FRANK SCHUTTERT SLUIT GROTE PRIJS ALS VIJFDE AF

Gerco Schröder tweede in Maastricht

MAASTRICHT – Gerco Schröder kwam zondagmiddag minder dan viertiende seconde te laat door de finish om de Grote Prijs van Maastricht op zijn naam te kunnen schrijven. Met zijn 15-jarige schimmelruin Glock’s Cognac Champblanc (v. Clearway x Caretino Z) moest hij alleen zijn  meerdere erkennen in de Ier Bertram Allen met Gin Chin van het Lindenhof.

Achter Kim Emmen met Delvaux en de Ier Darragh Kenny met Balou du Reventon legde Frank Schuttert met zijn negenjarige schimmelruin Claus Dieter (v. Calrimo x Cantus) beslag op de vijfde plek. Schröder verdiende met zijn prestatie in de hoofdrubriek 20.000 euro, Schuttert moest tevreden zijn met 5.250 euro.

Kim Emmen reed als tweede van de veertig starters naar binnen in de Grote Prijs van Maastricht en was met haar Delvaux de eerste die foutloos bleef. Na haar duurde het heel lang voor zich een volgende kandidaat voor de barrage meldde. Met startnummer 23 stelde Frank Schuttert zijn plek in de barrage veilig. Na Schuttert kwamen nog vijf combinaties die de nul hielden, onder wie Gerco Schröder.

Zeer tevreden
In de zinderende barrage opende Kim Emmen de strijd met een mooie foutloze vlotte omloop. De drie ruiters na haar kwamen allen met springfouten de baan uit. De Ier Bertram Allen liet vervolgens zien dat het sneller en foutloos kon. Gerco Schröder deed daarna nog een moedige poging, maar met de grote Glock’s Cognac Champblanc kon hij niet aan de tijd van Allen komen. Schröder was desondanks zeer tevreden na afloop. “Ik ben heel blij met mijn tweede plaats. Mijn paard deed super zijn best en vocht er echt voor. De tijd stond in de eerste omloop wat krap en dat is niet in mijn voordeel met dit paard, maar het liep heel goed.”

Parcoursbouwer Louis Konickx was tevreden over het verloop van de wedstrijd. “Vooral de barrage was heel mooi. Dat was een relatief lang parcours met acht hindernissen waarin lange lijnen en veel wendingen elkaar afwisselden. Dat gaf echt mooie sport.”

Liefst 36 foutloze combinaties
Gerco Schröder sloot eerder op de dag de rubriek over 1,45 meter op tijd als zesde af met zijn tienjarige bruine merrie Glock’s Debalia (v.Numero Uno). Frank Schuttert werd achtste met de negenjarige vosruin Benur du Rouet (v. Balou du Rouet). Liefst 36 van de 77 combinaties in deze proef hielden de lei schoon. Daaronder ook Gerben Morsink met Navarone (11), Frank Schuttert met Silbermond (12), Gert-Jan Bruggink met Coloccini (19), Willem Greve met Faro (22), Wilton Porter met Cala Lou V (23), Lucas Porter met C Hunter (26), Ben Schröder met Coup de Foudre (29) en Willem Greve met Carambole (31).

Prima slot Bart Haselbekke
Bart Haselbekke sloot een voor hem uitstekend Jumping Indoor Maastricht prima af met een derde plaats op de tienjarige bruine ruin Dorus (v. Sam R x Voltaire) in de finale van de Big Tour voor het CSI1. Alleen de Belg Anthony Philippaerts bleef hem voor, maar wel met twee paarden: Insolente des dix Bonniers en All Right du Genet.

Foto Gerco Schroder met Cognac Champblanc © GCT
 

Meer Springen

DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)
STRZEGOM - De Nederlandse equipe bij de ponyruiters, met een sterke Mart IJland, eindigde vrijdag als vijfde in de landenwedstrijd van het Europees... (16-08-2019)
ERMELO – Willem Greve heeft donderdag de Blom Cup voor zevenjarige paarden gewonnen met Higway TN.   (16-08-2019)
TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie... (13-08-2019)
DUBLIN – Gerco Schröder sloot zondag het CHIO Dublin af met een keurige zesde plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. (12-08-2019)
TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de... (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink kende zondag een prima afsluiting van het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
DUBLIN – De springruiters van Oranje ontbreken in de finale van de strijd om de Longines Nations Cup. (09-08-2019)
TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren. (07-08-2019)
OMMEN – Met een zevende plaats voor Gerben Morsink en een negende voor zijn nicht Veronique mocht de familie Morsink zondag van een geslaagde Grote... (04-08-2019)
OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3... (03-08-2019)
OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines... (02-08-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin. (02-08-2019)
OMMEN – Josta van Straaten reed zaterdag met haar twaalfjarige bruine merrie Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze) naar een fraaie overwinning in de... (02-08-2019)
OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen. (01-08-2019)
OMMEN –Een dag nadat Job Rothstegge in Heeten met Ivar KV kampioen van de Regio Overijssel werd in de klasse M, stond de combinatie alweer vooraan... (31-07-2019)
HEETEN – Steven Veldhuis toonde zich maandagavond superieur in de strijd om de springtitel van de Regio Overijssel. Met de achtjarige merrie Gammon... (30-07-2019)
HEETEN – De uitgestelde strijd om de regiotitel van Overijssel in de klasse Z kreeg maandagavond een ontknoping, waarbij éénhonderdste seconde... (29-07-2019)
HEETEN – Job en Ties Rothstegge uit Weerselo maakten er maandag in de klasse M van de strijd om de regiotitel springen in een mooi familiefeestje.... (29-07-2019)