Gert-Jan en Gerco naar Abu Dhabi

ABU DHABI– Gert-Jan Bruggink (met Cash Jr en Primeval Wings) en Gerco Schröder (met Eurocommerce Milano en Eurocommerce New Orleans) maken deel uit van de Nederlandse equipe, die van woensdag tot en met zaterdag deelneemt aan het CSIO5 van Abu Dhabi. Het is de eerste landenwedstrijd van dit jaar waar het Oranje springteam aan start komt, In het emiraat heeft bondscoach Rob Ehrens verder alleen Piet Raijmakers jr tot zijn beschikking. 

 Voor Marc Houtzager komt  Abu Dhabi na de val van Opium tijdens Jumping Amsterdam nog te vroeg.Het tijdsbestek was te kort voor Ehrens om nog een plaatsvervanger te kunnen sturen naar de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Vandaar dat Nederland tijdens deze eerste landenwedstrijd van het jaar met een trio in plaats van een kwartet aan de start verschijnt. Ehrens: “Om een paard over te mogen vliegen naar de Verenigde Arabische Emiraten zijn vele formaliteiten en bloedproeven nodig. Het lukte in een week niet meer om dit te regelen voor een nieuwe vierde combinatie.” Ehrens blijft echter optimistisch: “We gaan nog steeds voor de winst. Normaal gesproken is er een streepresultaat, dat hebben wij in dit geval niet. Maar als ik met deze drie ruiters geen kans op de winst zou maken, dan bleven we thuis!”

Tijdens de première van de ‘President of the UAE Showjumping Cup’, de eerste grote internationale springwedstrijd ooit gehouden in Abu Dhabi, is een prijzenpot van maar liefst 500.000 euro te verdelen. In totaal nemen elf landenteams deel aan naar deze CSIO5-wedstrijd.Vanuit Europa reizen teams af uit Duitsland, Ierland, Groot Brittannië, Denemarken, Italië en Zweden. Zij gaan strijden tegen teams uit Qatar, Saoedi-Arabië, Egypte en het thuisland, de Verenigde Arabische Emiraten. De internationale springtop is aanwezig tijdens het evenement op de Ghantoot Polo Club. Hieronder bevindt zich de winnaar van de Grote Prijs van Jumping Amsterdam Billy Twomey uit Ierland, die vergezeld wordt door voormalig wereldkampioen Dermott Lennon, Cameron Hanley en Cian O’Connor. De Engelse vlag wordt vertegenwoordigd door Robert Smith, Ellen Whitaker, Ben Maher en Guy Williams. Voor Zweden verschijnt onder anderen de winnaar van het Olympisch zilver Rolf Göran Bengtsson aan de start. Het Duitse team bestaat onder anderen uit Lars Nieberg en Ulrich Kirchhoff. Nederbelg Jos Lansink rijdt individueel. Voor de landenwedstrijd is 100.000 euro beschikbaar aan prijzengeld en voor de Grote Prijs 300.000 euro. Het totaal van 500.000 euro aan prijzengeld wordt verdeeld over zes internationale springrubrieken.

Het CSIO5 start woensdag 3 februari met de veterinaire keuring en de warming-up. Op donderdag staan de eerste echte springrubrieken op het programma. De landenwedstrijd wordt over twee manches verreden op vrijdag en begint om 4 uur lokale tijd (dit is om 13.00 uur Nederlandse tijd). De Grote Prijs wordt op zaterdag verreden om 16.00 uur lokale tijd.

Meer informatie, deelnemers, startlijsten, etc. zijn te vinden op www.engarde.de

Foto Gert-Jan Bruggink van Frans Nikkels/TC Tubantia

Meer Springen

SAASVELD – Veronique Morsink schreef vijf jaar geleden geschiedenis door als vijftienjarige de prestigieuze Twente Cup te veroveren. In Saasveld... (17-11-2018)
SAASVELD – Wie wordt de opvolger van Bas van der Aa en Davinci als winnaar van de Twente Cup? Dat is zaterdagavond de grote vraag in de finale van... (17-11-2018)
SAASVELD – Liefst zestig deelnemers begonnen vrijdagavond in de Ankerhal aan de Grote Prijs van Saasveld over 1,40 meter en onder hen niet de minsten... (17-11-2018)
WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert maakte zaterdagavond zijn succes tijdens Indoor Wierden compleet. Na zijn gedeelde winst in de puissance de dag... (11-11-2018)
WIERDEN – In de schaduw van de Gote Prijs van Indoor Wierden zegevierde Conor Drain zaterdag in de hoofdrubriek van het CSI1 in manege De Vossenbos. (11-11-2018)
WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert mocht zijn naam vrijdagavond laat laten noteren als een van de winnaars van het traditierijke puissancespringen... (10-11-2018)
WIERDEN – Lennard de Boer maakte donderdagavond indruk tijdens Indoor Wierden. De stalruiter van de BWG Stables reed met zijn tienjarige bruine ruin... (08-11-2018)
WIERDEN – Twee jaar nadat hij in 2016 het CSI2 Indoor Wierden opende met een overwinning, ging Sander Geerink woensdag tijdens de 42ste editie van... (08-11-2018)
WIERDEN - Van het fancy CSI5* Lyon, een evenement in het kader van de Wereldbeker, naar het gezellige CSI2* Indoor Wierden. Springruiter Willem Greve... (05-11-2018)
OLDENBURG – Gerco Schröder greep zondag net naast de zege in de Grote Prijs van Oldenburg. Met de veertienjarige bruine hengst Glock’s Zaranza (v.... (04-11-2018)
LYON – Willem Greve noteerde zondag met zijn veertienjarige bruine hengst Carambole (v. San Patrignano Cassini) de achtste plaats in de rubriek over... (04-11-2018)
SAASVELD – Steven Veldhuis en Bas van der Aa grepen woensdag de zeges in de klasse Z tijdens het maandelijkse springen in de Ankerhal in Saasveld. In... (02-11-2018)
SAINT LO – Annelies Vorsselmans (foto) behaalde zondag met haar twaalfjarige bruine ruin Wilandro 3 (v. Unistar) een fraaie vierde plaats in de Grote... (29-10-2018)
DENEKAMP – Ook tijdens Euregio Indoor Denekamp stond er weer eens geen maat op Remco Been. De Wierdenaar was met Eurocool’s Elstar (v. Duamant de... (27-10-2018)
HELLENDOORN – Twee zussen bleven vrijdagavond net als Edwin Klokman foutloos in de barrage van de sterk bezette Grote Prijs van Hellendoorn over 1,40... (27-10-2018)
ZWOLLE – Wilton Porter (bovenste foto) beleefde zondag een absolute topdag in de IJsselhallen in Zwolle. De pupil en buurman van Jeroen Dubbeldam... (21-10-2018)
AMBT DELDEN – Bas van der Aa toonde zich zaterdagmiddag in manege De Hoffmeijer in Ambt Delden met Davinci (v. Arpeggio) een ware titelverdediger van... (20-10-2018)
ZWOLLE – Een week na zijn spectaculaire zege met Gouverneur in de Grote Prijs van Saasveld stond Remco Been vrijdagavond opnieuw vooraan tijdens een... (19-10-2018)
ZWOLLE – De leerling klopte donderdag zijn meester in de belangrijkste rubriek van de donderdag tijdens Jumping Zwolle. Lucas Porter was op het... (18-10-2018)
SAASVELD – De eerste editie van de zeer sterk bezette Nordemeule Grote Prijs van Saasveld over 1,40 meter groeide vrijdagavond uit tot een memorabel... (13-10-2018)