OUD-WINNARES MILITARY BOEKELO-ENSCHEDE VERUIT SNELSTE IN HOOFDRUBRIEK CSI1

Geen maat op Stephanie Böhe

Stephanie Böhe op weg naar haar superieur zege. Foto © Ashley Claus

WIERDEN – Stephanie Böhe eiste zondagmiddag op indrukwekkende wijze de zege op in de strijd om de Nijhof Wassink Groep Grote Prijs  van CSI1 Outdoor Wierden. De 25-jarige amazone uit het nabij Riesenbeck gelegen Döhle legde als derde starter in de barrage met haar zevenjarige bruine merrie Granate P (v. Grey Top) een dusdanig hoog tempo aan de dag, dat alle pogingen van de nog volgende negen kandidaten voor de winst al bijna op voorhand tot mislukken gedoemd waren.

De Duitse is zeker in de regio Twente geen onbekende verschijning. Vier jaar geleden verraste ze vriend en vijand door met haar paard Haytom op pas 21-jarige leeftijd de Military Boekelo-Enschede op haar naam te schrijven. Een jaar eerder werd ze al Duits kampioen bij de zevenjarige eventingpaarden. Ze is een beetje een jongere uitgave van haar in hippische kringen wereldberoemde landgenoot Michael Jung. “Als ik ooit zo goed zou mogen worden als hij zou dat fantastisch zijn”, aldus de altijd goedlachse Böhe. “Maar net als hij ben ik wel in beide disciplines actief.”

Niet de minsten
Ze kreeg haar opleiding niet van de minsten. Zo werkte ze voor Sandra Auffahrt, die in 2014 zowel individueel als met het Duitse team wereldkampioene eventing werd. En vervolgens maakte ze de overstap naar Andreas Dibowski, de man die ze in 2016 in Boekelo naar de tweede plek verwees, maar die de Twentse military al wel in 2000 en 2011 twee keer als winnaar afsloot. “Hij was quasi mijn chef, zeg maar. Toen ik Boekelo won was ik echter al zelfstandig. In 2015 ben ik samen met mijn  vriend een eigen stal begonnen. We hebben twintig boxen en die zijn redelijk verdeeld over spring- en eventingpaarden.”

Het accent ligt daarbij meer op sportieve prestaties dan op de handel. “De paarden zijn vrijwel allemaal nog behoorlijk groen. Natuurlijk moeten ook wij er wel eens eentje verkopen, maar we willen geen doorgangshuis van de handel zijn. Haytom heeft bij de zevenjarigen de tweede ronde van het Duits kampioenschap in Eschweiler gewonnen en werd vierde in de finale. Hij is geniaal, heel voorzichtig en springt als een kat. Ik heb hem als vijfjarige gekregen en hij heeft al een keer aan het EK in Lanaken meegedaan.”
Ze is in eigen land lid van de nationale selectie eventing. “Nee, bij het springen ben ik nog niet zo ver. Dat is bij ons heel moeilijk te realiseren. Maar ik doe beide disciplines even graag. En je moet natuurlijk doelen blijven stellen.”

Conor Drain tweede
De Twentse Ier Conor Drain reed met zijn zevenjarige bruine ruin Inspiration (v. Biscayo) naar de tweede plek, op 3,42 seconde van Stephanie Böhe. Beau Schuttelaar, eerder al een keer eerste in Wierden, stuurde haar ook al zevenjarige bruine merrie Irene naar de derde positie. Vierde en laatste foutloze was de als laatste gestarte Duitse amazone Caroline Müller, schoondochter van oud-bondscoach Hans Horn en al jaren woonachtig in Twente, met haar zevenjarige bruine ruin Liuk del Laghetto (v. Ustinov). Pim Mulder voerde met zijn zevenjarige bruine hengst Viktor Z (Verdi TN) als nummer vijf de vierfouters aan.

Albert Zoer
Albert Zoer was met zijn zevenjarige bruine merrie Isa Tella (v. Etoulon) al vroeg in de ochtend de sterkste in de strijd over 1,35 meter met barrage om de House of Sakk Prij in de afsluitende Small Tour van het CSI1. Leopold van Asten klasseerde zich als derde met de twaalfjarige bruine merrie VDL Groep Urane de Talma (v. Argentinus).

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Foto Conor Drain met Inspiration (onder) © Ashley Claus 
 

Meer Springen

MICHALOWICE – Sander Geerink presteerde afgelopen week prima in de derde en laatste week tijdens het internationale concours hippique in het Poolse... (18-10-2020)
WIERDEN – De 43ste editie van Indoor Wierden gaat niet door. De organiserende vereniging Eschruiters heeft dit zaterdag besloten vanwege het... (18-10-2020)
IJSSELMUIDEN – Conor Drain legde zaterdag beslag op de tweede plaats in de Grote Prijs van IIsselmuiden. Met Dialetto moest hij op het parcours over... (11-10-2020)
ENSCHEDE – Meer dan ooit is de paardensport voor Marjolein Heuvelmans een hobby, waarin ze ontspanning vindt als uitlaatklep voor haar dagelijkse... (09-10-2020)
OLIVA – Willem Greve legde vrijdag met zijn tienjarige donkere ruin Faro (v. Calvaro FC) beslag op een keurige derde plaats in de rubriek met twee... (09-10-2020)
SAASVELD – Als de uitslagen van het springen in de Ankerhal te Saasveld (SAS) van woensdag een voorteken zijn, kunnen liefhebbers van de paardenport... (08-10-2020)
OLIVA – Remco Been deed een dag na zijn zege in de kwalificatie voor de Grote Prijs van MET Oliva opnieuw van zich spreken met Holland van de... (04-10-2020)
OLIVA – Remco Been deed een dag na zijn zege in de kwalificatie voor de Grote Prijs van MET Oliva opnieuw van zich spreken met Holland van de... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
VALENCIA – Remco Been en Willem Greve boekten zaterdag allebei een fraaie zege tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. (03-10-2020)
MARIËNHEEM – Op de dag af precies twintig jaar nadat hij met de eigenzinnige schimmel De Sjiem historie schreef met het winnen van de Olympische... (01-10-2020)
MARIËNHEEM – Precies twintig jaar nadat hij in Sydney met De Sjiem goud veroverde tijdens de Olympische Spelen, stond Jeroen Dubbeldam opnieuw... (01-10-2020)
MARIËNHEEM – Op de dag af twintig jaar nadat Jeroen Dubbeldam met zijn bij leven al legendarische schimmel De Sjiem in Sydney als debutant een... (01-10-2020)
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis reed zich behoorlijk in de kijker op de eerste dag van Nationaal Indoor Salland. De Holtenaar was dinsdag goed voor... (30-09-2020)
DELDENERBROEK – De twee paarden, die Sjaak Sleiderink reed voor het Sportpaardenfonds Nederland (SFN II) zetten hun loopbaan voort onder het zadel... (29-09-2020)
LIER – Eric ten Cate legde zondag met zijn zevenjarige bruine ruin Ivoor (v. Eldorado van de Zeshoek) beslag op de derde plaats in de Grote Prijs van... (27-09-2020)
LIER – Gerben Morsink deed ook vrijdag en zaterdag weer vooraan mee tijdens het concours hippique in het Belgische Lier. (26-09-2020)
LIER – Gerben Morsink heeft kennelijk weinig moeite om tijdens een concours hippique in het goede ritme te komen. Net als twee weken eerder in... (24-09-2020)