GP Ambt Delden voor Peter Olthof

AMBT DELDEN - Met een voorsprong van meer dan twee seconden op de concurrentie liet Peter Olthof er zaterdag geen twijfel over bestaan wie de sterkste was in de strijd om de Grote Prijs van Ambt Delden over 1,40 meter. Met zijn bruine merrie Duchesse Fortuna (2008, van Canturano x Dundee) scheerde de Langevener in 39,09 seconde over de hindernissen. Kevin Olsmeijer eindigde met de vosruin Dundee in 41,25 seconde als tweede, Edwin Klokman met Quidor Rose in 41,82 seconde als derde.

Peter Olthof, in Ambt Delden ook al goed voor de zege in de klasse L, mocht als vijfde van start in de barrage, die uiteindelijk negen foutloze ritten opleverde. "Duchesse is van zichzelf een snel paard", meldde een glunderende Peter Olthof na afloop. "Ik heb haar nu vijf maanden en ben met haar begonnen in de klasse M. Ze is nog vrij onervaren. Dit was haar derde wedstrijd op dit niveau. Eén keer had ze een fout, de beide andere keren reden we nul. Ik hoop dat we nog meer van haar gaan horen en dat dit nog maar het begin is. Ik denk dat dit een paard is met heel veel toekomst."

Bas van der Aa bleef met Cassilia net buiten de top drie. Veronique Morsink belandde met Dakina op de zesde en met Belina op de sevende plaats. Vincent Geerink eindigde met Vitos als achtste en Jeanette Corbeek completeerde de top tien met Baluga.

Gert-Jan Bruggink winnaar ZZ
Gert-Jan Bruggink zegevierde met zijn voshengst Chiricco Z (2006, v. Chin Chin) in de klasse ZZ (1,35 meter). Bruggink bleef achtereenvolgens Remco Been met SongeBlue, Conor Drain met Classic Wm, Bas van der Aa met Goldfeyer en nogmaals Conor Drain met Deister voor.

Nuri Dijks en Jarno Hesselink beste in Z
Nuri Dijks met Hisaura van 't Heike en Jarno Hesselink met Zamalia verdeelden de eerste prijzen in de twee groepen van de klasse Z (1,30 meter). De tweede posities waren voor Conor Drain met Future en Steven Veldhuis met Evalien. Ester Blekkink met Excelsior en Kessy van Berlo met Wennemars Vb mochten als nummer drie naar de prijsuitreiking.

Kim Bekhuis reed met Beekzijde's Dynamite naar de zege in de klasse M. Ze bleef niet de minste tegenstanders voor. Willem Greve werd tweede met Famous, Hanno Ellermann derde met Lord of the Rings.

Don Willemsen stuurde zijn bruine merrie Eranta naar een overtuigende zege bij de jonge paarden. Vasco Campana volgde met Fortuin op liefst 2,6 seconde als tweede, de derde plek was voor Hanno Ellermann met Elinus.

Meer Springen

»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)