WILLEM GREVE VIERDE, ANNELIES VORSSELMANS VIJFDE IN MAASTRICHT

Frank Schuttert pakt de Grote Prijs

MAASTRICHT – Frank Schuttert hield zondag het hoofd koel en hanteerde een zo strak tempo, dat niemand van de concurrentie hem de baas bleef in de strijd om Grote Prijs van het CSI4 van Jumping Indoor Maastricht. Het leverde hem de hoofdpremie van 33.000 euro op.
 

De Ommenaar in dienst van Jos Lansink bleek uiteindelijk met zijn tienjarige bruine hengst Queensland E (v. Quichfire de Ferann x Socrate de Chivre) drie landgenoten te snel af, van wie Willem Greve met zijn twaalf jaar oude bruine merrie Zypria S met een achterstand van nog geen seconde als nummer vier eindigde. Tussen Schuttert en Greve in pakten Leopold van Asten met VDL Groep Miss Untouchable en Maikel van der Vleuten de tweede en derde prijs. Annelies Vorsselmans werd zeer verdienstelijk vijfde met haar dertienjarige bruine ruin Wilandro 3 (v. Unistar).

Het publiek werd bij Jumping Indoor Maastricht getrakteerd op een super spannende Grote Prijs. Tien combinaties streden in de barrage om het felbegeerde Longines-horloge, dat vanavond om de pols van Frank Schuttert prijkt. Schuttert reed zijn paard Queensland E foutloos en in een razend tempo over het parcours van parcoursbouwer Louis Konickx. Op de finish bleek zijn tijd van 35,31 seconden 0,17 seconden sneller dan die van regerend Nederlands kampioen Leopold van Asten. 

De Fransman Kevin Staut kon het Nederlandse feestje als laatste starter in de barrage nog verpesten, maar dat lukte hem niet. Daarmee was de overwinning voor Frank Schuttert een feit. Voor Schuttert, die oorspronkelijk uit Ommen komt, is Maastricht bijna een thuiswedstrijd. Hij rijdt voor de stal van Jos Lansink, die net over de grens in het Belgische Meeuwen is gevestigd. Schuttert zat in de afgelopen jaren al een paar keer dichtbij een overwinning in Maastricht. “Dit is een fantastisch mooie overwinning. Hij stond ook hoog op mijn lijstje”, vertelt Schuttert. “Ik ben trots op mijn paard Queensland E. Hij is een echte meewerker. Ik wil ook Jos Lansink bedanken dat ik hem mag rijden. Dit is een mooie overwinning voor onze hele stal. Ik ben er echt heel blij mee.”

Willem Greve sloot eerder op de dag de wedstrijd over 1,45 meter op tijd als tiende af met zxijn negenjarige bruine hengst Faro (v. Calvaro FC. Greve bleef foutloos, maar kwam niet in de buurt van de winnende tijd van de Bel;g Olivier Philippaerts met Frees by de v. (R.O.).

Gedeelde winst Madée Schuttenbeld en Jan Schuttert
Madee Schuttenbeld met George ZG (v. Clinton) en Jan Schuttert met Good Farming HS (v. Carrera VDL) slaagden erin in exact dezelfde winnende tijd te eindigen in de finale van de Big Tour van het CSI1. De Almelose amazone en de ruiter uit Ommen deelden de eerste en de tweede prijs. Fabienne Roelofsen werd achtste met Canto Bruno (v. Diarado). Alle drie hadden ze een achtjatrige bruine ruin onder het zadel.

Zie ook www.jumpingindoormaastricht.nl

Meer Springen

AMSTERDAM – Elike Morsink boekte zaterdag in de Amsterdamse RAI een ‘koninklijke’ zege. Gadegeslagen door onder anderen Prinses Beatrix (op bovenste... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Gerco Schröder kende een prima eerste dag van het internationale springprogramma tijdens Jumping Amsterdam. De Tubbergenaar eindigde... (25-01-2020)
AMSTERDAM – Op de eerste dag van Jumping Amsterdam kwamen donderdag vier Twentse deelnemers in actie. Van het kwartet bracht Manon Damhuis het er het... (23-01-2020)
SAASVELD – Sander Geerink (op archieffoto) en Frank Buitenhuis schreven woensdag tijdens SAS Saasveld de rubrieken in de hoogste klassen op hun naam... (23-01-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder eindigde zondag als vierde in de Grote Prijs tijdens het CSI2 De Peelbergen. Met Glock’s Dobelensky (v. Cornet Obolensky... (19-01-2020)
SAASVELD – Frank Buitenhuis stond woensdag op eenzame hoogte tijdens de eerste editie van SAS in Saasveld. De 36-jarige ruiter uit Holten won liefst... (18-01-2020)
GEESTEREN – Tijdens de 46ste editie van het CSIO Twente, van woensdag 1 tot en met zondag 5 juli op Erve Maathuis in Geesteren, staat een van de... (14-01-2020)
OPGLABBEEK – Conor Drain boekte zaterdag een fraaie zege tijdens het CSI2 in het Sentower Park in het Belgische Opglabbeek. Met zijn tienjarige... (13-01-2020)
ALMELO – Op 58-jarige leeftijd is donderdag in Almelo Tonny Haselbekke volkomen onverwacht overleden. (13-01-2020)
SAASVELD – Jarno Hesselink was zondag met Fhera op snelheid een maatje te groot voor de concurrentie in de klasse ZZ tijdens de strijd om de... (12-01-2020)
ZUIDBROEK – Hendrik Jan Schuttert en Remco Been slaagden er zaterdagavond niet in de hoofdprijs te bemachtigen in de strijd om de Grote Prijs van het... (11-01-2020)
MEEUWEN – Frank Schuttert moet het na een jaar weer stellen zonder de elfjarige donkerbruine hengst Queensland E (v. Quickfire de Feran x Socrate de... (11-01-2020)
ZUIDBROEK – Met een minimale voorsprong van éénhonderdste seconde pakte Willem Greve vrijdag met Gogo de zege in de rubriek over 1,40 meter met... (11-01-2020)
ZUIDBROEK – Eric ten Cate legde donderdag tijdens het CSI2 IICH Groningen in Zuidbroek beslag op de tweede plaats in de rubriek over 1,35 meter op... (10-01-2020)
ALBERGEN – Hij deed al jaren mee aan de strijd om het open nationaal kampioenschap voor veteranen. Maar meer dan een tweede plaats, een jaar of... (07-01-2020)
DE LUTTE – Voor Gert-Jan Bruggink is het nieuwe jaar aanzienlijk beter begonnen dan het vorige. Precies een jaar nadat hij bij een val van een jong... (05-01-2020)
VRAGENDER – Het nieuwe jaar is amper begonnen of Vincent Geerink heeft al een mooie primeur binnen. In Vragender schreef hij zaterdag voor het eerst... (05-01-2020)
MARIENHEEM – Steven Veldhuis kende een prima jaarafsluiting tijdens de Sallandse Ruiterdagen in Marienheem. Op de slotdag van het evenement won hij... (02-01-2020)
MARIENHEEM – Ellen Zwijnenberg mocht zich vrijdagavond laten huldigen als winnares van de nationale rubriek over 1,40 meter tijdens de Sallandse... (28-12-2019)
BATHMEN – Conor Drain was zaterdagavond goed voor de derde plaats in de Grote Prijs van Bathmen. In de wedstrijd over 1,50 meter met barrage was de... (22-12-2019)