Frank Buitenhuis vooraan in Eurojump Wierden

WIERDEN – In manege De Vossenbos werd dinsdag de Eurojump verreden. Als grote winnaar van Eurojump gaat Frank Buitenhuis van de Holterbergruiters de boeken in.

Met Guardian won hij de klasse M en de klasse L. Na een foutloze eerste omloop in de klassse M bleef hij dat ook in de tweede in een tijd van 30,42 seconden. Carlos de Mollinedo met Forti bleek met een tijd van 30,69 seconden net iets langzamer maar snel genoeg om Emilia Kerimaa op Foxy DVL (31,35 sec.) naar de derde plek te verwijzen.
Buitenhuis bleek op dreef tijdens Eurojump want met Nabab de Reve-afstammeling Ivory won hij ook de klasse L voor Hamina Alawadi met Laguna Beach en Mark Voskes met Nelicia op plek drie.

De klasse ZZ werd een prooi voor Patrick Alkema. Met Guus HS (afstamming Rupert R) bleef hij als enige twee keer foutloos. Carlos de Mollinedo maakte in de tweede omloop met Chakira een springfout maar toch nog goed voor plek twee.

De klasse Z telde in twee omlopen vijf nulritten en was bijna een volledige Wierdense aangelegenheid qua prijzen. Coen van Haarst met Gizmo  (v. Curragh)bleek het snelst nipt voor Robert Vos met Gino (v. Zirocco Blue). Vos pakte met Helsinki v.d.o. (v. Cardento) ook nog de vierde plek maar moest dulden dat Josta van Straaten met Dior (v. Flipper D’elle) zich toch op de derde plek kon nestelen.

De organisatoren Dik Schuttevaar, Bart Heuver en Dirja Veneberg hadden vanwege de tropische temperaturen tijdens Eurojump extra aandacht besteed aan drinkplaatsen met vers water en bovendien drie wasplaatsen ingericht om de paarden te kunnen afspoelen.
Alle uitslagen van middag en avondprogramma klasse BB t/m M via startlijsten.nl

Meer Springen

TUBBERGEN - De eerste editie van de strijd om de Ladies Cup tijdens de Schröder Masterclass werd er een om in te lijsten. De amazones reden fanatiek... (19-08-2018)
ERMELO – De drie Twentse medaillewinnaars bij de kampioenschappen springen van het KWPN waren zonder uitzonderingen uitermate tevreden met hun... (16-08-2018)
ERMELO – Willem Greve (foto) en Remco Been zorgden donderdag tijdens de kampioenschappen van het KWPN voor een compleet Twents podium bij de... (16-08-2018)
ERMELO – Steven Veldhuis is vooralsnog prima op dreef tijdens de kampioenschappen van het KWPN in Ermelo. De Haaksbergenaar plaatste zich dinsdag... (15-08-2018)
WIERDEN – Anne-Liza Makkinga (foto) met Go for It in de ochtend en Coen van Haarst met Geldorado tijdens de middagsessie mochten zich dinsdag als... (15-08-2018)
VALKENSWAARD – Frank Schuttert trakteerde het publiek in de fenomenale accommodatie van Jan Top op een Nederlandse overwinning in de Global Champions... (11-08-2018)
VALKENSWAARD – Frank Schuttert eindigde vrijdag als vierde in de eerste wedstrijd voor de Longines Global Champions Tour in Valkenswaard. Op de... (10-08-2018)
OOTMARSUM – Koen Westendorp in de klasse Z en Veronique Morsink in de klasse ZZ grepen dit weekend de regiotitels springen in Ootmarsum. In de klasse... (06-08-2018)
OMMEN – Pim Mulder trotseerde zondag in de barrage van de Grote Prijs van Ommen twee Zweedse opponenten en ging als laatste van de drie starters in... (05-08-2018)
STEGEREN – In het 1m50 springen op tijd als kwalificatie voor de zondagmiddag te verrijden GP van Ommen op erve Schuttert in het Ommense Stegeren... (05-08-2018)
STEGEREN – Wout-Jan van der Schans was in het 1m50 springen tijdens het CSI Ommen maar nipt de winnaar met zijn KWPN-paard Capetown (Oklund x Carlino... (04-08-2018)
STEGEREN – De Twentse ruiter Peter Olthof leverde in de eerste dagen van het CSI Ommen op de Driehoekhoeve te Stegeren een paar prima prestaties. Op... (03-08-2018)
Remco Been met Holland vd Bisschop - foto: Jeroen Spoolder
VEENINGEN – Springruiter Remco Been kan terugkijken op een geslaagde deelname aan het CSI De Wolden. Op de terreinen van oud- topruiter Jan Broek... (29-07-2018)
VEENINGEN – De strijd om het Championat van Veeningen tijdens het CSI De Wolden over hoogtes van 1m40/1m45 werd zaterdag beslecht in de barrage... (29-07-2018)
VEENINGEN – Het komt zelden voor dat een ruiter twee kwalificaties voor de GP De Wolden op zijn naam weet te zetten, maar Remco Been (foto) deed het. (28-07-2018)
VEENINGEN – Wierdenaar Remco Been was pas na lang wachten zeker van kwalificatie voor de Grote Prijs tijdens het CSI De Wolden in Veeningen. (27-07-2018)
OMMEN - Nog een ruime week en dan strijkt de wereldtop onder de springruiters neer op Overijsselse bodem voor het internationaal springconcours CSI... (26-07-2018)
CSI Ommen - Foto: FotoTrailer
OMMEN - Het CSI Ommen staat voor de internationale springruiters van 1 tot en met 5 augustus op de kalender, maar de poort bij de familie Schuttert... (10-07-2018)
WEERSELO – Willy van der Ham (foto) liet zondag nog maar eens zien het rijden nog lang niet verleerd te zijn. De routinier stuurde zijn elfjarige... (09-07-2018)
WEERSELO – Op de terreinen van de familie Lohuis aan de Haarstraat wordt zondag 8 juli wordt zondag 8 juli het jaarlijkse concours hippique van de... (03-07-2018)