AMBER VAN MARLE VIERDE BIJ JUNIOREN, VERONIQUE MORSINK VIJFDE YOUNG RIDER

Geen medailles Twentse jeugd bij NK

MIERLO – De Twentse deelnemers zijn  er bij het NK voor de jeugd niet in geslaagd een medaille te veroveren. Amber van Marle kwam daar het dichtst bij, maar moest na drie foutloze rondjes bij de children genoegen nemen met de vierde plek omdat ze in de tweede manche van de finale tien strafpunten opliep.

Een medaille leek voor het grijpen voor de amazone uit Ambt-Delden nadat ze met haar tienjarige schimmelhengst El Clarimo (v. C;arimo ASK) als foutloze nummer drie aan de slotdag begon. Maar in de laatste rit moest ze alsnog genoegen nemen met een plek buiten het podium. Thijmen Vos eindigde met zijn tienjarige donkerbruine ruin Theo 149 (v. Talkative) als achtste.
Emma Bocken pakte het goud met Dagma, het zilver was voor Hilde Veenstra met After Pleasure Toltien en het brons ging naar Jorinde Dolfijn met Ferrand.

Veronique Morsink legde bij de young riders beslag op de vijfde plaats. Met haar tienjarige bruine ruin Entrepreneur (v. Clinton) verspeelde ze met zes en vijf strafpunten in de slotmanches haar kansen op eremetaal. Lars Kersten liet zich met H-Cassino huldigen tot nieuwe kampioen, gevolgd door Mel Thijssen met Cartolana en Bas Moerings met Fosther.
 
Ook Elike Morsink strandde in het zicht van de haven. Met de elf jaar oude bruine merrie Dakina II (v. Indoctro) moest ze uiteindelijk genoegen nemen met de achtste positie in het voor haar goed begonnen NK bij de junioren. In deze categorie gingen de medailles naar achtereenvolgens Elize van de Mheen met Ferdinand, Gerrit Veenstra met Loridon van T & L en Philippe Houtackers met Concano.

Josta van Straaten
Josta van Straaten (hiernaast) eindigde als negende met haar twaalf jaar oude bruine merrie Ciao Bella-S (v. Triomphe de Muze), Stijn Roelink werd twaalfde met zijn negenjarige vosruin Souplesse (v. Carthono Z).  

Josta van Straaten reed een prima wedstrijd in de Grote Prijs van Mierlo, die eveneens op het hoofdterrein werd afgewerkt. Ze bleef met Dior (v. Flipper d’Elle) foutloos in het basisparcours, maar overschreed licht de toegestane tijd. Ze miste daardoor net de barrage, waarin acht kandidaten om de zege streden. Rob Heyligers won met FFw88MB, de amazone uit Den Ham werd negende.

Foto's Amber van Marle (boven) en Josta van Straaten © www.fototrailer.nl

Meer Springen

WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)
AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van... (02-02-2020)
DEN BOSCH – Het werd een latertje, maar het was volop de moeite waard. Willem Greve schitterde donderdag tijdens de KWPN Stallion Show in de Grote... (31-01-2020)
DEN BOSCH – Een dag na zijn  succesvolle optreden tijdens Indoor Ambt Delden sloeg Steven Veldhuis alweer toe. De Haaksbergenaar sloot woensdag in... (30-01-2020)
SAASVELD – Na circa dertig jaar gebruik te hebben gemaakt van de accommodatie van het Twents Hippisch Centrum in Almelo verhuist het indoorconcours... (30-01-2020)
AMBT DELDEN – De eerste springdag van Indoor Ambt Delden draaide woensdag uit op een ware show van het duo Veldhuis en Veldhuis. Zoon Stef won de... (30-01-2020)
OUD OOTMARSUM - Na een succesvol seizoen onder Caroline Müller is hengstenhouderij De Wiemselbach nu mede-eigenaar geworden van de opvallende KWPN-... (28-01-2020)
AMSTERDAM - In de aanloop naar de Olympische- en Paralympische Spelen komende zomer in Tokio heeft de Stichting Nederlands Olympiade Paard vier... (27-01-2020)
KRONENBERG – Remco Been was zondag veruit de snelste deelnemer in de barrage van strijd om de Grote Prijs van De Peelbergen. Met zijn dertienjarige... (27-01-2020)
AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam legde zondag tijdens Jumping Amsterdam met Oak Grove’s Carlyle beslag op de zevende plaats in de wedstrijd voor de... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Elike Morsink boekte zaterdag in de Amsterdamse RAI een ‘koninklijke’ zege. Gadegeslagen door onder anderen Prinses Beatrix (op bovenste... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Gerco Schröder kende een prima eerste dag van het internationale springprogramma tijdens Jumping Amsterdam. De Tubbergenaar eindigde... (25-01-2020)
AMSTERDAM – Op de eerste dag van Jumping Amsterdam kwamen donderdag vier Twentse deelnemers in actie. Van het kwartet bracht Manon Damhuis het er het... (23-01-2020)