SPONSOR KUIPERS LOGISTICS KOOPT SAMEN MET BWG STABLES PAARDEN AAN

Extra steun in rug Sjaak Sleiderink

Een kleine twee jaar onderbrak Sjaak Sleiderink zijn veelbelovende loopbaan als springruiter om in het bedrijf van zijn vader te werken. Sinds augustus is hij terug waar zijn grote passie ligt, fulltime tussen de paarden. Bij de BWG Stables van de broers Ben, Wim en Gerco Schröder pakte hij de draad weer op. Zijn ambitie is duidelijk: de Denekamper hoopt als stalruiter van het drietal in Tubbergen in de toekomst veel internationale wedstrijden op hoog niveau te kunnen rijden. De steun van zijn sponsor Kuipers Logistics is daarbij een welkome flinke extra steun in de rug.

Bij wereldtopper Jeroen Dubbeldam in Weerselo legde hij een stevige basis voor een mooie loopbaan. “Een betere leerschool kon ik me niet wensen”, aldus Sjaak Sleiderink. “Daar heb ik super mee gekregen hoe het werkt. Ook dat het laatste stapje naar de top hartstikke moeilijk is. In de paardensport heb je daarvoor paarden nodig met veel vermogen én een goed karakter. Ze moeten met je meewerken. En het kost nu eenmaal tijd en geld om die te vinden. Dat lukt niet als je geen goede sponsors hebt.”

Niet overhaast
Harry Kuipers reikte hem vanuit zijn betrokkenheid bij de paardensport een helpende hand toe. Dochter Amber ontwikkelde zich als een belofte in de eventingsport en Mark Weusthof hield mede door de steun van Kuipers Logistics aansluiting bij de vaderlandse vierspantop. Kuipers: “Je kunt helaas niet alles blijven doen. Sjaak kwam op mijn pad en is een getalenteerde ruiter die graag wat meer internationaal wil kunnen rijden. Samen met de broers Schröder hebben we twee paarden voor hem gekocht, die de potentie lijken te hebben naar de top te kunnen. Het is de bedoeling dat we er nog een paar meer aanschaffen en dat die dan ook langer voor Sjaak beschikbaar blijven dan anders waarschijnlijk had gekund. Maar we nemen liever de tijd om te kijken wat een goed paard is dan dat we overhaast te werk gaan. Het gaat voor mij om twee dingen: Sjaak naar een hoger plan brengen en samen paarden langer aanhouden. Maar niet voor het verlies…”

Na zijn overstap naar de BWG Stables kreeg Sjaak Sleiderink al de beschikking over de dertienjarige donkerbruine ruin Complemento (v. Contender x Voltaire) -waarmee hij in januari de Grote Prijs van Drachten won-  en de negenjarige bruine hengst Dexter (v. Namelus R x Contender).  Door de samenwerking tussen de BWG Stables en Kuipers Logistics heeft hij nu ook de negenjarige bruine ruin Dento (v. Zento) en de achtjarige schimmelruin Enjoy (v. Dubai) onder het zadel. “Ze hebben allebei een mooie leeftijd om door te stromen”, vindt Sleiderink. “Enjoy heb ik al sinds december. Die doet het heel goed en ontwikkelt zich lekker. Het kan aardig snel gaan, maar ik heb geduld met ze en dat is ook nodig.”

In eigen omgeving
Voorlopig richt de Denekamper zijn pijlen op grotere evenementen in eigen omgeving. “Zoals natuurlijk Jumping Schröder Tubbergen op zijn ‘thuisbasis’, het CSI Twente in Geesteren en Jumping De Driehoek op de terreinen van de familie Schuttert in Ommen. “Daar wil ik vanzelfsprekend zo goed mogelijk presteren”, toont Sjaak Sleiderink zich strijdlustig. “En ik hoop dit jaar ook nog een paar mooie internationale wedstrijden in het buitenland te doen.”

Samen  met zijn werkgevers en sponsor geeft hij de komende tijd zijn ogen goed de kost op zoek naar meer paarden die hem de sprong naar de absolute top gemakkelijker kunnen maken. “Ik heb ze graag met veel bloed. Want het gaat allemaal heel hard in de barrages. Heb je geen snelle, dan ben je nergens meer.”

Tekst en foto's © Willem Pfeiffer/HT
 

Meer Springen

»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)
»
Gerco Schröder was zaterdag dichtbij een plek in de top drie na de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in... (24-03-2024)
»
OCALA - De springruiters van TeamNL eindigden in de tweede wedstrijd van de FEI Longines League of Nations in Ocala (Florida) van dit seizoen op de... (24-03-2024)
»
Conor Drain liet de afgelopen dagen een uitstekende indruk achter tijdens de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera (Andalusië). De Ier klasseerde... (22-03-2024)
»
Diverse regioruiters waren afgelopen weekend actief bij concoursen in het buitenland. De beste prestatie kwam op naam van Annelies Vorsselmans, die... (19-03-2024)
»
DEN BOSCH – Bijna dertig jaar nadat hij zelf in Den Bosch opzien baarde door op spectaculaire wijze als eerste en tot nu toe enige Nederlander de... (14-03-2024)
»
DEN BOSCH - Het dak ging er zondag af in de volgepakte Brabanthallen van Den Bosch tijdens de Grote Prijs van The Dutch Masters. Willem Greve toonde... (10-03-2024)
»
HERNING - Hessel Hoekstra en Bas van  Aa gaven elkaar weinig toe in de Grote Prijs van Herning over 1,50 meter met barrage. Hoekstra eindigde als... (10-03-2024)
»
Gerco Schröder sloot zaterdag met de dertienjarige bruine merrie Glock’s Galanda (Lexicon) de kwalificatie over 1,45 meter voor de Grote Prijs... (10-03-2024)
»
DEN BOSCH – In de afgelopen 22 jaar is The Dutch Masters met Frank Kemperman als sportdirecteur, uitgegroeid tot een concours van wereldformaat. Aan... (08-03-2024)
»
Gerco Schröder maakte donderdag een goede indruk tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. Op de rug van de tienjarige... (08-03-2024)
»
Hessel Hoekstra en Eric ten Cate domineerden donderdag in de eerste groep van de rubriek over 1,40 meter op tijd in het Deense Herning. Hoekstra won... (08-03-2024)
»
SAASVELD – Vanaf komende vrijdag is het weer tijd voor het jaarlijkse vrij springen voor drie- en vierjarige paarden. In de Ankerhal van Saasveld... (06-03-2024)
»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)