THUISRIJDER MOET ZEGE AAN DENNIS VAN DEN BRINK LATEN

Gerco Schröder derde in kwalificatie

TUBBERGEN – Op eigen grond was Gerco Schröder goed voor een derde plek in de toprubriek van donderdag om de Roelofsen Horse Trucks Prijs over 1,40 meter tijdens Jumping Schröder Tubbergen. Met zijn elfjarige bruine ruin Glock’s Dobelensky (v. Cornet Obolensky) kwam de jongste van de drie broers Schröder tot een tijd die 2,32 seconde langzamer was dan winnaar Dennis van den Brink op de donkerbruine hengst El Greco (v. Diarado).

Tussen de twee Nederlanders in greep de Belg Boy-Adrian van Gelderen in de proef voor de Big Tour van het CSI2 die als kwalificatie gold voor de Grote Prijs van zondag de tweede plaats met Be Cool. Conor Drain werd zesde met de negen jaar oude donkerbruine merrie Forever (v. C-Ingmar), Frank Schuttert achtste met de tienjarige donkerbruine merrie Blind Date 31 (v. Sandro Boy) en Remco Been tiende met de eveneens tien lentes tellende bruine ruin Balou van het Molenhof (v. Berlin).

Stijn Roelink en Ben Schröder vierde
In de avonduren legde Stijn Roelink (rechts) in de wedstrijd over twee fasen voor de Medium Tour (1,40 meter) om de Haven Prijs met de negenjarige vosruin Souplesse (v. Carthino Z) beslag op de vierde plek. Dit keer draaiden Boy-Adrian van Gelderen en Dennis van den Brink de rollen om. Nu won de Belg met Davis-Z en werd de Nederlander tweede met Aonia Domain. De Braziliaan Thiago Ribas da Costa werd met Kassandra van ’t Heike als derde in de uitslag genoteerd.

Net als Stijn Roelink kocht ook Ben Schröder een keer als vierde terugkomen voor de prijsuitreiking. Met de elf jaar oude bruine ruin Don Diego (v. Verdi) bezette hij die positie na de rubriek over 1,35 meter op tijd om de Viscaal Prijs. Drie buitenlanders gingen de Tubbergenaar vooraf: Marlin Parmler uit Zweden met Kamilo van de Broekkant, de Turk Evren Alam met Space Girl 4 en nogmaals de Braziliaan Ribas da Costa met Kinky van ’t Heike.

De openingsrubriek over twee fasen (1,30 meter) voor de Big Tour van het CSI1 om de Stal De Sjiem Prijs werd een prooi voor routinier Leon Thijssen op de bruine ruin For President (v. Numero Uno). Hij klopte Maikel van der Vleuten met Elwikke en de Duitse amazone Sophie Hinners met Giolita. Jan Schuttert deed het verdienstelijk door met zijn bruine ruin Good Farming HS vijfde te worden.

UITSLAGEN EN STARTLIJSTEN

Foto’s Gerco Schröder met Glock’s Dobelensky (boven) en Stijn Roelink met Souplesse © www.fototrailer.nl

Meer Springen

DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)
STRZEGOM - De Nederlandse equipe bij de ponyruiters, met een sterke Mart IJland, eindigde vrijdag als vijfde in de landenwedstrijd van het Europees... (16-08-2019)
ERMELO – Willem Greve heeft donderdag de Blom Cup voor zevenjarige paarden gewonnen met Higway TN.   (16-08-2019)
TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie... (13-08-2019)
DUBLIN – Gerco Schröder sloot zondag het CHIO Dublin af met een keurige zesde plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. (12-08-2019)
TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de... (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink kende zondag een prima afsluiting van het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
DUBLIN – De springruiters van Oranje ontbreken in de finale van de strijd om de Longines Nations Cup. (09-08-2019)
TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren. (07-08-2019)
OMMEN – Met een zevende plaats voor Gerben Morsink en een negende voor zijn nicht Veronique mocht de familie Morsink zondag van een geslaagde Grote... (04-08-2019)
OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3... (03-08-2019)
OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines... (02-08-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin. (02-08-2019)
OMMEN – Josta van Straaten reed zaterdag met haar twaalfjarige bruine merrie Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze) naar een fraaie overwinning in de... (02-08-2019)
OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen. (01-08-2019)
OMMEN –Een dag nadat Job Rothstegge in Heeten met Ivar KV kampioen van de Regio Overijssel werd in de klasse M, stond de combinatie alweer vooraan... (31-07-2019)
HEETEN – Steven Veldhuis toonde zich maandagavond superieur in de strijd om de springtitel van de Regio Overijssel. Met de achtjarige merrie Gammon... (30-07-2019)
HEETEN – De uitgestelde strijd om de regiotitel van Overijssel in de klasse Z kreeg maandagavond een ontknoping, waarbij éénhonderdste seconde... (29-07-2019)
HEETEN – Job en Ties Rothstegge uit Weerselo maakten er maandag in de klasse M van de strijd om de regiotitel springen in een mooi familiefeestje.... (29-07-2019)