OUD-WINNARES MILITARY BOEKELO-ENSCHEDE VERUIT SNELSTE IN HOOFDRUBRIEK CSI1

Geen maat op Stephanie Böhe

Stephanie Böhe op weg naar haar superieur zege. Foto © Ashley Claus

WIERDEN – Stephanie Böhe eiste zondagmiddag op indrukwekkende wijze de zege op in de strijd om de Nijhof Wassink Groep Grote Prijs  van CSI1 Outdoor Wierden. De 25-jarige amazone uit het nabij Riesenbeck gelegen Döhle legde als derde starter in de barrage met haar zevenjarige bruine merrie Granate P (v. Grey Top) een dusdanig hoog tempo aan de dag, dat alle pogingen van de nog volgende negen kandidaten voor de winst al bijna op voorhand tot mislukken gedoemd waren.

De Duitse is zeker in de regio Twente geen onbekende verschijning. Vier jaar geleden verraste ze vriend en vijand door met haar paard Haytom op pas 21-jarige leeftijd de Military Boekelo-Enschede op haar naam te schrijven. Een jaar eerder werd ze al Duits kampioen bij de zevenjarige eventingpaarden. Ze is een beetje een jongere uitgave van haar in hippische kringen wereldberoemde landgenoot Michael Jung. “Als ik ooit zo goed zou mogen worden als hij zou dat fantastisch zijn”, aldus de altijd goedlachse Böhe. “Maar net als hij ben ik wel in beide disciplines actief.”

Niet de minsten
Ze kreeg haar opleiding niet van de minsten. Zo werkte ze voor Sandra Auffahrt, die in 2014 zowel individueel als met het Duitse team wereldkampioene eventing werd. En vervolgens maakte ze de overstap naar Andreas Dibowski, de man die ze in 2016 in Boekelo naar de tweede plek verwees, maar die de Twentse military al wel in 2000 en 2011 twee keer als winnaar afsloot. “Hij was quasi mijn chef, zeg maar. Toen ik Boekelo won was ik echter al zelfstandig. In 2015 ben ik samen met mijn  vriend een eigen stal begonnen. We hebben twintig boxen en die zijn redelijk verdeeld over spring- en eventingpaarden.”

Het accent ligt daarbij meer op sportieve prestaties dan op de handel. “De paarden zijn vrijwel allemaal nog behoorlijk groen. Natuurlijk moeten ook wij er wel eens eentje verkopen, maar we willen geen doorgangshuis van de handel zijn. Haytom heeft bij de zevenjarigen de tweede ronde van het Duits kampioenschap in Eschweiler gewonnen en werd vierde in de finale. Hij is geniaal, heel voorzichtig en springt als een kat. Ik heb hem als vijfjarige gekregen en hij heeft al een keer aan het EK in Lanaken meegedaan.”
Ze is in eigen land lid van de nationale selectie eventing. “Nee, bij het springen ben ik nog niet zo ver. Dat is bij ons heel moeilijk te realiseren. Maar ik doe beide disciplines even graag. En je moet natuurlijk doelen blijven stellen.”

Conor Drain tweede
De Twentse Ier Conor Drain reed met zijn zevenjarige bruine ruin Inspiration (v. Biscayo) naar de tweede plek, op 3,42 seconde van Stephanie Böhe. Beau Schuttelaar, eerder al een keer eerste in Wierden, stuurde haar ook al zevenjarige bruine merrie Irene naar de derde positie. Vierde en laatste foutloze was de als laatste gestarte Duitse amazone Caroline Müller, schoondochter van oud-bondscoach Hans Horn en al jaren woonachtig in Twente, met haar zevenjarige bruine ruin Liuk del Laghetto (v. Ustinov). Pim Mulder voerde met zijn zevenjarige bruine hengst Viktor Z (Verdi TN) als nummer vijf de vierfouters aan.

Albert Zoer
Albert Zoer was met zijn zevenjarige bruine merrie Isa Tella (v. Etoulon) al vroeg in de ochtend de sterkste in de strijd over 1,35 meter met barrage om de House of Sakk Prij in de afsluitende Small Tour van het CSI1. Leopold van Asten klasseerde zich als derde met de twaalfjarige bruine merrie VDL Groep Urane de Talma (v. Argentinus).

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Foto Conor Drain met Inspiration (onder) © Ashley Claus 
 

Meer Springen

»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)
»
Gerco Schröder was zaterdag dichtbij een plek in de top drie na de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in... (24-03-2024)
»
OCALA - De springruiters van TeamNL eindigden in de tweede wedstrijd van de FEI Longines League of Nations in Ocala (Florida) van dit seizoen op de... (24-03-2024)
»
Conor Drain liet de afgelopen dagen een uitstekende indruk achter tijdens de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera (Andalusië). De Ier klasseerde... (22-03-2024)
»
Diverse regioruiters waren afgelopen weekend actief bij concoursen in het buitenland. De beste prestatie kwam op naam van Annelies Vorsselmans, die... (19-03-2024)
»
DEN BOSCH – Bijna dertig jaar nadat hij zelf in Den Bosch opzien baarde door op spectaculaire wijze als eerste en tot nu toe enige Nederlander de... (14-03-2024)
»
DEN BOSCH - Het dak ging er zondag af in de volgepakte Brabanthallen van Den Bosch tijdens de Grote Prijs van The Dutch Masters. Willem Greve toonde... (10-03-2024)
»
HERNING - Hessel Hoekstra en Bas van  Aa gaven elkaar weinig toe in de Grote Prijs van Herning over 1,50 meter met barrage. Hoekstra eindigde als... (10-03-2024)
»
Gerco Schröder sloot zaterdag met de dertienjarige bruine merrie Glock’s Galanda (Lexicon) de kwalificatie over 1,45 meter voor de Grote Prijs... (10-03-2024)
»
DEN BOSCH – In de afgelopen 22 jaar is The Dutch Masters met Frank Kemperman als sportdirecteur, uitgegroeid tot een concours van wereldformaat. Aan... (08-03-2024)
»
Gerco Schröder maakte donderdag een goede indruk tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. Op de rug van de tienjarige... (08-03-2024)
»
Hessel Hoekstra en Eric ten Cate domineerden donderdag in de eerste groep van de rubriek over 1,40 meter op tijd in het Deense Herning. Hoekstra won... (08-03-2024)
»
SAASVELD – Vanaf komende vrijdag is het weer tijd voor het jaarlijkse vrij springen voor drie- en vierjarige paarden. In de Ankerhal van Saasveld... (06-03-2024)
»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)