IN TWEEDE EDITIE EUROJUMP 2019 IN WIERDEN

Frank Buitenhuis twee maal vooraan

WIERDEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) zegevierde dinsdag in twee rubrieken  tijdens de tweede editie van Eurojump 2019. Op de terreinen van manege De Vossenbos won de Holtenaar in de ochtenduren zowel de klasse L als de klasse M.

Buitenhuis was in de klasse L met Crystall Z ruim sneller dan Willem Greve met Jazz Reuvekamp en Coen van Haarst met Ironic, die de tweede en derde plaats bezetten. Met Ivory troefde hij met een nagenoeg exact dezelfde marge zijn naaste belagers Imke Frankena met Holeva en opnieuw Coen van Haart, nu met I-Star, af. In de klasse ZZ  moest Frank Buitenhuis met Guardian de winst laten aan Henri Stegeman die, met Grand Canyon VL veel sneller was en als enige geen springfout maakte.

Stegeman moest bij het springen over 1,40 meter met Grand Canyon de eer laten aan Bert-Jan Zuidema met Fleurabella. Christian Bol eiste de derde plek voor zich op met Feinschnitt.
Bas van der Aa won de klasse Z met Isla Ibiza, voor Hilde Woudstra met Castella, Bert-Jan Zuidema met Elco VM, Imke Frankena met Holeva en Marjolein Heuvelmans met Davina S.

Nog een overwinning
Bert-Jan Zuidema boekte in de middagsessie nog een overwinning. Met He’s Mylord eiste hij de zege voor zich op in de klasse Z, waarin Gerben Morsink met Galina en Wendy Veldman met Hemerald zich als naaste belagers aandienden. Morsink moest op Galina ook in de klasse ZZ genoegen nemen met plek twee, nu achter Anne-Liza Makkinga met Go for It.

Enola Mulder zette de klasse M maar haar hand met Ibiza van het Drienerwolde. Marije Nijhof met Gangster en Bert-Jan Zuidema met Hopeful bezetten de volgende posities. Leonie Bredemeier was met J. Lo-Terma de enige die Tim Breeschoten voor bleef in de klasse L. Breeschoten werd tweede met Jotermie en derde met Jazz Glow van Ter Bos. Joukje Laarman won op stijl (75 punten) en als enige foutloze de klasse B, waarin Enola Mulder met Klik Klak RR tweede werd (4-72,5)

Britt Schaper
In de avonduren mocht Britt Schaper zich twee keer tot winnares laten huldigen. Met Heerdestar bleef ze Mark Voskes met Nelicia voor in de klasse M. In de klasse B scoorde ze met Bay Boy de meeste stijlpunten (77,5) voor Janike Lammers met A Lucky Girl (76) en werd ze zelf ook nog derde met Miss Universe van Dorperheide (75,5).  Rowan van Leijenhorst tenslotte was een klasse apart in de klasse L. Met Fiësta bleef ze haar eerste achtervolger Janike Lammers op A Lucky Girl liefst 5,5 seconde voor. Kort achter Lammers werd Lotte Borghuis derde met Incredible.

 

Meer Springen

DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)
STRZEGOM - De Nederlandse equipe bij de ponyruiters, met een sterke Mart IJland, eindigde vrijdag als vijfde in de landenwedstrijd van het Europees... (16-08-2019)
ERMELO – Willem Greve heeft donderdag de Blom Cup voor zevenjarige paarden gewonnen met Higway TN.   (16-08-2019)
TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie... (13-08-2019)
DUBLIN – Gerco Schröder sloot zondag het CHIO Dublin af met een keurige zesde plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. (12-08-2019)
TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de... (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink kende zondag een prima afsluiting van het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
DUBLIN – De springruiters van Oranje ontbreken in de finale van de strijd om de Longines Nations Cup. (09-08-2019)
TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren. (07-08-2019)
OMMEN – Met een zevende plaats voor Gerben Morsink en een negende voor zijn nicht Veronique mocht de familie Morsink zondag van een geslaagde Grote... (04-08-2019)
OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3... (03-08-2019)
OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines... (02-08-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin. (02-08-2019)
OMMEN – Josta van Straaten reed zaterdag met haar twaalfjarige bruine merrie Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze) naar een fraaie overwinning in de... (02-08-2019)
OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen. (01-08-2019)
OMMEN –Een dag nadat Job Rothstegge in Heeten met Ivar KV kampioen van de Regio Overijssel werd in de klasse M, stond de combinatie alweer vooraan... (31-07-2019)
HEETEN – Steven Veldhuis toonde zich maandagavond superieur in de strijd om de springtitel van de Regio Overijssel. Met de achtjarige merrie Gammon... (30-07-2019)
HEETEN – De uitgestelde strijd om de regiotitel van Overijssel in de klasse Z kreeg maandagavond een ontknoping, waarbij éénhonderdste seconde... (29-07-2019)
HEETEN – Job en Ties Rothstegge uit Weerselo maakten er maandag in de klasse M van de strijd om de regiotitel springen in een mooi familiefeestje.... (29-07-2019)