Gert-Jan en Gerco naar Abu Dhabi

ABU DHABI– Gert-Jan Bruggink (met Cash Jr en Primeval Wings) en Gerco Schröder (met Eurocommerce Milano en Eurocommerce New Orleans) maken deel uit van de Nederlandse equipe, die van woensdag tot en met zaterdag deelneemt aan het CSIO5 van Abu Dhabi. Het is de eerste landenwedstrijd van dit jaar waar het Oranje springteam aan start komt, In het emiraat heeft bondscoach Rob Ehrens verder alleen Piet Raijmakers jr tot zijn beschikking. 

 Voor Marc Houtzager komt  Abu Dhabi na de val van Opium tijdens Jumping Amsterdam nog te vroeg.Het tijdsbestek was te kort voor Ehrens om nog een plaatsvervanger te kunnen sturen naar de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Vandaar dat Nederland tijdens deze eerste landenwedstrijd van het jaar met een trio in plaats van een kwartet aan de start verschijnt. Ehrens: “Om een paard over te mogen vliegen naar de Verenigde Arabische Emiraten zijn vele formaliteiten en bloedproeven nodig. Het lukte in een week niet meer om dit te regelen voor een nieuwe vierde combinatie.” Ehrens blijft echter optimistisch: “We gaan nog steeds voor de winst. Normaal gesproken is er een streepresultaat, dat hebben wij in dit geval niet. Maar als ik met deze drie ruiters geen kans op de winst zou maken, dan bleven we thuis!”

Tijdens de première van de ‘President of the UAE Showjumping Cup’, de eerste grote internationale springwedstrijd ooit gehouden in Abu Dhabi, is een prijzenpot van maar liefst 500.000 euro te verdelen. In totaal nemen elf landenteams deel aan naar deze CSIO5-wedstrijd.Vanuit Europa reizen teams af uit Duitsland, Ierland, Groot Brittannië, Denemarken, Italië en Zweden. Zij gaan strijden tegen teams uit Qatar, Saoedi-Arabië, Egypte en het thuisland, de Verenigde Arabische Emiraten. De internationale springtop is aanwezig tijdens het evenement op de Ghantoot Polo Club. Hieronder bevindt zich de winnaar van de Grote Prijs van Jumping Amsterdam Billy Twomey uit Ierland, die vergezeld wordt door voormalig wereldkampioen Dermott Lennon, Cameron Hanley en Cian O’Connor. De Engelse vlag wordt vertegenwoordigd door Robert Smith, Ellen Whitaker, Ben Maher en Guy Williams. Voor Zweden verschijnt onder anderen de winnaar van het Olympisch zilver Rolf Göran Bengtsson aan de start. Het Duitse team bestaat onder anderen uit Lars Nieberg en Ulrich Kirchhoff. Nederbelg Jos Lansink rijdt individueel. Voor de landenwedstrijd is 100.000 euro beschikbaar aan prijzengeld en voor de Grote Prijs 300.000 euro. Het totaal van 500.000 euro aan prijzengeld wordt verdeeld over zes internationale springrubrieken.

Het CSIO5 start woensdag 3 februari met de veterinaire keuring en de warming-up. Op donderdag staan de eerste echte springrubrieken op het programma. De landenwedstrijd wordt over twee manches verreden op vrijdag en begint om 4 uur lokale tijd (dit is om 13.00 uur Nederlandse tijd). De Grote Prijs wordt op zaterdag verreden om 16.00 uur lokale tijd.

Meer informatie, deelnemers, startlijsten, etc. zijn te vinden op www.engarde.de

Foto Gert-Jan Bruggink van Frans Nikkels/TC Tubantia

Meer Springen

CSI Ommen - Foto: FotoTrailer
OMMEN - Het CSI Ommen staat voor de internationale springruiters van 1 tot en met 5 augustus op de kalender, maar de poort bij de familie Schuttert... (10-07-2018)
WEERSELO – Willy van der Ham (foto) liet zondag nog maar eens zien het rijden nog lang niet verleerd te zijn. De routinier stuurde zijn elfjarige... (09-07-2018)
WEERSELO – Op de terreinen van de familie Lohuis aan de Haarstraat wordt zondag 8 juli wordt zondag 8 juli het jaarlijkse concours hippique van de... (03-07-2018)
ARNHEM – Peter Olthof heeft er geen spijt van gehad dat hij zondagochtend al vroeg uit de veren moest. De ruiter uit Langeveen besliste de Grote... (01-07-2018)
RIJSSEN – Koen Westendorp had vrijdagavond de primeur in de klasse Z/ZZ tijdens de Rijssense Paardendagen. De achttienjarige stalruiter van Stal... (30-06-2018)
ARNHEM – Remco Been eindigde donderdag tijdens Outdoor Gelderland keurig als tweede in de wedstrijd over 1,40 meter in de Medium Tour van het CSI3.... (28-06-2018)
WIERDEN – Steven Veldhuis (foto boven) en Coen van Haarst waren dinsdag tijdens Eurojump Wierden allebei goed voor twee zeges. Veldhuis zegevierde in... (27-06-2018)
ALMELO – De derby winnen tijdens de Almelose Ruiterdagen is maar weinigen gegeven. Het meest spraakmakende onderdeel, in Almelo Trial Jumping geheten... (24-06-2018)
ALMELO – Lennard de Boer heeft niet veel tijd nodig gehad om zijn draai te vinden als stalruiter van de BWG Stables van de broers Schröder. adat de... (23-06-2018)
DE LUTTE - Veronique Morsink (foto) is de enige vertegenwoordiger uit deze regio bij de Europese kampioenschappen springen voor de jeugd, die van 9... (23-06-2018)
ALMELO – Achttien is hij pas, maar Stijn Roelink was vrijdag de absolute uitblinker in de klasse ZZ tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met een tweede... (23-06-2018)
ROTTERDAM - Jeroen Dubbeldam schreef vrijdag tijdens het CHIO Rotterdam de rubriek over 1,50 meter op zijn naam. De regerend wereldkampioen was... (22-06-2018)
GEESTEREN – Grote gebeurtenissen werpen hun schaduwen soms ver vooruit. De organisatie van het CSI Twente heeft het evenement van dit jaar nog maar... (19-06-2018)
ALMELO – Met de wedstrijden voor ponyruiters is de kop er af bij de 52ste editie van de Almelose Ruiterdagen. En voor deelnemers en bezoekers was het... (19-06-2018)
GEESTEREN – Hij was er dicht bij, maar Gert-Jan Bruggink moest zich er uiteindelijk bij neerleggen dat hij niet als derde Twentenaar in de historie (... (17-06-2018)
Krijgt de Grote Prijs van Twente vanmiddag eindelijk weer een Twentse winnaar? Het is alweer elf jaar geleden dat het voor de derde en laatste keer... (17-06-2018)
GEESTEREN – De Grote Prijs op twee sterrenniveau van het CSI Twente leek vrijdagavond om even voor negen uur uit te draaien op een Twents feestje. In... (16-06-2018)
TREFFEN – Het was zondag dubbelop feest voor Stal Het Oosterbrook tijdens het internationale springconcours op de terreinen van Glock in het... (11-06-2018)
HAAKSBERGEN – De Haaksbergse Paardendagen, georganiseerd door de Sterruiters, zijn van vrijdag 8 tot en met zondag 10 juni traditiegetrouw weer het... (07-06-2018)
GEESTEREN – Het Erve Maathuis in Geesteren is van dinsdag 12 tot en met zondag 17 juni weer zes dagen lang het decor van een ‘kampioenenbal’ tijdens... (05-06-2018)