AMAZONE UIT WIERDEN VERRAST FAVORIETEN ALS STEVEN VELDHUIS EN PIM MULDER

Finale NI Salland voor Britt Wiefferink

MARIENHEEM – Britt Wiefferink werd vrijdag de verrassende winnares van de finale van Nationaal Indoor Salland. De 20-jarige amazone bleef in de barrage van het parcours over 1,30 meter favorieten als Steven Veldhuis en Pim Mulder knap voor.

“Het is lang geleden dat ik zoiets heb gewonnen”, lachte de Wierdense breeduit na de eindstrijd van de klassen Z en ZZ. “Omdat Steven als een van de laatsten moest starten was het nog wel even knap spannend, maar gelukkig was hij niet zo snel als ik. Het is ook vaak genoeg andersom geweest…”

Britt Wiefferink zette met haar rit op de vlotte 14-jarige bruine merrie Apourti (v. Quinar x Columbus), die ze al vijf jaar onder het zadel heeft, als vierde starter in de extra omloop een tijd neer van 28,70 seconde. Daar konden ook Steven Veldhuis met Installera Balia RS (v. Emerald van ’t Ruytershof) met een chrono van 29,17 seconde en Pim Mulder met Hazelhorst I (v. Cardento) met een tijd van 30,21 seconde niet aan tippen. Josta van Straaten met Jonne-S en opnieuw Steven Veldhuis maakten het eerste vijftal vol.

Al weer tijdje geleden
“Het ging heel goed”, lichtte Britt Wiefferink toe. “Ik kon meteen in een mooi tempo beginnen en dat kon ik de hele rit vasthouden. Apourti is ook gewoon een super snel paard. Met haar heb ik al heel veel gewonnen, maar zoiets als dit was toch al weer een tijdje geleden.”

Misschien ook wel omdat de jonge amazone, die als ruiter het goede voorbeeld kreeg van haar ouders Erik Wiefferink en Bernadette Nijhof, niet full-time met de paardensport bezig is. Ze volgt de studie International Business Administration aan de Universiteit Twente in Enschede, waar ze met haar laatste bachelorjaar bezig is. “De paarden doe ik er een beetje naast. Wel hoop ik dit jaar nog mooie indoorconcoursen te rijden, zoals in Wierden, Lichtenvoorde en misschien Zwolle. Ik wil nog verder studeren. Maar dit blijft mooi om te doen. Zeker met een paard als Apourti. Ze heeft een super instelling en is en blijft een winnaar.”

Alweer Frank Buitenhuis
Frank Buitenhuis boekte vrijdag in Marienheem alweer zijn derde overwinning. Dit keer was hij de sterkste in de slotrubriek van de klasse L. De Holtenaar bleef met Jessograaf Britt Schaper met Bad Boy en Zoï Snels met Hamilton rvoor.

Pim Mulder zegevierde in de klasse M met BCO Ibylle. Hilde Veenstra met Bikker K en Danny Schaper met Icole volgden als nummers twee en drie. In de klasse B met barrage ging de zege naar Laureen Veenstra met Tanesa, die ook Monica Borger met Jappe Lady en Esme Ekkelkamp met Never Know’s Jewel het nakijken gaf.

Steven Veldhuis werd uitgeroepen tot meest succesvolle ruiter van het evenement, dat zaterdag wordt afgesloten met de ouverture van de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics.

Foto Britt Wiefferink met Apourti © www.fototrailer.nl

Zie ook www.nisalland.nl

Meer Springen

DENEKAMP – Pia Brinkman werd afgelopen weekend met haar hengst Kes TN (v. Comme il Faut) het hoogst gewaardeerd in de GMB-competitie voor vierjarige... (22-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been was zondag tijdens Jumping Zwolle de dirigent van een Twentse feestje. De ruiter uit Wierden won in de IJsselhallen met zijn... (20-10-2019)
ZWOLLE - Jessie Wiefferink reed zaterdag voor de derde keer in drie dagen naar de tweede plaats in de lichte tour van het CSI1 tijdens Jumping Zwolle... (20-10-2019)
ZWOLLE - Kirsten Rikkert (26), die veel successen boekte met SOTRS-veilingpaard Chaperon en hem zelfs opleidde tot en met het niveau van 1,50 meter,... (19-10-2019)
DENEKAMP – Met de strijd om de prestigieuze GMB Cup voor jonge paarden beginnen vandaag (zaterdag) de springrubrieken van de 24ste van Euregio Indoor... (19-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been kwam vrijdag tijdens Jumping Zwolle met zijn achtjarige bruine ruin Granny Smith Apple (v. Eldorado van de Zeshoek) minder dan... (18-10-2019)
LIER – Met een eerste en een tweede plaats in de rubriek over 1,40 meter op tijd deed Eric ten Cate donderdag goede zaken tijdens het CSI2 in het... (18-10-2019)
ZWOLLE – Rob Schipper en de zussen Jessie en Britt Wiefferink kenden donderdag een goede start tijdens Jumping Zwolle. (18-10-2019)
AMBT DELDEN – Isabelle van Straaten liet dinsdag in Ambt-Delden weer eens op Twentse bodem zien, waartoe ze als amazone in staat is. De tegenwoordig... (16-10-2019)
SAASVELD – Remco Been was vrijdag prima op dreef tijdens Indoor Saasveld. De ruiter uit Wierden reed in alle drie zware rubrieken naar een plek in de... (12-10-2019)
SAASVELD – Indoor Saasveld heeft bij de meeste topruiters uit de regio een vast plekje in de agenda. Deze week zijn ze weer vrijwel zonder... (07-10-2019)
BARCELONA – Willem Greve was ook in de troostfinale de ‘Man of the Match’ voor Oranje in de finale van de strijd om de Longines FEI Jumping Nations... (06-10-2019)
MARIENHEEM – Bas van der Aa (op archieffoto) tekende zaterdag voor de enige Twentse zege tijdens de eerste editie van de Roelofsen Horse Trucks... (06-10-2019)
MARIENHEEM - Frank Buitenhuis boekte donderdag zijn tweede zege tijdens Nationaal Indoor Salland.   (04-10-2019)
BARCELONA – Een 'toprondje' van Willem Greve met Zypria S kon de springruiters van TeamNL donderdag niet aan plaatsing voor de finale van de strijd... (04-10-2019)
LONNEKER – Na de eerste selectie in Lonneker zijn al 34 combinaties geplaatst voor de strijd om de Equifirst Twente Cup 2019. Tien daarvan komen uit... (03-10-2019)
SAASVELD - De eerste aflevering in het nieuwe seizoen van de reeks wedstrijden indoor onder de naam SAS in de Ankerhal in Saasveld leverde... (02-10-2019)
MARIENHEEM - Steven Veldhuis was de gevierde man op de openingsdag van Nationaal Indoor Salland. (02-10-2019)
OPGLABBEEK - Na het Europees teamgoud in Veeningen (De Wolden) won het Nederlandse team bij de children, met daarin Thijmen Vos uit Wierden, ook ook... (30-09-2019)
LONNEKER – Enola Mulder (foto) en Bas Haarhuis sloten zondag in manege de Twentse Marke de strijd om de Twente Cup in de klasse M beiden met een zege... (30-09-2019)