IN KLASSEN ZZ EN Z BIJ MIDWEEKS SPRINGEN IN ANKERHAL SAASVELD

Geerink en Buitenhuis heersen bij SAS

SAASVELD – Sander Geerink (op archieffoto) en Frank Buitenhuis schreven woensdag tijdens SAS Saasveld de rubrieken in de hoogste klassen op hun naam. Geerink won de klasse ZZ met Iglesias DV, Buitenhuis was de sterkste in de klasse Z met I’m Special Easy.

Beiden rekenden in hun rubriek gedecideerd af met de enige concurrent die net als de winnaar foutloos bleef. Geerink hield Henri Stegeman met Icarius Eickenrode royaal achter zich. Wesley Mulder, met Catoccini WM wel vierhonderdste seconde sneller door de finish dan Sander Geerink, moest genoegen nemen met de derde plek.

Buitenhuis reed meer dan zeven volle tellen weg bij naaste belager Vincent Geerink met Ilot-Blue van Wegen. Melvin Greveling noteerde met Noukie twee strafpunten wegens het overschrijden van de toegestane tijd. De vierfouters Enola Mulder met Ibiza van het Drienerwolde en Sander Geerink met Iglesias DV, werden vierde en vijfde.

Hagenvoort en Mulder
’s Middags, met minder deelname, eiste Chris Hagenvoort met Gratia Utopia de zege voor zich op in de klasse Z en won Wesley Mulder met My Lady Carthago de klasse ZZ.

BasHaarhuis ging ’s middags aan de haal met de winst in de klasse M. Met Jaquar troefde hij ook Oona Huhdanperä met Boyco en Gerbert te Koppele met iChamp af. ’s Avonds was Noa Drogt de beste met Latitia.

Lars Schröder besliste de eerste proef voor de klasse L in zijn voordeel met Waterloo. Carolien Teggeler qwerd tweede met Ayuno en Bas Haarhuis derde met Haichico da Undra. ’s Avonds vormden Janike Lammers met A Lucky Girl, Noa Drogt met Latitia en Donny van der Veen met Cava in dezer volgorde de eerste drie.

Als een vorstin
Carolien Teggeler heerste als een vorstin in de eerste rubriek van de klasse B op stijl. Met achtereenvolgens Axwell (79,5 punt), Kensington en Ayuno (beide 69,5 waarvan de laatste met een springfout) nam ze alle drie podiumplekken voor haar rekening.

In de avonduren scoorden Kim Loman met Meyboom’s Sirocco (85) en nummer twee Liz Meenhuis met Kriggy GHM (80) nog hoger en werd Lisa Spikkert met Cornelis WN (75) als derde in de uitlag genoteerd.

Meer Springen

AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)
AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van... (02-02-2020)
DEN BOSCH – Het werd een latertje, maar het was volop de moeite waard. Willem Greve schitterde donderdag tijdens de KWPN Stallion Show in de Grote... (31-01-2020)
DEN BOSCH – Een dag na zijn  succesvolle optreden tijdens Indoor Ambt Delden sloeg Steven Veldhuis alweer toe. De Haaksbergenaar sloot woensdag in... (30-01-2020)
SAASVELD – Na circa dertig jaar gebruik te hebben gemaakt van de accommodatie van het Twents Hippisch Centrum in Almelo verhuist het indoorconcours... (30-01-2020)
AMBT DELDEN – De eerste springdag van Indoor Ambt Delden draaide woensdag uit op een ware show van het duo Veldhuis en Veldhuis. Zoon Stef won de... (30-01-2020)
OUD OOTMARSUM - Na een succesvol seizoen onder Caroline Müller is hengstenhouderij De Wiemselbach nu mede-eigenaar geworden van de opvallende KWPN-... (28-01-2020)
AMSTERDAM - In de aanloop naar de Olympische- en Paralympische Spelen komende zomer in Tokio heeft de Stichting Nederlands Olympiade Paard vier... (27-01-2020)
KRONENBERG – Remco Been was zondag veruit de snelste deelnemer in de barrage van strijd om de Grote Prijs van De Peelbergen. Met zijn dertienjarige... (27-01-2020)
AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam legde zondag tijdens Jumping Amsterdam met Oak Grove’s Carlyle beslag op de zevende plaats in de wedstrijd voor de... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Elike Morsink boekte zaterdag in de Amsterdamse RAI een ‘koninklijke’ zege. Gadegeslagen door onder anderen Prinses Beatrix (op bovenste... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Gerco Schröder kende een prima eerste dag van het internationale springprogramma tijdens Jumping Amsterdam. De Tubbergenaar eindigde... (25-01-2020)
AMSTERDAM – Op de eerste dag van Jumping Amsterdam kwamen donderdag vier Twentse deelnemers in actie. Van het kwartet bracht Manon Damhuis het er het... (23-01-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder eindigde zondag als vierde in de Grote Prijs tijdens het CSI2 De Peelbergen. Met Glock’s Dobelensky (v. Cornet Obolensky... (19-01-2020)