Frank Buitenhuis vooraan in Eurojump Wierden

WIERDEN – In manege De Vossenbos werd dinsdag de Eurojump verreden. Als grote winnaar van Eurojump gaat Frank Buitenhuis van de Holterbergruiters de boeken in.

Met Guardian won hij de klasse M en de klasse L. Na een foutloze eerste omloop in de klassse M bleef hij dat ook in de tweede in een tijd van 30,42 seconden. Carlos de Mollinedo met Forti bleek met een tijd van 30,69 seconden net iets langzamer maar snel genoeg om Emilia Kerimaa op Foxy DVL (31,35 sec.) naar de derde plek te verwijzen.
Buitenhuis bleek op dreef tijdens Eurojump want met Nabab de Reve-afstammeling Ivory won hij ook de klasse L voor Hamina Alawadi met Laguna Beach en Mark Voskes met Nelicia op plek drie.

De klasse ZZ werd een prooi voor Patrick Alkema. Met Guus HS (afstamming Rupert R) bleef hij als enige twee keer foutloos. Carlos de Mollinedo maakte in de tweede omloop met Chakira een springfout maar toch nog goed voor plek twee.

De klasse Z telde in twee omlopen vijf nulritten en was bijna een volledige Wierdense aangelegenheid qua prijzen. Coen van Haarst met Gizmo  (v. Curragh)bleek het snelst nipt voor Robert Vos met Gino (v. Zirocco Blue). Vos pakte met Helsinki v.d.o. (v. Cardento) ook nog de vierde plek maar moest dulden dat Josta van Straaten met Dior (v. Flipper D’elle) zich toch op de derde plek kon nestelen.

De organisatoren Dik Schuttevaar, Bart Heuver en Dirja Veneberg hadden vanwege de tropische temperaturen tijdens Eurojump extra aandacht besteed aan drinkplaatsen met vers water en bovendien drie wasplaatsen ingericht om de paarden te kunnen afspoelen.
Alle uitslagen van middag en avondprogramma klasse BB t/m M via startlijsten.nl

Meer Springen

ZWOLLE – Een week na zijn spectaculaire zege met Gouverneur in de Grote Prijs van Saasveld stond Remco Been vrijdagavond opnieuw vooraan tijdens een... (19-10-2018)
ZWOLLE – De leerling klopte donderdag zijn meester in de belangrijkste rubriek van de donderdag tijdens Jumping Zwolle. Lucas Porter was op het... (18-10-2018)
SAASVELD – De eerste editie van de zeer sterk bezette Nordemeule Grote Prijs van Saasveld over 1,40 meter groeide vrijdagavond uit tot een memorabel... (13-10-2018)
MARIËNHEEM – In de barrage van de Roelofsen Horse Trucks Grote Prijs van Salland slaagde Lennard de Boer er als enige in onder de grens van 35... (07-10-2018)
BARCELONA - De Nederlandse springruiters hebben hun titel in de finale van de Longines FEI Nations Cup niet kunnen prolongeren. Het kwartet van... (07-10-2018)
VRAGENDER - De slotronde van de Grote Prijs in Paardensportcentrum Lichtenvoorde was vrijdagavond niet iedereen even goed gezind. Van de acht... (06-10-2018)
BARCELONA – De Nederlandse springruiters beginnen zondagmiddag op een gedeelde derde plaats aan de finaleronde van de strijd om de Longines FEI... (06-10-2018)
Hippisch Nederland verkeert in shock na het plotseling overlijden van twee bekende personen uit de paardensport binnen enkele dagen. Maandag overleed... (04-10-2018)
SAASVELD – Peter Olthof (foto) was woensdag onbetwist de sterkste in de klasse ZZ tijdens de SAS, de eerste editie van het maandelijkse... (04-10-2018)
SAASVELD – Indoor Saasveld beleeft vrijdag 12 oktober de primeur van een nationale rubriek over 1,40 meter om de Nordemeule Grote Prijs van Saasveld... (03-10-2018)
ERMELO - De Nederlandse springruiters maken zich op voor de finale van de Longines FEI Nations Cup die van 5 tot en met 7 oktober in Barcelona... (01-10-2018)
TRYON – De Nederlandse springruiters hebben op de slotdag van de teamwedstrijd hun vijfde positie niet kunnen omzetten in een medaille. Het kwartet... (21-09-2018)
TRYON - De eerste dag van het WK voor de springruiters is voor Nederland zeer succesvol verlopen. Alle vier ruiters leverden een sterke rit af.... (19-09-2018)
LANAKEN – Twee jaar nadat hij met Warrant de wereldtitel bij de vijfjarige paarden veroverde, was Willem Greve op Stoeterij Zangersheide in het... (16-09-2018)
VRAGENDER - Gerco Schröder, jarenlang sterkhouder van het Nederlands springteam, is niet naar de Wereldruiterspelen in het Amerikaanse Tryon. Wel won... (16-09-2018)
VRAGENDER – En weer was Roos Wevers de beste. De elfjarige amazone uit Markelo, drie weken geleden al goed voor de nationale titel in Ermelo,... (16-09-2018)
AMBT DELDEN – Lindy Stuivenberg beleefde een leuk sportief weekend tijdens Indoor en Outdoor Ambt Delden. Met de onverwoestbare schimmelmerrie... (10-09-2018)
PADERBORN – Ben Schröder (bovenste foto) sloot zondag de Grote Prijs van Paderborn af op de vijfde plaats. Met zijn tienjarige bruine ruin Davino Q (... (09-09-2018)
ISING - Hendrik Jan Schuttert heeft het naar zijn zin bij het internationale concours in Ising am Chiemsee in het zuiden van Duitsland. De afgelopen... (02-09-2018)
SOMMERSTEDT – Robert Vos was zaterdag erg dicht bij zijn tweede overwinning in het Deense Sommerstedt. (02-09-2018)