STEUNPILAAR RIJVERENIGING WIERDEN OP 82-JARIGE LEEFTIJD OVERLEDEN

Eschruiters eren Harman Nijhof

WIERDEN – Voor De Eschruiters stond de eerste editie van Eurojump van 2019 dinsdag in het teken van het overlijden van Harman Nijhof. De medeoprichter van Nijhof-Wassink was tientallen jaren een groot steunpilaar voor de rijvereniging in Wierden, zijn bedrijf even lang de grootste sponsor.

Naar aanleiding van het overlijden van Harman Nijhof, maandag op 82-jarige leeftijd na een periode van ziekte, hingen de Nederlandse vlag en die van Nijhof Wassink op het concoursterrein halfstok.  Bij het secretariaat was een foto van Nijhof geplaatst met daarvoor een brandend kaarsje.

Joukje Laarman
Tijdens Eurojump sprong Joukje Laarman (rechts) zich het meest opvallend in de kijker. Na een derde plaats in de klasse B met Ivan Blue, goed voor 75 stijlpunten, bezette met achtereenvolgens Enterprice, Cisantro en Herolin de eerste drie plaatsen in de middagsessie van de klasse M. In de klasse B werd ze afgetroefd door Britt Schaper met Bad Boy (80) en Remco van Dijke met Jabulari (77,5).

Ook Esther Laarman was goed voor een overwining. Ze bleef met Innsbruck VDL Danny Schaper met In the Air en Leonie Bredemeier met J.Lo-Terma ruim voor.

Matthijs Klopper zegevierde ’s middags met Dex-star in de klasse Z door als enige ook in de barrage foutloos te blijven. Gijs Mosman was iets sneller met Unforgettable Z, maar maakte net als nummer drie Berber Dijkman op Galandrap een springfout.

Steven Veldhuis
In de ochtenduren was Steven Veldhuis niet te kloppen in de klasse Z. Hij won met Hummer en eindigde met het zelfde paard, dit keer als ZZ-ruiter, ook nog als vijfde. Willem Greve met Indy MBF, Bas van der Aa met Haraminka P en Jessie Wiefferink met Ballyquirke Tipp Top legden beslag op de plaatsen twee tot en met vier.

In de nationale rubriek over 1,40 meter was Maud Roosendaal met Universo onbetwist de sterkste. Joey Lansink volgde met Dakota B op bijna drie seconden als tweede. Bas van der Aa was met Eros W sneller dan beiden, maar tikte onderweg een balk uit de lepels.

Renate Beuving heerste in de klasse M. Met Isadena B werd ze eerste, met Iglesias deelde ze de tweede plaats met Steven Veldhuis, die op Gammon RAG exact dezelfde tijd noteerde.

Dinja Middelkamp besliste de klasse L in haar voordeel. Puck Haverkate met John Doe VDP en Renate Beuving met Ithaca moesten genoegen nemen met de plekken twee en drie. Puck Haverkate won met John Doe ondanks een springfout wel de klasse B met 71 stijlpunten.

In de avonduren besliste Tessa Voortman met Girocca de klasse L in haar voordeel. Ze was de enige die foutloos bleef in de beslissende omloop. Mareille Engbers met Je m’apelle Loma en Marjet Drost met Harry waren wel bijna vier seconden sneller en deelden de tweede positie.
In de klasse B ging de winst naar Carmen Leusink op Ferdy met 75 stijlpunten.

De uitvaartdienst van Harman Nijhof is komende zaterdag in de dorpskerk aan het Burgemeester J.C. van den Bergplein in Wierden.
We wensen zijn nabestaanden alle mogelijke sterkte toe om dit grote verlies te kunnen dragen.

Meer Springen

GORLA MINORE – Mart IJland presteerde afgelopen weekend uitstekend in het Italiaanse Gorla Minore. Met de Nederlandse ponyruiters won de jonge ruiter... (23-04-2019)
WIERDEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) zegevierde dinsdag in twee rubrieken  tijdens de tweede editie van Eurojump 2019. Op de terreinen van... (17-04-2019)
GEESTEREN - Remco Been kan weer een overwinning in een Grote Prijs op zijn erelijst bijschrijven. De Wierdenaar zegevierde zondag op het Erve... (14-04-2019)
GEESTEREN – Pascalle Lienesch greep zaterdag overtuigend de overwinning bij de junioren tijdens het CH Albergen van Het Twentse Ros in Geesteren. Op... (14-04-2019)
ALBERGEN – Vasco Campana (foto) was vrijdag met twee zeges de meest succesvolle ruiter op het concours van Het Twentse Ros uit Albergen. Op het Erve... (13-04-2019)
KRONENENBERG – Robert Vos is op dreef tijdens de Springtour in Kronenberg. Op het hippisch centrum De Peelbergen zegevierde de Wierdenaar donderdag... (12-04-2019)
OPGLABBEEK – Elike Morsink bij de junioren en Mart IJland bij de ponyruiters presteerden de afgelopen dagen individueel en met de nationale equipe... (08-04-2019)
KRONENBERG – Jan Schuttert beleefde zondagmiddag een mooie primeur. De Ommenaar zegevierde tijdens het CSI1 van hippisch centrum De Peelbergen voor... (07-04-2019)
SAASVELD – De driejarige goedgekeurde AES-hengst For Passion GPH WM van Wesley Mulder werd vrijdag de grote winnaar van het vrij springen in Saasveld... (07-04-2019)
WIERDEN - Het Dutch Youngster Festival heeft één van ’s werelds beste parcoursbouwers vastgelegd voor de internationale springweek voor jeugdruiters... (06-04-2019)
AREZZO – Sander Geerink reed de afgelopen dagen prima van voren mee tijdens de Springtour in het Italiaanse Arezzo. Met de elfjarige bruine merrie... (01-04-2019)
OLIVA – Remco Been presteerde ook in de derde week van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse OIivia weer zeer naar behoren. De Wierdenaar... (01-04-2019)
ERMELO – Steven Veldhuis (op archieffoto) had zaterdag de nationale titel in de klasse ZZ in zicht. Een fout op een steilsprong voorkwam echter dat... (31-03-2019)
WIERDEN – Remco Been mag zich Sportman van het Jaar 2018 van de gemeente Wierden noemen. De springruiter werd donderdag bij de jaarlijkse verkiezing... (29-03-2019)
WIERDEN – Eurojump Wierden staat aan de vooravond van de derde editie. Komende dinsdag is weer de eerste wedstrijd in de cyclus van zes, die steeds... (28-03-2019)
ERMELO – Na goud in 2018 werd het dit keer brons voor Mart IJland. In de strijd om de nationale indoortitels springen voor ponyruiters reed de... (27-03-2019)
OLIVA – Remco Been beleefde een prima tweede week tijdens de lente-editie van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Oliva. De Wierdenaar... (26-03-2019)
DENEKAMP – Stefan Oude Weernink (foto) ging zondag aan de haal met Noaber Cup, een wedstrijd voor ruiters van rijverenigingen uit de gemeentes... (25-03-2019)
LIER – Annelies Vorsselmans zegevierde zondag in een Belgisch onderonsje op knappe wijze in de Grote Prijs van de tweede week van de lentetour in... (24-03-2019)
VRAGENDER - De zussen Elike bij de junioren en Veronique Morsink bij de young riders gingen zaterdag met de overall zeges huiswaarts in de finales... (20-03-2019)