THIJMEN VOS UITSTEKEND TWEEDE BIJ CHILDREN OP OPENINGSDAG

Gerben Morsink start prima op NK

KRONENBERG- Het lijkt bijna een gewoonte van hem te worden: Gerben Morsink begon donderdag net als in voorgaande jaren prima aan de strijd om het Nederlands kampioenschap springen. Met zijn elfjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve) sloot de Enschedeër het eerste onderdeel, een rubriek snelheid en wendbaarheid, als zesde af.

Morsink was op het hippisch centrum De Peelbergen in Kronenberg 2,72 seconde minder snel dan winnaar Harrie Smolders, die Maikel van der Vleuten met Beauville Z en Marc Houtzager met Sterrehof’s Dante ruim voorbleef. Willem Greve begon op de dertien jaar oude merrie Zypria S (v. Canturo) met een elfde plek en werd op de voet gevolgd door Jeroen Dubbeldam met zijn twaalfjarige bruine ruin Oak Grove’s Carlyle (v. Casall).

De beste regionale prestatie bij de jeugd kwam op naam van Thijmen Vos (rechts op archieffoto). Met zijn veertienjarige ruin Calgary 56 reed de jonge Wierdenaar bij de children naar de tweede positie, op minder dan een seconde van Nick Nanning met Bandia.

Elike Morsink bezette de achtste plek bij de junioren met haar twaalf jaar oude merrie Dakina II. Haar zus Claudia staat voorlopig vijftiende na haar eerste optreden met de achtjarige merrie Cekina Z.
Amber van Marle is de hoogst genoteerde deelnemer uit deze regio na de eerste rubriek voor junioren. Ze staat dertiende met de negenjarige bruine ruin Gregorius van de Vrendt (v. Emilion).

Voor zaterdag worden dusdanige temperaturen verwacht dat is besloten het programma aan te passen. Dat houdt in dat het tijdschema van de finales van het NK children en de ponycompetitie is veranderd. De eerste manches worden in de vroege ochtend verreden en de allesbepalende tweede manche aan het begin van de avond.
De middagrubrieken voor de basisruiters, van wie de paarden niet ter plaatse zijn gestald, komen zaterdag te vervallen. Dit om vervoer van paarden op het heetst van de dag naar de Peelbergen te voorkomen. De rubriek over 1,40 meter wordt in de ochtenduren wel verreden.

Voor startlijsten en uitslagen, zie https://bit.ly/33ARiRg

Foto's Gerben Morsink met Navarone Z en Thijmen Vos © www.fototrailer.nl

Meer Springen

LIER – Josta van Straaten bewaarde tijdens het CSI in het Belgische Lier het beste voor het laatst. Op de slotdag noteerde ze met vier verschillende... (20-09-2020)
LATTROP – De organisatie van de strijd om de Twente Cup krijgt onverwachts steun vanuit Koeweit. Equiciety heeft zich aangeboden om tijdens de... (15-09-2020)
TUBBERGEN – Binnen tien dagen hebben de broers Schröder afscheid moeten nemen van twee voormalige toppaarden. Nadat begin september Eurocommerce... (14-09-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans speelde zondag een van de hoofdrollen in de strijd om de Grote Prijs van het CSI2 De Peelbergen. Met haar... (14-09-2020)
LAMPRECHTSHAUSEN - Amber van Marle leverde zondag een keurige prestatie in de Grote Prijs van Lamprechtshausen voor junioren. Ze eindigde als derde... (14-09-2020)
VALKENSWAARD – Willem Greve werd zaterdag vierde in de Global Champions Grand Prix van Valkenswaard. Met de hengst Carambole (foto), die met een... (13-09-2020)
HAAKSBERGEN – Nuri Dijks heerste woensdag in de klasse Z tijdens het Radide springen in Haaksbergen. Met Fiancé (v. Canturano) pakte hij de zege en... (10-09-2020)
LANGEVEEN – Marlous Voskamp boekte zondag een fraaie dubbele zege tijdens de wedstrijden dressuur in Langeveen. De Almelose paardentandarts... (07-09-2020)
EXLOO – Peter Olthof sloot zaterdag de Grote Prijs van het CSI in Exloo af met een tiende plaats. De Langevener was met zijn elfjarige bruine ruin... (06-09-2020)
EXLOO – Jeroen Dubbeldam (foto) sloot vrijdagavond de finale van de Medium Tour tijdens het CSI in Exloo met zijn  negenjarige vosruin Kennedy Z (v.... (04-09-2020)
EXLOO – De eerste twee dagen van het CSI Exloo leverden evenveel Twentse zeges op. Ze kwamen op naam van Ties Rothstegge en Steven Veldhuis. (04-09-2020)
VALKENSWAARD – Twentse ruiters lieten zich afgelopen week goed van voren zien tijdens het internationale concours op de terreinen van Jan Tops in... (31-08-2020)
GEESTEREN – Mart IJland was zaterdag de man van de dag tijdens Hippisch Geesteren. De jonge Hengeloër zegevierde zowel in de klasse B op stijl als in... (30-08-2020)
GEESTEREN – Gerben Morsink en Steven Veldhuis zegevierden vrijdag in de zwaarste klassen van Hippisch Geesteren. Morsink won in stromende regen de... (29-08-2020)
WIERDEN – De Eschruiters in Wierden bewezen de afgelopen twee weken hoe grote sportevenementen ondanks het heersende coronavirus en de maximaal 250... (25-08-2020)
WIERDEN – Willem Greve ging zondag op herhaling in de strijd om de Roelofsen Horse Trucks Grote Prijs van Outdoor Wierden. Na een ongekend spannende... (23-08-2020)
WIERDEN – Stephanie Böhe eiste zondagmiddag op indrukwekkende wijze de zege op in de strijd om de Nijhof Wassink Groep Grote Prijs  van CSI1 Outdoor... (23-08-2020)
WIERDEN – Stal Thijssen blijft uiterst succesvol tijdens CSI2 Outdoor Wierden. Na drie zeges van Doron Kuipers op de eerste twee dagen was het... (23-08-2020)
WIERDEN – Fabiënne Roelofsen werd in 2006 met haar pony Fred gehuldigd als trotse winnares van de Grote Prijs voor ponyruiters tijdens het Dutch... (22-08-2020)
PRAAG – Jeroen Dubbeldam vertolkte vrijdag een glansrol in een winnend Oranje tijdens de wedstrijd voor de FEI Nations Cup tijdens het CSI3 in Praag... (21-08-2020)