WIERDENAAR MET HOLLAND VAN DE BISSCHOP IN VALENCIA BESTE IN RANKINGPROEF OVER 1,45 METER

Fraaie zeges voor Been en Greve

Foto Remco Been met Holland van de Bisschop © www.fototrailer.nl

VALENCIA – Remco Been en Willem Greve boekten zaterdag allebei een fraaie zege tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia.

Remco Been won met zijn dertienjarige bruine hengst Holland van de Bisschop (v. Heartbreaker x Achill/Libero) de rankingproef over 1,45 meter met barrage. Het leverde de Wierdenaar in dienst van Hank Melse het mooie bedrag van 6375 euro op. Been klopte in de rubriek vijftig opponenten.

Willem Greve toonde zich superieur in de rubriek op tijd over 1,45 meter. Met de tienjarige donkere ruin Faro (v. Calvaro FC) bleef de ruiter uit Markelo de Italiaan Giuseppe de Luca met Quatar Donaldson bijna twee volle seconden voor. In een wedstrijd tegen de klok over 1,30 meter legde Remco Been zaterdag met de zes jaar jonge zwarte ruin Jub (v. Elvis ter Putte) beslag op de zesde positie.

Een dag eerder reed Willem Greve met de negenjarige schimmelmerrie Gogo (v. VDL Zirocco Blue) naar de achtste plaats in een kwalificatie voor de Grote Prijs over 1,45 meter. Remco Been eindigde met Jub als vierde over twee fasen (1,25 meter). De Wierdenaar sloot donderdag de kwalificatie voor de hoofdrubriek van zondag (1,45 meter) met de negenjarige bruine ruin Granny Smith Apple (v. Eldorado van de Zeshoek) af op een vierde plek. Met Holland van de Bisschop werd hij vierde over twee fasen (1,40 meter). Willem Greve met Faro noteerde een en zesde stek met Faro in de rubriek over 1,30 meter op tijd en werd zevende over twee fasen (1,10 meter) voor vijfjarige paarden met de zwarte merrie Kairda (v. Emir R), waarmee hij woensdag al zesde was geworden. Remco Been sloot de proef over 1,25 meter op tijd met Jub als zevende af.

Meer Springen

MICHALOWICE – Sander Geerink presteerde afgelopen week prima in de derde en laatste week tijdens het internationale concours hippique in het Poolse... (18-10-2020)
WIERDEN – De 43ste editie van Indoor Wierden gaat niet door. De organiserende vereniging Eschruiters heeft dit zaterdag besloten vanwege het... (18-10-2020)
IJSSELMUIDEN – Conor Drain legde zaterdag beslag op de tweede plaats in de Grote Prijs van IIsselmuiden. Met Dialetto moest hij op het parcours over... (11-10-2020)
ENSCHEDE – Meer dan ooit is de paardensport voor Marjolein Heuvelmans een hobby, waarin ze ontspanning vindt als uitlaatklep voor haar dagelijkse... (09-10-2020)
OLIVA – Willem Greve legde vrijdag met zijn tienjarige donkere ruin Faro (v. Calvaro FC) beslag op een keurige derde plaats in de rubriek met twee... (09-10-2020)
SAASVELD – Als de uitslagen van het springen in de Ankerhal te Saasveld (SAS) van woensdag een voorteken zijn, kunnen liefhebbers van de paardenport... (08-10-2020)
OLIVA – Remco Been deed een dag na zijn zege in de kwalificatie voor de Grote Prijs van MET Oliva opnieuw van zich spreken met Holland van de... (04-10-2020)
OLIVA – Remco Been deed een dag na zijn zege in de kwalificatie voor de Grote Prijs van MET Oliva opnieuw van zich spreken met Holland van de... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – Op de dag af precies twintig jaar nadat hij met de eigenzinnige schimmel De Sjiem historie schreef met het winnen van de Olympische... (01-10-2020)
MARIËNHEEM – Precies twintig jaar nadat hij in Sydney met De Sjiem goud veroverde tijdens de Olympische Spelen, stond Jeroen Dubbeldam opnieuw... (01-10-2020)
MARIËNHEEM – Op de dag af twintig jaar nadat Jeroen Dubbeldam met zijn bij leven al legendarische schimmel De Sjiem in Sydney als debutant een... (01-10-2020)
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis reed zich behoorlijk in de kijker op de eerste dag van Nationaal Indoor Salland. De Holtenaar was dinsdag goed voor... (30-09-2020)
DELDENERBROEK – De twee paarden, die Sjaak Sleiderink reed voor het Sportpaardenfonds Nederland (SFN II) zetten hun loopbaan voort onder het zadel... (29-09-2020)
LIER – Eric ten Cate legde zondag met zijn zevenjarige bruine ruin Ivoor (v. Eldorado van de Zeshoek) beslag op de derde plaats in de Grote Prijs van... (27-09-2020)
LIER – Gerben Morsink deed ook vrijdag en zaterdag weer vooraan mee tijdens het concours hippique in het Belgische Lier. (26-09-2020)
LIER – Gerben Morsink heeft kennelijk weinig moeite om tijdens een concours hippique in het goede ritme te komen. Net als twee weken eerder in... (24-09-2020)
ALBERGEN – De achtjarige Haraminka (v. Verdi TN) verhuist naar Mexico. Met de bruine merrie veroverde Bas van der Aa in 2020 de Equifirst Twente Cup. (22-09-2020)