Friese winst in Grote Prijs Ambt Delden

AMBT DELDEN – Peter Olthof, uitgerekend de winnaar van vorig jaar, was zaterdagavond de laatste van twaalf starters in de barrage van de Grote Prijs tijdens Indoor Ambt Delden en de enige die de 27-jarige Friezin Marriët Hoekstra (foto) nog van de zege kon afhouden. Maar de Langevener kon zijn succes van 2016 niet herhalen.

Met Duchesse Fortuna tikte Olthof op de dubbelsprong twee keer een balk uit de lepels en dat veroordeelde hem tot de twaalfde plaats.

Marriët Hoekstra reed in manege De Hoffmeijer met haar merrie U-Bresco Z de perfecte rit als elfde in de rij van twaalf kandidaten voor de triomf. Ze dook in 35,37 seconde meer dan een volle tel onder de tijd (36,65) die eerder Thomas Arendsen Readt met Why Not aan de leiding had gebracht. Achter Maud Roosendaal met Universo (37,50) eindigde Lisa Everts met Captain Morgan op de vierde plek als eerste vertegenwoordiger uit de regio (38,37).

Vincent Geerink werd vijfde met Eranta, net voor Judith Vetker die na een ongelukkige fout op de steilsprong in een hoek van het parcours tevreden moest zijn met de zesde positie. 

Heel veel geluk
Waar de Wierdense dit keer het fortuin miste, had Marriët Hoekstra de mazzel op die hindernis wel aan haar zijde. De bovenste paal danste vervaarlijk, maar landde tot haar vreugde weer in de lepels. “Uit mijn ooghoeken zag ik ‘m rollen, maar ik had inderdaad heel veel geluk dat die balk toch bleef liggen. Ik denk dat het een lastige sprong was omdat het in het basisparcours een oxer was. Dan stuur je al gauw te snel.” 

Het kon haar uiteraard niet deren. “Ik heb echt genoten In de basisronde gaf ze zich al helemaal. Zelf vond ik me toen helemaal niet top rijden. Maar als ze zo is, is ze super snel, enorm wendbaar en kent ze maar één weg: erover!”

Familiepaard
De in Mildam, onder de rook van Heerenveen, woonachtige amazone is de laatste tijd wat vaker in deze contreien te vinden. “Je hebt hier goede concoursen met volle rubrieken, die heb je bij ons wat minder. Dan kun je jezelf mooi een keer uitdagen. Ze hadden hier een mooie 1,40 uitgeschreven. Het was super georganiseerd en alles liep gesmeerd. Heel vroeger heb ik hier in Ambt Delden al eens meegedaan aan een wedstrijd eventing voor pony’s. Het is me hier vandaag prima bevallen. Maar het belangrijkste vind ik altijd beter leren paardrijden. Daar ben je nooit mee klaar. Ik wil echt mezelf steeds verbeteren.”

Dat lukte in Ambt Delden prima met de elfjarige U-Bresco Z (v Untouchable Z). “De Heartbreaker van Zangersheide.  Gefokt door mijn schoonmoeder, eigendom van mijn zwager en schoonvader. En mijn vriend helpt me bij de wedstrijden. Het is een echt familiepaard.”

Bjorn Egberink werd met Feestje B derde in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden, net voor Vasco Campana op Fortuin. Ze moesten de eerste en tweede plaats laten aan Julian Kok met Grappenmaker en Julian de Boer met Frodo.

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)