AMAZONE UIT WIERDEN VERRAST FAVORIETEN ALS STEVEN VELDHUIS EN PIM MULDER

Finale NI Salland voor Britt Wiefferink

MARIENHEEM – Britt Wiefferink werd vrijdag de verrassende winnares van de finale van Nationaal Indoor Salland. De 20-jarige amazone bleef in de barrage van het parcours over 1,30 meter favorieten als Steven Veldhuis en Pim Mulder knap voor.

“Het is lang geleden dat ik zoiets heb gewonnen”, lachte de Wierdense breeduit na de eindstrijd van de klassen Z en ZZ. “Omdat Steven als een van de laatsten moest starten was het nog wel even knap spannend, maar gelukkig was hij niet zo snel als ik. Het is ook vaak genoeg andersom geweest…”

Britt Wiefferink zette met haar rit op de vlotte 14-jarige bruine merrie Apourti (v. Quinar x Columbus), die ze al vijf jaar onder het zadel heeft, als vierde starter in de extra omloop een tijd neer van 28,70 seconde. Daar konden ook Steven Veldhuis met Installera Balia RS (v. Emerald van ’t Ruytershof) met een chrono van 29,17 seconde en Pim Mulder met Hazelhorst I (v. Cardento) met een tijd van 30,21 seconde niet aan tippen. Josta van Straaten met Jonne-S en opnieuw Steven Veldhuis maakten het eerste vijftal vol.

Al weer tijdje geleden
“Het ging heel goed”, lichtte Britt Wiefferink toe. “Ik kon meteen in een mooi tempo beginnen en dat kon ik de hele rit vasthouden. Apourti is ook gewoon een super snel paard. Met haar heb ik al heel veel gewonnen, maar zoiets als dit was toch al weer een tijdje geleden.”

Misschien ook wel omdat de jonge amazone, die als ruiter het goede voorbeeld kreeg van haar ouders Erik Wiefferink en Bernadette Nijhof, niet full-time met de paardensport bezig is. Ze volgt de studie International Business Administration aan de Universiteit Twente in Enschede, waar ze met haar laatste bachelorjaar bezig is. “De paarden doe ik er een beetje naast. Wel hoop ik dit jaar nog mooie indoorconcoursen te rijden, zoals in Wierden, Lichtenvoorde en misschien Zwolle. Ik wil nog verder studeren. Maar dit blijft mooi om te doen. Zeker met een paard als Apourti. Ze heeft een super instelling en is en blijft een winnaar.”

Alweer Frank Buitenhuis
Frank Buitenhuis boekte vrijdag in Marienheem alweer zijn derde overwinning. Dit keer was hij de sterkste in de slotrubriek van de klasse L. De Holtenaar bleef met Jessograaf Britt Schaper met Bad Boy en Zoï Snels met Hamilton rvoor.

Pim Mulder zegevierde in de klasse M met BCO Ibylle. Hilde Veenstra met Bikker K en Danny Schaper met Icole volgden als nummers twee en drie. In de klasse B met barrage ging de zege naar Laureen Veenstra met Tanesa, die ook Monica Borger met Jappe Lady en Esme Ekkelkamp met Never Know’s Jewel het nakijken gaf.

Steven Veldhuis werd uitgeroepen tot meest succesvolle ruiter van het evenement, dat zaterdag wordt afgesloten met de ouverture van de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics.

Foto Britt Wiefferink met Apourti © www.fototrailer.nl

Zie ook www.nisalland.nl

Meer Springen

KRONENBERG – Gerco Schröder eindigde zondag als vierde in de Grote Prijs tijdens het CSI2 De Peelbergen. Met Glock’s Dobelensky (v. Cornet Obolensky... (19-01-2020)
SAASVELD – Frank Buitenhuis stond woensdag op eenzame hoogte tijdens de eerste editie van SAS in Saasveld. De 36-jarige ruiter uit Holten won liefst... (18-01-2020)
GEESTEREN – Tijdens de 46ste editie van het CSIO Twente, van woensdag 1 tot en met zondag 5 juli op Erve Maathuis in Geesteren, staat een van de... (14-01-2020)
OPGLABBEEK – Conor Drain boekte zaterdag een fraaie zege tijdens het CSI2 in het Sentower Park in het Belgische Opglabbeek. Met zijn tienjarige... (13-01-2020)
ALMELO – Op 58-jarige leeftijd is donderdag in Almelo Tonny Haselbekke volkomen onverwacht overleden. (13-01-2020)
SAASVELD – Jarno Hesselink was zondag met Fhera op snelheid een maatje te groot voor de concurrentie in de klasse ZZ tijdens de strijd om de... (12-01-2020)
ZUIDBROEK – Hendrik Jan Schuttert en Remco Been slaagden er zaterdagavond niet in de hoofdprijs te bemachtigen in de strijd om de Grote Prijs van het... (11-01-2020)
MEEUWEN – Frank Schuttert moet het na een jaar weer stellen zonder de elfjarige donkerbruine hengst Queensland E (v. Quickfire de Feran x Socrate de... (11-01-2020)
ZUIDBROEK – Met een minimale voorsprong van éénhonderdste seconde pakte Willem Greve vrijdag met Gogo de zege in de rubriek over 1,40 meter met... (11-01-2020)
ZUIDBROEK – Eric ten Cate legde donderdag tijdens het CSI2 IICH Groningen in Zuidbroek beslag op de tweede plaats in de rubriek over 1,35 meter op... (10-01-2020)
ALBERGEN – Hij deed al jaren mee aan de strijd om het open nationaal kampioenschap voor veteranen. Maar meer dan een tweede plaats, een jaar of... (07-01-2020)
DE LUTTE – Voor Gert-Jan Bruggink is het nieuwe jaar aanzienlijk beter begonnen dan het vorige. Precies een jaar nadat hij bij een val van een jong... (05-01-2020)
VRAGENDER – Het nieuwe jaar is amper begonnen of Vincent Geerink heeft al een mooie primeur binnen. In Vragender schreef hij zaterdag voor het eerst... (05-01-2020)
MARIENHEEM – Steven Veldhuis kende een prima jaarafsluiting tijdens de Sallandse Ruiterdagen in Marienheem. Op de slotdag van het evenement won hij... (02-01-2020)
MARIENHEEM – Ellen Zwijnenberg mocht zich vrijdagavond laten huldigen als winnares van de nationale rubriek over 1,40 meter tijdens de Sallandse... (28-12-2019)
BATHMEN – Conor Drain was zaterdagavond goed voor de derde plaats in de Grote Prijs van Bathmen. In de wedstrijd over 1,50 meter met barrage was de... (22-12-2019)
FRANKFURT – Gerco Schröder moest zaterdagmiddag met zijn zestienjarige schimmelruin Glock’s Cognac Champblanc (v. Claerway x Caretino) drie Duitse... (21-12-2019)
WIERDEN – Marinus Vos is donderdagavond benoemd tot erelid van De Eschruiters. Tijdens de algemene ledenvergadering werd de Wierdenaar op die wijze... (13-12-2019)
OLDENZAAL - Paardrijden voor het goede doel. Dat is een perfecte combinatie tussen plezier en iets voor een ander betekenen. De organisatie van  het... (11-12-2019)
SAASVELD – Bas van der Aa heeft net als in 2017 de Equifirst Twente Cup veroverd. In Saasveld hield de ruiter uit Albergen zaterdag met Haraminka de... (08-12-2019)