THUISRIJDER MOET ZEGE AAN DENNIS VAN DEN BRINK LATEN

Gerco Schröder derde in kwalificatie

TUBBERGEN – Op eigen grond was Gerco Schröder goed voor een derde plek in de toprubriek van donderdag om de Roelofsen Horse Trucks Prijs over 1,40 meter tijdens Jumping Schröder Tubbergen. Met zijn elfjarige bruine ruin Glock’s Dobelensky (v. Cornet Obolensky) kwam de jongste van de drie broers Schröder tot een tijd die 2,32 seconde langzamer was dan winnaar Dennis van den Brink op de donkerbruine hengst El Greco (v. Diarado).

Tussen de twee Nederlanders in greep de Belg Boy-Adrian van Gelderen in de proef voor de Big Tour van het CSI2 die als kwalificatie gold voor de Grote Prijs van zondag de tweede plaats met Be Cool. Conor Drain werd zesde met de negen jaar oude donkerbruine merrie Forever (v. C-Ingmar), Frank Schuttert achtste met de tienjarige donkerbruine merrie Blind Date 31 (v. Sandro Boy) en Remco Been tiende met de eveneens tien lentes tellende bruine ruin Balou van het Molenhof (v. Berlin).

Stijn Roelink en Ben Schröder vierde
In de avonduren legde Stijn Roelink (rechts) in de wedstrijd over twee fasen voor de Medium Tour (1,40 meter) om de Haven Prijs met de negenjarige vosruin Souplesse (v. Carthino Z) beslag op de vierde plek. Dit keer draaiden Boy-Adrian van Gelderen en Dennis van den Brink de rollen om. Nu won de Belg met Davis-Z en werd de Nederlander tweede met Aonia Domain. De Braziliaan Thiago Ribas da Costa werd met Kassandra van ’t Heike als derde in de uitslag genoteerd.

Net als Stijn Roelink kocht ook Ben Schröder een keer als vierde terugkomen voor de prijsuitreiking. Met de elf jaar oude bruine ruin Don Diego (v. Verdi) bezette hij die positie na de rubriek over 1,35 meter op tijd om de Viscaal Prijs. Drie buitenlanders gingen de Tubbergenaar vooraf: Marlin Parmler uit Zweden met Kamilo van de Broekkant, de Turk Evren Alam met Space Girl 4 en nogmaals de Braziliaan Ribas da Costa met Kinky van ’t Heike.

De openingsrubriek over twee fasen (1,30 meter) voor de Big Tour van het CSI1 om de Stal De Sjiem Prijs werd een prooi voor routinier Leon Thijssen op de bruine ruin For President (v. Numero Uno). Hij klopte Maikel van der Vleuten met Elwikke en de Duitse amazone Sophie Hinners met Giolita. Jan Schuttert deed het verdienstelijk door met zijn bruine ruin Good Farming HS vijfde te worden.

UITSLAGEN EN STARTLIJSTEN

Foto’s Gerco Schröder met Glock’s Dobelensky (boven) en Stijn Roelink met Souplesse © www.fototrailer.nl

Meer Springen

ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)
SAASVELD – Aileen  Menneken en Nuri Dijks waren woensdag het meest succesvol in de zwaarste klassen tijdens de meest recente midweekse aflevering van... (28-02-2020)
WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)
AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van... (02-02-2020)