VIJF KEER EERSTE EN NOG VIJF PODIUMPLEKKEN BIJ SAS SAASVELD

Frank Buitenhuis op eenzame hoogte

SAASVELD – Frank Buitenhuis stond woensdag op eenzame hoogte tijdens de eerste editie van SAS in Saasveld. De 36-jarige ruiter uit Holten won liefst vijf rubrieken en was daarmee de onbetwiste uitblinker in de Ankerhal.

In de ochtenduren was Buitenhuis succesvol in achtereenvolgens de klassen M, Z en ZZ en ’s middags voegde hij er nog eens zeges in klassen M en Z aan toe. Hij pakte ook nog eens tweede plaatsen in de klassen L, Z en ZZ en derde plekken in de klassen L en ZZ.

Zelf grootste concurrent
Met I ‘am Special Easy was Frank Buitenhuis over twee fasen het eerst het sterkst in de klasse M. Emiel Richter met Quality Star en Thomas Arendsen Raedt boden hem nog het best weerwerk. In de klasse Z was Buitenhuis in de ochtend zelf zijn grootste concurrent met Idrigill en restte Arendsen Raedt met Happy Time opnieuw de derde positie. In de ZZ reed Buitenhuis met Idrigill en Zila Z naar de eerste en de tweede prijs.
’s Middags was Frank Buitenhuis met Crystall Z goed voor de winst in de klasse M, waarin Manon Damhuis met I am a Cooper en Eric ten Cate de volgende plaatsen bezetten. Vervolgens won hij ook in de klasse Z met Fury Else, voor Ten Cate met Ivoor en Veronique Morsink met Celina Z. De klasse ZZ was voor Claudia Morsink met Cekina Z. De amazone uit De Lutte troefde Gerbert te Koppele met Gerardus en Frank Buitenhuis op Indicator af.

Zijn laatste ‘podiumplekken’ noteerde Buitenhuis in de klasse L. In de eerste sessie werd hij derde met Kessel Hx, achter Thomas Arendsen Raedt met Ici Mon Ami en Fleur de Rooy met Amarillo. ’s Middags hoefde hij op Galasnikov alleen Coen van Haarst met Irish-Mist voor laten gaan en werd Carolien Teggeler met Ayuno derde.

Idrigill en Indicator
“Het was een geslaagde dag”, vatte Frank Buitenhuis zijn prestaties met een gevoel voor understatement samen. “De paarden sprongen allemaal goed en het was leuk om te doen.”
Op stal in Holten staan ongeveer twintig wedstrijdpaarden, die hij voor het grootste deel uitbrengt voor andere eigenaren. Vooral Indicator en Idrigill, die hij al vanaf hun vierde jaar opleidde, zijn beloften voor de toekomst. “Zeker die twee kunnen straks allebei het hogere werk wel aan, denk ik.”

Frank Buitenhuis heeft zich nog niet ingeschreven voor een internationale wedstrijd in 2020, maar is wel van plan dat te doen. “De sport is wel belangrijk om ook goed met de handel bezig te kunnen zijn. Je hebt wel filmpjes nodig om te kunnen verkopen. Vorig jaar heb ik al een paar internationaal gereden en dat wil ik dit jaar absoluut weer doen. Als ik trouwens niet aan sport zou kunnen doen, zou ik het allemaal ook niet zo leuk vinden.”
    
De derde rubriek voor de klasse M werd ’s avonds een prooi voor Charéna Zandbergen met Iregina Elton. Ze klopte Tessa Tigcheler met Miss Dior en Rowan van Leijenhorst met Inka-M. Benthe Lammertink klopte met Ittorio VL in de klasse L Sven Peters met Invicible en Dafne Helthuis met Felina.

Ook de B-klasse telde drie afleveringen. ’s Morgens was Danielle Grootte Bromhaar de sterkste met Jellowa Fortuna en grepen Dide Luijerink met Keniki HL en Puck Haverkate de tweede en derde plaats. In de middagrubriek bleef Carolien Teggeler met Kensington Chantal Engbers op Miss Farah voor en ’s avonds won Boudewijn Koekkoek met Totilas. Dit keer bleken Anouk Gerritsen met Evi en Marit Tasma met Change de naaste concurrenten.

Meer Springen

AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)
AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van... (02-02-2020)
DEN BOSCH – Het werd een latertje, maar het was volop de moeite waard. Willem Greve schitterde donderdag tijdens de KWPN Stallion Show in de Grote... (31-01-2020)
DEN BOSCH – Een dag na zijn  succesvolle optreden tijdens Indoor Ambt Delden sloeg Steven Veldhuis alweer toe. De Haaksbergenaar sloot woensdag in... (30-01-2020)
SAASVELD – Na circa dertig jaar gebruik te hebben gemaakt van de accommodatie van het Twents Hippisch Centrum in Almelo verhuist het indoorconcours... (30-01-2020)
AMBT DELDEN – De eerste springdag van Indoor Ambt Delden draaide woensdag uit op een ware show van het duo Veldhuis en Veldhuis. Zoon Stef won de... (30-01-2020)
OUD OOTMARSUM - Na een succesvol seizoen onder Caroline Müller is hengstenhouderij De Wiemselbach nu mede-eigenaar geworden van de opvallende KWPN-... (28-01-2020)
AMSTERDAM - In de aanloop naar de Olympische- en Paralympische Spelen komende zomer in Tokio heeft de Stichting Nederlands Olympiade Paard vier... (27-01-2020)
KRONENBERG – Remco Been was zondag veruit de snelste deelnemer in de barrage van strijd om de Grote Prijs van De Peelbergen. Met zijn dertienjarige... (27-01-2020)
AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam legde zondag tijdens Jumping Amsterdam met Oak Grove’s Carlyle beslag op de zevende plaats in de wedstrijd voor de... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Elike Morsink boekte zaterdag in de Amsterdamse RAI een ‘koninklijke’ zege. Gadegeslagen door onder anderen Prinses Beatrix (op bovenste... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Gerco Schröder kende een prima eerste dag van het internationale springprogramma tijdens Jumping Amsterdam. De Tubbergenaar eindigde... (25-01-2020)
AMSTERDAM – Op de eerste dag van Jumping Amsterdam kwamen donderdag vier Twentse deelnemers in actie. Van het kwartet bracht Manon Damhuis het er het... (23-01-2020)
SAASVELD – Sander Geerink (op archieffoto) en Frank Buitenhuis schreven woensdag tijdens SAS Saasveld de rubrieken in de hoogste klassen op hun naam... (23-01-2020)