AMAZONE RIJDT MET BONCETTO NAAR ZEGE OVER 1,40 METER IN MARIENHEEM

Ellen Zwijnenberg is veruit de snelste

MARIENHEEM – Ellen Zwijnenberg mocht zich vrijdagavond laten huldigen als winnares van de nationale rubriek over 1,40 meter tijdens de Sallandse Ruiterdagen.

De alweer enige tijd in het zuiden van het land actieve amazone was in manege Bartels te Marienheem met Boncetto (v. Concetto Famos) veruit de snelste van vier foutloze combinaties in de barrage. Achter Meike Zwartjens met Twister de la Pomme en Berber Dijkman met Ferdinand W werd ze ook nog eens vierde met haar tweede troef Elvira. Steven Veldhuis met Famariloma noteerde de tweede tijd, maar maakte onderweg een springfouf. Hij werd vijfde, op de voet gevolgd door Rob Scherphof met Kaatje.

Veldhuis zegevierde wel in de klasse ZZ. Met Gammon RAG (v. Zirocco Blue) troefde hij ook Jan Diepman met Favorite en Frank Buitenhuis met Huriosa af. De laatste had eerder op de dag al de klasse Z naar zijn hand gezet met Guardian. Pim Mulder met I-am a Rebel-S, Ellen Zwijnenberg met Etcetera (foto) en Lieke Reinders-Ophof met Imago bezetten de plaatsen twee tot en met vier. Frank Buitenhuis werd met Ivory ook nog vijfde.

De klassen M en L over twee fasen waren beide voor Lucrece Aardenburg met Ga la Vie PH. Judith Vetker was met Jalisca WV de runner-up in de klasse M, waarin Pim Mulder met BCO Ibylle voor de derde plek tekende. Adrie van Rijn met Ippon Z en Leony Mars met Hvik A namen de tweede en derde plaats in de klasse L voor hun rekening.

Esmé Ekkelkamp werd met Evidence Rosa tweede in de klasse L op tijd en zegevierde in de klasse B op stijl met Hanne Umonia. Haar optreden was goed voor 82,5 stijlpunt. Ze bleef daarmee Tania van Leeuwen met I. Corvet Special M (82) net voor. Joukje Laarman volgde op I’m Lovely WV (80,5) als derde.

Meer Springen

AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)
AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van... (02-02-2020)
DEN BOSCH – Het werd een latertje, maar het was volop de moeite waard. Willem Greve schitterde donderdag tijdens de KWPN Stallion Show in de Grote... (31-01-2020)
DEN BOSCH – Een dag na zijn  succesvolle optreden tijdens Indoor Ambt Delden sloeg Steven Veldhuis alweer toe. De Haaksbergenaar sloot woensdag in... (30-01-2020)
SAASVELD – Na circa dertig jaar gebruik te hebben gemaakt van de accommodatie van het Twents Hippisch Centrum in Almelo verhuist het indoorconcours... (30-01-2020)
AMBT DELDEN – De eerste springdag van Indoor Ambt Delden draaide woensdag uit op een ware show van het duo Veldhuis en Veldhuis. Zoon Stef won de... (30-01-2020)
OUD OOTMARSUM - Na een succesvol seizoen onder Caroline Müller is hengstenhouderij De Wiemselbach nu mede-eigenaar geworden van de opvallende KWPN-... (28-01-2020)
AMSTERDAM - In de aanloop naar de Olympische- en Paralympische Spelen komende zomer in Tokio heeft de Stichting Nederlands Olympiade Paard vier... (27-01-2020)
KRONENBERG – Remco Been was zondag veruit de snelste deelnemer in de barrage van strijd om de Grote Prijs van De Peelbergen. Met zijn dertienjarige... (27-01-2020)
AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam legde zondag tijdens Jumping Amsterdam met Oak Grove’s Carlyle beslag op de zevende plaats in de wedstrijd voor de... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Elike Morsink boekte zaterdag in de Amsterdamse RAI een ‘koninklijke’ zege. Gadegeslagen door onder anderen Prinses Beatrix (op bovenste... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Gerco Schröder kende een prima eerste dag van het internationale springprogramma tijdens Jumping Amsterdam. De Tubbergenaar eindigde... (25-01-2020)
AMSTERDAM – Op de eerste dag van Jumping Amsterdam kwamen donderdag vier Twentse deelnemers in actie. Van het kwartet bracht Manon Damhuis het er het... (23-01-2020)
SAASVELD – Sander Geerink (op archieffoto) en Frank Buitenhuis schreven woensdag tijdens SAS Saasveld de rubrieken in de hoogste klassen op hun naam... (23-01-2020)