ZUSSEN JESSIE EN BRITT WIEFFERINK BIJ EERSTEN IN OPENINGSRUBRIEK

Goede start Rob Schipper in Zwolle

ZWOLLE – Rob Schipper en de zussen Jessie en Britt Wiefferink kenden donderdag een goede start tijdens Jumping Zwolle.

Schipper eindigde sterk als tweede in de rubriek over 1,35 meter op tijd voor de Big Tour van het CSI1. Al moest hij met de negenjarige bruine merrie Famke (archieffoto) wel ruim drie seconden toegeven op winnares Micky Morssinkhof met Elianca. Caroline Müller sloot de proef met haar zwarte ruin Darindo Z als zesde af.

Achter Danny Schaper met Cillow finishten Jessie en Britt Wiefferink met respectievelijk de acht jaar oude schimmelmerrie My Lady 179 en de zes jaar oudere schimmelmerrie Apourti als tweede en derde in de wedstrijd over 1,25 meter voor de Small Tour. Naomy Bonvanie was met haar vosruin Eminence goed voor plek acht.

Willem Greve beste Nederlander
Willem Greve was de beste Nederlander in de kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag. Hij noteerde foutloos de zevende tijd met de achtjarige schimmelmerrie Gogo. Ook Remco Been met de tienjarige bruine ruin Balou van het Molenhof (negende) en Gercö Schroder met zijn elf jaar oude bruine ruin Glock’s Dobelensky (tiende) haalden de top tien.

Hessel Hoekstra reed als vertegenwoordiger van Stal Het Oosterbrook met de negenjarige bruine ruin Quincy naar de zesde plaats in de rubriek over 1,40/1,45 meter voor de Medium Tour van het CSI3. Hoekstra werd op de voet gevolgd door Sjaak Sleiderink met zijn elfjarige vosruin Ivan R.

Remco Been werd met zijn twaalfjarige bruine hengst Holland van de Bisschop achtste in de Small Tour van het CSI3 over 1,35/1,40 meter. Winnaar Tobias Meyer uit Duitsland was bijna acht seconden sneller met Coupon 6. Hendrik Jan Schuttert reed met zijn zeven jaar jonge vosmerrie Hertogin van de Kouberg naar de negende tijd in de proef voor jonge paarden. Richard Howley zegevierde daarin met Hera de Landetta II.

Foto Rob Schipper met Famke © Kiek4Fun

Meer Springen

AMBT DELDEN – Steven Veldhuis zou zaterdag eigenlijk naar manage De Hoffmeijer gaan om naar de verrichtingen van onder anderen zijn zoon Stef te... (11-11-2019)
MAASTRICHT – Frank Schuttert hield zondag het hoofd koel en hanteerde een zo strak tempo, dat niemand van de concurrentie hem de baas bleef in de... (10-11-2019)
MAASTRICHT – Annelies Vorsselmans reed zaterdag naar een keurige derde plek in de rubriek progressief springen tijdens het CSI4 Jumping Indoor... (10-11-2019)
MAASTRICHT – Gerco Schröder legde vrijdagavond met zijn zestienjarige schimmelruin Cognac Champblanc (v. Clearway) beslag op de zesde plaats in de... (09-11-2019)
ENSCHEDE – Jeroen Dubbeldam was vorige week de hoofdpersoon tijdens de eerste editie van het Twents Theatercollege in de Kleine Willem in Enschede.... (07-11-2019)
WIERDEN – Na zijn winst in de finale van de Medium Tour op vrijdag pakte Remco Been zaterdagavond ook de Grote Prijs tijdens CSI2 Indoor Wierden.   (03-11-2019)
WIERDEN – Remco Been bevestigde vrijdag zijn glanzende vorm van de laatste weken. Minder dan twee weken na zijn fraaie triomf op Holland van de... (01-11-2019)
WIERDEN – Bas van der Aa (op archieffoto) tekende donderdag voor een van de twee Nederlandse zeges tijdens Indoor Wierden. (31-10-2019)
WIERDEN – Sven Peters beleefde een prima openingsdag van het CSI2 tijdens Indoor Wierden. De Enschedeër greep met zijn twaalfjarige vosmerrie Channel... (31-10-2019)
DENEKAMP – Koen Westendorp (op archieffoto) reed vrijdag op meesterlijke wijze naar de overwinning tijdens de ‘Masters’ van Euregio Indoor Denekamp. (26-10-2019)
DENEKAMP – Maikel Vaanholt greep donderdag met Izaro (v. Escudo) de zege in de klasse ZZ tijdens Euregio Indoor Denekamp. (25-10-2019)
WIERDEN - Indoor Wierden, op 26 oktober en van 28 oktober tot en met 2 november, gaat van start met twee nieuwe parcoursbouwers. (25-10-2019)
DENEKAMP – Pia Brinkman werd afgelopen weekend met haar hengst Kes TN (v. Comme il Faut) het hoogst gewaardeerd in de GMB-competitie voor vierjarige... (22-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been was zondag tijdens Jumping Zwolle de dirigent van een Twentse feestje. De ruiter uit Wierden won in de IJsselhallen met zijn... (20-10-2019)
ZWOLLE - Jessie Wiefferink reed zaterdag voor de derde keer in drie dagen naar de tweede plaats in de lichte tour van het CSI1 tijdens Jumping Zwolle... (20-10-2019)
ZWOLLE - Kirsten Rikkert (26), die veel successen boekte met SOTRS-veilingpaard Chaperon en hem zelfs opleidde tot en met het niveau van 1,50 meter,... (19-10-2019)
DENEKAMP – Met de strijd om de prestigieuze GMB Cup voor jonge paarden beginnen vandaag (zaterdag) de springrubrieken van de 24ste van Euregio Indoor... (19-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been kwam vrijdag tijdens Jumping Zwolle met zijn achtjarige bruine ruin Granny Smith Apple (v. Eldorado van de Zeshoek) minder dan... (18-10-2019)
LIER – Met een eerste en een tweede plaats in de rubriek over 1,40 meter op tijd deed Eric ten Cate donderdag goede zaken tijdens het CSI2 in het... (18-10-2019)
AMBT DELDEN – Isabelle van Straaten liet dinsdag in Ambt-Delden weer eens op Twentse bodem zien, waartoe ze als amazone in staat is. De tegenwoordig... (16-10-2019)