FRANK SCHUTTERT SLUIT GROTE PRIJS ALS VIJFDE AF

Gerco Schröder tweede in Maastricht

MAASTRICHT – Gerco Schröder kwam zondagmiddag minder dan viertiende seconde te laat door de finish om de Grote Prijs van Maastricht op zijn naam te kunnen schrijven. Met zijn 15-jarige schimmelruin Glock’s Cognac Champblanc (v. Clearway x Caretino Z) moest hij alleen zijn  meerdere erkennen in de Ier Bertram Allen met Gin Chin van het Lindenhof.

Achter Kim Emmen met Delvaux en de Ier Darragh Kenny met Balou du Reventon legde Frank Schuttert met zijn negenjarige schimmelruin Claus Dieter (v. Calrimo x Cantus) beslag op de vijfde plek. Schröder verdiende met zijn prestatie in de hoofdrubriek 20.000 euro, Schuttert moest tevreden zijn met 5.250 euro.

Kim Emmen reed als tweede van de veertig starters naar binnen in de Grote Prijs van Maastricht en was met haar Delvaux de eerste die foutloos bleef. Na haar duurde het heel lang voor zich een volgende kandidaat voor de barrage meldde. Met startnummer 23 stelde Frank Schuttert zijn plek in de barrage veilig. Na Schuttert kwamen nog vijf combinaties die de nul hielden, onder wie Gerco Schröder.

Zeer tevreden
In de zinderende barrage opende Kim Emmen de strijd met een mooie foutloze vlotte omloop. De drie ruiters na haar kwamen allen met springfouten de baan uit. De Ier Bertram Allen liet vervolgens zien dat het sneller en foutloos kon. Gerco Schröder deed daarna nog een moedige poging, maar met de grote Glock’s Cognac Champblanc kon hij niet aan de tijd van Allen komen. Schröder was desondanks zeer tevreden na afloop. “Ik ben heel blij met mijn tweede plaats. Mijn paard deed super zijn best en vocht er echt voor. De tijd stond in de eerste omloop wat krap en dat is niet in mijn voordeel met dit paard, maar het liep heel goed.”

Parcoursbouwer Louis Konickx was tevreden over het verloop van de wedstrijd. “Vooral de barrage was heel mooi. Dat was een relatief lang parcours met acht hindernissen waarin lange lijnen en veel wendingen elkaar afwisselden. Dat gaf echt mooie sport.”

Liefst 36 foutloze combinaties
Gerco Schröder sloot eerder op de dag de rubriek over 1,45 meter op tijd als zesde af met zijn tienjarige bruine merrie Glock’s Debalia (v.Numero Uno). Frank Schuttert werd achtste met de negenjarige vosruin Benur du Rouet (v. Balou du Rouet). Liefst 36 van de 77 combinaties in deze proef hielden de lei schoon. Daaronder ook Gerben Morsink met Navarone (11), Frank Schuttert met Silbermond (12), Gert-Jan Bruggink met Coloccini (19), Willem Greve met Faro (22), Wilton Porter met Cala Lou V (23), Lucas Porter met C Hunter (26), Ben Schröder met Coup de Foudre (29) en Willem Greve met Carambole (31).

Prima slot Bart Haselbekke
Bart Haselbekke sloot een voor hem uitstekend Jumping Indoor Maastricht prima af met een derde plaats op de tienjarige bruine ruin Dorus (v. Sam R x Voltaire) in de finale van de Big Tour voor het CSI1. Alleen de Belg Anthony Philippaerts bleef hem voor, maar wel met twee paarden: Insolente des dix Bonniers en All Right du Genet.

Foto Gerco Schroder met Cognac Champblanc © GCT
 

Meer Springen

Zenith SFN van Jeroen Dubbeldam zal zondagmiddag 17 maart officieel afscheid nemen van het publiek in de Brabanthallen tijdens The Dutch Masters. De... (06-02-2019)
TREFFEN - Willem Greve zegevierde zondag op knappe wijze in de finale van de Youngster Tour over 1,40/1,45 meter tijdens het concours hippique in het... (03-02-2019)
OFFENBURG – Jeroen Dubbeldam en zijn vriendin Annelies Vorsselmans presteerden zondag uitstekend in de Grote Prijs van Offenburg. Beiden haalden de... (03-02-2019)
AMBT-DELDEN – Omroeper van dienst Jan Wilmink verwoordde het zaterdagavond treffend. De ruiter die van het verst moest komen, versloeg uiteindelijk... (03-02-2019)
DEN BOSCH – Steven Veldhuis was donderdag al voor de barrage zeker van de eindzege in de klasse Z van de Blom Hengstencompetitie. De Haaksbergenaar... (01-02-2019)
AMBT-DELDEN – Jarno Hesselink deed woensdag tot twee keer toe een geslaagde greep naar de zege tijdens Indoor Ambt Delden. De ruiter uit Geesteren... (01-02-2019)
AMSTERDAM – Willem Greve miste zondag tijdens Jumping Amsterdam slechts door een tijdfout de barrage van de Grote Prijs. De Markeloër ontbrak... (27-01-2019)
WIERDEN – In eigen omgeving maakte Remco Been de meeste indruk tijdens de drie dagen durende wedstrijden in De Vossenbos in Wierden. Been won de... (26-01-2019)
KRONENBERG – Sander Geerink troefde vrijdagavond de complete concurrentie af in de kwalificatie voor de finale van de Medium Tour tijdens het... (26-01-2019)
AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam reed vrijdag weer eens een foutloze ronde met zijn ‘gouden’ troef SFN Zenith (v. Rash R x Fuego du Prelet). Met de... (25-01-2019)
AMBT DELDEN - Onder de naam Indoor Ambt Delden organiseert rijvereniging De Zevenbuurtschappen al 35 jaar een meerdaags hippisch evenement voor... (23-01-2019)
HELLENDOORN – Caroline Müller scoorde vrijdag tijdens het indoorconcours in ’t Oale Spoor vier op een rij. Met haar twee paarden Numero Due en... (20-01-2019)
BATHMEN – Een kleiner verschil was niet denkbaar, maar één honderdste seconde was vrijdag wel de marge die bepaalde wie over 1,40 meter de Grote... (19-01-2019)
HELLENDOORN – Henri Stegeman heeft de wind mee. De ruiter uit Daarle onderstreepte donderdag met zijn zege in de klasse Z in Hellendoorn nog maar... (18-01-2019)
MÜNSTER – Gerben Morsink presteerde als een van de weinige buitenlanders prima in een vrijwel louter door Duitse combinaties bezet CSI2 in Münster.... (15-01-2019)
SAASVELD – Steven Veldhuis deed dit weekend een geslaagde greep naar twee springtitels van de Kring Twente. De ruiter uit Haaksbergen won zowel de... (14-01-2019)
NEUSTADT – Conor Drain boekte vrijdag een fraaie zege in het Duitse Neustadt. De Twentse Ier zegevierde in de rubriek over 1,45 meter op tijd voor de... (12-01-2019)
OPGLABBEEK – Sjaak Sleiderink en Annelies Vorsselmans zijn goed op dreef tijdens het concours hippique in het Belgische Opglabbeek. In het Sentower... (12-01-2019)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink, op de foto in actie met Charmeur, is voor de rest van dit indoorseizoen uitgeschakeld. De ruiter uit De Lutte brak... (07-01-2019)
VRAGENDER – Steven Veldhuis ontpopte zich tijdens Nieuwjaarsjumping Vragender weer eens als de uitblinker. De Haaksbergenaar boekte twee fraaie... (06-01-2019)