FRANK SCHUTTERT SLUIT GROTE PRIJS ALS VIJFDE AF

Gerco Schröder tweede in Maastricht

MAASTRICHT – Gerco Schröder kwam zondagmiddag minder dan viertiende seconde te laat door de finish om de Grote Prijs van Maastricht op zijn naam te kunnen schrijven. Met zijn 15-jarige schimmelruin Glock’s Cognac Champblanc (v. Clearway x Caretino Z) moest hij alleen zijn  meerdere erkennen in de Ier Bertram Allen met Gin Chin van het Lindenhof.

Achter Kim Emmen met Delvaux en de Ier Darragh Kenny met Balou du Reventon legde Frank Schuttert met zijn negenjarige schimmelruin Claus Dieter (v. Calrimo x Cantus) beslag op de vijfde plek. Schröder verdiende met zijn prestatie in de hoofdrubriek 20.000 euro, Schuttert moest tevreden zijn met 5.250 euro.

Kim Emmen reed als tweede van de veertig starters naar binnen in de Grote Prijs van Maastricht en was met haar Delvaux de eerste die foutloos bleef. Na haar duurde het heel lang voor zich een volgende kandidaat voor de barrage meldde. Met startnummer 23 stelde Frank Schuttert zijn plek in de barrage veilig. Na Schuttert kwamen nog vijf combinaties die de nul hielden, onder wie Gerco Schröder.

Zeer tevreden
In de zinderende barrage opende Kim Emmen de strijd met een mooie foutloze vlotte omloop. De drie ruiters na haar kwamen allen met springfouten de baan uit. De Ier Bertram Allen liet vervolgens zien dat het sneller en foutloos kon. Gerco Schröder deed daarna nog een moedige poging, maar met de grote Glock’s Cognac Champblanc kon hij niet aan de tijd van Allen komen. Schröder was desondanks zeer tevreden na afloop. “Ik ben heel blij met mijn tweede plaats. Mijn paard deed super zijn best en vocht er echt voor. De tijd stond in de eerste omloop wat krap en dat is niet in mijn voordeel met dit paard, maar het liep heel goed.”

Parcoursbouwer Louis Konickx was tevreden over het verloop van de wedstrijd. “Vooral de barrage was heel mooi. Dat was een relatief lang parcours met acht hindernissen waarin lange lijnen en veel wendingen elkaar afwisselden. Dat gaf echt mooie sport.”

Liefst 36 foutloze combinaties
Gerco Schröder sloot eerder op de dag de rubriek over 1,45 meter op tijd als zesde af met zijn tienjarige bruine merrie Glock’s Debalia (v.Numero Uno). Frank Schuttert werd achtste met de negenjarige vosruin Benur du Rouet (v. Balou du Rouet). Liefst 36 van de 77 combinaties in deze proef hielden de lei schoon. Daaronder ook Gerben Morsink met Navarone (11), Frank Schuttert met Silbermond (12), Gert-Jan Bruggink met Coloccini (19), Willem Greve met Faro (22), Wilton Porter met Cala Lou V (23), Lucas Porter met C Hunter (26), Ben Schröder met Coup de Foudre (29) en Willem Greve met Carambole (31).

Prima slot Bart Haselbekke
Bart Haselbekke sloot een voor hem uitstekend Jumping Indoor Maastricht prima af met een derde plaats op de tienjarige bruine ruin Dorus (v. Sam R x Voltaire) in de finale van de Big Tour voor het CSI1. Alleen de Belg Anthony Philippaerts bleef hem voor, maar wel met twee paarden: Insolente des dix Bonniers en All Right du Genet.

Foto Gerco Schroder met Cognac Champblanc © GCT
 

Meer Springen

OPGLABBEEK – Sander Geerink verzorgde met Donner IK een mooi slotakkoord tijdens de vierdaagse springwedstrijd in het Sentower Park in het Belgische... (11-12-2018)
VRAGENDER – Lennard de Boer (foto) moest zondag genoegen nemen met de tweede plek in de afsluitende Grote Prijs tijdens Jumping De Achterhoek. Met de... (02-12-2018)
VRAGENDER - Gerben Morsink reed vrijdagavond in de finale van de Medium Tour van CSI2 Jumping de Achterhoek met zijn negenjarige zwarte hengst... (02-12-2018)
VRAGENDER – Even mocht Remco Been vrijdagavond laat de illusie koesteren, dat hij met zijn elfjarige bruine hengst Holland van de Bisschop (v.... (01-12-2018)
BALKBRUG - Eric ten Cate hoefde zijn zevenjarige bruine ruin Lacoste (v. Lord Pezi) donderdagavond niet tot het uiterste te laten gaan om de winst te... (30-11-2018)
VRAGENDER - Startnummer dertien was donderdagavond voor Sander Geerink het geluksnummer bij Jumping de Achterhoek. Hij won de eerste rubriek over 1,... (30-11-2018)
VRAGENDER – Mart IJland kneep zondagmiddag even in zijn arm. Met de tienjarige donkere vosmerrie Fantasia (v. For Kids Only x FS Cocky Dundee) sloot... (25-11-2018)
MAASTRICHT – Willem Greve won zaterdagavond op grandioze wijze de tweede kwalificatiewedstrijd voor de Longines Trophy Grote Prijs van Maastricht met... (25-11-2018)
MAASTRICHT – Bart Haselbekke kende vrijdag een vliegende start tijdens Jumping Indoor Maastricht. De Wierdenaar won de rubriek over twee fasen (1,30... (23-11-2018)
SAASVELD – Veronique Morsink schreef vijf jaar geleden geschiedenis door als vijftienjarige de prestigieuze Twente Cup te veroveren. In Saasveld... (17-11-2018)
SAASVELD – Jarno Hesselink en Peter Olthof hadden zaterdag geschiedenis kunnen schrijven door op één dag in twee klassen de strijd om de EquiFirst... (17-11-2018)
SAASVELD – De Twentse ponyruiters moesten het zaterdag in de finales van de strijd om de Twente Cup stellen zonder een zege. De winst ging in alle... (17-11-2018)
SAASVELD – Wie wordt de opvolger van Bas van der Aa en Davinci als winnaar van de Twente Cup? Dat is zaterdagavond de grote vraag in de finale van... (17-11-2018)
SAASVELD – Liefst zestig deelnemers begonnen vrijdagavond in de Ankerhal aan de Grote Prijs van Saasveld over 1,40 meter en onder hen niet de minsten... (17-11-2018)
WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert maakte zaterdagavond zijn succes tijdens Indoor Wierden compleet. Na zijn gedeelde winst in de puissance de dag... (11-11-2018)
WIERDEN – In de schaduw van de Gote Prijs van Indoor Wierden zegevierde Conor Drain zaterdag in de hoofdrubriek van het CSI1 in manege De Vossenbos. (11-11-2018)
WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert mocht zijn naam vrijdagavond laat laten noteren als een van de winnaars van het traditierijke puissancespringen... (10-11-2018)
WIERDEN – Lennard de Boer maakte donderdagavond indruk tijdens Indoor Wierden. De stalruiter van de BWG Stables reed met zijn tienjarige bruine ruin... (08-11-2018)
WIERDEN – Twee jaar nadat hij in 2016 het CSI2 Indoor Wierden opende met een overwinning, ging Sander Geerink woensdag tijdens de 42ste editie van... (08-11-2018)
WIERDEN - Van het fancy CSI5* Lyon, een evenement in het kader van de Wereldbeker, naar het gezellige CSI2* Indoor Wierden. Springruiter Willem Greve... (05-11-2018)