Frank Buitenhuis vooraan in Eurojump Wierden

WIERDEN – In manege De Vossenbos werd dinsdag de Eurojump verreden. Als grote winnaar van Eurojump gaat Frank Buitenhuis van de Holterbergruiters de boeken in.

Met Guardian won hij de klasse M en de klasse L. Na een foutloze eerste omloop in de klassse M bleef hij dat ook in de tweede in een tijd van 30,42 seconden. Carlos de Mollinedo met Forti bleek met een tijd van 30,69 seconden net iets langzamer maar snel genoeg om Emilia Kerimaa op Foxy DVL (31,35 sec.) naar de derde plek te verwijzen.
Buitenhuis bleek op dreef tijdens Eurojump want met Nabab de Reve-afstammeling Ivory won hij ook de klasse L voor Hamina Alawadi met Laguna Beach en Mark Voskes met Nelicia op plek drie.

De klasse ZZ werd een prooi voor Patrick Alkema. Met Guus HS (afstamming Rupert R) bleef hij als enige twee keer foutloos. Carlos de Mollinedo maakte in de tweede omloop met Chakira een springfout maar toch nog goed voor plek twee.

De klasse Z telde in twee omlopen vijf nulritten en was bijna een volledige Wierdense aangelegenheid qua prijzen. Coen van Haarst met Gizmo  (v. Curragh)bleek het snelst nipt voor Robert Vos met Gino (v. Zirocco Blue). Vos pakte met Helsinki v.d.o. (v. Cardento) ook nog de vierde plek maar moest dulden dat Josta van Straaten met Dior (v. Flipper D’elle) zich toch op de derde plek kon nestelen.

De organisatoren Dik Schuttevaar, Bart Heuver en Dirja Veneberg hadden vanwege de tropische temperaturen tijdens Eurojump extra aandacht besteed aan drinkplaatsen met vers water en bovendien drie wasplaatsen ingericht om de paarden te kunnen afspoelen.
Alle uitslagen van middag en avondprogramma klasse BB t/m M via startlijsten.nl

Meer Springen

Zenith SFN van Jeroen Dubbeldam zal zondagmiddag 17 maart officieel afscheid nemen van het publiek in de Brabanthallen tijdens The Dutch Masters. De... (06-02-2019)
TREFFEN - Willem Greve zegevierde zondag op knappe wijze in de finale van de Youngster Tour over 1,40/1,45 meter tijdens het concours hippique in het... (03-02-2019)
OFFENBURG – Jeroen Dubbeldam en zijn vriendin Annelies Vorsselmans presteerden zondag uitstekend in de Grote Prijs van Offenburg. Beiden haalden de... (03-02-2019)
AMBT-DELDEN – Omroeper van dienst Jan Wilmink verwoordde het zaterdagavond treffend. De ruiter die van het verst moest komen, versloeg uiteindelijk... (03-02-2019)
DEN BOSCH – Steven Veldhuis was donderdag al voor de barrage zeker van de eindzege in de klasse Z van de Blom Hengstencompetitie. De Haaksbergenaar... (01-02-2019)
AMBT-DELDEN – Jarno Hesselink deed woensdag tot twee keer toe een geslaagde greep naar de zege tijdens Indoor Ambt Delden. De ruiter uit Geesteren... (01-02-2019)
AMSTERDAM – Willem Greve miste zondag tijdens Jumping Amsterdam slechts door een tijdfout de barrage van de Grote Prijs. De Markeloër ontbrak... (27-01-2019)
WIERDEN – In eigen omgeving maakte Remco Been de meeste indruk tijdens de drie dagen durende wedstrijden in De Vossenbos in Wierden. Been won de... (26-01-2019)
KRONENBERG – Sander Geerink troefde vrijdagavond de complete concurrentie af in de kwalificatie voor de finale van de Medium Tour tijdens het... (26-01-2019)
AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam reed vrijdag weer eens een foutloze ronde met zijn ‘gouden’ troef SFN Zenith (v. Rash R x Fuego du Prelet). Met de... (25-01-2019)
AMBT DELDEN - Onder de naam Indoor Ambt Delden organiseert rijvereniging De Zevenbuurtschappen al 35 jaar een meerdaags hippisch evenement voor... (23-01-2019)
HELLENDOORN – Caroline Müller scoorde vrijdag tijdens het indoorconcours in ’t Oale Spoor vier op een rij. Met haar twee paarden Numero Due en... (20-01-2019)
BATHMEN – Een kleiner verschil was niet denkbaar, maar één honderdste seconde was vrijdag wel de marge die bepaalde wie over 1,40 meter de Grote... (19-01-2019)
HELLENDOORN – Henri Stegeman heeft de wind mee. De ruiter uit Daarle onderstreepte donderdag met zijn zege in de klasse Z in Hellendoorn nog maar... (18-01-2019)
MÜNSTER – Gerben Morsink presteerde als een van de weinige buitenlanders prima in een vrijwel louter door Duitse combinaties bezet CSI2 in Münster.... (15-01-2019)
SAASVELD – Steven Veldhuis deed dit weekend een geslaagde greep naar twee springtitels van de Kring Twente. De ruiter uit Haaksbergen won zowel de... (14-01-2019)
NEUSTADT – Conor Drain boekte vrijdag een fraaie zege in het Duitse Neustadt. De Twentse Ier zegevierde in de rubriek over 1,45 meter op tijd voor de... (12-01-2019)
OPGLABBEEK – Sjaak Sleiderink en Annelies Vorsselmans zijn goed op dreef tijdens het concours hippique in het Belgische Opglabbeek. In het Sentower... (12-01-2019)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink, op de foto in actie met Charmeur, is voor de rest van dit indoorseizoen uitgeschakeld. De ruiter uit De Lutte brak... (07-01-2019)
VRAGENDER – Steven Veldhuis ontpopte zich tijdens Nieuwjaarsjumping Vragender weer eens als de uitblinker. De Haaksbergenaar boekte twee fraaie... (06-01-2019)