NEDERLAND OOK NA TWEEDE DAG NEGENDE IN LANDENWEDSTRIJD EK ROTTERDAM

Geen progressie bij springruiters

ROTTERDAM - De springruiters van TeamNL zijn er op de tweede dag van de landenwedstrijd op het EK in Rotterdam niet in geslaagd te klimmen in het klassement.

Na de eerste dag stond de formatie van bondscoach Rob Ehrens op de negende plaats en daar staat ze nog steeds.

Na de eerste dag sprak Rob Ehrens de hoop uit om de komende dagen meerdere foutloze omlopen te mogen noteren van zijn combinaties, maar dat zat er ook donderdag niet in. Frank Schuttert en Marc Houtzager lieten beiden één springfout noteren. Doron Kuipers en Maikel van der Vleuten lieten allebei drie keer een balk vallen. In het landenklassement doen de buurlanden het uitstekend. België gaat aan de leiding, Duitsland staat op de tweede plaats, Groot-Brittannië derde.

Voor de toekomst
Frank Schuttert: “Mijn paard raakte die hindernis maar heel licht, maar dat is genoeg om een plank te laten vallen. De manier waarop Lyonel D de rest van het parcours sprong, geeft heel veel vertrouwen. Het is een heel mooi gebouwd, maar lang parcours met diverse lijntjes waarin je echt een keuze moet maken. Ook naar het einde toe bleef mijn paard met heel veel kracht springen. Dat is iets waar we in de toekomst mee verder kunnen. Morgen al, maar zeker ook volgend jaar.”

Doron Kuipers kwam zeer teleurgesteld uit de ring. “Het is enorm balen, Charley voelde vooraf heel goed aan. Ik kan het ook niet goed verklaren, maar hier word ik niet vrolijk van. Toen ik het parcours liep dacht ik dat deze proef hem wel zou liggen. De lijnen stonden zo dat ik eigenlijk mooi gesloten door het parcours kon rijden. Drie fouten ben ik echt niet van hem gewend. Ik zal er alles aan doen om morgen een betere ronde af te leveren.”

Bijna gelukt
Marc Houtzager (foto) kwam als derde teamruiter de piste in. “Ik wist alleen dat Frank één springfout had, maar je rijdt toch je eigen rit en probeert gewoon altijd foutloos te blijven. Dat is bijna gelukt”. De fout die Calimero maakte verklaart Houtzager als volgt: “Misschien zat ik voor de hindernis waar we de balk op kregen net iets te veel terug met mijn bovenlichaam, maar verder sprong hij voor een tien vond ik.“

Maikel van de Vleuten betrad net als gisteren de piste als laatste voor TeamNL. “Ik had teveel spanning bij mijn paard vandaag. Ze was te gretig waardoor ik teveel te regelen had onderweg en onvoldoende aan het rijden kwam. Het ene concours is ze iets relaxter dan het andere. Hopelijk is morgen de druk er iets af en is ze iets rustiger nu ze al twee parcoursen gelopen heeft. We gaan het zeker nog een dag proberen.” (Bron KNHS)

Landenklassement EK Springen
1. België 11,07
2. Duitsland 12,22
3. Groot-Brittannië 13,41
9. Nederland  33,90

Individuele klassement
1. Ben Maher (Eng) - Explosion W 0,62 punt.
2. Steve Guerdat (Zwi) - Albfuehren’s Bianca 1,31
3. Alexis Deroubaix (Fra) - Timon d'Aure 1,40
16. Marc Houtzager - Sterrehof's Calimero 7,20
23. Frank Schuttert (- Lyonel D 9,31
46. Maikel van der Vleuten - Dana Blue 17,65
47. Doron Kuipers – Charley - totaal 18,39

Meer Springen

LANAKEN – Willem Greve belandde zondag in de finale van de strijd om het WK voor jonge paarden net naast het podium met zijn vijfjarige bruine hengst... (22-09-2019)
LANAKEN – In de strijd om het WK voor jonge paarden hielden Willem Greve en Gerben Morsink beiden donderdag en vrijdag met twee troeven de lei schoon... (20-09-2019)
VRAGENDER - Remco Been sloot met Balou van het Molenhof Z het laatste outdoorconcours van Paardensportcentrum Lichtenvoorde van 2019 zaterdagavond af... (16-09-2019)
AMBT DELDEN – Melissa Maatkamp was vrijdag de baas in de klasse Z/ZZ tijdens het concours van De Zeven Buurtschappen in Ambt-Delden. Met haar... (14-09-2019)
PADERBORN – Willem Greve bleef vrijdag slechts iets meer dan een seconde verwijderd van een fraaie zege in de rubriek over 1,50 meter op tijd tijdens... (13-09-2019)
CALGARY – Willem Greve en Frank Schuttert nestelden zich zondag in Calgary knap in de top tien van de Grote Prijs bij het prestigieuze CSI5 van... (08-09-2019)
HAAKSBERGEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) was woensdag overdag onbetwist de meest succesvolle ruiter tijdens het Rapide springen in Haaksbergen... (06-09-2019)
ERMELO– Nederland heeft alsnog een uitnodiging ontvangen voor de prestigieuze finale van de strijd om de Longines FEI Nations Cup finale in Barcelona... (05-09-2019)
VALENCE – De broers Lucas en Wilton Porter hebben de smaak te pakken. Beiden deden het zondag uitstekend in de Grote Prijs van het CSI4 in het Zuid-... (02-09-2019)
LASTRUP – Gerco Schröder bewaarde het beste voor het laatst tijdens het CSI2 Klein Roscharden in het Duitse Lastrup. Met zijn vijftien jaar oude... (01-09-2019)
LANGEVEEN – Conor Drain verzorgde een ware onemanshow tijdens het concours hippique van de Molenruiters uit Langeveen. De Ier won drie keer op rij,... (01-09-2019)
ERMELO – Steven Veldhuis veroverde zaterdag in Ermelo op fraaie wijze twee keer goud tijdens de strijd om de springtitels van de KNHS in Ermelo. (31-08-2019)
OPGLABBEEK – Willem Greve was zaterdag dicht bij de zege in de rankingproef over 1,45 meter tijdens het CSI in het Belgische Opglabbeek. (31-08-2019)
ERMELO – In de strijd om het goud in de klasse B voor C-pony’s kon Lotte Paus (foto) vrijdag rekenen op de liefst 27-jarige ‘familiepony’ Sundance.... (30-08-2019)
LANGEVEEN – Hessel Hoekstra (foto) begon vrijdag met een zege en een derde plaats uitstekend aan het concours hippique van de Molenruiters uit... (30-08-2019)
ERMELO – Liz Meenhuis keerde zaterdag na de Hippiade in Ermelo met zilver en brons terug in Rossum. (26-08-2019)
ROTTERDAM  - Voor Frank Schuttert is het EK al na de eerste manche van de finale voorbij. (25-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL moesten tijdens het EK in Rotterdam genoegen nemen met de achtste positie. (23-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL zijn het EK in eigen land niet overtuigend begonnen. Het team staat na het eerste jachtparcours negende. (21-08-2019)
WIERDEN – Sander Geerink bezette woensdag vier keer een ‘podiumplek’ tijdens de laatste aflevering uit de reeks van zes wedstrijden in het kader van... (21-08-2019)