TWEEVOUDIG WINNAAR OLYMPISCH ZILVER 2012 BESTE IN GP SALZBURG MET GERCO SCHRÖDER

Glock’s London terug aan de top

SALZBURG – Gerco Schröder is met Glock’s London (v. Nabab de Reve x Chin Chin) na een lange periode van afwezigheid terug aan de top. De combinatie vierde de rentree op het hoogste niveau zondag met het winnen van de Grote Prijs van Salzburg, waar de hindernissen tot een hoogte van 1,60 meter waren opgesteld. De Tubbergenaar bleek met zijn vijftienjarige voshengst de snelste van vijf foutloze deelnemers in de barrage tijdens het hoofdnummer van het CSI4 Amadeus Horse Indoors.

Met zijn tijd van 40,22 seconde bleef Gerco Schröder nummer twee Lars Nieberg op Foster 0,53 seconde voor. Marc Houtzager pakte met de bruine ruin Sterrehof’s Calimero (v.Quidam de Revel x Achill) de derde positie op 1,18 seconde van de Twentenaar. Met London greep Gerco Schröder in 2012 twee keer zilver tijdens de Olympische Spelen van London en werd hij wereldkampioen met het Nederlands team in 2014. Door het faillissement van Stal Eurocommerce dreigde hij zijn toppaard kwijt te raken, maar wapenhandelaar Gaston Glock wierp zich op als nieuwe eigenaar van London, die door blessures echter jarenlang niet meer zijn oude niveau haalde. In Salzburg werd het geduld van Gerco Schröder beloond. Het leverde hem een winstpremie van 25.000 euro op.

“Het was pas de tweede keer na ruim een jaar dat hij weer een echt dikke proef liep”, lachte Gerco Schröder, “maar het voelde heel fijn aan. De eerste ronde liep het al goed, al hadden we toen één keer wat geluk. In de barrage ging het gewoon super. Dat we weer eens mochten winnen, is een mooie beloning voor al het werk dat we erin hebben gestopt, maar ook voor het paard zelf.”

Tijd nodig gehad
In de betrekkelijke anonimiteit werkte Schröder maandenlang aan de terugkeer van London op topniveau. “Hij heeft die tijd gewoon nodig gehad om zijn kracht terug te krijgen, dus we hebben hem heel langzaam opgebouwd. Ik rijd hem al weer een tijdje en springen doet hij ook alweer even. We hebben ook niet speciaal een plan gemaakt dat dit of dat dan moest gebeuren. Als London superfit is en er plezier in heeft, laat hij dat wel merken. En dat heeft hij nu, het lijkt goed.”

Overvragen doet Gerco Schroder de hengst voorlopig niet. “Salzburg was voor hem de laatste wedstrijd van dit jaar”, meldt Gerco Schröder vanaf het vliegveld in Salzburg, in onzekere afwachting of zijn geplande vlucht naar Münster nog door zal gaan of niet. “Volgende week ga ik nog naar Frankfurt, maar dan gaat hij niet mee.”

Gerco Schröder reed in Salzburg ook in twee andere rubrieken in de prijzen. Met de dertienjarige bruine hengst Glock’s Zaranza (v. Karandasj x Heartbreaker) werd hij vijfde in een proef over 1,55 meter met barrage. Met de negenjarige bruine merrie Glock’s Debalia (v. Numero Uno x Lupicor) sloot hij een wedstrijd over 1,45 meter op tijd als negende af.

Archieffoto Gerco Schröder met Glock's London © www.fototrailer.nl

Meer Springen

»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)