Frank Buitenhuis vooraan in Eurojump Wierden

WIERDEN – In manege De Vossenbos werd dinsdag de Eurojump verreden. Als grote winnaar van Eurojump gaat Frank Buitenhuis van de Holterbergruiters de boeken in.

Met Guardian won hij de klasse M en de klasse L. Na een foutloze eerste omloop in de klassse M bleef hij dat ook in de tweede in een tijd van 30,42 seconden. Carlos de Mollinedo met Forti bleek met een tijd van 30,69 seconden net iets langzamer maar snel genoeg om Emilia Kerimaa op Foxy DVL (31,35 sec.) naar de derde plek te verwijzen.
Buitenhuis bleek op dreef tijdens Eurojump want met Nabab de Reve-afstammeling Ivory won hij ook de klasse L voor Hamina Alawadi met Laguna Beach en Mark Voskes met Nelicia op plek drie.

De klasse ZZ werd een prooi voor Patrick Alkema. Met Guus HS (afstamming Rupert R) bleef hij als enige twee keer foutloos. Carlos de Mollinedo maakte in de tweede omloop met Chakira een springfout maar toch nog goed voor plek twee.

De klasse Z telde in twee omlopen vijf nulritten en was bijna een volledige Wierdense aangelegenheid qua prijzen. Coen van Haarst met Gizmo  (v. Curragh)bleek het snelst nipt voor Robert Vos met Gino (v. Zirocco Blue). Vos pakte met Helsinki v.d.o. (v. Cardento) ook nog de vierde plek maar moest dulden dat Josta van Straaten met Dior (v. Flipper D’elle) zich toch op de derde plek kon nestelen.

De organisatoren Dik Schuttevaar, Bart Heuver en Dirja Veneberg hadden vanwege de tropische temperaturen tijdens Eurojump extra aandacht besteed aan drinkplaatsen met vers water en bovendien drie wasplaatsen ingericht om de paarden te kunnen afspoelen.
Alle uitslagen van middag en avondprogramma klasse BB t/m M via startlijsten.nl

Meer Springen

TUBBERGEN – Gerben Morsink toonde zich vrijdag een klasse apart in de barrage van de strijd om de Nijwa Prijs tijdens Jumping Schröder Tubbergen. De... (24-05-2019)
TUBBERGEN – Op eigen grond was Gerco Schröder goed voor een derde plek in de toprubriek van donderdag om de Roelofsen Horse Trucks Prijs over 1,40... (23-05-2019)
TUBBERGEN – Met de rubriek om de Stal De Sjiem prijs, een wedstrijd over twee fasen voor de Big Tour van het CSI1 is donderdagochtend de zesde editie... (23-05-2019)
MADRID/HANNOVER – Frank Schuttert imponeerde zondag tijdens de Grote Prijs van Madrid in de Global Champions Tour. De Ommenaar in dienst van Jos... (19-05-2019)
TEL AVIV – Jeroen Dubbeldam (foto) en Hans Horn moeten de Israëlische springruiters helpen een plekje af te dwingen bij de Olympische Spelen van... (07-05-2019)
GEESTEREN – Mareille van Geel-Schröder toonde zich zaterdag superieur in de hoofdrubriek van Hippisch Geesteren. De oud-Lattropse reed over 1,40... (05-05-2019)
GEESTEREN – Sanne Dokman verschalkte vrijdag de complete concurrentie in de klasse Z/ZZ tijdens Hippisch Geesteren. Met Evita reed de jonge amazone... (04-05-2019)
GEESTEREN - Bas van der Aa nam donderdag tijdens de eerste springdag van Hippisch Geesteren twee zeges voor zijn rekening. De Albergenaar won met... (03-05-2019)
MIERLO – Niet Gerben Morsink of Frank Schuttert, maar Jeroen Dubbeldam was zondag de beste regionale vertegenwoordiger in de eindstand van de strijd... (28-04-2019)
MIERLO – De Twentse deelnemers zijn  er bij het NK voor de jeugd niet in geslaagd een medaille te veroveren. Amber van Marle kwam daar het dichtst... (27-04-2019)
WIERDEN – Steven Veldhuis heerste vrijdag als een vorst tijdens het concours hippique van De Eschruiters in Wierden. Op het terrein van De Vossenbos... (27-04-2019)
MIERLO – Regerend titelhouder Frank Schuttert voerde vrijdag bij het NK springen de druk op leider Gerben Morsink flink op. Maar direct na hem bleek... (26-04-2019)
MIERLO – Gerben Morsink is net als vorig jaar het nationaal kampioenschap springen in Mierlo uitstekend begonnen. De tegenwoordig in Enschedese... (25-04-2019)
GORLA MINORE – Mart IJland presteerde afgelopen weekend uitstekend in het Italiaanse Gorla Minore. Met de Nederlandse ponyruiters won de jonge ruiter... (23-04-2019)
WIERDEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) zegevierde dinsdag in twee rubrieken  tijdens de tweede editie van Eurojump 2019. Op de terreinen van... (17-04-2019)
GEESTEREN - Remco Been kan weer een overwinning in een Grote Prijs op zijn erelijst bijschrijven. De Wierdenaar zegevierde zondag op het Erve... (14-04-2019)
GEESTEREN – Pascalle Lienesch greep zaterdag overtuigend de overwinning bij de junioren tijdens het CH Albergen van Het Twentse Ros in Geesteren. Op... (14-04-2019)
ALBERGEN – Vasco Campana (foto) was vrijdag met twee zeges de meest succesvolle ruiter op het concours van Het Twentse Ros uit Albergen. Op het Erve... (13-04-2019)
KRONENENBERG – Robert Vos is op dreef tijdens de Springtour in Kronenberg. Op het hippisch centrum De Peelbergen zegevierde de Wierdenaar donderdag... (12-04-2019)
OPGLABBEEK – Elike Morsink bij de junioren en Mart IJland bij de ponyruiters presteerden de afgelopen dagen individueel en met de nationale equipe... (08-04-2019)