzager als laatste kandidaat in 41,30 seconde naar de luid bejubelde overwinning.

Er gewoon voor gaan
Frank Schuttert, twee weken geleden met Beautiful Red nog winnaar van de Grote Prijs in het Belgische Opglabbeek, had er vrede mee. “In een barrage moet je er gewoon voor gaan. Op de eerste hindernis van de dubbel kreeg ik best veel sprong, waardoor de afstand naar B wat korter werd. Jammer dat het daar mis ging. In de eerste ronde sprong Champion fantastisch en speelde hij met de hindernissen. Ik ben blij dat ik het jaar zo goed heb kunnen beginnen. Hopelijk belooft dat veel goed voor de rest van het seizoen.”

Schuttert had niet echt een sluitende verklaring, waarom geen enkele buitenlander er zondag in slaagde een foutloze rit af te leveren in de Grote Prijs. “Het was wel een moeilijke proef vandaag, maar van de andere kant waren er wel vijf Nederlanders die de barrage haalden. Misschien komt het omdat je in eigen land toch extra gemotiveerd bent, je deze wedstrijd in eigen land een keer gewonnen wilt hebben en iedereen daar naar toe werkt. We hebben sowieso een aantal erg goede combinaties in Nederland en die hebben we ook hard nodig. Uiteindelijk kun je niet buiten elkaar om je als landenploeg te laten zien. Als je de mogelijkheid krijgt met Nederland mee te gaan naar een kampioenschap, heb je automatisch een goede kans op eremetaal.”

Vejer de la Frontera
De komende drie weken is Frank Schuttert actief in het Spaanse Vejer de la Frontera, waar hij vooral voor zijn jongere paarden een mooie basis wil leggen voor een geslaagd buitenseizoen. “Die kunnen daar in die tijd gewoon heel veel leren. Over een maandje start ik bij Indoor Brabant in Den Bosch weer met Chianti’s Champion.”

Robert Vos miste de extra rondgang in de hoofdstad met Carat door een frontale botsing met de Amsterdam-hindernis, een steilsprong die parcoursbouwer Louis Konickx als zevende in het parcours had opgesteld. Ben Schröder, vorige week nog goed voor de overwinning in de Grote Prijs van CSI*** Indoor Drachten, belandde dit keer met Davino Q na drie springfouten op de 25ste plek. Jeroen Dubbeldam met SFN Zenith en Annelies Vorsselmans met Diesel staakten de strijd in de eerste ronde. 

Frank Schuttert was ook in de rubriek over 1,45 meter met barrage al de beste regionale vertegenwoordiger. Met de donkerbruine merrie Blind Date )v. Sandro Boy legde de Ommenaar in dienst van Jos Lansink na een springfout in de basisomloop beslag op de achtste plaats. De zege was voor de talentvolle Ier Michael Duffy met Castlefield Rubinus.

Annelies Vorsselmans werd zaterdag met haar bruine merrie Chavantele Z zevende bij het progressief springen met joker over 1,45 meter.

UITSLAGEN JUMPING AMSTERDAM

Foto´s Frank Schuttert met Chainti´s Champion (boven) en Robert Vos met Carat onder) © Fototrailer

Meer Springen

»
ERMELO – Glenn Donders maakte vrijdag als kampioen van de regio Overijssel zijn rol als kanshebber waar door in de nationale titelstrijd indoor... (23-03-2018)
»
VALENCIA – Remco Been en Kirsten Rikkert eindigden vrijdag in de top van de uitslag na de proef over 1,40 meter op tijd tijdens de Mediterranean  ... (23-03-2018)
»
SAASVELD – En weer stond Maarten Kampuis uit Agelo maandagavond vooraan tijdens de prijsuitreiking van de finale van het vrij springen in de Ankerhal... (20-03-2018)
»
VALENCIA – Willem Greve is na een wekenlange afwezigheid vanwege een liesblessure terug op niveau. De Markeloër bewees het dit weekend tijdens het... (18-03-2018)
»
VRAGENDER - Supersnel was hij zaterdag in de barrage van de Grote Prijs over 1,40 meter tijdens de Voorjaarsjumping op PSC Lichtenvoorde, Jelmer... (18-03-2018)
»
VALENCIA – Remco Been eindigde donderdag als derde in de wedstrijd over twee fasen (1,35 meter) op tijd voor zevenjarige paarden tijdens de... (15-03-2018)
»
SAASVELD – Wesley Mulder sloot woensdagochtend de cyclus van zes indoorwedstrijden onder de noemer SAS (Springen Ankerhal Saasveld) in de Ankerhal af... (15-03-2018)
»
DEN BOSCH – In een Overijssels onderonsje tijdens Indoor Brabant klopte Gerco Schröder zaterdag Frank Schuttert bij het progressief springen met... (14-03-2018)
»
HERNING – En opnieuw greep Robert Vos een hoofdprijs met zijn achttienjarige dondkerbruine ruin Carat (v. Cardento x Krevad). In het Deense Herning... (11-03-2018)
»
BATHMEN – Annelies Vorsselmans was woensdag een klasse apart in de rubriek over 1,40 meter met barrage tijdens Bathmen te Paard. Met Shakira Z (v.... (08-03-2018)
»
ENSCHEDE – Derdejaars studenten van het AOC Oost Paardenhouderij houden komende maandag 12 maart vanaf 19.00 tot circa 22.00 uur een... (07-03-2018)
»
BRAUNSCHWEIG – Robert Vos heeft een uiterst lucratief weekend achter de rug. Een dag nadat hij in Braunschweig met de achttienjarige donkerbruine... (04-03-2018)
»
HELLENDOORN – Bas van der Aa was weer eens de grote man. Bij het Lenteconcours in Hellendoorn ontpopte de Albergenaar zich in de fraai gerenoveerde... (03-03-2018)
»
HELLENDOORN – Gerben Morsink kende een uitstekende eerste dag van het Lenteconcours van De Hertruiters in Hellendoorn. In manege ’t Oale Spoor won... (28-02-2018)
»
KRONENBERG - Gert-Jan Bruggink kreeg het publiek zondag op de banken als mogelijke Nederlandse winnaar in de Grote Prijs van De Peelbergen. Maar de... (25-02-2018)
»
SAASVELD – Madée Schuttenbeld (foto boven) was woensdag twee keer de beste in de vijfde aflevering van de springcyclus SAS 2017-2018 in de Ankerhal... (22-02-2018)
»
SAASVELD – Sander Geerink heeft zijn toppaarden Robinson en Bentley N verkocht aan een klant uit Denemarken. De ruiter en handelaar uit het Gelderse... (21-02-2018)
»
GENEMUIDEN – In een volledig Twentse barrage troefde Joanne Wes zaterdag in Genemuiden Linda Klaassen en twee keer Sven Peters af in de strijd om de... (17-02-2018)
»
GENEMUIDEN – Een van de vier startplaatsen bij de nationale kampioenschappen, op 31 maart in Ermelo, was het doel. Maar het resultaat was een meer... (17-02-2018)
»
NEUMÜNSTER – De eerste rankingproef tijdens het indoorconcours in het in het noorden van Duitsland gelegen Neumünster kende vrijdag een compleet... (17-02-2018)