ZUSSEN JESSIE EN BRITT WIEFFERINK BIJ EERSTEN IN OPENINGSRUBRIEK

Goede start Rob Schipper in Zwolle

ZWOLLE – Rob Schipper en de zussen Jessie en Britt Wiefferink kenden donderdag een goede start tijdens Jumping Zwolle.

Schipper eindigde sterk als tweede in de rubriek over 1,35 meter op tijd voor de Big Tour van het CSI1. Al moest hij met de negenjarige bruine merrie Famke (archieffoto) wel ruim drie seconden toegeven op winnares Micky Morssinkhof met Elianca. Caroline Müller sloot de proef met haar zwarte ruin Darindo Z als zesde af.

Achter Danny Schaper met Cillow finishten Jessie en Britt Wiefferink met respectievelijk de acht jaar oude schimmelmerrie My Lady 179 en de zes jaar oudere schimmelmerrie Apourti als tweede en derde in de wedstrijd over 1,25 meter voor de Small Tour. Naomy Bonvanie was met haar vosruin Eminence goed voor plek acht.

Willem Greve beste Nederlander
Willem Greve was de beste Nederlander in de kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag. Hij noteerde foutloos de zevende tijd met de achtjarige schimmelmerrie Gogo. Ook Remco Been met de tienjarige bruine ruin Balou van het Molenhof (negende) en Gercö Schroder met zijn elf jaar oude bruine ruin Glock’s Dobelensky (tiende) haalden de top tien.

Hessel Hoekstra reed als vertegenwoordiger van Stal Het Oosterbrook met de negenjarige bruine ruin Quincy naar de zesde plaats in de rubriek over 1,40/1,45 meter voor de Medium Tour van het CSI3. Hoekstra werd op de voet gevolgd door Sjaak Sleiderink met zijn elfjarige vosruin Ivan R.

Remco Been werd met zijn twaalfjarige bruine hengst Holland van de Bisschop achtste in de Small Tour van het CSI3 over 1,35/1,40 meter. Winnaar Tobias Meyer uit Duitsland was bijna acht seconden sneller met Coupon 6. Hendrik Jan Schuttert reed met zijn zeven jaar jonge vosmerrie Hertogin van de Kouberg naar de negende tijd in de proef voor jonge paarden. Richard Howley zegevierde daarin met Hera de Landetta II.

Foto Rob Schipper met Famke © Kiek4Fun

Meer Springen

ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)
SAASVELD – Aileen  Menneken en Nuri Dijks waren woensdag het meest succesvol in de zwaarste klassen tijdens de meest recente midweekse aflevering van... (28-02-2020)
WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)
AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van... (02-02-2020)