RUITER UIT GEESTEREN PAKT MET GRACE EMINE W DE EERSTE PRIJS IN BATHMEN

Eric ten Cate voelt zich thuis op derby

BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit Geesteren met zijn negenjarige schimmelmerrie Grace Emine W (v. Up to Date) de hoofdprijs van 1500 euro mocht ophalen.

“Het was best wel spannend”, vond Ten Cate, al was zijn voorsprong op nummer twee Anja van Diepen met Dame Blanche met 3,28 seconde in de beslissende rit meer dan ruim.

“In het basisparcours had ik een springfout en daarom kreeg ik voor de winning round twee strafseconden mee”, legt Eric ten Cate uit. “Al waren er toen maar twee nullers. In de tweede ronde had ik het geluk dat anderen foutjes maakten.”

Voor de Geesternaar kon de derby in Bathmen de vergelijking met die van de Almelose Ruiterdagen aan. “Het had er best veel van weg, al was het nu natuurlijk indoor. Er lagen geen balletjes in het parcours en je moest ook van binnen naar buiten springen en andersom. Ook ging je van de hoofdpiste naar het inspringterrein. Ze hebben er heel veel werk van gemaakt.”

Eric ten Cate kon prima vertrouwen op zijn merrie. “Ze springt goed, al heeft ze wel een beetje een eigen karakter. Maar met zulke dingen als nu is ze scherp. Eigenlijk kan ze zowel op een normaal parcours als in een derby uit de voeten, dit past haar wel.”

Op plek twee of drie
Grace Emine W staat op stal in de rangorde op plek twee of drie, achter zijn huidige toppaard Lacoste. ECW Blue Sky (v. Mr. Blue) rijdt hij ondertussen op een wat lager niveau en die mag binnenkort van zijn pensioen gaan genieten. “Hij heeft zoveel gewonnen, die hoeft van mij niet meer zo nodig. Blue Sky heeft meer dan genoeg voor mij gedaan en verdient zijn rust.”
In Bathmen finishten Don Willemsen met Corazon en Koen Westendorp met Imperium RJ als vijfde en zesde in de derby.

Ellen Zwijnenberg won de nationale wedstrijd over 1,40 meter met Boncetto. Ze gaf ook Pim Mulder met Furioso en Maureen Bonder met Flierfluiter het nakijken. Sander Geerink reed met Florijn W naar de zesde plek, Rob Scherphof werd achtste met Eclipse en Vincent Geerink met Gelster en Eric ten Cate met Dairone maakten het eerste tiental vol.

Frank Buitenhuis
Frank Buitenhuis haalde in de klassen M tot en met ZZ drie keer het podium in rubrieken over twee fasen. De Holtenaar won de klasse M met I’m Special Easy, voor Sander Geerink met Hina B en ZoïSnels met Electra.
Jan Diepman ging met Hestelle M Buitenhuis op Ivory vooraf in de klasse Z. Sanne Thijssen nam met Inventa d’Or de derde positie in. Ellen Zwijnenberg met Etcetera en Frank Buitenhuis Guardian werden vierde en vijfde.
Met Idrigill was Frank Buitenhuis de eerste achtervolger van Anouk van der Pluijm, die in de klasse ZZ met Elcapone M de eerste en met Hotspot de tweede prijs mocht afhalen. Achter Sanne Thijssen met Madonna Quality werd Isabelle van Straaten met Olmo als vijfde in de uitslag genoteerd.

Foto Eric ten Cate tijdens de prijsuitreiking © Bathmen te Paard

Meer Springen

ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)
SAASVELD – Aileen  Menneken en Nuri Dijks waren woensdag het meest succesvol in de zwaarste klassen tijdens de meest recente midweekse aflevering van... (28-02-2020)
WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)
AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van... (02-02-2020)
DEN BOSCH – Het werd een latertje, maar het was volop de moeite waard. Willem Greve schitterde donderdag tijdens de KWPN Stallion Show in de Grote... (31-01-2020)