AMAZONE RIJDT MET BONCETTO NAAR ZEGE OVER 1,40 METER IN MARIENHEEM

Ellen Zwijnenberg is veruit de snelste

MARIENHEEM – Ellen Zwijnenberg mocht zich vrijdagavond laten huldigen als winnares van de nationale rubriek over 1,40 meter tijdens de Sallandse Ruiterdagen.

De alweer enige tijd in het zuiden van het land actieve amazone was in manege Bartels te Marienheem met Boncetto (v. Concetto Famos) veruit de snelste van vier foutloze combinaties in de barrage. Achter Meike Zwartjens met Twister de la Pomme en Berber Dijkman met Ferdinand W werd ze ook nog eens vierde met haar tweede troef Elvira. Steven Veldhuis met Famariloma noteerde de tweede tijd, maar maakte onderweg een springfouf. Hij werd vijfde, op de voet gevolgd door Rob Scherphof met Kaatje.

Veldhuis zegevierde wel in de klasse ZZ. Met Gammon RAG (v. Zirocco Blue) troefde hij ook Jan Diepman met Favorite en Frank Buitenhuis met Huriosa af. De laatste had eerder op de dag al de klasse Z naar zijn hand gezet met Guardian. Pim Mulder met I-am a Rebel-S, Ellen Zwijnenberg met Etcetera (foto) en Lieke Reinders-Ophof met Imago bezetten de plaatsen twee tot en met vier. Frank Buitenhuis werd met Ivory ook nog vijfde.

De klassen M en L over twee fasen waren beide voor Lucrece Aardenburg met Ga la Vie PH. Judith Vetker was met Jalisca WV de runner-up in de klasse M, waarin Pim Mulder met BCO Ibylle voor de derde plek tekende. Adrie van Rijn met Ippon Z en Leony Mars met Hvik A namen de tweede en derde plaats in de klasse L voor hun rekening.

Esmé Ekkelkamp werd met Evidence Rosa tweede in de klasse L op tijd en zegevierde in de klasse B op stijl met Hanne Umonia. Haar optreden was goed voor 82,5 stijlpunt. Ze bleef daarmee Tania van Leeuwen met I. Corvet Special M (82) net voor. Joukje Laarman volgde op I’m Lovely WV (80,5) als derde.

Meer Springen

MARIENHEEM – Frank Buitenhuis reed zich behoorlijk in de kijker op de eerste dag van Nationaal Indoor Salland. De Holtenaar was dinsdag goed voor... (30-09-2020)
DELDENERBROEK – De twee paarden, die Sjaak Sleiderink reed voor het Sportpaardenfonds Nederland (SFN II) zetten hun loopbaan voort onder het zadel... (29-09-2020)
LIER – Eric ten Cate legde zondag met zijn zevenjarige bruine ruin Ivoor (v. Eldorado van de Zeshoek) beslag op de derde plaats in de Grote Prijs van... (27-09-2020)
LIER – Gerben Morsink deed ook vrijdag en zaterdag weer vooraan mee tijdens het concours hippique in het Belgische Lier. (26-09-2020)
LIER – Gerben Morsink heeft kennelijk weinig moeite om tijdens een concours hippique in het goede ritme te komen. Net als twee weken eerder in... (24-09-2020)
ALBERGEN – De achtjarige Haraminka (v. Verdi TN) verhuist naar Mexico. Met de bruine merrie veroverde Bas van der Aa in 2020 de Equifirst Twente Cup. (22-09-2020)
DELDENERBROEK – Sjaak Sleiderink en Bas Westerhof hebben besloten te stoppen met hun springstal. (21-09-2020)
RIJSSEN – Met een eerste, een tweede en een derde plaats deed Vasco Campana afgelopen weekend van zich spreken tijdens de Rijssense Paardendagen. (21-09-2020)
LIER – Josta van Straaten bewaarde tijdens het CSI in het Belgische Lier het beste voor het laatst. Op de slotdag noteerde ze met vier verschillende... (20-09-2020)
LATTROP – De organisatie van de strijd om de Twente Cup krijgt onverwachts steun vanuit Koeweit. Equiciety heeft zich aangeboden om tijdens de... (15-09-2020)
TUBBERGEN – Binnen tien dagen hebben de broers Schröder afscheid moeten nemen van twee voormalige toppaarden. Nadat begin september Eurocommerce... (14-09-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans speelde zondag een van de hoofdrollen in de strijd om de Grote Prijs van het CSI2 De Peelbergen. Met haar... (14-09-2020)
LAMPRECHTSHAUSEN - Amber van Marle leverde zondag een keurige prestatie in de Grote Prijs van Lamprechtshausen voor junioren. Ze eindigde als derde... (14-09-2020)
VALKENSWAARD – Willem Greve werd zaterdag vierde in de Global Champions Grand Prix van Valkenswaard. Met de hengst Carambole (foto), die met een... (13-09-2020)
HAAKSBERGEN – Nuri Dijks heerste woensdag in de klasse Z tijdens het Radide springen in Haaksbergen. Met Fiancé (v. Canturano) pakte hij de zege en... (10-09-2020)
LANGEVEEN – Marlous Voskamp boekte zondag een fraaie dubbele zege tijdens de wedstrijden dressuur in Langeveen. De Almelose paardentandarts... (07-09-2020)
EXLOO – Peter Olthof sloot zaterdag de Grote Prijs van het CSI in Exloo af met een tiende plaats. De Langevener was met zijn elfjarige bruine ruin... (06-09-2020)
EXLOO – Jeroen Dubbeldam (foto) sloot vrijdagavond de finale van de Medium Tour tijdens het CSI in Exloo met zijn  negenjarige vosruin Kennedy Z (v.... (04-09-2020)
EXLOO – De eerste twee dagen van het CSI Exloo leverden evenveel Twentse zeges op. Ze kwamen op naam van Ties Rothstegge en Steven Veldhuis. (04-09-2020)
VALKENSWAARD – Twentse ruiters lieten zich afgelopen week goed van voren zien tijdens het internationale concours op de terreinen van Jan Tops in... (31-08-2020)