COMPLEET NEDERLANDS ONDERONSJE IN DE RAI WAAR MARC HOUTZAGER WINT

GP Amsterdam: Frank Schuttert vierde

AMSTERDAM – In een compleet Nederlands onderonsje vond Frank Schuttert zichzelf uiteindelijk terug op de vierde plek. De kans op zijn tweede zege in de Grote Prijs van Amsterdam ging verloren door een foutje op de dubbelsprong met de tienjarige bruine hengst Chianti’s Champion (v. Champion du Lys), waardoor de op dat moment beste tijd geen kans meer bood op een herhaling van zijn succes in 2013 met Winchester.

Als laatste ruiter van de vijf kanshebbers greep Marc Houtzager met de bruine merrie Sterrehof’s Calimero de overwinning in de RAI.

Robert Vos eindigde met zijn achttienjarige donkerbruine ruin Carat als snelste vierfouter als zesde in de hoofdrubriek van Jumping Amsterdam, dat volgend jaar tijdens het zestig jarig jubileum weer de status van Wereldbekerwedstrijd mag voeren. Achter Eric van der Vleuten met Wunschkind was de Duitser Daniel Deusser, pas op de achtste positie, de eerste buitenlander in de uitslag van de Grote Prijs van Amsterdam.

Nadat Kevin Jochems, die in de basisomloop met enig fortuin foutloos was gebleven met Captain Cooper twee balken uit de lepels tikte, zette Michel Hendrix in zijn tweede vlekkeloze optreden met de vosruin Baileys (v. Indoctro) na 41,81 seconde de te kloppen tijd neer. Michael Greeve bleef daar  op zijn bruine merrie Whitney BB (v. Nabab de Reve) 0,35 seconde bij achter (42,16). Frank Schuttert noteerde vervolgens op de rug van Chianti´s Champion wel de veruit snelste tijd in 40,14 seconde, maar moest door een misser op de dubbelsprong genoegen nemen met de vierde stek. Want na hem reed Marc Houtzager als laatste kandidaat in 41,30 seconde naar de luid bejubelde overwinning.

Er gewoon voor gaan
Frank Schuttert, twee weken geleden met Beautiful Red nog winnaar van de Grote Prijs in het Belgische Opglabbeek, had er vrede mee. “In een barrage moet je er gewoon voor gaan. Op de eerste hindernis van de dubbel kreeg ik best veel sprong, waardoor de afstand naar B wat korter werd. Jammer dat het daar mis ging. In de eerste ronde sprong Champion fantastisch en speelde hij met de hindernissen. Ik ben blij dat ik het jaar zo goed heb kunnen beginnen. Hopelijk belooft dat veel goed voor de rest van het seizoen.”

Schuttert had niet echt een sluitende verklaring, waarom geen enkele buitenlander er zondag in slaagde een foutloze rit af te leveren in de Grote Prijs. “Het was wel een moeilijke proef vandaag, maar van de andere kant waren er wel vijf Nederlanders die de barrage haalden. Misschien komt het omdat je in eigen land toch extra gemotiveerd bent, je deze wedstrijd in eigen land een keer gewonnen wilt hebben en iedereen daar naar toe werkt. We hebben sowieso een aantal erg goede combinaties in Nederland en die hebben we ook hard nodig. Uiteindelijk kun je niet buiten elkaar om je als landenploeg te laten zien. Als je de mogelijkheid krijgt met Nederland mee te gaan naar een kampioenschap, heb je automatisch een goede kans op eremetaal.”

Vejer de la Frontera
De komende drie weken is Frank Schuttert actief in het Spaanse Vejer de la Frontera, waar hij vooral voor zijn jongere paarden een mooie basis wil leggen voor een geslaagd buitenseizoen. “Die kunnen daar in die tijd gewoon heel veel leren. Over een maandje start ik bij Indoor Brabant in Den Bosch weer met Chianti’s Champion.”

Robert Vos miste de extra rondgang in de hoofdstad met Carat door een frontale botsing met de Amsterdam-hindernis, een steilsprong die parcoursbouwer Louis Konickx als zevende in het parcours had opgesteld. Ben Schröder, vorige week nog goed voor de overwinning in de Grote Prijs van CSI*** Indoor Drachten, belandde dit keer met Davino Q na drie springfouten op de 25ste plek. Jeroen Dubbeldam met SFN Zenith en Annelies Vorsselmans met Diesel staakten de strijd in de eerste ronde. 

