ALBERGENAAR DOET FORSE GREEP IN PRIJZENPOT TIJDENS CONCOURS VAN LOOLEERUITERS

Geslaagd weekend Bas van der Aa

ALMELO – Bas van der Aa kan terugkijken op een geslaagd weekend. De Albergenaar deed zaterdag een forse greep in de prijzenpot tijdens het concours van De Looleeruiters. Hij scoorde onder meer een zege, twee keer een derde, eenmaal een vierde en een vijfde prijs.

“Het ging goed”, was zijn nuchtere commentaar na afloop. “Eigenlijk heb ik een beetje geoefend, het was pas weer een van de eerste wedstrijden. Naar Almelo ga ik altijd. Het is jammer dat die accommodatie niet nog veel vaker wordt gebruikt. De bodem is er goed voor elkaar en het is wel mooi om dicht bij huis te kunnen rijden.”

Ook over zijn paarden niets dan lof. “Ze sprongen allemaal prima en maakten geen foutjes. Ik heb momenteel goed materiaal en ook diverse paarden voor 1,40 meter of hoger. Een aantal daarvan heb ik al verkocht aan klanten in Taiwan, maar vanwege de coronacrisis moet ik die hier nog fit houden.”

Zijn beste resultaat boekte Bas van der Aa zaterdag echter met Genius, waarvan hij volledig eigenaar is. Met de negenjarige vosruin van Quintago pakte hij de zege in de rubriek over twee fasen in de klasse Z/ZZ met ruim 1,3 seconde voorsprong op Marit Leegte met Irocco VDE. Zelf werd Van der Aamet de achtjarige schimmelruin Häkkinen (v. Zirocco Blue) derde en achter Iris Hakvoort met  Hercules met de elfjarige bruine ruin Example (v. Ultimo) vijfde. In het ZZ-klassiek reed hij met Genius naar de derde en met de zevenjarige bruine merrie Isla Ibiza (v. Douglas) naar de vierde positie. In deze proef moest hij winnares Regina Leeuwen met Fairytale (v. Clearway) en Ties Rothstegge met Ivar KV (v. Montender) voorrang verlenen.

Niet de behoefte
Maar ondanks de potentie van zijn viervoeters voelt Bas van der Aa niet de behoefte te jagen op successen in het buitenland. “Paarden zijn onze handel. En eerlijk gezegd heb ik niet zoveel met internationale wedstrijden. Behalve als ze redelijk in de buurt zijn, dan ga ik er wel naar toe. Helaas zijn Ommen, Zuidwolde, Tubbergen en Geesteren niet doorgegaan, maar naar Wierden ga ik straks wel. Ik heb zeker de paarden om internationaal mee te kunnen doen. Maar ik heb ook een hele stal met andere paarden en die moeten ook aan het werk gehouden worden.”

De klasse Z-klassiek werd een prooi voor Marit Leegte op Irocco VDE. Amke Bekhuis hield met Gringo Jarno Hesselink op Jarusa van de tweede plek af en de vierde en vijfde stek waren voor achtereenvolgens Regina Leeuwen met Fairytale van Stal Olthof (onderste foto) en Iris Hakvoort met Hercules.

Op het klassieke parcours van de klasse M eindigde Bas Haarhuis met Jaguar als tweede achter Erwin de Bruin met Fox. De derde plek was voor Roos van Kleef met Nadal. Over twee fasen was Evi Wiefferink met Iregina Elton de beste. Anne-Lotte Tijhuis met Cascadetto en Hessel Hoekstra bezetten de volgende ereplaatsen.

Jan Weersink boekte met Ieroy twee tweede prijzen in de klasse L. In het klassiek moest hij Marlou Koobs met May Day van de Berghoeve voor zich dulden en eindigde Marijke Tiehuis met Paris als derde. Over twee fasen was Rob Wiefferink met Kenny hem de baas en was de derde prijs voor Pia Brinkman met Jill Dona.

