FRANK SCHUTTERT SLUIT GROTE PRIJS ALS VIJFDE AF

Gerco Schröder tweede in Maastricht

MAASTRICHT – Gerco Schröder kwam zondagmiddag minder dan viertiende seconde te laat door de finish om de Grote Prijs van Maastricht op zijn naam te kunnen schrijven. Met zijn 15-jarige schimmelruin Glock’s Cognac Champblanc (v. Clearway x Caretino Z) moest hij alleen zijn  meerdere erkennen in de Ier Bertram Allen met Gin Chin van het Lindenhof.

Achter Kim Emmen met Delvaux en de Ier Darragh Kenny met Balou du Reventon legde Frank Schuttert met zijn negenjarige schimmelruin Claus Dieter (v. Calrimo x Cantus) beslag op de vijfde plek. Schröder verdiende met zijn prestatie in de hoofdrubriek 20.000 euro, Schuttert moest tevreden zijn met 5.250 euro.

Kim Emmen reed als tweede van de veertig starters naar binnen in de Grote Prijs van Maastricht en was met haar Delvaux de eerste die foutloos bleef. Na haar duurde het heel lang voor zich een volgende kandidaat voor de barrage meldde. Met startnummer 23 stelde Frank Schuttert zijn plek in de barrage veilig. Na Schuttert kwamen nog vijf combinaties die de nul hielden, onder wie Gerco Schröder.

Zeer tevreden
In de zinderende barrage opende Kim Emmen de strijd met een mooie foutloze vlotte omloop. De drie ruiters na haar kwamen allen met springfouten de baan uit. De Ier Bertram Allen liet vervolgens zien dat het sneller en foutloos kon. Gerco Schröder deed daarna nog een moedige poging, maar met de grote Glock’s Cognac Champblanc kon hij niet aan de tijd van Allen komen. Schröder was desondanks zeer tevreden na afloop. “Ik ben heel blij met mijn tweede plaats. Mijn paard deed super zijn best en vocht er echt voor. De tijd stond in de eerste omloop wat krap en dat is niet in mijn voordeel met dit paard, maar het liep heel goed.”

Parcoursbouwer Louis Konickx was tevreden over het verloop van de wedstrijd. “Vooral de barrage was heel mooi. Dat was een relatief lang parcours met acht hindernissen waarin lange lijnen en veel wendingen elkaar afwisselden. Dat gaf echt mooie sport.”

Liefst 36 foutloze combinaties
Gerco Schröder sloot eerder op de dag de rubriek over 1,45 meter op tijd als zesde af met zijn tienjarige bruine merrie Glock’s Debalia (v.Numero Uno). Frank Schuttert werd achtste met de negenjarige vosruin Benur du Rouet (v. Balou du Rouet). Liefst 36 van de 77 combinaties in deze proef hielden de lei schoon. Daaronder ook Gerben Morsink met Navarone (11), Frank Schuttert met Silbermond (12), Gert-Jan Bruggink met Coloccini (19), Willem Greve met Faro (22), Wilton Porter met Cala Lou V (23), Lucas Porter met C Hunter (26), Ben Schröder met Coup de Foudre (29) en Willem Greve met Carambole (31).

Prima slot Bart Haselbekke
Bart Haselbekke sloot een voor hem uitstekend Jumping Indoor Maastricht prima af met een derde plaats op de tienjarige bruine ruin Dorus (v. Sam R x Voltaire) in de finale van de Big Tour voor het CSI1. Alleen de Belg Anthony Philippaerts bleef hem voor, maar wel met twee paarden: Insolente des dix Bonniers en All Right du Genet.

Foto Gerco Schroder met Cognac Champblanc © GCT
 

Meer Springen

»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)
»
Gerco Schröder was zaterdag dichtbij een plek in de top drie na de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in... (24-03-2024)
»
OCALA - De springruiters van TeamNL eindigden in de tweede wedstrijd van de FEI Longines League of Nations in Ocala (Florida) van dit seizoen op de... (24-03-2024)