STEUNPILAAR RIJVERENIGING WIERDEN OP 82-JARIGE LEEFTIJD OVERLEDEN

Eschruiters eren Harman Nijhof

WIERDEN – Voor De Eschruiters stond de eerste editie van Eurojump van 2019 dinsdag in het teken van het overlijden van Harman Nijhof. De medeoprichter van Nijhof-Wassink was tientallen jaren een groot steunpilaar voor de rijvereniging in Wierden, zijn bedrijf even lang de grootste sponsor.

Naar aanleiding van het overlijden van Harman Nijhof, maandag op 82-jarige leeftijd na een periode van ziekte, hingen de Nederlandse vlag en die van Nijhof Wassink op het concoursterrein halfstok.  Bij het secretariaat was een foto van Nijhof geplaatst met daarvoor een brandend kaarsje.

Joukje Laarman
Tijdens Eurojump sprong Joukje Laarman (rechts) zich het meest opvallend in de kijker. Na een derde plaats in de klasse B met Ivan Blue, goed voor 75 stijlpunten, bezette met achtereenvolgens Enterprice, Cisantro en Herolin de eerste drie plaatsen in de middagsessie van de klasse M. In de klasse B werd ze afgetroefd door Britt Schaper met Bad Boy (80) en Remco van Dijke met Jabulari (77,5).

Ook Esther Laarman was goed voor een overwining. Ze bleef met Innsbruck VDL Danny Schaper met In the Air en Leonie Bredemeier met J.Lo-Terma ruim voor.

Matthijs Klopper zegevierde ’s middags met Dex-star in de klasse Z door als enige ook in de barrage foutloos te blijven. Gijs Mosman was iets sneller met Unforgettable Z, maar maakte net als nummer drie Berber Dijkman op Galandrap een springfout.

Steven Veldhuis
In de ochtenduren was Steven Veldhuis niet te kloppen in de klasse Z. Hij won met Hummer en eindigde met het zelfde paard, dit keer als ZZ-ruiter, ook nog als vijfde. Willem Greve met Indy MBF, Bas van der Aa met Haraminka P en Jessie Wiefferink met Ballyquirke Tipp Top legden beslag op de plaatsen twee tot en met vier.

In de nationale rubriek over 1,40 meter was Maud Roosendaal met Universo onbetwist de sterkste. Joey Lansink volgde met Dakota B op bijna drie seconden als tweede. Bas van der Aa was met Eros W sneller dan beiden, maar tikte onderweg een balk uit de lepels.

Renate Beuving heerste in de klasse M. Met Isadena B werd ze eerste, met Iglesias deelde ze de tweede plaats met Steven Veldhuis, die op Gammon RAG exact dezelfde tijd noteerde.

Dinja Middelkamp besliste de klasse L in haar voordeel. Puck Haverkate met John Doe VDP en Renate Beuving met Ithaca moesten genoegen nemen met de plekken twee en drie. Puck Haverkate won met John Doe ondanks een springfout wel de klasse B met 71 stijlpunten.

In de avonduren besliste Tessa Voortman met Girocca de klasse L in haar voordeel. Ze was de enige die foutloos bleef in de beslissende omloop. Mareille Engbers met Je m’apelle Loma en Marjet Drost met Harry waren wel bijna vier seconden sneller en deelden de tweede positie.
In de klasse B ging de winst naar Carmen Leusink op Ferdy met 75 stijlpunten.

De uitvaartdienst van Harman Nijhof is komende zaterdag in de dorpskerk aan het Burgemeester J.C. van den Bergplein in Wierden.
We wensen zijn nabestaanden alle mogelijke sterkte toe om dit grote verlies te kunnen dragen.

Meer Springen

AKEN – Een dag na de wat teleurstellend verlopen wedstrijd om de landenprijs, maakte Willem Greve een prima indruk tijdens het CHIO in Aken. (19-07-2019)
AKEN – Willem Greve en met hem de rest van de springploeg van Oranje hebben niet kunnen overtuigen in de landenwedstrijd in Aken. Het kwartet van... (18-07-2019)
VEENINGEN – Frank Buitenhuis tekende donderdag voor de enige Twentse zege tijdens CH De Wolden. De ruiter Holten zegevierde met zijn  bruine hengst... (18-07-2019)
DIEPENHEIM – Het Masterspringen in Diepenheim mondde woensdagavond uiteindelijk uit in een broederstrijd om de zege tussen de broers Vincent en... (17-07-2019)
Willem Greve is de Twentse hoop tijdens het CHIO Aken en voor het naderende EK in Rotterdam. De 36-jarige Markeloër mag dan momenteel de meest... (15-07-2019)
FALSTERBO (KNHS) - De Nederlandse springruiters van TeamNL zijn er niet in geslaagd om net als de afgelopen twee jaar de Nations Cup van Falsterbo te... (14-07-2019)
VEENINGEN – De zevende positie na de landenwedstrijd van vrijdag leek perspectief te bieden voor Veronique Morsink, maar op de slotdag van het EK... (14-07-2019)
VEENINGEN – In navolging van de children veroverde Veronique Morsink vrijdag samen met Lars Kersten, Bas Moerings, Tom Schellekens en Rowen van de... (13-07-2019)
VEENINGEN – Thijmen Vos is met de Nederlandse equipe Europees kampioen bij de children geworden. In Veeningen klopte Oranje het na twee manches... (11-07-2019)
GEESTEREN – Pia-Luise Aufrecht (bovenste foto) was donderdag prima op dreef tijdens Jumping Twente. Op het Erve Maathuis won ze de klasse ZZ met... (11-07-2019)
VEENINGEN – Veronique en Elike Morsink zijn het EK voor de jeugd uitstekend begonnen. De twee zussen uit De Lutte bleven allebei foutloos op de... (10-07-2019)
ENSCHEDE - Jeroen Dubbeldam is op 29 oktober te gast in het Twents theatercollege. Presentator en interviewer Eddy van der Ley neemt de ‘Cruijff van... (09-07-2019)
ARNHEM - Er zijn niet veel Grote Prijzen in de paardensport die door Japanners gewonnen worden. Maar tijdens Outdoor Gelderland werd het land met de... (07-07-2019)
ALMELO – Met zijn fraaie vierde zege in de derby van de Almelose Ruiterdagen completeerde Pim Mulder zondag zijn trilogie. Ook de beide dagen ervoor... (07-07-2019)
ALMELO - Een dag na zijn fraaie zege over 1,40 meter sloeg Pim Mulder opnieuw toe tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Freedom Again voorkwam hij een... (07-07-2019)
ALMELO - Bas van der Aa (op archieffoto) liet zich vrijdag nadrukkelijk zien tijdens de Almelose Ruiterdagen. De Albergenaar won een rubriek, werd... (06-07-2019)
RIJSSEN - Britt ter Harmsel (16) groeide afgelopen weekend uit tot dé uitblinker tijdens de kampioenschappen springen van Kring Reggedal. Op de haar... (01-07-2019)
GEESTEREN – Linda Klaassen (foto) mag zich een jaar lang kampioene springen in de klasse Z/ZZ van Kring Twente noemen. (30-06-2019)
ALMELO - Zo’n 2250 pony- en paardenruiters Almelo bevolken vanaf vrijdag tien dagen lang weer het Twents Hippisch Centrum om deel te nemen aan de... (28-06-2019)
GEESTEREN - Voor de Longines FEI Nations Cup f the Netherlands, aanstaande zondag in Geesteren, heeft bondscoach Rob Ehrens zijn team bekend gemaakt... (17-06-2019)