AMAZONE UIT WIERDEN VERRAST FAVORIETEN ALS STEVEN VELDHUIS EN PIM MULDER

Finale NI Salland voor Britt Wiefferink

MARIENHEEM – Britt Wiefferink werd vrijdag de verrassende winnares van de finale van Nationaal Indoor Salland. De 20-jarige amazone bleef in de barrage van het parcours over 1,30 meter favorieten als Steven Veldhuis en Pim Mulder knap voor.

“Het is lang geleden dat ik zoiets heb gewonnen”, lachte de Wierdense breeduit na de eindstrijd van de klassen Z en ZZ. “Omdat Steven als een van de laatsten moest starten was het nog wel even knap spannend, maar gelukkig was hij niet zo snel als ik. Het is ook vaak genoeg andersom geweest…”

Britt Wiefferink zette met haar rit op de vlotte 14-jarige bruine merrie Apourti (v. Quinar x Columbus), die ze al vijf jaar onder het zadel heeft, als vierde starter in de extra omloop een tijd neer van 28,70 seconde. Daar konden ook Steven Veldhuis met Installera Balia RS (v. Emerald van ’t Ruytershof) met een chrono van 29,17 seconde en Pim Mulder met Hazelhorst I (v. Cardento) met een tijd van 30,21 seconde niet aan tippen. Josta van Straaten met Jonne-S en opnieuw Steven Veldhuis maakten het eerste vijftal vol.

Al weer tijdje geleden
“Het ging heel goed”, lichtte Britt Wiefferink toe. “Ik kon meteen in een mooi tempo beginnen en dat kon ik de hele rit vasthouden. Apourti is ook gewoon een super snel paard. Met haar heb ik al heel veel gewonnen, maar zoiets als dit was toch al weer een tijdje geleden.”

Misschien ook wel omdat de jonge amazone, die als ruiter het goede voorbeeld kreeg van haar ouders Erik Wiefferink en Bernadette Nijhof, niet full-time met de paardensport bezig is. Ze volgt de studie International Business Administration aan de Universiteit Twente in Enschede, waar ze met haar laatste bachelorjaar bezig is. “De paarden doe ik er een beetje naast. Wel hoop ik dit jaar nog mooie indoorconcoursen te rijden, zoals in Wierden, Lichtenvoorde en misschien Zwolle. Ik wil nog verder studeren. Maar dit blijft mooi om te doen. Zeker met een paard als Apourti. Ze heeft een super instelling en is en blijft een winnaar.”

Alweer Frank Buitenhuis
Frank Buitenhuis boekte vrijdag in Marienheem alweer zijn derde overwinning. Dit keer was hij de sterkste in de slotrubriek van de klasse L. De Holtenaar bleef met Jessograaf Britt Schaper met Bad Boy en Zoï Snels met Hamilton rvoor.

Pim Mulder zegevierde in de klasse M met BCO Ibylle. Hilde Veenstra met Bikker K en Danny Schaper met Icole volgden als nummers twee en drie. In de klasse B met barrage ging de zege naar Laureen Veenstra met Tanesa, die ook Monica Borger met Jappe Lady en Esme Ekkelkamp met Never Know’s Jewel het nakijken gaf.

Steven Veldhuis werd uitgeroepen tot meest succesvolle ruiter van het evenement, dat zaterdag wordt afgesloten met de ouverture van de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics.

Foto Britt Wiefferink met Apourti © www.fototrailer.nl

Zie ook www.nisalland.nl

Meer Springen

»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)