Familiefeestje Steven en Stef Veldhuis

AMBT DELDEN – De tweede kwalificatieronde voor de finale van de strijd om de Divoza Twente Cup 2016 is uitgedraaid op een leuk familiefeestje voor vader Steven en zoon Stef Veldhuis. Veldhuis senior zegevierde vrijdag op Evalien in de klasse ZZ met barrage in de snelste tijd van de dag: 36,75 seconde. Hij was daarmee vierhonderdste seconde rapper dan Peter Olthof, die in de klasse Z zegevierde met Fantasy Colada. Veldhuis junior schreef het klassiek op tijd in de klasse L op zijn naam met Zarelza.

De overwinning in de proef op tijd ging naar Lindy Stuivenberg met Zulanda. Ze was in de klasse Z met een scherpe tijd van 55,88 seconde titelverdedigster Wendy Ligtenberg met Radorette VDD (56,25) als winnares in de groep ZZ-ruiters te vlug af. Steven Veldhuis noteerde in deze rubriek in handicap de derde notering met Duran Duran (56,74), waarmee hij de nummer twee van de deelnemers in de Z-klasse Natalia Majchrowicz op Arco (56,99) voor bleef. De Haaksbergenaar was in de wedstrijd met barrage in de klasse Z ook nog eens goed voor een vierde plaats op Fionapina Colada en een vijfde op Ceasar.

Mooie dagen voor de familie
“Het waren inderdaad wel mooie dagen voor de familie”, lachtte Steven Veldhuis. “Momenteel heb ik vier fijne paarden voor het Z-niveau, waarvan de bruine ruin Duran Duran, van Wietvot die ik in het verleden gereden heb, met zijn acht jaar het meest ervaren is. Die heb ik al wat langer en heeft al parcoursen over 1,45 meter gelopen. Maar ook Evalien, de merrie van Ustinov met wie ik de ZZ won en die eigendom is van de familie Brugman laat zich heel fijn rijden. Als laatste starter heb ik niet de grootste risico’s genomen en niet te hard gereden, omdat ik volgende week met hem internationaal goed wil presteren bij Indoor Wierden. Evalien is van zichzelf wel zo snel dat ik wist dat ik een goede kans maakte als ik foutloos zou blijven. Eigenlijk had ik vanwege Wierden de Twente Cup niet op mijn programma staan, maar ik heb er geen spijt van dat ik heb meegedaan. Het was mooie sport en Jos Brinkman had vooral het tweede parcours behoorlijk selectief gemaakt.”

Prima leerpaard
Een dag later genoot Steven Veldhuis van het optreden van zijn zoon Stef. “Twee jaar geleden is Zarelza me aangeboden en nadat ik hem terug had verkocht mocht ik haar af en toe blijven rijden. Het is een prima leerpaard, dat dressuur gefokt is maar heel fijn springt. Stef begon een jaar of drie geleden opeens over een pony en begint het steeds leuker te vinden. Hij heeft er veel lol in en dat we nu met elkaar op concours gaan en maakt het extra mooi. Zeker als je ook nog eens allebei wint.”

Klasse M
In de klasse M gingen de zeges naar Roderick van den Engh met Jufferbeek’s Bommel in de rubriek op tijd en naar Matty Holohan met Farome in de proef met barrage. Stijn Roelink met Firestone en Linsey Zonnebeld met Cerise D eindigden op fors afstand als tweede en derde op het eerste onderdeel. Pleun Steenbeeke met Jufferbeek’s Effekan en David Ljungcrantz met Galant moesten als nummers twee en drie in de wedstrijd met extra rondgang behoorlijk terrein prijsgeven op Holohan.

Achter Stef Veldhuis legde Matty Holohan met Genova Wapiti beslag op de tweede positie in de snelheidsrubriek en finishte Minke de Vries met Dancing in the Dark als derde. Op het parcours met barrage ging de winst naar Nadieh Plegt met Happiness van de Hazelhof. Ze bleef Jarno Hesselink met Fhera en David Ljungcrantz met Anita voor.

Foto Steven Veldhuis met Evalien © www.fototrailer.nl 

Meer Springen

»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)