IN TWEEDE EDITIE EUROJUMP 2019 IN WIERDEN

Frank Buitenhuis twee maal vooraan

WIERDEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) zegevierde dinsdag in twee rubrieken  tijdens de tweede editie van Eurojump 2019. Op de terreinen van manege De Vossenbos won de Holtenaar in de ochtenduren zowel de klasse L als de klasse M.

Buitenhuis was in de klasse L met Crystall Z ruim sneller dan Willem Greve met Jazz Reuvekamp en Coen van Haarst met Ironic, die de tweede en derde plaats bezetten. Met Ivory troefde hij met een nagenoeg exact dezelfde marge zijn naaste belagers Imke Frankena met Holeva en opnieuw Coen van Haart, nu met I-Star, af. In de klasse ZZ  moest Frank Buitenhuis met Guardian de winst laten aan Henri Stegeman die, met Grand Canyon VL veel sneller was en als enige geen springfout maakte.

Stegeman moest bij het springen over 1,40 meter met Grand Canyon de eer laten aan Bert-Jan Zuidema met Fleurabella. Christian Bol eiste de derde plek voor zich op met Feinschnitt.
Bas van der Aa won de klasse Z met Isla Ibiza, voor Hilde Woudstra met Castella, Bert-Jan Zuidema met Elco VM, Imke Frankena met Holeva en Marjolein Heuvelmans met Davina S.

Nog een overwinning
Bert-Jan Zuidema boekte in de middagsessie nog een overwinning. Met He’s Mylord eiste hij de zege voor zich op in de klasse Z, waarin Gerben Morsink met Galina en Wendy Veldman met Hemerald zich als naaste belagers aandienden. Morsink moest op Galina ook in de klasse ZZ genoegen nemen met plek twee, nu achter Anne-Liza Makkinga met Go for It.

Enola Mulder zette de klasse M maar haar hand met Ibiza van het Drienerwolde. Marije Nijhof met Gangster en Bert-Jan Zuidema met Hopeful bezetten de volgende posities. Leonie Bredemeier was met J. Lo-Terma de enige die Tim Breeschoten voor bleef in de klasse L. Breeschoten werd tweede met Jotermie en derde met Jazz Glow van Ter Bos. Joukje Laarman won op stijl (75 punten) en als enige foutloze de klasse B, waarin Enola Mulder met Klik Klak RR tweede werd (4-72,5)

Britt Schaper
In de avonduren mocht Britt Schaper zich twee keer tot winnares laten huldigen. Met Heerdestar bleef ze Mark Voskes met Nelicia voor in de klasse M. In de klasse B scoorde ze met Bay Boy de meeste stijlpunten (77,5) voor Janike Lammers met A Lucky Girl (76) en werd ze zelf ook nog derde met Miss Universe van Dorperheide (75,5).  Rowan van Leijenhorst tenslotte was een klasse apart in de klasse L. Met Fiësta bleef ze haar eerste achtervolger Janike Lammers op A Lucky Girl liefst 5,5 seconde voor. Kort achter Lammers werd Lotte Borghuis derde met Incredible.

 

Meer Springen

ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)
SAASVELD – Aileen  Menneken en Nuri Dijks waren woensdag het meest succesvol in de zwaarste klassen tijdens de meest recente midweekse aflevering van... (28-02-2020)
WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)
AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van... (02-02-2020)