RUITER UIT GEESTEREN PAKT MET GRACE EMINE W DE EERSTE PRIJS IN BATHMEN

Eric ten Cate voelt zich thuis op derby

BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit Geesteren met zijn negenjarige schimmelmerrie Grace Emine W (v. Up to Date) de hoofdprijs van 1500 euro mocht ophalen.

“Het was best wel spannend”, vond Ten Cate, al was zijn voorsprong op nummer twee Anja van Diepen met Dame Blanche met 3,28 seconde in de beslissende rit meer dan ruim.

“In het basisparcours had ik een springfout en daarom kreeg ik voor de winning round twee strafseconden mee”, legt Eric ten Cate uit. “Al waren er toen maar twee nullers. In de tweede ronde had ik het geluk dat anderen foutjes maakten.”

Voor de Geesternaar kon de derby in Bathmen de vergelijking met die van de Almelose Ruiterdagen aan. “Het had er best veel van weg, al was het nu natuurlijk indoor. Er lagen geen balletjes in het parcours en je moest ook van binnen naar buiten springen en andersom. Ook ging je van de hoofdpiste naar het inspringterrein. Ze hebben er heel veel werk van gemaakt.”

Eric ten Cate kon prima vertrouwen op zijn merrie. “Ze springt goed, al heeft ze wel een beetje een eigen karakter. Maar met zulke dingen als nu is ze scherp. Eigenlijk kan ze zowel op een normaal parcours als in een derby uit de voeten, dit past haar wel.”

Op plek twee of drie
Grace Emine W staat op stal in de rangorde op plek twee of drie, achter zijn huidige toppaard Lacoste. ECW Blue Sky (v. Mr. Blue) rijdt hij ondertussen op een wat lager niveau en die mag binnenkort van zijn pensioen gaan genieten. “Hij heeft zoveel gewonnen, die hoeft van mij niet meer zo nodig. Blue Sky heeft meer dan genoeg voor mij gedaan en verdient zijn rust.”
In Bathmen finishten Don Willemsen met Corazon en Koen Westendorp met Imperium RJ als vijfde en zesde in de derby.

Ellen Zwijnenberg won de nationale wedstrijd over 1,40 meter met Boncetto. Ze gaf ook Pim Mulder met Furioso en Maureen Bonder met Flierfluiter het nakijken. Sander Geerink reed met Florijn W naar de zesde plek, Rob Scherphof werd achtste met Eclipse en Vincent Geerink met Gelster en Eric ten Cate met Dairone maakten het eerste tiental vol.

Frank Buitenhuis
Frank Buitenhuis haalde in de klassen M tot en met ZZ drie keer het podium in rubrieken over twee fasen. De Holtenaar won de klasse M met I’m Special Easy, voor Sander Geerink met Hina B en ZoïSnels met Electra.
Jan Diepman ging met Hestelle M Buitenhuis op Ivory vooraf in de klasse Z. Sanne Thijssen nam met Inventa d’Or de derde positie in. Ellen Zwijnenberg met Etcetera en Frank Buitenhuis Guardian werden vierde en vijfde.
Met Idrigill was Frank Buitenhuis de eerste achtervolger van Anouk van der Pluijm, die in de klasse ZZ met Elcapone M de eerste en met Hotspot de tweede prijs mocht afhalen. Achter Sanne Thijssen met Madonna Quality werd Isabelle van Straaten met Olmo als vijfde in de uitslag genoteerd.

Foto Eric ten Cate tijdens de prijsuitreiking © Bathmen te Paard

Meer Springen

MARIENHEEM – Frank Buitenhuis reed zich behoorlijk in de kijker op de eerste dag van Nationaal Indoor Salland. De Holtenaar was dinsdag goed voor... (30-09-2020)
DELDENERBROEK – De twee paarden, die Sjaak Sleiderink reed voor het Sportpaardenfonds Nederland (SFN II) zetten hun loopbaan voort onder het zadel... (29-09-2020)
LIER – Eric ten Cate legde zondag met zijn zevenjarige bruine ruin Ivoor (v. Eldorado van de Zeshoek) beslag op de derde plaats in de Grote Prijs van... (27-09-2020)
LIER – Gerben Morsink deed ook vrijdag en zaterdag weer vooraan mee tijdens het concours hippique in het Belgische Lier. (26-09-2020)
LIER – Gerben Morsink heeft kennelijk weinig moeite om tijdens een concours hippique in het goede ritme te komen. Net als twee weken eerder in... (24-09-2020)
ALBERGEN – De achtjarige Haraminka (v. Verdi TN) verhuist naar Mexico. Met de bruine merrie veroverde Bas van der Aa in 2020 de Equifirst Twente Cup. (22-09-2020)
DELDENERBROEK – Sjaak Sleiderink en Bas Westerhof hebben besloten te stoppen met hun springstal. (21-09-2020)
RIJSSEN – Met een eerste, een tweede en een derde plaats deed Vasco Campana afgelopen weekend van zich spreken tijdens de Rijssense Paardendagen. (21-09-2020)
LIER – Josta van Straaten bewaarde tijdens het CSI in het Belgische Lier het beste voor het laatst. Op de slotdag noteerde ze met vier verschillende... (20-09-2020)
LATTROP – De organisatie van de strijd om de Twente Cup krijgt onverwachts steun vanuit Koeweit. Equiciety heeft zich aangeboden om tijdens de... (15-09-2020)
TUBBERGEN – Binnen tien dagen hebben de broers Schröder afscheid moeten nemen van twee voormalige toppaarden. Nadat begin september Eurocommerce... (14-09-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans speelde zondag een van de hoofdrollen in de strijd om de Grote Prijs van het CSI2 De Peelbergen. Met haar... (14-09-2020)
LAMPRECHTSHAUSEN - Amber van Marle leverde zondag een keurige prestatie in de Grote Prijs van Lamprechtshausen voor junioren. Ze eindigde als derde... (14-09-2020)
VALKENSWAARD – Willem Greve werd zaterdag vierde in de Global Champions Grand Prix van Valkenswaard. Met de hengst Carambole (foto), die met een... (13-09-2020)
HAAKSBERGEN – Nuri Dijks heerste woensdag in de klasse Z tijdens het Radide springen in Haaksbergen. Met Fiancé (v. Canturano) pakte hij de zege en... (10-09-2020)
LANGEVEEN – Marlous Voskamp boekte zondag een fraaie dubbele zege tijdens de wedstrijden dressuur in Langeveen. De Almelose paardentandarts... (07-09-2020)
EXLOO – Peter Olthof sloot zaterdag de Grote Prijs van het CSI in Exloo af met een tiende plaats. De Langevener was met zijn elfjarige bruine ruin... (06-09-2020)
EXLOO – Jeroen Dubbeldam (foto) sloot vrijdagavond de finale van de Medium Tour tijdens het CSI in Exloo met zijn  negenjarige vosruin Kennedy Z (v.... (04-09-2020)
EXLOO – De eerste twee dagen van het CSI Exloo leverden evenveel Twentse zeges op. Ze kwamen op naam van Ties Rothstegge en Steven Veldhuis. (04-09-2020)
VALKENSWAARD – Twentse ruiters lieten zich afgelopen week goed van voren zien tijdens het internationale concours op de terreinen van Jan Tops in... (31-08-2020)