HOLTENAAR BOEKT TWEE ZEGES EN EEN TWEEDE PLEK IN HAAKSBERGEN

Frank Buitenhuis pakt de hoofdrol

HAAKSBERGEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) was woensdag overdag onbetwist de meest succesvolle ruiter tijdens het Rapide springen in Haaksbergen.

De Holtenaar won twee keer en boekte ook nog een tweede plaats. Met Ivory was hij veruit de sterkste in de klasse Z, met Niosina van de Groote Kamps won hij nipt de klasse M en in de klasse L moest hij met I’m Special Easy alleen Steven Veldhuis op Iregina voor zich dulden.

Lisa Everts was zijn belangrijkste uitdager in de klasse Z. De Enschedese eindigde met Red Bul niet alleen als tweede, maar stuurde verder Lincoln Park nog naar een vierde positie achter Melvin Greveling met Noukie. Steven Veldhuis belandde met Hummer op plek vijf.

Rianne Nalis bleef in de klasse M met Just Impression maar 0,11 seconde achter bij Buitenhuis. Steven Veldhuis gaf met Isapardi bijna drie seconden toe op de winnaar.

Klasse ZZ
Marleen van der Burg heerst met Hanassi in de klasse ZZ. Vincent Geerink volgde met Elamé op 2,4 seconde als tweede en verwees Julia Houtzager-Kayser met Flint en Gerbert te Koppele met Gerardus naar de derde en vierde plaats. Sander Geerink volgde het foutloze viertal op Unfinity Bois Margot als vijfde door een lichte overschrijding van de toegestane tijd.

Marina Grondman legde in de klasse B beslag op de eerste en tweede plek. Met Kayak V & V VDL scoorde ze 80 stijlpunten, met J haalde ze er twee minder.

Ook ’s avonds werd er gesprongen in Haaksbergen. Sophia Richter snelde met Vert Bois de l’Is naar de winst in de klasse Z/ZZ, waarin Sarah Koppelman met Gillenia een kleine 0,6 seconde terrein op haar prijs moest geven.

Brit ter Harmsel won op superieure wijze de klasse M met Donkosack BB met bijna 5,5 seconde voorsprong op Amber van Marle met Gregorius. Stef Veldhuis was met Hangelo oppermachtig in de klasse L, waarin Kim Schouten met Hamira G tweede en Romy Drees met Indy John derde werd. De klasse B werd met 80 stijlpunten een prooi voor Eva Oude Wolcherink met Kentucky SDH, gevolgd door Britt Vennevertloo (72,5) met Iquinara en Romy Drees met Indy John (70).

 

Meer Springen

WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)
AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van... (02-02-2020)
DEN BOSCH – Het werd een latertje, maar het was volop de moeite waard. Willem Greve schitterde donderdag tijdens de KWPN Stallion Show in de Grote... (31-01-2020)
DEN BOSCH – Een dag na zijn  succesvolle optreden tijdens Indoor Ambt Delden sloeg Steven Veldhuis alweer toe. De Haaksbergenaar sloot woensdag in... (30-01-2020)
SAASVELD – Na circa dertig jaar gebruik te hebben gemaakt van de accommodatie van het Twents Hippisch Centrum in Almelo verhuist het indoorconcours... (30-01-2020)
AMBT DELDEN – De eerste springdag van Indoor Ambt Delden draaide woensdag uit op een ware show van het duo Veldhuis en Veldhuis. Zoon Stef won de... (30-01-2020)
OUD OOTMARSUM - Na een succesvol seizoen onder Caroline Müller is hengstenhouderij De Wiemselbach nu mede-eigenaar geworden van de opvallende KWPN-... (28-01-2020)
AMSTERDAM - In de aanloop naar de Olympische- en Paralympische Spelen komende zomer in Tokio heeft de Stichting Nederlands Olympiade Paard vier... (27-01-2020)
KRONENBERG – Remco Been was zondag veruit de snelste deelnemer in de barrage van strijd om de Grote Prijs van De Peelbergen. Met zijn dertienjarige... (27-01-2020)
AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam legde zondag tijdens Jumping Amsterdam met Oak Grove’s Carlyle beslag op de zevende plaats in de wedstrijd voor de... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Elike Morsink boekte zaterdag in de Amsterdamse RAI een ‘koninklijke’ zege. Gadegeslagen door onder anderen Prinses Beatrix (op bovenste... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Gerco Schröder kende een prima eerste dag van het internationale springprogramma tijdens Jumping Amsterdam. De Tubbergenaar eindigde... (25-01-2020)
AMSTERDAM – Op de eerste dag van Jumping Amsterdam kwamen donderdag vier Twentse deelnemers in actie. Van het kwartet bracht Manon Damhuis het er het... (23-01-2020)