'Feest om Umeunig erbij te hebben'

WIERDEN - Wesley Mulder kon donderdag niet veel anders dan met een tevreden gevoel de tweede kwalificatiedag van de strijd om de Jowat Twente Cup afsluiten. De ruiter uit Apeldoorn, eerste én tweede in het tussenklassement: “Het loopt mooi. Behalve Umeunig en For a Dream had ik vandaag ook nog een paar jonkies mee en die deden het ook goed. Het is natuurlijk wel een feest om Umeunig erbij te hebben. Het is een paard met een super instelling, dat altijd vrolijk is en zin heeft."

De achtjarige hengst (v. Untouchable Z x Challano Z) is gefokt door Huttenhuis in De Lutte, die net als Gert-Jan Bruggink voor de helft eigenaar is van Umeunig. Bruggink reed de hengst tot hij hem eind juli overdroeg aan zijn stalruiter Wesley Mulder. “Eerst heb ik een rondje M en eentje in de Z met hem gereden in Luttenberg, daarna zijn we al snel internationaal naar concoursen gegaan. Het past vanaf het eerste moment met hem. Umeunig heeft ook nog eens zoveel techniek dat ik durf te voorspellen dat hij in de toekomst een heel goed paard kan worden.”

Goed aansluiten

Zoals ook de hernieuwde samenwerking met Gert-Jan Bruggink, voor wie hij eerder in Weerselo al eens anderhalf jaar werkzaam was, hem uitstekend bevalt. “We hebben geluk dat we heel goed aansluiten bij elkaar. We weten precies wat we aan elkaar hebben en vangen dingen voor elkaar op als het nodig is. Ik kan het me niet beter wensen. Ik ga zes keer per week ’s middags naar Het Oosterbrook en ben ’s morgens met mijn eigen paarden bezig in Saasveld. Als het zo uit komt, kan ik een keertje een middag wegblijven en de volgende keer doe ik dan een halve dag extra. Bij Gert-Jan krijg ik bovendien de kans internationaal te rijden, daar word ik niet slechter van. Door deze combinatie kan ik ook voor de sport gaan en hoef ik me niet druk te maken over de hele riedel aan administratie. Ik ga elke dag vrolijk naar De Lutte en ga even vrolijk weer naar huis. Ik ben trouwens ook niet zo’n type om van ’s morgens vroeg tot ‘s avonds laat in de pas te lopen.”

Nog een andere hobby

Bovendien heeft Wesley Mulder nog een andere hobby. Samen met zijn vader Willem, voormalig Havenzager, treedt hij vooral in weekenden veel op als het duo Mulder & Mulder. “De paarden zijn mijn passie, maar het zingen is erbij gekomen. Daar hebben mijn vader en ik allebei erg veel plezier in. De afwisseling is goed, het is leuk ook wat anders te hebben. Bovendien leer ik er veel van. Door op te treden en op een podium te staan, heb ik geleerd een stuk  beter met spanning om te gaan. Al is het soms best schipperen. Maar heb ik een mooi concours ver weg, dan houden we daar in onze agenda rekening mee.”

In de strijd om de Jowat Twente Cup is hij voorlopig de meest opvallende ruiter. “Een mooie competitie”, vindt Mulder. “En het prijzengeld is er goed. Dat is toch knap in deze moeilijke tijden. Het enige nadeel is dat het elke keer nachtwerk wordt. Misschien is het een idee om eerst de twee rubrieken voor de Z af te werken en dan pas met de ZZ te beginnen. Al zou dat voor mij geen voordeel opleveren omdat ik toch al met meerdere paarden in beide klassen start. Wat ik verder wel jammer vind is dat de finale niet meer in Hengelo of Enschede wordt verreden. Rijden met volle tribunes is natuurlijk super. Al moet ik zeggen dat het er in Saasveld er met de nieuwe bodem ook heel wat beter op is geworden.”

Foto Wesley Mulder met Umeunig van www.fototrailer.nl

Meer Springen

»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)
»
Gerco Schröder was zaterdag dichtbij een plek in de top drie na de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in... (24-03-2024)