WILLEM GREVE VIERDE, ANNELIES VORSSELMANS VIJFDE IN MAASTRICHT

Frank Schuttert pakt de Grote Prijs

MAASTRICHT – Frank Schuttert hield zondag het hoofd koel en hanteerde een zo strak tempo, dat niemand van de concurrentie hem de baas bleef in de strijd om Grote Prijs van het CSI4 van Jumping Indoor Maastricht. Het leverde hem de hoofdpremie van 33.000 euro op.
 

De Ommenaar in dienst van Jos Lansink bleek uiteindelijk met zijn tienjarige bruine hengst Queensland E (v. Quichfire de Ferann x Socrate de Chivre) drie landgenoten te snel af, van wie Willem Greve met zijn twaalf jaar oude bruine merrie Zypria S met een achterstand van nog geen seconde als nummer vier eindigde. Tussen Schuttert en Greve in pakten Leopold van Asten met VDL Groep Miss Untouchable en Maikel van der Vleuten de tweede en derde prijs. Annelies Vorsselmans werd zeer verdienstelijk vijfde met haar dertienjarige bruine ruin Wilandro 3 (v. Unistar).

Het publiek werd bij Jumping Indoor Maastricht getrakteerd op een super spannende Grote Prijs. Tien combinaties streden in de barrage om het felbegeerde Longines-horloge, dat vanavond om de pols van Frank Schuttert prijkt. Schuttert reed zijn paard Queensland E foutloos en in een razend tempo over het parcours van parcoursbouwer Louis Konickx. Op de finish bleek zijn tijd van 35,31 seconden 0,17 seconden sneller dan die van regerend Nederlands kampioen Leopold van Asten. 

De Fransman Kevin Staut kon het Nederlandse feestje als laatste starter in de barrage nog verpesten, maar dat lukte hem niet. Daarmee was de overwinning voor Frank Schuttert een feit. Voor Schuttert, die oorspronkelijk uit Ommen komt, is Maastricht bijna een thuiswedstrijd. Hij rijdt voor de stal van Jos Lansink, die net over de grens in het Belgische Meeuwen is gevestigd. Schuttert zat in de afgelopen jaren al een paar keer dichtbij een overwinning in Maastricht. “Dit is een fantastisch mooie overwinning. Hij stond ook hoog op mijn lijstje”, vertelt Schuttert. “Ik ben trots op mijn paard Queensland E. Hij is een echte meewerker. Ik wil ook Jos Lansink bedanken dat ik hem mag rijden. Dit is een mooie overwinning voor onze hele stal. Ik ben er echt heel blij mee.”

Willem Greve sloot eerder op de dag de wedstrijd over 1,45 meter op tijd als tiende af met zxijn negenjarige bruine hengst Faro (v. Calvaro FC. Greve bleef foutloos, maar kwam niet in de buurt van de winnende tijd van de Bel;g Olivier Philippaerts met Frees by de v. (R.O.).

Gedeelde winst Madée Schuttenbeld en Jan Schuttert
Madee Schuttenbeld met George ZG (v. Clinton) en Jan Schuttert met Good Farming HS (v. Carrera VDL) slaagden erin in exact dezelfde winnende tijd te eindigen in de finale van de Big Tour van het CSI1. De Almelose amazone en de ruiter uit Ommen deelden de eerste en de tweede prijs. Fabienne Roelofsen werd achtste met Canto Bruno (v. Diarado). Alle drie hadden ze een achtjatrige bruine ruin onder het zadel.

Zie ook www.jumpingindoormaastricht.nl

Meer Springen

OLDENZAAL - Paardrijden voor het goede doel. Dat is een perfecte combinatie tussen plezier en iets voor een ander betekenen. De organisatie van  het... (11-12-2019)
SAASVELD – Bas van der Aa heeft net als in 2017 de Equifirst Twente Cup veroverd. In Saasveld hield de ruiter uit Albergen zaterdag met Haraminka de... (08-12-2019)
SAASVELD – Mart IJland was zaterdag als eerste de beste in de strijd om de Equifirst Twente Cup in de klasse M. Met Issey (v. Dexter R) moest de... (07-12-2019)
SAASVELD - Voorafgaande aan de strijd om de Equifirst Twente Cup in de klasse Z/ZZ reden de ponyruiters zaterdag hun wedstrijden om de begeerde... (07-12-2019)
SAASVELD – De Equifirst Twente Cup in de klassen Z en ZZ in handicap komt zaterdagavond in andere handen. Titelhoudster Veronique Morsink ontbreekt... (07-12-2019)
SAASVELD – Met vier combinaties op een totaal van zeven waren de Twentse ruiters vrijdagavond in de meerderheid in de barrage tijdens de Grote Prijs... (06-12-2019)
VRAGENDER - Met de finaledag nog te gaan is Thiago Ribas da Costa nu al de man van het internationaal concours Jumping De Achterhoek. in Vragender.... (01-12-2019)
VRAGENDER – Ook Willem Greve (foto) slaagde er vrijdag niet in de Braziliaan Thiago Ribas da Costa van weer een superieure overwinning af te houden... (30-11-2019)
VRAGENDER – Remco Been was donderdag de beste Twentenaar in de belangrijkste rubriek van het CSI2 Jumping De Achterhoek. De Wierdenaar eindigde met... (28-11-2019)
VRAGENDER – Steven Veldhuis moest woensdag tijdens CSI2 Jumping De Achterhoek in de rubriek over 1,35 meter op tijd alleen zijn meerdere erkennen in... (28-11-2019)
MÜNCHEN – De vier deelnemers uit Weerselo tijdens CSI4 Indoor München kwamen allemaal met minimaal één klassering in de top tien thuis. (25-11-2019)
VRAGENDER – Sven Peters (foto boven) legde zaterdag beslag op de vijfde plaats in de Grote Prijs voor deelnemers tot 25 jaar over 1,45 meter tijdens... (25-11-2019)
KROONENBERG – Wilton Porter (op archieffoto) greep zondag de hoofdprijs in de afsluitende rubriek van de eerste week van het concours hippique in... (17-11-2019)
AMBT DELDEN – Steven Veldhuis zou zaterdag eigenlijk naar manage De Hoffmeijer gaan om naar de verrichtingen van onder anderen zijn zoon Stef te... (11-11-2019)
MAASTRICHT – Annelies Vorsselmans reed zaterdag naar een keurige derde plek in de rubriek progressief springen tijdens het CSI4 Jumping Indoor... (10-11-2019)
MAASTRICHT – Gerco Schröder legde vrijdagavond met zijn zestienjarige schimmelruin Cognac Champblanc (v. Clearway) beslag op de zesde plaats in de... (09-11-2019)
ENSCHEDE – Jeroen Dubbeldam was vorige week de hoofdpersoon tijdens de eerste editie van het Twents Theatercollege in de Kleine Willem in Enschede.... (07-11-2019)
WIERDEN – Na zijn winst in de finale van de Medium Tour op vrijdag pakte Remco Been zaterdagavond ook de Grote Prijs tijdens CSI2 Indoor Wierden.   (03-11-2019)
WIERDEN – Remco Been bevestigde vrijdag zijn glanzende vorm van de laatste weken. Minder dan twee weken na zijn fraaie triomf op Holland van de... (01-11-2019)
WIERDEN – Bas van der Aa (op archieffoto) tekende donderdag voor een van de twee Nederlandse zeges tijdens Indoor Wierden. (31-10-2019)