THUISRIJDER MOET ZEGE AAN DENNIS VAN DEN BRINK LATEN

Gerco Schröder derde in kwalificatie

TUBBERGEN – Op eigen grond was Gerco Schröder goed voor een derde plek in de toprubriek van donderdag om de Roelofsen Horse Trucks Prijs over 1,40 meter tijdens Jumping Schröder Tubbergen. Met zijn elfjarige bruine ruin Glock’s Dobelensky (v. Cornet Obolensky) kwam de jongste van de drie broers Schröder tot een tijd die 2,32 seconde langzamer was dan winnaar Dennis van den Brink op de donkerbruine hengst El Greco (v. Diarado).

Tussen de twee Nederlanders in greep de Belg Boy-Adrian van Gelderen in de proef voor de Big Tour van het CSI2 die als kwalificatie gold voor de Grote Prijs van zondag de tweede plaats met Be Cool. Conor Drain werd zesde met de negen jaar oude donkerbruine merrie Forever (v. C-Ingmar), Frank Schuttert achtste met de tienjarige donkerbruine merrie Blind Date 31 (v. Sandro Boy) en Remco Been tiende met de eveneens tien lentes tellende bruine ruin Balou van het Molenhof (v. Berlin).

Stijn Roelink en Ben Schröder vierde
In de avonduren legde Stijn Roelink (rechts) in de wedstrijd over twee fasen voor de Medium Tour (1,40 meter) om de Haven Prijs met de negenjarige vosruin Souplesse (v. Carthino Z) beslag op de vierde plek. Dit keer draaiden Boy-Adrian van Gelderen en Dennis van den Brink de rollen om. Nu won de Belg met Davis-Z en werd de Nederlander tweede met Aonia Domain. De Braziliaan Thiago Ribas da Costa werd met Kassandra van ’t Heike als derde in de uitslag genoteerd.

Net als Stijn Roelink kocht ook Ben Schröder een keer als vierde terugkomen voor de prijsuitreiking. Met de elf jaar oude bruine ruin Don Diego (v. Verdi) bezette hij die positie na de rubriek over 1,35 meter op tijd om de Viscaal Prijs. Drie buitenlanders gingen de Tubbergenaar vooraf: Marlin Parmler uit Zweden met Kamilo van de Broekkant, de Turk Evren Alam met Space Girl 4 en nogmaals de Braziliaan Ribas da Costa met Kinky van ’t Heike.

De openingsrubriek over twee fasen (1,30 meter) voor de Big Tour van het CSI1 om de Stal De Sjiem Prijs werd een prooi voor routinier Leon Thijssen op de bruine ruin For President (v. Numero Uno). Hij klopte Maikel van der Vleuten met Elwikke en de Duitse amazone Sophie Hinners met Giolita. Jan Schuttert deed het verdienstelijk door met zijn bruine ruin Good Farming HS vijfde te worden.

UITSLAGEN EN STARTLIJSTEN

Foto’s Gerco Schröder met Glock’s Dobelensky (boven) en Stijn Roelink met Souplesse © www.fototrailer.nl

Meer Springen

GEESTEREN - Voor de Longines FEI Nations Cup f the Netherlands, aanstaande zondag in Geesteren, heeft bondscoach Rob Ehrens zijn team bekend gemaakt... (17-06-2019)
SOPOT – De springruiters van TeamNL met daarin Willem Greve, zijn na een superieure foutloze eerste manche uiteindelijke op de vijfde plaats... (16-06-2019)
GEESTEREN – Het Erve Maathuis is volgende week zondag (23 juni) het decor van het afscheid van Glock’s London (v. Nabab de Reve x Chin Chin).   (14-06-2019)
DENEKAMP - Na een spannende barrage met zes combinaties mocht Maikel Vaanholt zich laten huldigen als winnaar van de klasse ZZ tijdens Euregio... (10-06-2019)
HAAKSBERGEN – Emiel Richter was zondag tijdens de Haaksbergse Paardendagen veel te snel voor de concurrentie in de klasse Z. Met Sundance (v. Padinus... (10-06-2019)
WIESBADEN - Lucas Porter tekende maandag voor een knappe prestatie met zijn derde plaats in de Grote Prijs van het CSI4 in Wiesbaden over 1,60 meter. (10-06-2019)
WIESBADEN -  Jeroen Dubbeldam maakte zondag indruk met zijn nieuwe troef, de elfjarige vosruin Donjo (v. VDL Zirocco Blue). De Weerseloër bleef ook... (10-06-2019)
WIESBADEN -  Jeroen Dubbeldam maakte zondag indruk met zijn nieuwe troef, de elfjarige vosruin Donjo (v. VDL Zirocco Blue). De Weerseloër bleef ook... (10-06-2019)
WIERDEN – Manege De Vossenbos is vertrouwde grond voor Willem Greve. De Markeloër boekte er diverse keren succes. Zaterdag stond hij opnieuw vooraan... (08-06-2019)
WIERDEN – Voordat de Grote Prijs van Wierden om de Roelofsen Horse Trucks Prijs zijn beslag kreeg, boekten Conor Drain en Steven Veldhuis op de... (08-06-2019)
WIERDEN – Bart Haselbekke bleek ook op de derde dag van Outdoor Wierden niet te kloppen met zijn elf jaar oude bruine ruin Dorus (v,. Sam R x... (07-06-2019)
WIERDEN – Remco Been kwam vrijdag in zijn eigen woonplaats iets meer dan een seconde te laat door de finish om de zege te kunnen opeisen in het... (07-06-2019)
WIERDEN – Steven Veldhuis was donderdag onbetwist de sterkste deelnemer in de rubriek voor jonge paarden om de Scherphof Prijs tijdens Outdoor... (06-06-2019)
WIERDEN - Bart Haselbekke voelt zich thuis in zijn eigen woonplaats en heeft tijdens Outdoor Wierden de smaak te pakken. Donderdagochtend won hij al... (06-06-2019)
WIERDEN - Outdoor Wierden is van start gegaan en de beste Nederlandse amazone in de hoogste rubriek over 1,40 meter was woensdag Chantal Regter. (05-06-2019)
WIERDEN - Thijmen Vos beleefde een prima slotdag van het Dutch Youngster Festival in Wierden. De zoon van Robert en kleinzoon van Marinus Vos legde... (02-06-2019)
WIERDEN – Sven Peters kwam vrijdag net te kort voor de zege in de Grote Prijs van Wierden voor young riders. De Enschedeër was een van de twee... (01-06-2019)
WIERDEN – De junioren met Elike Morsink (zilver) en de ponyruiters met Mart IJland (brons) haalden donderdag het podium tijdens de landenwedstrijden... (30-05-2019)
WIERDEN - Het Dutch Youngster Festival in Wierden, het internationaal springconcours voor jeugdruiters, het draait op volle toeren. De eerste... (30-05-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve opgenomen in de nationale springploeg, die Nederland in het weekend van 13 tot en met 16 juni... (28-05-2019)