Frank Schuttert was ook in de rubriek over 1,45 meter met barrage al de beste regionale vertegenwoordiger. Met de donkerbruine merrie Blind Date )v. Sandro Boy legde de Ommenaar in dienst van Jos Lansink na een springfout in de basisomloop beslag op de achtste plaats. De zege was voor de talentvolle Ier Michael Duffy met Castlefield Rubinus.

Annelies Vorsselmans werd zaterdag met haar bruine merrie Chavantele Z zevende bij het progressief springen met joker over 1,45 meter.

UITSLAGEN JUMPING AMSTERDAM

Foto´s Frank Schuttert met Chainti´s Champion (boven) en Robert Vos met Carat onder) © Fototrailer

Meer Springen

TUBBERGEN - In de achtertuin van de internationale springstal BWG Stables van de gebroeders Schröder wordt van 24 mei tot en met 3 juni de alweer... (23-05-2018)
WIERDEN - Als er zeventien ruiters in de barrage zitten, verwacht je niet dat het van nature langzaamste paard iedereen eruit loopt. Dat kan alleen... (19-05-2018)
WIERDEN – Conor Drain (rechts) was vrijdag het stralende middelpunt van een gezellig Twents feestje. De al sinds 2010 in Nederland vertoevende Ier,... (18-05-2018)
WIERDEN – De top drie bleef donderdagavond net buiten bereik van thuisrijder Remco Been (hiernaast) tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van... (17-05-2018)
WIERDEN – Nuri Dijks ontpopte zich woensdag tot beste Nederlander in de zwaarste rubriek van de eerste dag van Outdoor Wierden. De in Gronau... (16-05-2018)
WIERDEN - Springruiters uit maar liefst 21 verschillende landen gaan woensdag van start op Outdoor Wierden. Ondanks een drukke wedstrijdkalender in... (15-05-2018)
EINDHOVEN - Net als twee jaar geleden won Frank Schuttert twee weken na het behalen van de Nederlandse titel de driesterren VDL Groep Grote Prijs van... (13-05-2018)
DENEKAMP – Sjaak Sleiderink begint voor zichzelf. Na zijn afscheid van de BWG Stables van de broers Schröder twijfelde hij even over het voortzetten... (09-05-2018)
MIERLO – Frank Schuttert had uiteindelijk het laatste woord. In de strijd om de nationale titel in Mierlo leek de Ommenaar zondag kansloos voor het... (29-04-2018)
MIERLO – Willem Greve greep zaterdagmiddag net naast de overwinning in de Grote Prijs van Mierlo. Met zijn achtjarige bruine merrie Formidable (v.... (28-04-2018)
MIERLO – Veronique Morsink sloot het nationaal kampioenschap bij de young riders met Faithfull als negende af. De amazone uit De Lutte eindigde op de... (28-04-2018)
MIERLO – Gerben Morsink is de verrassende nieuwe leider in het NK voor springruiters in Mierlo. Favoriet Jeroen Dubbeldam, de winnaar van het eerste... (27-04-2018)
MIERLO – Emiel Richter herstelde zich vrijdag prima van een matige eerste dag bij het NK springen voor young riders in Mierlo. De Enschedeër eindigde... (27-04-2018)
MIERLO – Regerend wereldkampioen Jeroen Dubbeldam heeft met zijn toppaard Zenith SFN het eerste onderdeel, een wedstrijd snelheid en wendbaarheid,... (26-04-2018)
MIERLO – Veronique Morsink is het NK voor young riders in Mierlo behoorlijk begonnen. Met haar paard Faithfull eindigde de amazone uit De Lutte als... (26-04-2018)
WIERDEN – Natalia Majchrowicz vierde dinsdag een mooie overwinning in de rubriek over twee fasen met hindernissen tot en met 1,40 meter tijdens de... (25-04-2018)
OPGLABBEEK – Jeroen Dubbeldam maakte vrijdag indruk in de rankingproef over 1,45 met barrage tijdens het internationale concours hippique in het... (22-04-2018)
ESCHWEILER – Remco Been (foto) zegevierde vrijdag in het Duitse Eschweiler in een rubriek over twee fasen voor zevenjarige paarden. De Wierdenaar was... (22-04-2018)
ERMELO – Het Nederlands kampioenschap voor springruiters, dat volgende week van 26 tot en met 29 april plaatsvindt in Mierlo, is een belangrijk... (20-04-2018)
ALBERGEN – Als Wesley Mulder ooit besluit zijn loopbaan als ruiter op te geven, wacht hem wellicht een mooie carrière in de ‘Bunny Hop’.  Mulder het... (16-04-2018)