IN TWEEDE KWALIFICATIE GP EN RANKINGPROEF BIJ JUMPING SCHRÖDER

Gerben Morsink een klasse apart

TUBBERGEN – Gerben Morsink toonde zich vrijdag een klasse apart in de barrage van de strijd om de Nijwa Prijs tijdens Jumping Schröder Tubbergen. De Enschedeër was in de slotfase van de barrage van de rubriek over 1,45 meter, die als tweede kwalificatie gold voor de Grote Prijs van zondag, veel sneller dan zijn veertien concurrenten.
 

Met zijn tienjarige topper Navorone Z (Nabab de Reve) stoof Morsink liefst 2,26 seconde sneller over het parcours dan nummer twee Dennis van den Brink op de bruine ruin Frasier. Nummer drie Sophie Hinners moest met Vittorio 8 bijna drie volle tellen prijsgeven op de ontketende winnaar en zijn tienjarige zwartbruine hengst. Mareille van Geel-Schröder tekende met de bruine ruin Flying Echo voor de zesde plek, direct gevolgd door Sjaak Sleiderink met de vosruin Ivan R op de zevende positie. Ben Schroder completeerde de top tien met de schimmelhengst Grodino.

Niks geks gedaan
“Eigenlijk heb ik niks geks gedaan”, vond een zeer tevreden Gerben Morsink na de prijsuitreiking. “Ik  hoefde alleen maar te sturen. In het hele basisparcours liep hij al voor een tien en ook in de barrage hoefde ik niets te corrigeren. Ik wilde wel voorwaarts, maar ook met controle en het liep heel makkelijk. Daar doe je het voor. De hoogte is voor Navarone geen enkel probleem, hij is het natuurlijk nog wel hoger gewend. Maar over de manier waarop het ging ben ik echt super tevreden. Zeker, omdat er veel kennissen langs de ring stonden en het hier gewoon ook een super mooie wedstrijd is. Alles is geweldig voor elkaar.”

De fraaie zege, goed voor 6.250 euro, betekende voor Gerben Morsink meteen een beetje een goedmakertje voor zijn ondanks zijn keurige zesde plek toch wat teleurstellend afgelopen NK. “Zo voelde dat inderdaad wel. Vorig jaar was ik nog tweede. Nu sprong Navarone beter dan toen, maar eindigden we een stuk lager. Dat was niet leuk. Maar dit geeft toch weer veel voldoening. Een mooie opsteker richting de drie ster van Eindhoven volgende week en als voorbereiding op het CSI Twente in Geesteren.”

Om zich meteen maar als een soort ambassadeur van het evenement bij de BWG Stables op te stellen. “Niet omdat ik gewonnen heb hoor, maar dit was vandaag prachtige sport. Ik hoop dat er zondag bij de Grote Prijs veel mensen komen en dat die ook zo zullen genieten.”

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Foto Gerben Morsink met Navarone Z © www.fototrailer.nl

Meer Springen

ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)
SAASVELD – Aileen  Menneken en Nuri Dijks waren woensdag het meest succesvol in de zwaarste klassen tijdens de meest recente midweekse aflevering van... (28-02-2020)
WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)
AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van... (02-02-2020)