Gert-Jan en Gerco naar Abu Dhabi

ABU DHABI– Gert-Jan Bruggink (met Cash Jr en Primeval Wings) en Gerco Schröder (met Eurocommerce Milano en Eurocommerce New Orleans) maken deel uit van de Nederlandse equipe, die van woensdag tot en met zaterdag deelneemt aan het CSIO5 van Abu Dhabi. Het is de eerste landenwedstrijd van dit jaar waar het Oranje springteam aan start komt, In het emiraat heeft bondscoach Rob Ehrens verder alleen Piet Raijmakers jr tot zijn beschikking. 

 Voor Marc Houtzager komt  Abu Dhabi na de val van Opium tijdens Jumping Amsterdam nog te vroeg.Het tijdsbestek was te kort voor Ehrens om nog een plaatsvervanger te kunnen sturen naar de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Vandaar dat Nederland tijdens deze eerste landenwedstrijd van het jaar met een trio in plaats van een kwartet aan de start verschijnt. Ehrens: “Om een paard over te mogen vliegen naar de Verenigde Arabische Emiraten zijn vele formaliteiten en bloedproeven nodig. Het lukte in een week niet meer om dit te regelen voor een nieuwe vierde combinatie.” Ehrens blijft echter optimistisch: “We gaan nog steeds voor de winst. Normaal gesproken is er een streepresultaat, dat hebben wij in dit geval niet. Maar als ik met deze drie ruiters geen kans op de winst zou maken, dan bleven we thuis!”

Tijdens de première van de ‘President of the UAE Showjumping Cup’, de eerste grote internationale springwedstrijd ooit gehouden in Abu Dhabi, is een prijzenpot van maar liefst 500.000 euro te verdelen. In totaal nemen elf landenteams deel aan naar deze CSIO5-wedstrijd.Vanuit Europa reizen teams af uit Duitsland, Ierland, Groot Brittannië, Denemarken, Italië en Zweden. Zij gaan strijden tegen teams uit Qatar, Saoedi-Arabië, Egypte en het thuisland, de Verenigde Arabische Emiraten. De internationale springtop is aanwezig tijdens het evenement op de Ghantoot Polo Club. Hieronder bevindt zich de winnaar van de Grote Prijs van Jumping Amsterdam Billy Twomey uit Ierland, die vergezeld wordt door voormalig wereldkampioen Dermott Lennon, Cameron Hanley en Cian O’Connor. De Engelse vlag wordt vertegenwoordigd door Robert Smith, Ellen Whitaker, Ben Maher en Guy Williams. Voor Zweden verschijnt onder anderen de winnaar van het Olympisch zilver Rolf Göran Bengtsson aan de start. Het Duitse team bestaat onder anderen uit Lars Nieberg en Ulrich Kirchhoff. Nederbelg Jos Lansink rijdt individueel. Voor de landenwedstrijd is 100.000 euro beschikbaar aan prijzengeld en voor de Grote Prijs 300.000 euro. Het totaal van 500.000 euro aan prijzengeld wordt verdeeld over zes internationale springrubrieken.

Het CSIO5 start woensdag 3 februari met de veterinaire keuring en de warming-up. Op donderdag staan de eerste echte springrubrieken op het programma. De landenwedstrijd wordt over twee manches verreden op vrijdag en begint om 4 uur lokale tijd (dit is om 13.00 uur Nederlandse tijd). De Grote Prijs wordt op zaterdag verreden om 16.00 uur lokale tijd.

Meer informatie, deelnemers, startlijsten, etc. zijn te vinden op www.engarde.de

Foto Gert-Jan Bruggink van Frans Nikkels/TC Tubantia

Meer Springen

TRYON - De eerste dag van het WK voor de springruiters is voor Nederland zeer succesvol verlopen. Alle vier ruiters leverden een sterke rit af.... (19-09-2018)
LANAKEN – Twee jaar nadat hij met Warrant de wereldtitel bij de vijfjarige paarden veroverde, was Willem Greve op Stoeterij Zangersheide in het... (16-09-2018)
VRAGENDER - Gerco Schröder, jarenlang sterkhouder van het Nederlands springteam, is niet naar de Wereldruiterspelen in het Amerikaanse Tryon. Wel won... (16-09-2018)
VRAGENDER – En weer was Roos Wevers de beste. De elfjarige amazone uit Markelo, drie weken geleden al goed voor de nationale titel in Ermelo,... (16-09-2018)
AMBT DELDEN – Lindy Stuivenberg beleefde een leuk sportief weekend tijdens Indoor en Outdoor Ambt Delden. Met de onverwoestbare schimmelmerrie... (10-09-2018)
PADERBORN – Ben Schröder (bovenste foto) sloot zondag de Grote Prijs van Paderborn af op de vijfde plaats. Met zijn tienjarige bruine ruin Davino Q (... (09-09-2018)
ISING - Hendrik Jan Schuttert heeft het naar zijn zin bij het internationale concours in Ising am Chiemsee in het zuiden van Duitsland. De afgelopen... (02-09-2018)
SOMMERSTEDT – Robert Vos was zaterdag erg dicht bij zijn tweede overwinning in het Deense Sommerstedt. (02-09-2018)
OPGLABBEEK – Frank Schuttert (op archieffoto) bleef zaterdag in het Belgische Opglabbeek ruim een halve seconde verwijderd van de winst in de... (02-09-2018)
JAKARTA – Wim Schröder heeft als bondscoach van de springruiterequipe van Japan zilver veroverd in de landenwedstrijd. Individueel slaagde Japan er... (30-08-2018)
LASTRUP – Remco Been presteerde zondagmiddag uitstekend tijdens de Grote Prijs in het Duitse Lastrup. De Wierdenaar wrong zich in de barrage keurig... (26-08-2018)
WIENER NEUSTADT - Sander Geerink (op archieffoto) zegevierde zondag tijdens de finale van de Medium Tour van het CSI2 in Wiener Neustadt. Met zijn... (26-08-2018)
JAKARTA – Voor Wim Schröder wacht vanaf maandag zijn eerste grote krachtproef als bondscoach van de Japanse springequipe. In Jakarta beginnen dan... (26-08-2018)
MÜNSTER – Jeroen Dubbeldam tekende vrijdag voor een fraaie zege in de rankingproef over 1,50 meter op tijd voor de Big Tour tijdens het ‘Turnier der... (25-08-2018)
WIERDEN – Robert Vos bleef vrijdag baas in ’eigen huis’ tijdens de nationale rubriek springen over 1,40 meter bij De Eschruiters. Met de achtjarige... (25-08-2018)
WIERDEN – Coen van Haarst bleek uiteindelijk de grote winnaar de van de reeks wedstrijden in het kader van Eurojump Wierden. De ruiter uit Wierden... (25-08-2018)
LASTRUP – Remco Been eindigde donderdag als tweede in een rubriek over 1,40 meter op tijd tijdens het internationale concours hippique in het Duitse... (24-08-2018)
WIENER NEUSTADT – Nuri Dijks zegevierde donderdag in de rubriek over 1,35 meter op tijd voor de Medium Tour tijdens het internationale springconcours... (23-08-2018)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink is de komende zes weken geleden uit de roulatie. De ruiter uit De Lutte reed dinsdagavond laat na afloop van de Schröder... (23-08-2018)
TUBBERGEN – Gerco Schröder was dinsdagavond dichter dan ooit bij zijn eerste zege in de Schröder Masterclass, maar vond uiteindelijk zijn meester in... (22-08-2018)