MARKELOËR TROEFT IEDEREEN AF IN LONGINES RANKINGPROEF OVER 1,50 METER

Formidabele zege van Willem Greve

OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3 Ommen.

Met de negenjarige bruine merrie Formidable (v. Carambole) zegevierde de Markeloër in de Longines rankingproef met een voorsprong van liefst 2,74 seconde op de nummer twee, Jens van Grunsven met de vosmerrie Cika. "Toch was het zeker geen ‘jaagproef’, stelt de winnaar. “Die merrie is van nature snel, daar hoef ik niet hard voor te rijden. Ik heb gewoon geprobeerd een strakke rit te rijden en weinig meters te maken. Ze sprong goed tot het einde; heel simpel en makkelijk. Dat bleek genoeg voor de winst.”
Willem Greve is content met de negenjarige Carambole-nazaat, die hij als vijfjarige samen met Teus van de Brink aanschafte. “Het is gewoon een goede merrie. Als vijfjarige werd ze derde in Lanaken, een jaar later vierde. Vorig jaar liep ze in de tweesterren Grote Prijzen vooraan mee.”

De ruiter uit Markelo zit momenteel goed in zijn paarden voor het hogere werk. “Dat is een geluk. Daardoor kan ik Formidable, die met haar negen jaar natuurlijk nog jong is, selectief inzetten. Ze heeft niet alle concoursen gelopen, maar wel de goede. Ze was in alle proeven geplaatst, dat doet ze goed. Het is gewoon een super fijn paard, heel licht en makkelijk. Echt een modern springpaard.”

'Ervaring opdoen'
Voor de Grote Prijs van het Vechtdal zadelt Greve zondag Faro (v. Calvaro). Die kwam vrijdag ook al in actie en dit wordt zijn eerste driesterren Grote Prijs. “Ik heb er niet echt verwachtingen van. Ik ga proberen een goede rit neer te zetten en hem een goede ervaring te laten opdoen. Het resultaat is dan secundair.” Aldus Greve, die stelt dat de regio heel blij mag zijn met alle hippische activiteiten.

“Alleen de afgelopen maand al. Eerst het EK, toen twee weken De Wolden en nu CSI Ommen, dat is gewoon prachtig mooi. Als je ziet hoe de familie Schuttert ooit is begonnen met een nationaal concours hier en dat uitgebouwd heeft tot internationaal. De faciliteiten zijn super, het vraagprogramma is goed en er is een bak volk. Geen wonder: de entree is gratis en er is veel entertainment. Gisteren het puissance springen en vandaag weer de veulenveiling: het is niet alleen springen, het is echt een paardenshow. Dat vinden mensen mooi. De boel is gewoon top voor elkaar.”

In de afsluitende rubriek van zaterdag, de finale van de  Medium Tour klopte Maikel van der Vleuten met Idi Utopia (v. Quasimodo Z) in het staartje van de strijd John Whitaker met Argento (v. Arko III). Frank Schuttert legde in vertrouwde omgeving beslag op de vijfde plaats met de achtjarige zwarte merrie Latina van het Avenhof (v. Diarado). 

Hendrik Jan Schuttert legde op eigen terrein beslag op een nette vijfde plek met de dertien jaar oude bruine ruin Balboa HS (v. Tygo), direct gevolgd door Gerco Schröder met zijn elfjarige bruine ruin Glock’s Dobelensky (v. Cornet Obolensky). Wilton Porter met Delinquent JX en Remco Been met Balou van het Molenhof waren nog aanzienlijk sneller dan Willem Greve, maar eindigden als achtste en tiende na een springfout.

Stijn Roelink
Stijn Roelink werd met de achtjarige vosmerrie Vive la Vi (v. Zandor) vijfde in de rubriek over 1,30 meter voor de Medium Tour van het CSI1. Zestien van de 31 deelnemers die in het basisparcours foutloos bleven, lukte dat ook in de extra omloop. Dat waren uit deze regio ook Sjaak Sleiderink met de elf jaar oude bruine ruin Dorus (zevende), Bas van der Aa met de achtjarige bruine merrie E.Guriel (elfde) en Marjolein Heuvelmans met haar acht jaar oude bruine merrie Darina S (twaalfde).

