IN TWEEDE KWALIFICATIE GP EN RANKINGPROEF BIJ JUMPING SCHRÖDER

Gerben Morsink een klasse apart

TUBBERGEN – Gerben Morsink toonde zich vrijdag een klasse apart in de barrage van de strijd om de Nijwa Prijs tijdens Jumping Schröder Tubbergen. De Enschedeër was in de slotfase van de barrage van de rubriek over 1,45 meter, die als tweede kwalificatie gold voor de Grote Prijs van zondag, veel sneller dan zijn veertien concurrenten.
 

Met zijn tienjarige topper Navorone Z (Nabab de Reve) stoof Morsink liefst 2,26 seconde sneller over het parcours dan nummer twee Dennis van den Brink op de bruine ruin Frasier. Nummer drie Sophie Hinners moest met Vittorio 8 bijna drie volle tellen prijsgeven op de ontketende winnaar en zijn tienjarige zwartbruine hengst. Mareille van Geel-Schröder tekende met de bruine ruin Flying Echo voor de zesde plek, direct gevolgd door Sjaak Sleiderink met de vosruin Ivan R op de zevende positie. Ben Schroder completeerde de top tien met de schimmelhengst Grodino.

Niks geks gedaan
“Eigenlijk heb ik niks geks gedaan”, vond een zeer tevreden Gerben Morsink na de prijsuitreiking. “Ik  hoefde alleen maar te sturen. In het hele basisparcours liep hij al voor een tien en ook in de barrage hoefde ik niets te corrigeren. Ik wilde wel voorwaarts, maar ook met controle en het liep heel makkelijk. Daar doe je het voor. De hoogte is voor Navarone geen enkel probleem, hij is het natuurlijk nog wel hoger gewend. Maar over de manier waarop het ging ben ik echt super tevreden. Zeker, omdat er veel kennissen langs de ring stonden en het hier gewoon ook een super mooie wedstrijd is. Alles is geweldig voor elkaar.”

De fraaie zege, goed voor 6.250 euro, betekende voor Gerben Morsink meteen een beetje een goedmakertje voor zijn ondanks zijn keurige zesde plek toch wat teleurstellend afgelopen NK. “Zo voelde dat inderdaad wel. Vorig jaar was ik nog tweede. Nu sprong Navarone beter dan toen, maar eindigden we een stuk lager. Dat was niet leuk. Maar dit geeft toch weer veel voldoening. Een mooie opsteker richting de drie ster van Eindhoven volgende week en als voorbereiding op het CSI Twente in Geesteren.”

Om zich meteen maar als een soort ambassadeur van het evenement bij de BWG Stables op te stellen. “Niet omdat ik gewonnen heb hoor, maar dit was vandaag prachtige sport. Ik hoop dat er zondag bij de Grote Prijs veel mensen komen en dat die ook zo zullen genieten.”

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Foto Gerben Morsink met Navarone Z © www.fototrailer.nl

Meer Springen

DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)
STRZEGOM - De Nederlandse equipe bij de ponyruiters, met een sterke Mart IJland, eindigde vrijdag als vijfde in de landenwedstrijd van het Europees... (16-08-2019)
ERMELO – Willem Greve heeft donderdag de Blom Cup voor zevenjarige paarden gewonnen met Higway TN.   (16-08-2019)
TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie... (13-08-2019)
DUBLIN – Gerco Schröder sloot zondag het CHIO Dublin af met een keurige zesde plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. (12-08-2019)
TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de... (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink kende zondag een prima afsluiting van het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
DUBLIN – De springruiters van Oranje ontbreken in de finale van de strijd om de Longines Nations Cup. (09-08-2019)
TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren. (07-08-2019)
OMMEN – Met een zevende plaats voor Gerben Morsink en een negende voor zijn nicht Veronique mocht de familie Morsink zondag van een geslaagde Grote... (04-08-2019)
OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3... (03-08-2019)
OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines... (02-08-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin. (02-08-2019)
OMMEN – Josta van Straaten reed zaterdag met haar twaalfjarige bruine merrie Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze) naar een fraaie overwinning in de... (02-08-2019)
OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen. (01-08-2019)
OMMEN –Een dag nadat Job Rothstegge in Heeten met Ivar KV kampioen van de Regio Overijssel werd in de klasse M, stond de combinatie alweer vooraan... (31-07-2019)
HEETEN – Steven Veldhuis toonde zich maandagavond superieur in de strijd om de springtitel van de Regio Overijssel. Met de achtjarige merrie Gammon... (30-07-2019)
HEETEN – De uitgestelde strijd om de regiotitel van Overijssel in de klasse Z kreeg maandagavond een ontknoping, waarbij éénhonderdste seconde... (29-07-2019)
HEETEN – Job en Ties Rothstegge uit Weerselo maakten er maandag in de klasse M van de strijd om de regiotitel springen in een mooi familiefeestje.... (29-07-2019)