Gert-Jan en Gerco naar Abu Dhabi

ABU DHABI– Gert-Jan Bruggink (met Cash Jr en Primeval Wings) en Gerco Schröder (met Eurocommerce Milano en Eurocommerce New Orleans) maken deel uit van de Nederlandse equipe, die van woensdag tot en met zaterdag deelneemt aan het CSIO5 van Abu Dhabi. Het is de eerste landenwedstrijd van dit jaar waar het Oranje springteam aan start komt, In het emiraat heeft bondscoach Rob Ehrens verder alleen Piet Raijmakers jr tot zijn beschikking. 

 Voor Marc Houtzager komt  Abu Dhabi na de val van Opium tijdens Jumping Amsterdam nog te vroeg.Het tijdsbestek was te kort voor Ehrens om nog een plaatsvervanger te kunnen sturen naar de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Vandaar dat Nederland tijdens deze eerste landenwedstrijd van het jaar met een trio in plaats van een kwartet aan de start verschijnt. Ehrens: “Om een paard over te mogen vliegen naar de Verenigde Arabische Emiraten zijn vele formaliteiten en bloedproeven nodig. Het lukte in een week niet meer om dit te regelen voor een nieuwe vierde combinatie.” Ehrens blijft echter optimistisch: “We gaan nog steeds voor de winst. Normaal gesproken is er een streepresultaat, dat hebben wij in dit geval niet. Maar als ik met deze drie ruiters geen kans op de winst zou maken, dan bleven we thuis!”

Tijdens de première van de ‘President of the UAE Showjumping Cup’, de eerste grote internationale springwedstrijd ooit gehouden in Abu Dhabi, is een prijzenpot van maar liefst 500.000 euro te verdelen. In totaal nemen elf landenteams deel aan naar deze CSIO5-wedstrijd.Vanuit Europa reizen teams af uit Duitsland, Ierland, Groot Brittannië, Denemarken, Italië en Zweden. Zij gaan strijden tegen teams uit Qatar, Saoedi-Arabië, Egypte en het thuisland, de Verenigde Arabische Emiraten. De internationale springtop is aanwezig tijdens het evenement op de Ghantoot Polo Club. Hieronder bevindt zich de winnaar van de Grote Prijs van Jumping Amsterdam Billy Twomey uit Ierland, die vergezeld wordt door voormalig wereldkampioen Dermott Lennon, Cameron Hanley en Cian O’Connor. De Engelse vlag wordt vertegenwoordigd door Robert Smith, Ellen Whitaker, Ben Maher en Guy Williams. Voor Zweden verschijnt onder anderen de winnaar van het Olympisch zilver Rolf Göran Bengtsson aan de start. Het Duitse team bestaat onder anderen uit Lars Nieberg en Ulrich Kirchhoff. Nederbelg Jos Lansink rijdt individueel. Voor de landenwedstrijd is 100.000 euro beschikbaar aan prijzengeld en voor de Grote Prijs 300.000 euro. Het totaal van 500.000 euro aan prijzengeld wordt verdeeld over zes internationale springrubrieken.

Het CSIO5 start woensdag 3 februari met de veterinaire keuring en de warming-up. Op donderdag staan de eerste echte springrubrieken op het programma. De landenwedstrijd wordt over twee manches verreden op vrijdag en begint om 4 uur lokale tijd (dit is om 13.00 uur Nederlandse tijd). De Grote Prijs wordt op zaterdag verreden om 16.00 uur lokale tijd.

Meer informatie, deelnemers, startlijsten, etc. zijn te vinden op www.engarde.de

Foto Gert-Jan Bruggink van Frans Nikkels/TC Tubantia

Meer Springen

LIER – Jeroen Dubbeldam was zondag dichtbij de zege in de Grote Prijs van het CSI2 over 1,45 meter in Lier. Met zijn twaalfjarige bruine ruin Oak... (22-11-2020)
OPGLABBEEK – Meike Zwartjens kan terugkijken op een sportief zeer geslaagd weekend in het Belgische Opglabbeek. De jonge amazone uit Raalte reed... (16-11-2020)
SAASVELD – Ook de strijd om de Twente Cup voor springruiters wordt dit jaar niet voortgezet. De twee resterende wedstrijden voor de voorselectie in... (03-11-2020)
OPGLABBEEK – Jeroen Dubbeldam eindigde zondag als derde in de Grote Prijs van het CSI3 Opglabbeek. (01-11-2020)
OPGLABBEEK -  Lucas Porter was zaterdag iedereen de baas in de rubriek over 1,40 meter op tijd tijdens het CSI in het Belgische Opglabbeek. (01-11-2020)
OLDENBURG – Gerco Schröder boekte vrijdag een fraaie zege tijdens het CSI in het Duitse Oldenburg. De Tubbergenaar was de sterkste in de toprubriek... (30-10-2020)
MICHALOWICE – Sander Geerink presteerde afgelopen week prima in de derde en laatste week tijdens het internationale concours hippique in het Poolse... (18-10-2020)
WIERDEN – De 43ste editie van Indoor Wierden gaat niet door. De organiserende vereniging Eschruiters heeft dit zaterdag besloten vanwege het... (18-10-2020)
IJSSELMUIDEN – Conor Drain legde zaterdag beslag op de tweede plaats in de Grote Prijs van IIsselmuiden. Met Dialetto moest hij op het parcours over... (11-10-2020)
ENSCHEDE – Meer dan ooit is de paardensport voor Marjolein Heuvelmans een hobby, waarin ze ontspanning vindt als uitlaatklep voor haar dagelijkse... (09-10-2020)
OLIVA – Willem Greve legde vrijdag met zijn tienjarige donkere ruin Faro (v. Calvaro FC) beslag op een keurige derde plaats in de rubriek met twee... (09-10-2020)
SAASVELD – Als de uitslagen van het springen in de Ankerhal te Saasveld (SAS) van woensdag een voorteken zijn, kunnen liefhebbers van de paardenport... (08-10-2020)
OLIVA – Remco Been deed een dag na zijn zege in de kwalificatie voor de Grote Prijs van MET Oliva opnieuw van zich spreken met Holland van de... (04-10-2020)
OLIVA – Remco Been deed een dag na zijn zege in de kwalificatie voor de Grote Prijs van MET Oliva opnieuw van zich spreken met Holland van de... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
VALENCIA – Remco Been en Willem Greve boekten zaterdag allebei een fraaie zege tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. (03-10-2020)
MARIËNHEEM – Op de dag af precies twintig jaar nadat hij met de eigenzinnige schimmel De Sjiem historie schreef met het winnen van de Olympische... (01-10-2020)
MARIËNHEEM – Precies twintig jaar nadat hij in Sydney met De Sjiem goud veroverde tijdens de Olympische Spelen, stond Jeroen Dubbeldam opnieuw... (01-10-2020)