LANG GEBLESSEERDE RUITER UIT DE LUTTE WINNAAR RANKINGPROEF BIJ CSI HOUTEN

Gert-Jan Bruggink proeft zoet van zege

HOUTEN –  Gert-Jan Bruggink proefde vrijdag voor het eerst sinds lange tijd weer eens het zoet van een overwinning. In Houten won hij de rankingproef over 1,45 meter met barrage op zijn bruine ruin Floris (v. Vampire). De tweede plaats voor Julius Ehinger, sinds januari stalruiter bij Het Oosterbrook, maakte het succes compleet.  

Bruggink, lang uit de roulatie vanwege een gebroken heup, reed in de extra omloop foutloos rond in een snellere tijd dan dertien andere kandidaten voor de zege. Als negende starter bleef hij 0,16 seconde onder de chrono die Ehinger in de eerste rit liet noteren. “Ik had hem vooraf uitgelegd hoe hij de barrage moest rijden”, lacht Gert-Jan Bruggink na afloop. Ik had nooit verwacht dat ik zelf in mijn eerste internationale wedstrijd sinds tijden meteen weer zou winnen. Ook al omdat Floris al ruim een jaar geen wedstrijd heeft gelopen. Julius had me pas nog gezegd dat hij het leuk zou vinden als we een keer samen een barrage konden rijden. Het was prachtig om nu samen met hem bij de prijsuitreiking vooraan te staan.”

Alles teweeg gebracht
Op 4 januari 2019 sloeg het noodlot toe voor Gert-Jan Bruggink, toen zijn paard Viggo hem uit het zadel gooide. “Die heeft alles teweeg gebracht”, zegt hij nu. De gebroken heup wilde maar moeilijk herstellen. Ondertussen is hij al enige tijd voorzien van een kunstheup en kan hij eindelijk weer meedoen in competities van niveau. Met dezelfde Viggo rijdt hij zaterdag de Grote Prijs van het CSI1 in Houten. “Dit smaakt naar meer”, vindt Bruggink. “Het voelt goed. De ouwe zal ik wel nooit meer worden, maar ik kan wel een eind meekomen. Ik leef met de dag. Als ik geen pijn heb, is het heerlijk weer te rijden.”

Gert-Jan Bruggink met Floris op weg naar de zege. Foto © www.fototrailer.nl

Dat hij überhaupt in Houten aan start kwam, dankt hij aan echtgenote Pia-Louise Aufrecht. “Vorige week was ik met haar in Vragender om wat te oefenen en heeft zij naar Houten gebeld of ik toch nog mee mocht doen, hoewel ik nog niet had ingeschreven. Dat was goed en nu sta ik hier als winnaar. Ongelooflijk.”

Hendrik Jan Schuttert vierde
Hendrik-Jan Schuttert beslag op de vierde plaats met de negenjarige vosmerrie Hertogin van de Kouberg (v. Den Ham Blue). Bas van der Aa werd zesde met de opnieuw sterke tienjarige vosruin Gaen (v. Quintago), Matt Garrigan achtste met de achtjarige vosruin HHS Seattle en Rob Scherphof negende met zijn twaalf jaar oude ruin Eclipse (v. Carambole). 

Bas van der Aa legde vrijdag op de tweede dag van de eerste editie van het CSI2 Houten beslag op de vijfde plaats in de rubriek over 1,40 meter voor de Medium Tour.
Van der Aa moest met zijn tijd van 65,08 seconde op zijn achtjarige bruine merrie Isla Ibiza (v. Douglas) wel 5,47 seconde toegeven op de sterke winnaar Glenn Knoester met Alpicor. 

Conor Drain sloot donderdag de rubriek over 1,45 meter op tijd als negende af met zijn achtjarige schimmelruin Imagine (v. Cassini Gold). De winst was voor Dennis van den Brink met Aonia Domain, de combinatie die afgelopen weekend ook al de Grote Prijs van Vragender won.

Marjolein Heuvelmans reed vrijdag naar de derde plaats in de proef over 1,15 meter voor de Small Tour van het CSI1 met haar tienjarige donkerbruine merrie Darina S (v. Connor).

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)