NEDERLANDSE SPRINGRUITERS SLECHTS ZEVENDE IN FALSTERBO

Frank Schuttert beste man Oranje

FALSTERBO (KNHS) - De Nederlandse springruiters van TeamNL zijn er niet in geslaagd om net als de afgelopen twee jaar de Nations Cup van Falsterbo te winnen. Het team van Rob Ehrens eindigde dit keer als zevende.

In de tussenstand van de Nations Cup series staat Nederland nu op de vierde plaats richting de finale in Barcelona. De Zweedse springruiters wonnen hun thuiswedstrijd. “Wel teleurstellend de zevende plaats”, laat bondscoach Rob Ehrens vanuit Falsterbo weten. “De andere landen reden beter en sterker.”

Frank Schuttert was met Lyonel D (v. Little Joe) de beste ruiter voor Oranje met een sublieme foutloze eerste omloop en een springfout in de tweede. Kevin Jochems reed een sterke feilloze ronde in de eerste ronde. In de tweede incasseerde hij een foutje op de hindernissen en één voor tijd.

Harrie Smolders bevestigde dat zijn hengst Don VHP Z NOP, waarmee hij twee jaar geleden zilver won op het EK, de goede vorm te pakken heeft. Toch liep de ervaren combinatie in beide omlopen tegen een foutje aan. Routinier Eric van der Vleuten was sinds lange tijd terug in het team, maar zijn resultaat telde twee keer niet mee.

Niet in mineur
Rob Ehrens is echter niet in mineur. “Er waren genoeg lichtpuntjes. Don VHP Z NOP sprong eigenlijk twee goede ronden, waarvan de tweede zelfs nog beter. Hij kreeg een fout op hindernis twee die we niet verwacht hadden. Frank reed zeer goed. De balk in de tweede was voor hetzelfde geld blijven liggen. Ook Kevin reed zeer sterk in de tweede ronde.”

In de tussenstand van de eerste Europese divisie staat Nederland na drie van de vier wedstrijden op de vierde plek en daarmee lijkt een plaats in de finale in Barcelona zeker. De volgende wedstrijd voor punten rijdt TeamNL het tweede weekend van augustus in Dublin. Aanstaande donderdag is de volgende Nations Cup in Aken, met Willem Greve als regionale vertegenwoordiger. Deze wedstrijd is echter niet opgenomen in de FEI Nations Cup Series.

“Deze week gaan we naar Aken en dan zal ik de balans opmaken voor mijn team voor het EK in Rotterdam. Daarna zullen we in Dublin toch nog wat punten moeten scoren om naar Barcelona te kunnen. We strijden verder”, besluit Ehrens.

Meer Springen

ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL moesten tijdens het EK in Rotterdam genoegen nemen met de achtste positie. (23-08-2019)
ROTTERDAM - De springruiters van TeamNL zijn er op de tweede dag van de landenwedstrijd op het EK in Rotterdam niet in geslaagd te klimmen in het... (22-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL zijn het EK in eigen land niet overtuigend begonnen. Het team staat na het eerste jachtparcours negende. (21-08-2019)
WIERDEN – Sander Geerink bezette woensdag vier keer een ‘podiumplek’ tijdens de laatste aflevering uit de reeks van zes wedstrijden in het kader van... (21-08-2019)
DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)
STRZEGOM - De Nederlandse equipe bij de ponyruiters, met een sterke Mart IJland, eindigde vrijdag als vijfde in de landenwedstrijd van het Europees... (16-08-2019)
ERMELO – Willem Greve heeft donderdag de Blom Cup voor zevenjarige paarden gewonnen met Higway TN.   (16-08-2019)
TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie... (13-08-2019)
DUBLIN – Gerco Schröder sloot zondag het CHIO Dublin af met een keurige zesde plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. (12-08-2019)
TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de... (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink kende zondag een prima afsluiting van het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
DUBLIN – De springruiters van Oranje ontbreken in de finale van de strijd om de Longines Nations Cup. (09-08-2019)
TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren. (07-08-2019)
OMMEN – Met een zevende plaats voor Gerben Morsink en een negende voor zijn nicht Veronique mocht de familie Morsink zondag van een geslaagde Grote... (04-08-2019)
OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3... (03-08-2019)
OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines... (02-08-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin. (02-08-2019)
OMMEN – Josta van Straaten reed zaterdag met haar twaalfjarige bruine merrie Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze) naar een fraaie overwinning in de... (02-08-2019)
OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen. (01-08-2019)