Gert-Jan en Gerco naar Abu Dhabi

ABU DHABI– Gert-Jan Bruggink (met Cash Jr en Primeval Wings) en Gerco Schröder (met Eurocommerce Milano en Eurocommerce New Orleans) maken deel uit van de Nederlandse equipe, die van woensdag tot en met zaterdag deelneemt aan het CSIO5 van Abu Dhabi. Het is de eerste landenwedstrijd van dit jaar waar het Oranje springteam aan start komt, In het emiraat heeft bondscoach Rob Ehrens verder alleen Piet Raijmakers jr tot zijn beschikking. 

 Voor Marc Houtzager komt  Abu Dhabi na de val van Opium tijdens Jumping Amsterdam nog te vroeg.Het tijdsbestek was te kort voor Ehrens om nog een plaatsvervanger te kunnen sturen naar de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Vandaar dat Nederland tijdens deze eerste landenwedstrijd van het jaar met een trio in plaats van een kwartet aan de start verschijnt. Ehrens: “Om een paard over te mogen vliegen naar de Verenigde Arabische Emiraten zijn vele formaliteiten en bloedproeven nodig. Het lukte in een week niet meer om dit te regelen voor een nieuwe vierde combinatie.” Ehrens blijft echter optimistisch: “We gaan nog steeds voor de winst. Normaal gesproken is er een streepresultaat, dat hebben wij in dit geval niet. Maar als ik met deze drie ruiters geen kans op de winst zou maken, dan bleven we thuis!”

Tijdens de première van de ‘President of the UAE Showjumping Cup’, de eerste grote internationale springwedstrijd ooit gehouden in Abu Dhabi, is een prijzenpot van maar liefst 500.000 euro te verdelen. In totaal nemen elf landenteams deel aan naar deze CSIO5-wedstrijd.Vanuit Europa reizen teams af uit Duitsland, Ierland, Groot Brittannië, Denemarken, Italië en Zweden. Zij gaan strijden tegen teams uit Qatar, Saoedi-Arabië, Egypte en het thuisland, de Verenigde Arabische Emiraten. De internationale springtop is aanwezig tijdens het evenement op de Ghantoot Polo Club. Hieronder bevindt zich de winnaar van de Grote Prijs van Jumping Amsterdam Billy Twomey uit Ierland, die vergezeld wordt door voormalig wereldkampioen Dermott Lennon, Cameron Hanley en Cian O’Connor. De Engelse vlag wordt vertegenwoordigd door Robert Smith, Ellen Whitaker, Ben Maher en Guy Williams. Voor Zweden verschijnt onder anderen de winnaar van het Olympisch zilver Rolf Göran Bengtsson aan de start. Het Duitse team bestaat onder anderen uit Lars Nieberg en Ulrich Kirchhoff. Nederbelg Jos Lansink rijdt individueel. Voor de landenwedstrijd is 100.000 euro beschikbaar aan prijzengeld en voor de Grote Prijs 300.000 euro. Het totaal van 500.000 euro aan prijzengeld wordt verdeeld over zes internationale springrubrieken.

Het CSIO5 start woensdag 3 februari met de veterinaire keuring en de warming-up. Op donderdag staan de eerste echte springrubrieken op het programma. De landenwedstrijd wordt over twee manches verreden op vrijdag en begint om 4 uur lokale tijd (dit is om 13.00 uur Nederlandse tijd). De Grote Prijs wordt op zaterdag verreden om 16.00 uur lokale tijd.

Meer informatie, deelnemers, startlijsten, etc. zijn te vinden op www.engarde.de

Foto Gert-Jan Bruggink van Frans Nikkels/TC Tubantia

Meer Springen

Zenith SFN van Jeroen Dubbeldam zal zondagmiddag 17 maart officieel afscheid nemen van het publiek in de Brabanthallen tijdens The Dutch Masters. De... (06-02-2019)
TREFFEN - Willem Greve zegevierde zondag op knappe wijze in de finale van de Youngster Tour over 1,40/1,45 meter tijdens het concours hippique in het... (03-02-2019)
OFFENBURG – Jeroen Dubbeldam en zijn vriendin Annelies Vorsselmans presteerden zondag uitstekend in de Grote Prijs van Offenburg. Beiden haalden de... (03-02-2019)
AMBT-DELDEN – Omroeper van dienst Jan Wilmink verwoordde het zaterdagavond treffend. De ruiter die van het verst moest komen, versloeg uiteindelijk... (03-02-2019)
DEN BOSCH – Steven Veldhuis was donderdag al voor de barrage zeker van de eindzege in de klasse Z van de Blom Hengstencompetitie. De Haaksbergenaar... (01-02-2019)
AMBT-DELDEN – Jarno Hesselink deed woensdag tot twee keer toe een geslaagde greep naar de zege tijdens Indoor Ambt Delden. De ruiter uit Geesteren... (01-02-2019)
AMSTERDAM – Willem Greve miste zondag tijdens Jumping Amsterdam slechts door een tijdfout de barrage van de Grote Prijs. De Markeloër ontbrak... (27-01-2019)
WIERDEN – In eigen omgeving maakte Remco Been de meeste indruk tijdens de drie dagen durende wedstrijden in De Vossenbos in Wierden. Been won de... (26-01-2019)
KRONENBERG – Sander Geerink troefde vrijdagavond de complete concurrentie af in de kwalificatie voor de finale van de Medium Tour tijdens het... (26-01-2019)
AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam reed vrijdag weer eens een foutloze ronde met zijn ‘gouden’ troef SFN Zenith (v. Rash R x Fuego du Prelet). Met de... (25-01-2019)
AMBT DELDEN - Onder de naam Indoor Ambt Delden organiseert rijvereniging De Zevenbuurtschappen al 35 jaar een meerdaags hippisch evenement voor... (23-01-2019)
HELLENDOORN – Caroline Müller scoorde vrijdag tijdens het indoorconcours in ’t Oale Spoor vier op een rij. Met haar twee paarden Numero Due en... (20-01-2019)
BATHMEN – Een kleiner verschil was niet denkbaar, maar één honderdste seconde was vrijdag wel de marge die bepaalde wie over 1,40 meter de Grote... (19-01-2019)
HELLENDOORN – Henri Stegeman heeft de wind mee. De ruiter uit Daarle onderstreepte donderdag met zijn zege in de klasse Z in Hellendoorn nog maar... (18-01-2019)
MÜNSTER – Gerben Morsink presteerde als een van de weinige buitenlanders prima in een vrijwel louter door Duitse combinaties bezet CSI2 in Münster.... (15-01-2019)
SAASVELD – Steven Veldhuis deed dit weekend een geslaagde greep naar twee springtitels van de Kring Twente. De ruiter uit Haaksbergen won zowel de... (14-01-2019)
NEUSTADT – Conor Drain boekte vrijdag een fraaie zege in het Duitse Neustadt. De Twentse Ier zegevierde in de rubriek over 1,45 meter op tijd voor de... (12-01-2019)
OPGLABBEEK – Sjaak Sleiderink en Annelies Vorsselmans zijn goed op dreef tijdens het concours hippique in het Belgische Opglabbeek. In het Sentower... (12-01-2019)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink, op de foto in actie met Charmeur, is voor de rest van dit indoorseizoen uitgeschakeld. De ruiter uit De Lutte brak... (07-01-2019)
VRAGENDER – Steven Veldhuis ontpopte zich tijdens Nieuwjaarsjumping Vragender weer eens als de uitblinker. De Haaksbergenaar boekte twee fraaie... (06-01-2019)