HOLTENAAR BOEKT TWEE ZEGES EN EEN TWEEDE PLEK IN HAAKSBERGEN

Frank Buitenhuis pakt de hoofdrol

HAAKSBERGEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) was woensdag overdag onbetwist de meest succesvolle ruiter tijdens het Rapide springen in Haaksbergen.

De Holtenaar won twee keer en boekte ook nog een tweede plaats. Met Ivory was hij veruit de sterkste in de klasse Z, met Niosina van de Groote Kamps won hij nipt de klasse M en in de klasse L moest hij met I’m Special Easy alleen Steven Veldhuis op Iregina voor zich dulden.

Lisa Everts was zijn belangrijkste uitdager in de klasse Z. De Enschedese eindigde met Red Bul niet alleen als tweede, maar stuurde verder Lincoln Park nog naar een vierde positie achter Melvin Greveling met Noukie. Steven Veldhuis belandde met Hummer op plek vijf.

Rianne Nalis bleef in de klasse M met Just Impression maar 0,11 seconde achter bij Buitenhuis. Steven Veldhuis gaf met Isapardi bijna drie seconden toe op de winnaar.

Klasse ZZ
Marleen van der Burg heerst met Hanassi in de klasse ZZ. Vincent Geerink volgde met Elamé op 2,4 seconde als tweede en verwees Julia Houtzager-Kayser met Flint en Gerbert te Koppele met Gerardus naar de derde en vierde plaats. Sander Geerink volgde het foutloze viertal op Unfinity Bois Margot als vijfde door een lichte overschrijding van de toegestane tijd.

Marina Grondman legde in de klasse B beslag op de eerste en tweede plek. Met Kayak V & V VDL scoorde ze 80 stijlpunten, met J haalde ze er twee minder.

Ook ’s avonds werd er gesprongen in Haaksbergen. Sophia Richter snelde met Vert Bois de l’Is naar de winst in de klasse Z/ZZ, waarin Sarah Koppelman met Gillenia een kleine 0,6 seconde terrein op haar prijs moest geven.

Brit ter Harmsel won op superieure wijze de klasse M met Donkosack BB met bijna 5,5 seconde voorsprong op Amber van Marle met Gregorius. Stef Veldhuis was met Hangelo oppermachtig in de klasse L, waarin Kim Schouten met Hamira G tweede en Romy Drees met Indy John derde werd. De klasse B werd met 80 stijlpunten een prooi voor Eva Oude Wolcherink met Kentucky SDH, gevolgd door Britt Vennevertloo (72,5) met Iquinara en Romy Drees met Indy John (70).

 

Meer Springen

CIEKOCINKO - Fabienne Roelofsen leverde donderdag een puike prestatie tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko Met haar negenjarige... (02-07-2020)
WIERDEN –Met een vertraging van tien weken worden het Dutch Youngster Festival (DYF) en Outdoor Wierden 2020 alsnog verreden. (01-07-2020)
CIEKOCINKO – Remco Been reed de afgelopen dagen prima vooraan mee tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko. Het leverde de Wierdenaar... (29-06-2020)
GEESTEREN – Het Erve Maathuis in Geesteren was dit weekend drie dagen lang het domein van de springruiters. PSV Sint Joris bood er de gelegenheid... (28-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)
ESSEN – Gerben Morsink liet afgelopen weekend een prima indruk achter tijdens het concours op de terreinen van het Gestut Sprehe in Essen-Herbergen. (22-06-2020)
BEERZE – Anne-Liza Makkinga heeft haar veelbelovende negenjarige donkerbruine ruin Go For it B (v. Eldorado van de Zeshoek TN x Faldo) verkocht aan... (11-06-2020)
GEESTEREN – De springonderdelen van Hippisch Geesteren gaan ook dit weekeinde niet door. Gooide begin mei het coronavirus roet in het eten, dit keer... (05-06-2020)
ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)
SAASVELD – Aileen  Menneken en Nuri Dijks waren woensdag het meest succesvol in de zwaarste klassen tijdens de meest recente midweekse aflevering van... (28-02-2020)