HOLTENAAR BOEKT TWEE ZEGES EN EEN TWEEDE PLEK IN HAAKSBERGEN

Frank Buitenhuis pakt de hoofdrol

HAAKSBERGEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) was woensdag overdag onbetwist de meest succesvolle ruiter tijdens het Rapide springen in Haaksbergen.

De Holtenaar won twee keer en boekte ook nog een tweede plaats. Met Ivory was hij veruit de sterkste in de klasse Z, met Niosina van de Groote Kamps won hij nipt de klasse M en in de klasse L moest hij met I’m Special Easy alleen Steven Veldhuis op Iregina voor zich dulden.

Lisa Everts was zijn belangrijkste uitdager in de klasse Z. De Enschedese eindigde met Red Bul niet alleen als tweede, maar stuurde verder Lincoln Park nog naar een vierde positie achter Melvin Greveling met Noukie. Steven Veldhuis belandde met Hummer op plek vijf.

Rianne Nalis bleef in de klasse M met Just Impression maar 0,11 seconde achter bij Buitenhuis. Steven Veldhuis gaf met Isapardi bijna drie seconden toe op de winnaar.

Klasse ZZ
Marleen van der Burg heerst met Hanassi in de klasse ZZ. Vincent Geerink volgde met Elamé op 2,4 seconde als tweede en verwees Julia Houtzager-Kayser met Flint en Gerbert te Koppele met Gerardus naar de derde en vierde plaats. Sander Geerink volgde het foutloze viertal op Unfinity Bois Margot als vijfde door een lichte overschrijding van de toegestane tijd.

Marina Grondman legde in de klasse B beslag op de eerste en tweede plek. Met Kayak V & V VDL scoorde ze 80 stijlpunten, met J haalde ze er twee minder.

Ook ’s avonds werd er gesprongen in Haaksbergen. Sophia Richter snelde met Vert Bois de l’Is naar de winst in de klasse Z/ZZ, waarin Sarah Koppelman met Gillenia een kleine 0,6 seconde terrein op haar prijs moest geven.

Brit ter Harmsel won op superieure wijze de klasse M met Donkosack BB met bijna 5,5 seconde voorsprong op Amber van Marle met Gregorius. Stef Veldhuis was met Hangelo oppermachtig in de klasse L, waarin Kim Schouten met Hamira G tweede en Romy Drees met Indy John derde werd. De klasse B werd met 80 stijlpunten een prooi voor Eva Oude Wolcherink met Kentucky SDH, gevolgd door Britt Vennevertloo (72,5) met Iquinara en Romy Drees met Indy John (70).

 

Meer Springen

LANAKEN – Willem Greve belandde zondag in de finale van de strijd om het WK voor jonge paarden net naast het podium met zijn vijfjarige bruine hengst... (22-09-2019)
LANAKEN – In de strijd om het WK voor jonge paarden hielden Willem Greve en Gerben Morsink beiden donderdag en vrijdag met twee troeven de lei schoon... (20-09-2019)
VRAGENDER - Remco Been sloot met Balou van het Molenhof Z het laatste outdoorconcours van Paardensportcentrum Lichtenvoorde van 2019 zaterdagavond af... (16-09-2019)
AMBT DELDEN – Melissa Maatkamp was vrijdag de baas in de klasse Z/ZZ tijdens het concours van De Zeven Buurtschappen in Ambt-Delden. Met haar... (14-09-2019)
PADERBORN – Willem Greve bleef vrijdag slechts iets meer dan een seconde verwijderd van een fraaie zege in de rubriek over 1,50 meter op tijd tijdens... (13-09-2019)
CALGARY – Willem Greve en Frank Schuttert nestelden zich zondag in Calgary knap in de top tien van de Grote Prijs bij het prestigieuze CSI5 van... (08-09-2019)
ERMELO– Nederland heeft alsnog een uitnodiging ontvangen voor de prestigieuze finale van de strijd om de Longines FEI Nations Cup finale in Barcelona... (05-09-2019)
VALENCE – De broers Lucas en Wilton Porter hebben de smaak te pakken. Beiden deden het zondag uitstekend in de Grote Prijs van het CSI4 in het Zuid-... (02-09-2019)
LASTRUP – Gerco Schröder bewaarde het beste voor het laatst tijdens het CSI2 Klein Roscharden in het Duitse Lastrup. Met zijn vijftien jaar oude... (01-09-2019)
LANGEVEEN – Conor Drain verzorgde een ware onemanshow tijdens het concours hippique van de Molenruiters uit Langeveen. De Ier won drie keer op rij,... (01-09-2019)
ERMELO – Steven Veldhuis veroverde zaterdag in Ermelo op fraaie wijze twee keer goud tijdens de strijd om de springtitels van de KNHS in Ermelo. (31-08-2019)
OPGLABBEEK – Willem Greve was zaterdag dicht bij de zege in de rankingproef over 1,45 meter tijdens het CSI in het Belgische Opglabbeek. (31-08-2019)
ERMELO – In de strijd om het goud in de klasse B voor C-pony’s kon Lotte Paus (foto) vrijdag rekenen op de liefst 27-jarige ‘familiepony’ Sundance.... (30-08-2019)
LANGEVEEN – Hessel Hoekstra (foto) begon vrijdag met een zege en een derde plaats uitstekend aan het concours hippique van de Molenruiters uit... (30-08-2019)
ERMELO – Liz Meenhuis keerde zaterdag na de Hippiade in Ermelo met zilver en brons terug in Rossum. (26-08-2019)
ROTTERDAM  - Voor Frank Schuttert is het EK al na de eerste manche van de finale voorbij. (25-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL moesten tijdens het EK in Rotterdam genoegen nemen met de achtste positie. (23-08-2019)
ROTTERDAM - De springruiters van TeamNL zijn er op de tweede dag van de landenwedstrijd op het EK in Rotterdam niet in geslaagd te klimmen in het... (22-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL zijn het EK in eigen land niet overtuigend begonnen. Het team staat na het eerste jachtparcours negende. (21-08-2019)
WIERDEN – Sander Geerink bezette woensdag vier keer een ‘podiumplek’ tijdens de laatste aflevering uit de reeks van zes wedstrijden in het kader van... (21-08-2019)