TUBBERGENAAR TWEE KEER BIJ DE EERSTEN IN CSI FRANKFURT

Gerco Schröder derde en vierde

FRANKFURT – Gerco Schröder moest zaterdagmiddag met zijn zestienjarige schimmelruin Glock’s Cognac Champblanc (v. Claerway x Caretino) drie Duitse ruiters laten voorgaan in de rubriek over 1,50 meter met winnaarronde tijdens het Festhallen Reitturnier in Frankfurt.

De Tubbergenaar was een van de vier deelnemers, die beide omlopen foutloos afsloot, maar slaagde er in de tweede rit niet in zijn tegenstanders sneller af te zijn. Met zijn tijd van 41,78 seconde moest hij buigen voor achtereenvolgens Hans-Dieter Dreher met Twente Clary (38,68), Patrick Stühlmeyer met Variko du Temple (40,24)en Pia Reich met PB Stagenta (41,51).

Annelies Vorsselmans legde met haar dertien jaar oude bruine ruin Wilandro 3 beslag op de zesde plaats. Ze kwam met een springfout na 41,29 seconde door de finish.

In de avonduren eindigde Gerco Schröder met de vijftienjarige bruine hengst Glock's Zaranza (v. Karandasj) als derde in de rubriek met barrage over 1,45 meter. Dit keer hoefde hij alleen zijn  meerdere te erkennen in de Luxemburgse amazone Charlotte Bettendorf met Bellefleur PS Z en de Duitser Hans-Dieter Dreher met Arko Junior. 

Jeroen Dubbeldam was vrijdag de beste niet-Duitser in de proef over 1,35 meter (twee fasen) voor zeven- en achtjarige paarden. Met de achtjarige vosruin Kennedy Z (v. Kashmir van Schuttershof) eindigde hij achter zeven oosterburen als achtste. Philipp Schulze Tophoff won met Clemens de la Lande.

Ben Schröder
Ben Schröder reed met zijn acht jaar oude schimmelhengst Grodino (v. Eldorado van de Zeshoek) naar de zevende plaats in de finale van de Medium Tour voor zeven- en achtjarige paarden tijdens het CSI Peelbergen. De zege was voor Doron Kuipers met Fabulous.
 

Meer Springen

MARIENHEEM – Frank Buitenhuis reed zich behoorlijk in de kijker op de eerste dag van Nationaal Indoor Salland. De Holtenaar was dinsdag goed voor... (30-09-2020)
DELDENERBROEK – De twee paarden, die Sjaak Sleiderink reed voor het Sportpaardenfonds Nederland (SFN II) zetten hun loopbaan voort onder het zadel... (29-09-2020)
LIER – Eric ten Cate legde zondag met zijn zevenjarige bruine ruin Ivoor (v. Eldorado van de Zeshoek) beslag op de derde plaats in de Grote Prijs van... (27-09-2020)
LIER – Gerben Morsink deed ook vrijdag en zaterdag weer vooraan mee tijdens het concours hippique in het Belgische Lier. (26-09-2020)
LIER – Gerben Morsink heeft kennelijk weinig moeite om tijdens een concours hippique in het goede ritme te komen. Net als twee weken eerder in... (24-09-2020)
ALBERGEN – De achtjarige Haraminka (v. Verdi TN) verhuist naar Mexico. Met de bruine merrie veroverde Bas van der Aa in 2020 de Equifirst Twente Cup. (22-09-2020)
DELDENERBROEK – Sjaak Sleiderink en Bas Westerhof hebben besloten te stoppen met hun springstal. (21-09-2020)
RIJSSEN – Met een eerste, een tweede en een derde plaats deed Vasco Campana afgelopen weekend van zich spreken tijdens de Rijssense Paardendagen. (21-09-2020)
LIER – Josta van Straaten bewaarde tijdens het CSI in het Belgische Lier het beste voor het laatst. Op de slotdag noteerde ze met vier verschillende... (20-09-2020)
LATTROP – De organisatie van de strijd om de Twente Cup krijgt onverwachts steun vanuit Koeweit. Equiciety heeft zich aangeboden om tijdens de... (15-09-2020)
TUBBERGEN – Binnen tien dagen hebben de broers Schröder afscheid moeten nemen van twee voormalige toppaarden. Nadat begin september Eurocommerce... (14-09-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans speelde zondag een van de hoofdrollen in de strijd om de Grote Prijs van het CSI2 De Peelbergen. Met haar... (14-09-2020)
LAMPRECHTSHAUSEN - Amber van Marle leverde zondag een keurige prestatie in de Grote Prijs van Lamprechtshausen voor junioren. Ze eindigde als derde... (14-09-2020)
VALKENSWAARD – Willem Greve werd zaterdag vierde in de Global Champions Grand Prix van Valkenswaard. Met de hengst Carambole (foto), die met een... (13-09-2020)
HAAKSBERGEN – Nuri Dijks heerste woensdag in de klasse Z tijdens het Radide springen in Haaksbergen. Met Fiancé (v. Canturano) pakte hij de zege en... (10-09-2020)
LANGEVEEN – Marlous Voskamp boekte zondag een fraaie dubbele zege tijdens de wedstrijden dressuur in Langeveen. De Almelose paardentandarts... (07-09-2020)
EXLOO – Peter Olthof sloot zaterdag de Grote Prijs van het CSI in Exloo af met een tiende plaats. De Langevener was met zijn elfjarige bruine ruin... (06-09-2020)
EXLOO – Jeroen Dubbeldam (foto) sloot vrijdagavond de finale van de Medium Tour tijdens het CSI in Exloo met zijn  negenjarige vosruin Kennedy Z (v.... (04-09-2020)
EXLOO – De eerste twee dagen van het CSI Exloo leverden evenveel Twentse zeges op. Ze kwamen op naam van Ties Rothstegge en Steven Veldhuis. (04-09-2020)
VALKENSWAARD – Twentse ruiters lieten zich afgelopen week goed van voren zien tijdens het internationale concours op de terreinen van Jan Tops in... (31-08-2020)