WILLEM GREVE VIERDE, ANNELIES VORSSELMANS VIJFDE IN MAASTRICHT

Frank Schuttert pakt de Grote Prijs

MAASTRICHT – Frank Schuttert hield zondag het hoofd koel en hanteerde een zo strak tempo, dat niemand van de concurrentie hem de baas bleef in de strijd om Grote Prijs van het CSI4 van Jumping Indoor Maastricht. Het leverde hem de hoofdpremie van 33.000 euro op.
 

De Ommenaar in dienst van Jos Lansink bleek uiteindelijk met zijn tienjarige bruine hengst Queensland E (v. Quichfire de Ferann x Socrate de Chivre) drie landgenoten te snel af, van wie Willem Greve met zijn twaalf jaar oude bruine merrie Zypria S met een achterstand van nog geen seconde als nummer vier eindigde. Tussen Schuttert en Greve in pakten Leopold van Asten met VDL Groep Miss Untouchable en Maikel van der Vleuten de tweede en derde prijs. Annelies Vorsselmans werd zeer verdienstelijk vijfde met haar dertienjarige bruine ruin Wilandro 3 (v. Unistar).

Het publiek werd bij Jumping Indoor Maastricht getrakteerd op een super spannende Grote Prijs. Tien combinaties streden in de barrage om het felbegeerde Longines-horloge, dat vanavond om de pols van Frank Schuttert prijkt. Schuttert reed zijn paard Queensland E foutloos en in een razend tempo over het parcours van parcoursbouwer Louis Konickx. Op de finish bleek zijn tijd van 35,31 seconden 0,17 seconden sneller dan die van regerend Nederlands kampioen Leopold van Asten. 

De Fransman Kevin Staut kon het Nederlandse feestje als laatste starter in de barrage nog verpesten, maar dat lukte hem niet. Daarmee was de overwinning voor Frank Schuttert een feit. Voor Schuttert, die oorspronkelijk uit Ommen komt, is Maastricht bijna een thuiswedstrijd. Hij rijdt voor de stal van Jos Lansink, die net over de grens in het Belgische Meeuwen is gevestigd. Schuttert zat in de afgelopen jaren al een paar keer dichtbij een overwinning in Maastricht. “Dit is een fantastisch mooie overwinning. Hij stond ook hoog op mijn lijstje”, vertelt Schuttert. “Ik ben trots op mijn paard Queensland E. Hij is een echte meewerker. Ik wil ook Jos Lansink bedanken dat ik hem mag rijden. Dit is een mooie overwinning voor onze hele stal. Ik ben er echt heel blij mee.”

Willem Greve sloot eerder op de dag de wedstrijd over 1,45 meter op tijd als tiende af met zxijn negenjarige bruine hengst Faro (v. Calvaro FC. Greve bleef foutloos, maar kwam niet in de buurt van de winnende tijd van de Bel;g Olivier Philippaerts met Frees by de v. (R.O.).

Gedeelde winst Madée Schuttenbeld en Jan Schuttert
Madee Schuttenbeld met George ZG (v. Clinton) en Jan Schuttert met Good Farming HS (v. Carrera VDL) slaagden erin in exact dezelfde winnende tijd te eindigen in de finale van de Big Tour van het CSI1. De Almelose amazone en de ruiter uit Ommen deelden de eerste en de tweede prijs. Fabienne Roelofsen werd achtste met Canto Bruno (v. Diarado). Alle drie hadden ze een achtjatrige bruine ruin onder het zadel.

Zie ook www.jumpingindoormaastricht.nl

Meer Springen

KRONENBERG – Willem Greve en Jeroen Dubbeldam nestelden zich vrijdag dankzij opnieuw een foutloze rit keurig in de kopgroep tijdens de strijd om het... (07-08-2020)
KRONENBERG – Amber van Marle en Madee Schuttenbeld beleefden een prima tweede dag van de strijd om het NK springen voor junioren. Door foutloze... (07-08-2020)
KRONENBERG- Het lijkt bijna een gewoonte van hem te worden: Gerben Morsink begon donderdag net als in voorgaande jaren prima aan de strijd om het... (06-08-2020)
ERMELO - De begin oktober geplande finale van de Longines FEI Nations Cup™ gaat vanwege de onzekerheid rondom het coronavirus niet door. Dat besluit... (06-08-2020)
BONHEIDEN – Willem Greve sloot zondag de Grote Prijs van het CSI2 Bonheiden af op de tiende plaats. (02-08-2020)
WIERDEN – Het CSI2 Outdoor Wierden krijgt toch twee rubrieken, die meetellen voor de Longines FEI Ranking. De organisatie is erin geslaagd voldoende... (29-07-2020)
KRONENBERG/LIER - De beste regionale klassering tijdens de eerste springweek van de Summer Tour op De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg kwam dit... (26-07-2020)
KRONENBERG – Met twee vierde plaatsen en een negende positie begon Eric ten Cate (op archieffoto) donderdag prima aan de Summer Tour van het CSI De... (23-07-2020)
OPGLABBEEK – Regionale ruiters weerden zich afgelopen weekend verdienstelijk tijdens het concours op het Sentower Park in het Belgische Opglabbeek. (20-07-2020)
DIEPENHEIM – My Relander (foto) vertolkte dinsdag de hoofdrol in wat je met een beetje fantasie een thuiswedstrijd voor de voor Estland uitkomende... (15-07-2020)
ALMELO – Bas van der Aa kan terugkijken op een geslaagd weekend. De Albergenaar deed zaterdag een forse greep in de prijzenpot tijdens het concours... (13-07-2020)
WIERDEN – Het kost Sander Geerink ogenschijnlijk niet of nauwelijks moeite om zijn paarden tijdens de coronacrisis prima in vorm te houden. De ruiter... (08-07-2020)
CIEKOCINKO - Fabienne Roelofsen leverde donderdag een puike prestatie tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko Met haar negenjarige... (02-07-2020)
WIERDEN –Met een vertraging van tien weken worden het Dutch Youngster Festival (DYF) en Outdoor Wierden 2020 alsnog verreden. (01-07-2020)
CIEKOCINKO – Remco Been reed de afgelopen dagen prima vooraan mee tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko. Het leverde de Wierdenaar... (29-06-2020)
GEESTEREN – Het Erve Maathuis in Geesteren was dit weekend drie dagen lang het domein van de springruiters. PSV Sint Joris bood er de gelegenheid... (28-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)
ESSEN – Gerben Morsink liet afgelopen weekend een prima indruk achter tijdens het concours op de terreinen van het Gestut Sprehe in Essen-Herbergen. (22-06-2020)
BEERZE – Anne-Liza Makkinga heeft haar veelbelovende negenjarige donkerbruine ruin Go For it B (v. Eldorado van de Zeshoek TN x Faldo) verkocht aan... (11-06-2020)