AMBER VAN MARLE VIERDE BIJ JUNIOREN, VERONIQUE MORSINK VIJFDE YOUNG RIDER

Geen medailles Twentse jeugd bij NK

MIERLO – De Twentse deelnemers zijn  er bij het NK voor de jeugd niet in geslaagd een medaille te veroveren. Amber van Marle kwam daar het dichtst bij, maar moest na drie foutloze rondjes bij de children genoegen nemen met de vierde plek omdat ze in de tweede manche van de finale tien strafpunten opliep.

Een medaille leek voor het grijpen voor de amazone uit Ambt-Delden nadat ze met haar tienjarige schimmelhengst El Clarimo (v. C;arimo ASK) als foutloze nummer drie aan de slotdag begon. Maar in de laatste rit moest ze alsnog genoegen nemen met een plek buiten het podium. Thijmen Vos eindigde met zijn tienjarige donkerbruine ruin Theo 149 (v. Talkative) als achtste.
Emma Bocken pakte het goud met Dagma, het zilver was voor Hilde Veenstra met After Pleasure Toltien en het brons ging naar Jorinde Dolfijn met Ferrand.

Veronique Morsink legde bij de young riders beslag op de vijfde plaats. Met haar tienjarige bruine ruin Entrepreneur (v. Clinton) verspeelde ze met zes en vijf strafpunten in de slotmanches haar kansen op eremetaal. Lars Kersten liet zich met H-Cassino huldigen tot nieuwe kampioen, gevolgd door Mel Thijssen met Cartolana en Bas Moerings met Fosther.
 
Ook Elike Morsink strandde in het zicht van de haven. Met de elf jaar oude bruine merrie Dakina II (v. Indoctro) moest ze uiteindelijk genoegen nemen met de achtste positie in het voor haar goed begonnen NK bij de junioren. In deze categorie gingen de medailles naar achtereenvolgens Elize van de Mheen met Ferdinand, Gerrit Veenstra met Loridon van T & L en Philippe Houtackers met Concano.

Josta van Straaten
Josta van Straaten (hiernaast) eindigde als negende met haar twaalf jaar oude bruine merrie Ciao Bella-S (v. Triomphe de Muze), Stijn Roelink werd twaalfde met zijn negenjarige vosruin Souplesse (v. Carthono Z).  

Josta van Straaten reed een prima wedstrijd in de Grote Prijs van Mierlo, die eveneens op het hoofdterrein werd afgewerkt. Ze bleef met Dior (v. Flipper d’Elle) foutloos in het basisparcours, maar overschreed licht de toegestane tijd. Ze miste daardoor net de barrage, waarin acht kandidaten om de zege streden. Rob Heyligers won met FFw88MB, de amazone uit Den Ham werd negende.

Foto's Amber van Marle (boven) en Josta van Straaten © www.fototrailer.nl

Meer Springen

TUBBERGEN – Twaalf concurrenten in de barrage om de Huiskes Kokkeler Grote Prijs van Tubbergen hadden zondagmiddag geen antwoord op de snelheid,... (26-05-2019)
TUBBERGEN – Jan Schuttert was zaterdagavond de laatste starter in de barrage en uiteindelijk nog de enige die Wout-Jan van der Schans met zijn bruine... (25-05-2019)
TUBBERGEN – Gerben Morsink toonde zich vrijdag een klasse apart in de barrage van de strijd om de Nijwa Prijs tijdens Jumping Schröder Tubbergen. De... (24-05-2019)
TUBBERGEN – De paardensport is een wereld vol uitersten. Vraag maar aan Madée Schuttenbeld. Tijdens Jumping Schröder reed ze op de openingsdag met... (24-05-2019)
TUBBERGEN – Op eigen grond was Gerco Schröder goed voor een derde plek in de toprubriek van donderdag om de Roelofsen Horse Trucks Prijs over 1,40... (23-05-2019)
TUBBERGEN – Met de rubriek om de Stal De Sjiem prijs, een wedstrijd over twee fasen voor de Big Tour van het CSI1 is donderdagochtend de zesde editie... (23-05-2019)
MADRID/HANNOVER – Frank Schuttert imponeerde zondag tijdens de Grote Prijs van Madrid in de Global Champions Tour. De Ommenaar in dienst van Jos... (19-05-2019)
TEL AVIV – Jeroen Dubbeldam (foto) en Hans Horn moeten de Israëlische springruiters helpen een plekje af te dwingen bij de Olympische Spelen van... (07-05-2019)
GEESTEREN – Mareille van Geel-Schröder toonde zich zaterdag superieur in de hoofdrubriek van Hippisch Geesteren. De oud-Lattropse reed over 1,40... (05-05-2019)
GEESTEREN – Sanne Dokman verschalkte vrijdag de complete concurrentie in de klasse Z/ZZ tijdens Hippisch Geesteren. Met Evita reed de jonge amazone... (04-05-2019)
GEESTEREN - Bas van der Aa nam donderdag tijdens de eerste springdag van Hippisch Geesteren twee zeges voor zijn rekening. De Albergenaar won met... (03-05-2019)
MIERLO – Niet Gerben Morsink of Frank Schuttert, maar Jeroen Dubbeldam was zondag de beste regionale vertegenwoordiger in de eindstand van de strijd... (28-04-2019)
WIERDEN – Steven Veldhuis heerste vrijdag als een vorst tijdens het concours hippique van De Eschruiters in Wierden. Op het terrein van De Vossenbos... (27-04-2019)
MIERLO – Regerend titelhouder Frank Schuttert voerde vrijdag bij het NK springen de druk op leider Gerben Morsink flink op. Maar direct na hem bleek... (26-04-2019)
MIERLO – Gerben Morsink is net als vorig jaar het nationaal kampioenschap springen in Mierlo uitstekend begonnen. De tegenwoordig in Enschedese... (25-04-2019)
GORLA MINORE – Mart IJland presteerde afgelopen weekend uitstekend in het Italiaanse Gorla Minore. Met de Nederlandse ponyruiters won de jonge ruiter... (23-04-2019)
WIERDEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) zegevierde dinsdag in twee rubrieken  tijdens de tweede editie van Eurojump 2019. Op de terreinen van... (17-04-2019)
GEESTEREN - Remco Been kan weer een overwinning in een Grote Prijs op zijn erelijst bijschrijven. De Wierdenaar zegevierde zondag op het Erve... (14-04-2019)
GEESTEREN – Pascalle Lienesch greep zaterdag overtuigend de overwinning bij de junioren tijdens het CH Albergen van Het Twentse Ros in Geesteren. Op... (14-04-2019)
ALBERGEN – Vasco Campana (foto) was vrijdag met twee zeges de meest succesvolle ruiter op het concours van Het Twentse Ros uit Albergen. Op het Erve... (13-04-2019)