AMBER VAN MARLE VIERDE BIJ JUNIOREN, VERONIQUE MORSINK VIJFDE YOUNG RIDER

Geen medailles Twentse jeugd bij NK

MIERLO – De Twentse deelnemers zijn  er bij het NK voor de jeugd niet in geslaagd een medaille te veroveren. Amber van Marle kwam daar het dichtst bij, maar moest na drie foutloze rondjes bij de children genoegen nemen met de vierde plek omdat ze in de tweede manche van de finale tien strafpunten opliep.

Een medaille leek voor het grijpen voor de amazone uit Ambt-Delden nadat ze met haar tienjarige schimmelhengst El Clarimo (v. C;arimo ASK) als foutloze nummer drie aan de slotdag begon. Maar in de laatste rit moest ze alsnog genoegen nemen met een plek buiten het podium. Thijmen Vos eindigde met zijn tienjarige donkerbruine ruin Theo 149 (v. Talkative) als achtste.
Emma Bocken pakte het goud met Dagma, het zilver was voor Hilde Veenstra met After Pleasure Toltien en het brons ging naar Jorinde Dolfijn met Ferrand.

Veronique Morsink legde bij de young riders beslag op de vijfde plaats. Met haar tienjarige bruine ruin Entrepreneur (v. Clinton) verspeelde ze met zes en vijf strafpunten in de slotmanches haar kansen op eremetaal. Lars Kersten liet zich met H-Cassino huldigen tot nieuwe kampioen, gevolgd door Mel Thijssen met Cartolana en Bas Moerings met Fosther.
 
Ook Elike Morsink strandde in het zicht van de haven. Met de elf jaar oude bruine merrie Dakina II (v. Indoctro) moest ze uiteindelijk genoegen nemen met de achtste positie in het voor haar goed begonnen NK bij de junioren. In deze categorie gingen de medailles naar achtereenvolgens Elize van de Mheen met Ferdinand, Gerrit Veenstra met Loridon van T & L en Philippe Houtackers met Concano.

Josta van Straaten
Josta van Straaten (hiernaast) eindigde als negende met haar twaalf jaar oude bruine merrie Ciao Bella-S (v. Triomphe de Muze), Stijn Roelink werd twaalfde met zijn negenjarige vosruin Souplesse (v. Carthono Z).  

Josta van Straaten reed een prima wedstrijd in de Grote Prijs van Mierlo, die eveneens op het hoofdterrein werd afgewerkt. Ze bleef met Dior (v. Flipper d’Elle) foutloos in het basisparcours, maar overschreed licht de toegestane tijd. Ze miste daardoor net de barrage, waarin acht kandidaten om de zege streden. Rob Heyligers won met FFw88MB, de amazone uit Den Ham werd negende.

Foto's Amber van Marle (boven) en Josta van Straaten © www.fototrailer.nl

Meer Springen

FALSTERBO (KNHS) - De Nederlandse springruiters van TeamNL zijn er niet in geslaagd om net als de afgelopen twee jaar de Nations Cup van Falsterbo te... (14-07-2019)
VEENINGEN – De zevende positie na de landenwedstrijd van vrijdag leek perspectief te bieden voor Veronique Morsink, maar op de slotdag van het EK... (14-07-2019)
VEENINGEN – In navolging van de children veroverde Veronique Morsink vrijdag samen met Lars Kersten, Bas Moerings, Tom Schellekens en Rowen van de... (13-07-2019)
VEENINGEN – Thijmen Vos is met de Nederlandse equipe Europees kampioen bij de children geworden. In Veeningen klopte Oranje het na twee manches... (11-07-2019)
GEESTEREN – Pia-Luise Aufrecht (bovenste foto) was donderdag prima op dreef tijdens Jumping Twente. Op het Erve Maathuis won ze de klasse ZZ met... (11-07-2019)
VEENINGEN – Veronique en Elike Morsink zijn het EK voor de jeugd uitstekend begonnen. De twee zussen uit De Lutte bleven allebei foutloos op de... (10-07-2019)
ENSCHEDE - Jeroen Dubbeldam is op 29 oktober te gast in het Twents theatercollege. Presentator en interviewer Eddy van der Ley neemt de ‘Cruijff van... (09-07-2019)
ARNHEM - Er zijn niet veel Grote Prijzen in de paardensport die door Japanners gewonnen worden. Maar tijdens Outdoor Gelderland werd het land met de... (07-07-2019)
ALMELO – Met zijn fraaie vierde zege in de derby van de Almelose Ruiterdagen completeerde Pim Mulder zondag zijn trilogie. Ook de beide dagen ervoor... (07-07-2019)
ALMELO - Een dag na zijn fraaie zege over 1,40 meter sloeg Pim Mulder opnieuw toe tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Freedom Again voorkwam hij een... (07-07-2019)
ALMELO - Bas van der Aa (op archieffoto) liet zich vrijdag nadrukkelijk zien tijdens de Almelose Ruiterdagen. De Albergenaar won een rubriek, werd... (06-07-2019)
RIJSSEN - Britt ter Harmsel (16) groeide afgelopen weekend uit tot dé uitblinker tijdens de kampioenschappen springen van Kring Reggedal. Op de haar... (01-07-2019)
GEESTEREN – Linda Klaassen (foto) mag zich een jaar lang kampioene springen in de klasse Z/ZZ van Kring Twente noemen. (30-06-2019)
ALMELO - Zo’n 2250 pony- en paardenruiters Almelo bevolken vanaf vrijdag tien dagen lang weer het Twents Hippisch Centrum om deel te nemen aan de... (28-06-2019)
GEESTEREN - Voor de Longines FEI Nations Cup f the Netherlands, aanstaande zondag in Geesteren, heeft bondscoach Rob Ehrens zijn team bekend gemaakt... (17-06-2019)
SOPOT – De springruiters van TeamNL met daarin Willem Greve, zijn na een superieure foutloze eerste manche uiteindelijke op de vijfde plaats... (16-06-2019)
GEESTEREN – Het Erve Maathuis is volgende week zondag (23 juni) het decor van het afscheid van Glock’s London (v. Nabab de Reve x Chin Chin).   (14-06-2019)
DENEKAMP - Na een spannende barrage met zes combinaties mocht Maikel Vaanholt zich laten huldigen als winnaar van de klasse ZZ tijdens Euregio... (10-06-2019)
HAAKSBERGEN – Emiel Richter was zondag tijdens de Haaksbergse Paardendagen veel te snel voor de concurrentie in de klasse Z. Met Sundance (v. Padinus... (10-06-2019)
WIESBADEN - Lucas Porter tekende maandag voor een knappe prestatie met zijn derde plaats in de Grote Prijs van het CSI4 in Wiesbaden over 1,60 meter. (10-06-2019)