IN TWEEDE EDITIE EUROJUMP 2019 IN WIERDEN

Frank Buitenhuis twee maal vooraan

WIERDEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) zegevierde dinsdag in twee rubrieken  tijdens de tweede editie van Eurojump 2019. Op de terreinen van manege De Vossenbos won de Holtenaar in de ochtenduren zowel de klasse L als de klasse M.

Buitenhuis was in de klasse L met Crystall Z ruim sneller dan Willem Greve met Jazz Reuvekamp en Coen van Haarst met Ironic, die de tweede en derde plaats bezetten. Met Ivory troefde hij met een nagenoeg exact dezelfde marge zijn naaste belagers Imke Frankena met Holeva en opnieuw Coen van Haart, nu met I-Star, af. In de klasse ZZ  moest Frank Buitenhuis met Guardian de winst laten aan Henri Stegeman die, met Grand Canyon VL veel sneller was en als enige geen springfout maakte.

Stegeman moest bij het springen over 1,40 meter met Grand Canyon de eer laten aan Bert-Jan Zuidema met Fleurabella. Christian Bol eiste de derde plek voor zich op met Feinschnitt.
Bas van der Aa won de klasse Z met Isla Ibiza, voor Hilde Woudstra met Castella, Bert-Jan Zuidema met Elco VM, Imke Frankena met Holeva en Marjolein Heuvelmans met Davina S.

Nog een overwinning
Bert-Jan Zuidema boekte in de middagsessie nog een overwinning. Met He’s Mylord eiste hij de zege voor zich op in de klasse Z, waarin Gerben Morsink met Galina en Wendy Veldman met Hemerald zich als naaste belagers aandienden. Morsink moest op Galina ook in de klasse ZZ genoegen nemen met plek twee, nu achter Anne-Liza Makkinga met Go for It.

Enola Mulder zette de klasse M maar haar hand met Ibiza van het Drienerwolde. Marije Nijhof met Gangster en Bert-Jan Zuidema met Hopeful bezetten de volgende posities. Leonie Bredemeier was met J. Lo-Terma de enige die Tim Breeschoten voor bleef in de klasse L. Breeschoten werd tweede met Jotermie en derde met Jazz Glow van Ter Bos. Joukje Laarman won op stijl (75 punten) en als enige foutloze de klasse B, waarin Enola Mulder met Klik Klak RR tweede werd (4-72,5)

Britt Schaper
In de avonduren mocht Britt Schaper zich twee keer tot winnares laten huldigen. Met Heerdestar bleef ze Mark Voskes met Nelicia voor in de klasse M. In de klasse B scoorde ze met Bay Boy de meeste stijlpunten (77,5) voor Janike Lammers met A Lucky Girl (76) en werd ze zelf ook nog derde met Miss Universe van Dorperheide (75,5).  Rowan van Leijenhorst tenslotte was een klasse apart in de klasse L. Met Fiësta bleef ze haar eerste achtervolger Janike Lammers op A Lucky Girl liefst 5,5 seconde voor. Kort achter Lammers werd Lotte Borghuis derde met Incredible.

 

Meer Springen

GEESTEREN - Voor de Longines FEI Nations Cup f the Netherlands, aanstaande zondag in Geesteren, heeft bondscoach Rob Ehrens zijn team bekend gemaakt... (17-06-2019)
SOPOT – De springruiters van TeamNL met daarin Willem Greve, zijn na een superieure foutloze eerste manche uiteindelijke op de vijfde plaats... (16-06-2019)
GEESTEREN – Het Erve Maathuis is volgende week zondag (23 juni) het decor van het afscheid van Glock’s London (v. Nabab de Reve x Chin Chin).   (14-06-2019)
DENEKAMP - Na een spannende barrage met zes combinaties mocht Maikel Vaanholt zich laten huldigen als winnaar van de klasse ZZ tijdens Euregio... (10-06-2019)
HAAKSBERGEN – Emiel Richter was zondag tijdens de Haaksbergse Paardendagen veel te snel voor de concurrentie in de klasse Z. Met Sundance (v. Padinus... (10-06-2019)
WIESBADEN - Lucas Porter tekende maandag voor een knappe prestatie met zijn derde plaats in de Grote Prijs van het CSI4 in Wiesbaden over 1,60 meter. (10-06-2019)
WIESBADEN -  Jeroen Dubbeldam maakte zondag indruk met zijn nieuwe troef, de elfjarige vosruin Donjo (v. VDL Zirocco Blue). De Weerseloër bleef ook... (10-06-2019)
WIESBADEN -  Jeroen Dubbeldam maakte zondag indruk met zijn nieuwe troef, de elfjarige vosruin Donjo (v. VDL Zirocco Blue). De Weerseloër bleef ook... (10-06-2019)
WIERDEN – Manege De Vossenbos is vertrouwde grond voor Willem Greve. De Markeloër boekte er diverse keren succes. Zaterdag stond hij opnieuw vooraan... (08-06-2019)
WIERDEN – Voordat de Grote Prijs van Wierden om de Roelofsen Horse Trucks Prijs zijn beslag kreeg, boekten Conor Drain en Steven Veldhuis op de... (08-06-2019)
WIERDEN – Bart Haselbekke bleek ook op de derde dag van Outdoor Wierden niet te kloppen met zijn elf jaar oude bruine ruin Dorus (v,. Sam R x... (07-06-2019)
WIERDEN – Remco Been kwam vrijdag in zijn eigen woonplaats iets meer dan een seconde te laat door de finish om de zege te kunnen opeisen in het... (07-06-2019)
WIERDEN – Steven Veldhuis was donderdag onbetwist de sterkste deelnemer in de rubriek voor jonge paarden om de Scherphof Prijs tijdens Outdoor... (06-06-2019)
WIERDEN - Bart Haselbekke voelt zich thuis in zijn eigen woonplaats en heeft tijdens Outdoor Wierden de smaak te pakken. Donderdagochtend won hij al... (06-06-2019)
WIERDEN - Outdoor Wierden is van start gegaan en de beste Nederlandse amazone in de hoogste rubriek over 1,40 meter was woensdag Chantal Regter. (05-06-2019)
WIERDEN - Thijmen Vos beleefde een prima slotdag van het Dutch Youngster Festival in Wierden. De zoon van Robert en kleinzoon van Marinus Vos legde... (02-06-2019)
WIERDEN – Sven Peters kwam vrijdag net te kort voor de zege in de Grote Prijs van Wierden voor young riders. De Enschedeër was een van de twee... (01-06-2019)
WIERDEN – De junioren met Elike Morsink (zilver) en de ponyruiters met Mart IJland (brons) haalden donderdag het podium tijdens de landenwedstrijden... (30-05-2019)
WIERDEN - Het Dutch Youngster Festival in Wierden, het internationaal springconcours voor jeugdruiters, het draait op volle toeren. De eerste... (30-05-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve opgenomen in de nationale springploeg, die Nederland in het weekend van 13 tot en met 16 juni... (28-05-2019)