Meer Springen

LIER – Josta van Straaten bewaarde tijdens het CSI in het Belgische Lier het beste voor het laatst. Op de slotdag noteerde ze met vier verschillende... (20-09-2020)
LATTROP – De organisatie van de strijd om de Twente Cup krijgt onverwachts steun vanuit Koeweit. Equiciety heeft zich aangeboden om tijdens de... (15-09-2020)
TUBBERGEN – Binnen tien dagen hebben de broers Schröder afscheid moeten nemen van twee voormalige toppaarden. Nadat begin september Eurocommerce... (14-09-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans speelde zondag een van de hoofdrollen in de strijd om de Grote Prijs van het CSI2 De Peelbergen. Met haar... (14-09-2020)
LAMPRECHTSHAUSEN - Amber van Marle leverde zondag een keurige prestatie in de Grote Prijs van Lamprechtshausen voor junioren. Ze eindigde als derde... (14-09-2020)
VALKENSWAARD – Willem Greve werd zaterdag vierde in de Global Champions Grand Prix van Valkenswaard. Met de hengst Carambole (foto), die met een... (13-09-2020)
HAAKSBERGEN – Nuri Dijks heerste woensdag in de klasse Z tijdens het Radide springen in Haaksbergen. Met Fiancé (v. Canturano) pakte hij de zege en... (10-09-2020)
LANGEVEEN – Marlous Voskamp boekte zondag een fraaie dubbele zege tijdens de wedstrijden dressuur in Langeveen. De Almelose paardentandarts... (07-09-2020)
EXLOO – Peter Olthof sloot zaterdag de Grote Prijs van het CSI in Exloo af met een tiende plaats. De Langevener was met zijn elfjarige bruine ruin... (06-09-2020)
EXLOO – Jeroen Dubbeldam (foto) sloot vrijdagavond de finale van de Medium Tour tijdens het CSI in Exloo met zijn  negenjarige vosruin Kennedy Z (v.... (04-09-2020)
EXLOO – De eerste twee dagen van het CSI Exloo leverden evenveel Twentse zeges op. Ze kwamen op naam van Ties Rothstegge en Steven Veldhuis. (04-09-2020)
VALKENSWAARD – Twentse ruiters lieten zich afgelopen week goed van voren zien tijdens het internationale concours op de terreinen van Jan Tops in... (31-08-2020)
GEESTEREN – Mart IJland was zaterdag de man van de dag tijdens Hippisch Geesteren. De jonge Hengeloër zegevierde zowel in de klasse B op stijl als in... (30-08-2020)
GEESTEREN – Gerben Morsink en Steven Veldhuis zegevierden vrijdag in de zwaarste klassen van Hippisch Geesteren. Morsink won in stromende regen de... (29-08-2020)
WIERDEN – De Eschruiters in Wierden bewezen de afgelopen twee weken hoe grote sportevenementen ondanks het heersende coronavirus en de maximaal 250... (25-08-2020)
WIERDEN – Willem Greve ging zondag op herhaling in de strijd om de Roelofsen Horse Trucks Grote Prijs van Outdoor Wierden. Na een ongekend spannende... (23-08-2020)
WIERDEN – Stephanie Böhe eiste zondagmiddag op indrukwekkende wijze de zege op in de strijd om de Nijhof Wassink Groep Grote Prijs  van CSI1 Outdoor... (23-08-2020)
WIERDEN – Stal Thijssen blijft uiterst succesvol tijdens CSI2 Outdoor Wierden. Na drie zeges van Doron Kuipers op de eerste twee dagen was het... (23-08-2020)
WIERDEN – Fabiënne Roelofsen werd in 2006 met haar pony Fred gehuldigd als trotse winnares van de Grote Prijs voor ponyruiters tijdens het Dutch... (22-08-2020)
PRAAG – Jeroen Dubbeldam vertolkte vrijdag een glansrol in een winnend Oranje tijdens de wedstrijd voor de FEI Nations Cup tijdens het CSI3 in Praag... (21-08-2020)