Bas van der Aa verzekerde zich met de negenjarige bruine merrie Evira’s Uno (v. Numero Uno) van de tweede plaats in de Small Tour over 1,20 meter. De Albergenaar hoefde alleen de Amerikaanse Sarah Rose met Encore voor te laten gaan. Marije Nijhof werd keurig derde met de acht jaar oude ruin Gangster (v. Ukato).

Foto Willem Greve met Formidable © www.fototrailer.nl

Meer Springen

KROONENBERG – Wilton Porter (op archieffoto) greep zondag de hoofdprijs in de afsluitende rubriek van de eerste week van het concours hippique in... (17-11-2019)
AMBT DELDEN – Steven Veldhuis zou zaterdag eigenlijk naar manage De Hoffmeijer gaan om naar de verrichtingen van onder anderen zijn zoon Stef te... (11-11-2019)
MAASTRICHT – Frank Schuttert hield zondag het hoofd koel en hanteerde een zo strak tempo, dat niemand van de concurrentie hem de baas bleef in de... (10-11-2019)
MAASTRICHT – Annelies Vorsselmans reed zaterdag naar een keurige derde plek in de rubriek progressief springen tijdens het CSI4 Jumping Indoor... (10-11-2019)
MAASTRICHT – Gerco Schröder legde vrijdagavond met zijn zestienjarige schimmelruin Cognac Champblanc (v. Clearway) beslag op de zesde plaats in de... (09-11-2019)
ENSCHEDE – Jeroen Dubbeldam was vorige week de hoofdpersoon tijdens de eerste editie van het Twents Theatercollege in de Kleine Willem in Enschede.... (07-11-2019)
WIERDEN – Na zijn winst in de finale van de Medium Tour op vrijdag pakte Remco Been zaterdagavond ook de Grote Prijs tijdens CSI2 Indoor Wierden.   (03-11-2019)
WIERDEN – Remco Been bevestigde vrijdag zijn glanzende vorm van de laatste weken. Minder dan twee weken na zijn fraaie triomf op Holland van de... (01-11-2019)
WIERDEN – Bas van der Aa (op archieffoto) tekende donderdag voor een van de twee Nederlandse zeges tijdens Indoor Wierden. (31-10-2019)
WIERDEN – Sven Peters beleefde een prima openingsdag van het CSI2 tijdens Indoor Wierden. De Enschedeër greep met zijn twaalfjarige vosmerrie Channel... (31-10-2019)
DENEKAMP – Koen Westendorp (op archieffoto) reed vrijdag op meesterlijke wijze naar de overwinning tijdens de ‘Masters’ van Euregio Indoor Denekamp. (26-10-2019)
DENEKAMP – Maikel Vaanholt greep donderdag met Izaro (v. Escudo) de zege in de klasse ZZ tijdens Euregio Indoor Denekamp. (25-10-2019)
WIERDEN - Indoor Wierden, op 26 oktober en van 28 oktober tot en met 2 november, gaat van start met twee nieuwe parcoursbouwers. (25-10-2019)
DENEKAMP – Pia Brinkman werd afgelopen weekend met haar hengst Kes TN (v. Comme il Faut) het hoogst gewaardeerd in de GMB-competitie voor vierjarige... (22-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been was zondag tijdens Jumping Zwolle de dirigent van een Twentse feestje. De ruiter uit Wierden won in de IJsselhallen met zijn... (20-10-2019)
ZWOLLE - Jessie Wiefferink reed zaterdag voor de derde keer in drie dagen naar de tweede plaats in de lichte tour van het CSI1 tijdens Jumping Zwolle... (20-10-2019)
ZWOLLE - Kirsten Rikkert (26), die veel successen boekte met SOTRS-veilingpaard Chaperon en hem zelfs opleidde tot en met het niveau van 1,50 meter,... (19-10-2019)
DENEKAMP – Met de strijd om de prestigieuze GMB Cup voor jonge paarden beginnen vandaag (zaterdag) de springrubrieken van de 24ste van Euregio Indoor... (19-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been kwam vrijdag tijdens Jumping Zwolle met zijn achtjarige bruine ruin Granny Smith Apple (v. Eldorado van de Zeshoek) minder dan... (18-10-2019)
LIER – Met een eerste en een tweede plaats in de rubriek over 1,40 meter op tijd deed Eric ten Cate donderdag goede zaken tijdens het CSI2 in het... (18-10-2019)