IN TWEEDE KWALIFICATIE GP EN RANKINGPROEF BIJ JUMPING SCHRÖDER

Gerben Morsink een klasse apart

TUBBERGEN – Gerben Morsink toonde zich vrijdag een klasse apart in de barrage van de strijd om de Nijwa Prijs tijdens Jumping Schröder Tubbergen. De Enschedeër was in de slotfase van de barrage van de rubriek over 1,45 meter, die als tweede kwalificatie gold voor de Grote Prijs van zondag, veel sneller dan zijn veertien concurrenten.
 

Met zijn tienjarige topper Navorone Z (Nabab de Reve) stoof Morsink liefst 2,26 seconde sneller over het parcours dan nummer twee Dennis van den Brink op de bruine ruin Frasier. Nummer drie Sophie Hinners moest met Vittorio 8 bijna drie volle tellen prijsgeven op de ontketende winnaar en zijn tienjarige zwartbruine hengst. Mareille van Geel-Schröder tekende met de bruine ruin Flying Echo voor de zesde plek, direct gevolgd door Sjaak Sleiderink met de vosruin Ivan R op de zevende positie. Ben Schroder completeerde de top tien met de schimmelhengst Grodino.

Niks geks gedaan
“Eigenlijk heb ik niks geks gedaan”, vond een zeer tevreden Gerben Morsink na de prijsuitreiking. “Ik  hoefde alleen maar te sturen. In het hele basisparcours liep hij al voor een tien en ook in de barrage hoefde ik niets te corrigeren. Ik wilde wel voorwaarts, maar ook met controle en het liep heel makkelijk. Daar doe je het voor. De hoogte is voor Navarone geen enkel probleem, hij is het natuurlijk nog wel hoger gewend. Maar over de manier waarop het ging ben ik echt super tevreden. Zeker, omdat er veel kennissen langs de ring stonden en het hier gewoon ook een super mooie wedstrijd is. Alles is geweldig voor elkaar.”

De fraaie zege, goed voor 6.250 euro, betekende voor Gerben Morsink meteen een beetje een goedmakertje voor zijn ondanks zijn keurige zesde plek toch wat teleurstellend afgelopen NK. “Zo voelde dat inderdaad wel. Vorig jaar was ik nog tweede. Nu sprong Navarone beter dan toen, maar eindigden we een stuk lager. Dat was niet leuk. Maar dit geeft toch weer veel voldoening. Een mooie opsteker richting de drie ster van Eindhoven volgende week en als voorbereiding op het CSI Twente in Geesteren.”

Om zich meteen maar als een soort ambassadeur van het evenement bij de BWG Stables op te stellen. “Niet omdat ik gewonnen heb hoor, maar dit was vandaag prachtige sport. Ik hoop dat er zondag bij de Grote Prijs veel mensen komen en dat die ook zo zullen genieten.”

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Foto Gerben Morsink met Navarone Z © www.fototrailer.nl

Meer Springen

GEESTEREN - Voor de Longines FEI Nations Cup f the Netherlands, aanstaande zondag in Geesteren, heeft bondscoach Rob Ehrens zijn team bekend gemaakt... (17-06-2019)
SOPOT – De springruiters van TeamNL met daarin Willem Greve, zijn na een superieure foutloze eerste manche uiteindelijke op de vijfde plaats... (16-06-2019)
GEESTEREN – Het Erve Maathuis is volgende week zondag (23 juni) het decor van het afscheid van Glock’s London (v. Nabab de Reve x Chin Chin).   (14-06-2019)
DENEKAMP - Na een spannende barrage met zes combinaties mocht Maikel Vaanholt zich laten huldigen als winnaar van de klasse ZZ tijdens Euregio... (10-06-2019)
HAAKSBERGEN – Emiel Richter was zondag tijdens de Haaksbergse Paardendagen veel te snel voor de concurrentie in de klasse Z. Met Sundance (v. Padinus... (10-06-2019)
WIESBADEN - Lucas Porter tekende maandag voor een knappe prestatie met zijn derde plaats in de Grote Prijs van het CSI4 in Wiesbaden over 1,60 meter. (10-06-2019)
WIESBADEN -  Jeroen Dubbeldam maakte zondag indruk met zijn nieuwe troef, de elfjarige vosruin Donjo (v. VDL Zirocco Blue). De Weerseloër bleef ook... (10-06-2019)
WIESBADEN -  Jeroen Dubbeldam maakte zondag indruk met zijn nieuwe troef, de elfjarige vosruin Donjo (v. VDL Zirocco Blue). De Weerseloër bleef ook... (10-06-2019)
WIERDEN – Manege De Vossenbos is vertrouwde grond voor Willem Greve. De Markeloër boekte er diverse keren succes. Zaterdag stond hij opnieuw vooraan... (08-06-2019)
WIERDEN – Voordat de Grote Prijs van Wierden om de Roelofsen Horse Trucks Prijs zijn beslag kreeg, boekten Conor Drain en Steven Veldhuis op de... (08-06-2019)
WIERDEN – Bart Haselbekke bleek ook op de derde dag van Outdoor Wierden niet te kloppen met zijn elf jaar oude bruine ruin Dorus (v,. Sam R x... (07-06-2019)
WIERDEN – Remco Been kwam vrijdag in zijn eigen woonplaats iets meer dan een seconde te laat door de finish om de zege te kunnen opeisen in het... (07-06-2019)
WIERDEN – Steven Veldhuis was donderdag onbetwist de sterkste deelnemer in de rubriek voor jonge paarden om de Scherphof Prijs tijdens Outdoor... (06-06-2019)
WIERDEN - Bart Haselbekke voelt zich thuis in zijn eigen woonplaats en heeft tijdens Outdoor Wierden de smaak te pakken. Donderdagochtend won hij al... (06-06-2019)
WIERDEN - Outdoor Wierden is van start gegaan en de beste Nederlandse amazone in de hoogste rubriek over 1,40 meter was woensdag Chantal Regter. (05-06-2019)
WIERDEN - Thijmen Vos beleefde een prima slotdag van het Dutch Youngster Festival in Wierden. De zoon van Robert en kleinzoon van Marinus Vos legde... (02-06-2019)
WIERDEN – Sven Peters kwam vrijdag net te kort voor de zege in de Grote Prijs van Wierden voor young riders. De Enschedeër was een van de twee... (01-06-2019)
WIERDEN – De junioren met Elike Morsink (zilver) en de ponyruiters met Mart IJland (brons) haalden donderdag het podium tijdens de landenwedstrijden... (30-05-2019)
WIERDEN - Het Dutch Youngster Festival in Wierden, het internationaal springconcours voor jeugdruiters, het draait op volle toeren. De eerste... (30-05-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve opgenomen in de nationale springploeg, die Nederland in het weekend van 13 tot en met 16 juni... (28-05-2019)