REMCO BEEN EN SJAAK SLEIDERINK GRIJPEN ZILVER IN TITELSTRIJD KWPN

Goud en brons voor Willem Greve

ERMELO – Willem Greve (foto) en Remco Been zorgden donderdag tijdens de kampioenschappen van het KWPN voor een compleet Twents podium bij de zevenjarige paarden. Greve won met Gogo Karla V, (v. Zirocco Blue VDL x Indoctro) en werd derde met Grandorado TN (v. Eldorado van de Zeshoek x Carolus II). Been pakte het zilver op Gouverneur (Eldorado van de Zeshoek x Burggraaf). Ook Sjaak Sleiderink greep zilver, met I ‘am (Etoulon VDL x Vingino) bij de vijfjarige springpaarden.

Sjaak Sleiderink haalde bij de vijfjarige paarden niet alleen zilver, hij eindigde ook met twee andere paarden in de toptien. Met Iceman B SFN (v. Mylord Carthago x Corland) werd hij vierde en met Iron Man (v. I’am Special de Muze x Wolfgang) legde hij beslag op de negende plaats. De zege ging naar Bas Moerings met Iphstar, het brons was voor Sophie Hinners met Mylord Lady, eigendom van Langevener Peter Olthof en Stal Hendrix uit het Limburgse Baarlo.

.

Peter Olthof was de beste Twentenaar bij de zesjarige paarden met een zesde plek op Hummer N (v. Quasimodo x Ahorn Z). Nadieh Plegt stuurde Havanna (v. Zirocco Blue x Chin Chin) naar de achtste positie.

Steven Veldhuis, een dag eerder nog goed voor twee fraaie zeges, slaagde er niet in een podiumplek te veroveren. Zijn beste klassering was een gedeelde negende plaats met Jahzara Sinaa RS (v. Emerald van ’t Ruytershof x Calvino) bij de vierjarige paarden. Ester Blekkink uit Varsseveld eiste de titel op met Jub (v. Elvis ter Putte x Vigo d’Arsouilles). Zoï Snels reed met twee in Twente gefokte viervoeters naar zilver en brons. Met de door de familie Van Straaten in Den Ham gefokte Jamboree TN (v. Vigo d’Arsouilles x Carolus II) werd hij tweede, met Jappeloup (v. Calvaro Z x Heartbreaker) van fokker Nijhof uit Haaksbergen finishte hij als derde.

(later meer)

Meer Springen

»
DEN BOSCH – Bijna dertig jaar nadat hij zelf in Den Bosch opzien baarde door op spectaculaire wijze als eerste en tot nu toe enige Nederlander de... (14-03-2024)
»
DEN BOSCH - Het dak ging er zondag af in de volgepakte Brabanthallen van Den Bosch tijdens de Grote Prijs van The Dutch Masters. Willem Greve toonde... (10-03-2024)
»
HERNING - Hessel Hoekstra en Bas van  Aa gaven elkaar weinig toe in de Grote Prijs van Herning over 1,50 meter met barrage. Hoekstra eindigde als... (10-03-2024)
»
Gerco Schröder sloot zaterdag met de dertienjarige bruine merrie Glock’s Galanda (Lexicon) de kwalificatie over 1,45 meter voor de Grote Prijs... (10-03-2024)
»
DEN BOSCH – In de afgelopen 22 jaar is The Dutch Masters met Frank Kemperman als sportdirecteur, uitgegroeid tot een concours van wereldformaat. Aan... (08-03-2024)
»
Gerco Schröder maakte donderdag een goede indruk tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. Op de rug van de tienjarige... (08-03-2024)
»
Hessel Hoekstra en Eric ten Cate domineerden donderdag in de eerste groep van de rubriek over 1,40 meter op tijd in het Deense Herning. Hoekstra won... (08-03-2024)
»
SAASVELD – Vanaf komende vrijdag is het weer tijd voor het jaarlijkse vrij springen voor drie- en vierjarige paarden. In de Ankerhal van Saasveld... (06-03-2024)
»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Amke Bekhuis boekte zaterdag in Ambt-Delden haar tweede zege in een Grote Prijs over 1,40 meter binnen twee maanden. Nadat ze in... (04-02-2024)
»
DEN BOSCH - In de verkiezing Jumping Horse of the Year kreeg Eldorado van de Zeshoek-zoon Highway TN NOP veruit de meeste publieksstemmen. Het... (02-02-2024)
»
DEN BOSCH - Hij kwam, zag en overwon. De Stakkato Gold-zoon Stargos VDL was opnieuw onverslaanbaar met Hessel Hoekstra in het zadel. Met een barrage... (02-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Steven Veldhuis was woensdag de meest succesvolle deelnemer op de eerste dag van  het concours van De Zeven Buurtschappen in De... (01-02-2024)
»
AMSTERDAM – Willem Greve werd zondagmiddag gehuldigd als beste ruiter van Jumping Amsterdam na tweede plaatsen in de kwalificatie voor de FEI... (28-01-2024)
»
AMSTERDAM – Willem Greve sloot zaterdag Jumping Amsterdam af met een fraaie tweede plaats in de Grote Prijs over 1,60 meter. Opmerkelijk was dat hij... (28-01-2024)